עמידה בזמנים

lital10000

New member
החיבור

לצוותים אחרים הוא חדש, והוא חלק מהקושי.
&nbsp
פונים במייל, פונים בצ'ט, לפעמים זה אפקטיבי, אבל בד"כ כל פניה כזו מבזבזת לנו יום לפחות, עד שמבינים מה צריך לעשות ואיך.
&nbsp
הפניה למומחה - כמו שתיארתי בעניין דוגמת המתמטיקאי, לא יכולה להיעשות בכל עבודה על קוד, אלא רק בעבודה על קוד שאמור לייצר פלט שהמומחה יודע לייצר. ולכן רלוונטית במקרה זה, ופחות רלוונטית במקרים אחרים.
&nbsp
בכל מקרה, הגדרת התפקיד של הר"צ בשאלה, כמה הוא אמור היה לחפש פתרונות יותר יצירתיים מ"לכי תפני לקבוצה בחו"ל" נתונה לפרשנותו שלו, ומתפרשת לכדי מינימום אחריות מצידו.
&nbsp
בתנאים כאלה, אני לא מתכוונת לעבוד הרבה מעבר למה שאני צריכה.

BravoMan

Active member
כאן כבר מצתיירת בעיה:

פתרונות יצירתיים אמורים לבוא ממך.
אין סיבה שהפניה מראש צוות לגורם רלוונטי תראה לך כעזרה לא לגיטימית מצידו.
&nbsp
ר"צ אמור לפתור לך בעיות כאשר יש לו ידע או משאבים שלך אין, לא כאשר לשניכם נחוץ מאמץ זהה למצוא פתרון.
&nbsp
ומהמשפט הלפני אחרון שלך משתמע שאת מצפה ממנו בדיוק לזה: יש לך בעיה שאת מתקשה, את מצפה שר"צ יהפוך אותה לקלה.
זה כבר ממש לא בתיאור תפקיד של ר"צ בשום מקום שאני מכיר.
&nbsp
בכל אופן, מה שהייתי עושה במקומך, זה קודם כל עובד על התקשורת ומרחיב את ההבנה שלי במה שהצוותים האחרים עושים.
וגם באותו תחום מומחיות של המומחה.
&nbsp
אני לא אומר שאת אמורה או יכולה להפוך למומחה כמוהו, אבל ייתכן שתוכלי ללמוד לנתח חלק קטן ורלוונטי מהפלט, כדי שתוכלי להסתדר ביותר מקרים בלעדיו.
&nbsp
אני יכול לספר לך שבמהלך הפרויקט האחרון שאני עובד עליו, הוספתי לסל הכישורים שלי כמה שכלל לא קשורים לפיתוח תוכנה, ואפילו לא בהכרח להיי טק, אבל כן עזרו לי לקדם דברים רלוונטיים לפרוייקט, ואולי גם לסדר כמה דברים בבית במקום לקרוא לאיש מקצוע יקר על עבודה קטנה.
&nbsp
את כמובן יכולה להקטין ראש ולומר שזה לא מחובתך לפלוש לתחומים אחרים, אבל היחידה שתפסיד מהתנהלות כזו תהיה את...
&nbsp
בכל מקרה, זה עניינך.
בהצלחה בהמשך הדרך!

lital10000

New member
אז...

החיבור למומחה מצוות אחר הוא לא באחריות הר"צ שלי?
&nbsp
אם כן, למה החיבור לצוותים בחו"ל הוא כן אחריותו?
&nbsp
כי לזה הוא (ובעצם, מי שמעליו..) דאג.

BravoMan

Active member
זה לא מה שאמרתי:

תראי, אני לא יודע איך התקשורת מתנהלת בחברה ספציפית שלכם.
אני לא יודע מה הם אילוצי הזמן של אותו מומחה.
&nbsp
המצב האופטימלי הוא שבפעם הראשונה ר"צ יחבר אותך למומחה, ובפעם הבאה כשתהי בטוח שיש צורך להיעזר בו תוכלי לפנות עליו בעצמך, בצורה ישירה יותר כדי לחסוך לכולם זמן וטרחה.
&nbsp
אותו כנ"ל לגבי צוות מחו"ל - אם יש קשר משמעותי בין עבודה שלך לעבודה של אותו צוות, אין סיבה שכל התקשורת תעבור דרך ר"צ.
&nbsp
כמובן, בשני המקרים כדי לשמור אותו בלופ לגבי מה שאת עושה, אבל לא להמתין שהוא יתווך או יתקשר, ולהימנע מלשחק טלפון שבור עד כמה שאפשר.

lital10000

New member
אני בעד..

יש רק בעיה אחת עם כל זה:
&nbsp
הוא לא מאשר לי לנסח מיילים לצוות מחו"ל מבלי שיעברו דרכו.
&nbsp
והוא, כשכעסתי בפניו ואמרתי לו את הדברים האחרים שעלו כאן היום, עוד נתן לי את הרושם שהוא בכלל חושב שהוא עושה לי טובה כשמתערב בהם.

BravoMan

Active member
אם זה הנוהל, אז אין מה לעשות.

רק על תיקחי את זה אישית.
ייתכן שיש גם סיבה טובה ומוצדקת מאחורי החלטה הזו.
אני לא פוסל שהוא סתם control freak וזה מיותר, אבל מכאן אי אפשר לדעת ויכולות בהחלט להיות סיבות לגיטימיות למה רק ראש צוות יכול לשלוח מיילים לצוות אחר בחו"ל.

vinney

Well-known member
צריך לעמוד בזמנים שקבעת, על בסיס הנתונים שהוצגו לך

אם הנתונים לא השתנו.
&nbsp
ברור שאם באמצע העבודה מחליטים לשנות את האפיון, זה ידרוש תוספת זמן לעבודה החוזרת/שינויי כיוון. אם קבעו שהמוצר יוצא ביום X, ומאז הקביעה ועד יום X החליטו לשנות אלף ואחד דברים בלי לשנות את תאריך היעד, כדרכם של סטארטאפים רבים, אז יהיו איחורים. אין פה שום קסם, עבודה לוקחת זמן, ושינויים הם חלק מהעבודה, ולוקחים זמן.
&nbsp
ברגע שיש איזושהי בעיה שמונעת ממך להמשיך, האחריות שלך זה "להרים דגל" ולהגיד "אני תקועה". ראש צוות/מנהל אמורים לזהות מקרים בהם נדרשת התערבות נוספת, או לנדנד למי שצריך לפתור את הבעיה ולשחרר אותך. מצד שני - לשבת ולהתלונן זה גם לא טוב, וצריך לנסות להתקדם/לעקוף גם אם יש משהו שתוקע אותך. אבל גם דברים כאלה, מן הסתם, ישפיעו על לו"ז.
&nbsp
"נראה שבכל זאת מצופה ממני לעבוד בלילות ע"מ להספיק "כמה שיותר"." - זה סממן קלאסי של ניהול קלוקל.

יבגני34

New member
את עובדת ב-סטארטאפ מה ציפית?

חברה שהזמן משחק כנגדה, את חלק מיחידה מיוחדת שבאה לפתור בעיה,
במקום להילחם את מקטרת, כולם באותה סירה, או שמצליחים יחד או שנופלים,
הר"צ מנהל את המשימות שלו, את צריכה להיות עצמאית, תילחמי על המשימות שלך, ככה גם תלמדי יותר, הוא לא אמור להאכיל אותך בכפית,
פחות לבכות ולילל, ויותר לעבוד, את ממש דור Y אופיינית ... יאללה לעבוד .. תני עבודה .. קדימה

lital10000

New member
נתתי לו מספיק.

עכשיו , שגם הוא ילחם.
&nbsp
לרוב הוא לא שומע ממני , בטח שלא דרישות.
&nbsp
לא בא לי להרוס לעצמי את השבת על זה.
&nbsp
ו....
&nbsp
אני לא אכנס איתך לפרטים מה אנחנו, אבל כמו שאמרתי: אין אוירה "של סטארט אפ".

lital10000

New member
אז .. תודה לכולכם

אני חושבת שפניתי מכיוון שאני כועסת, אבל צריכה לדעת היכן אני צודקת בטענותי כלפיו.
&nbsp
דווקא חיזקתם אותי, למרות שאין כאן צדק אבסולוטי ופה ושם גם עלי מוטלת אחריות.
&nbsp
עדיין אני יודעת:
&nbsp
- ששינויי איפיון עולים בזמן (כבר שכחנו לדרוש את זה, מרוב שזה מקובל שלא יזוזו);
&nbsp
- שיכולתי לדרוש שיתערב יותר במשברים. הוא צריך לקחת אחריות עליהם, וזו כל טענתי כאן.
&nbsp
אני מקווה שהשבוע, כשהוא ישאל "כמה הספקתי", אעלה בפניו את כל זאת.
&nbsp
דווקא בגלל שאיני מתכנתת מתחילה, אין לי אינסטינקט להתקפל בפני כל דרישה או האשמה שלו.
&nbsp
אני אהיה גאה לעמוד בפניו ולהתנגד לו עם נימוקים טובים וענייניים, ואתם סיפקתם לי כאלה.

eveik

New member
נשמע שלקחת מסכנות טובות, הערה קטנה

אל תקחי את הדברים למקום שמקטין אותך או מוציא אותו ״אשם״, ככה את לא נכנסת למשחקי אגו או ״של מי האחריות״ וכו׳.
&nbsp
לבקש ממנו להתערב יותר במשברים כדי לחסוך לך זמן מרמז שהוא צריך להתעסק עם זה ואת לא יכולה לעשות את זה לבד. לעלות בפניו שבגלל שהיית צריכה להתמודד עם המשבר - זה גזל ממך זמן, היה לך פחות זמן לפתח וזה גרם לעיקוב נוסף בזמנים.
&nbsp
את יכולה להציע הצעה שהוא יעזור לך לטפל במשברים כאלו בעתיד וכך לעלות את הסיכויים לעמוד בלו״ז - אבל תני לו לקבל את ההחלטה. אם הוא יבחר לעזור לך - מה טוב, ואם לא - יהיה לך ״הסבר״ לעיקוב.
&nbsp
תנסי לחשוב תמיד בצורה חיובית - איך אפשר לשפר ולהתקדם מפה, ופחות להתעסק במי אשם, או על מי נופלת האחריות. תעשי כל מה שאת יכולה (במסגרת התפקיד / זמן / יכולות) כדי לקדם את העבודה שלך. זה החיים בסטארט אפ - מעט אנשים והמון דברים לעשות, ואנשים שהם gets shit done הופכים להיות מאוד מוערכים. תיהי כזאת, מבטיח לך שזה יקדם אותך מאוד

lital10000

New member
צודק לגמרי..

ואני דווקא רוצה ויכולה לגדול ולקחת אחריות.
&nbsp
הבעיה בדברים, פעמים רבות, היא האופי שלו.
&nbsp
הוא מאוד עקשן, וכשהוא מחליט על משהו (למשל, לוחות זמנים..),
&nbsp
אני ואחרים כבר ממעטים להתווכח איתו, כי יודעים שהסיכוי להזיז אותו מהחלטתו קטן.
&nbsp
הוא לא באמת פותח לדיון את עניין לוחות הזמנים, ובדברים אחרים הוא מצפה שלא יתווכחו איתו.
&nbsp
העקשנות שלו , וסגנון הניהול ה"דיקטטורי" הזה, מתיש את כולנו ולכן אנחנו לפעמים, פשוט מסכימים.
&nbsp
פעמים אחרות הוא אומר ש"אין לו זמן" וחותך את הדיון.
&nbsp
לכן......
&nbsp
אדרבא. לא יתכן המסר הכפול של "מוביל פרויקט" שלא באמת מוביל אותו לגמרי.
&nbsp
ותכל'ס, הערכות זמנים הן דבר שצריך ללמוד לעשותו.
&nbsp
ואין לי את האפשרות להתנסות בו בסביבת עבודה כזאת.

user32

Well-known member
מנהל
הפילוסופיה שלי די מוכרת בפורום

אני מאמין שהמנהל המקצועי אמור לקחת חלק בקוד. זה לא בהכרח שהוא יקח על עצמו משימות פיתוח מלאות אבל פתרון בעיות טכניות, אפילו להסתכל על הבעיה מקרוב (מה שהרבה פעמים מקרב את הפתרון) זה חלק מהתפקיד, רוויו וכו'.

עבדתי עם מנהלים טובים שלא נגעו בקוד כי לא היו להם את היכולות ומאידך עם כאלה שהיו עמוק בקוד ואני חושב שאין כמו דוגמה אישית של המנהלים מהסוג השני. זה גם פותר את בעיית הלהשאר מאוחר כי ר"צ שבעצמו יכול להביא תועלת בקידום המשימה יישאר עם האנשים שלו ויעשה כל שביכולתו לעמוד בזמנים גם אם זה לשבת עם המתכנת ב10 בלילה ולדבאג ביחד את הקוד. מנהל שלא מתעסק בקוד לא תמיד רוצה להשאר על תקן מעודדת ונשאר רק לו רק לנדנד ולהלחיץ. לדעתי דוגמה אישית היא א-ב של מנהיגות וסליחה שאני משאיל דימויים מהשירות הצבאי אבל זה ממש ככה.
אני גם חושב שאחריות היא דו-צדדית ולכן לו"ז זה משהו שמתכננים עם מי שאמור בסוף לעשות את העבודה (את במקרה הזה...) וכשהוא לא עומד בלו"ז שהוא עצמו תכנן אפשר לעיתים להעלות טענות אבל להנחית לו"ז ואפיון משתנה ואח"כ לבוא בתלונות זה לא מקובל בטח אם המנהל לא מתכוון לקחת בעצמו חלק במאמץ הפיתוח.

lital10000

New member
תודה רבה.

אני חושבת שהנטיה להתרחק מקוד היא בעיה גלובאלית בארץ.
&nbsp
הרבה רוצים להיות מנהלים (נו, מה אכפת להם, זו משכורת טובה..),
&nbsp
אבל כמה שיותר מלמעלה.
&nbsp
אנחנו גם רואים את זה כשמנסים לגייס אנשים: אני שומעת תלונות לא פעם, על אנשים שרוצים שיבטיחו להם לנהל, וכמה שיותר מהר, ולהתעסק ב"עבודה השחורה" כמה שפחות.
&nbsp
ממש כמו בצבא, המנהלים האיכותיים הם אלה שצברו קילומטראז' של עבודה עם קוד ולפעמים העצות שלהם ממש טובות. זה זהה לקצינים שהיו לי: יש הבדל גדול בין אלה ה"צעירים" שלא מכירים את השטח לבין אלה שהגיעו לזה אחרי דרך ארוכה יותר.
&nbsp
אבל, שלא כמו בצבא, ניסיון הוא אינו תנאי מספיק. הבנה טכנית הולכת לאיבוד כשעולים לרזולוציות של לא להסתכל על הקוד ושל דיבור "באופן כללי".
&nbsp
הוא - בעבר היה מלכלך את ידיו בקוד, אבל בחודשים האחרונים, אולי הוא קודם או שהשתנתה הגדרת תפקידו, הוא לא רואה צורך גם בקוד ריויוז (ואני ברגשות מעורבים לגבי זה..) ובפרט לא בירידה לרזולוציה של להסתכל על הקוד בכלל.
&nbsp
מאוד מציק לי כשהוא דורש דרישות מבלי להיות מעורב בקשיים ומבלי לתת דוגמא אישית.
&nbsp
יש דברים שאפשר לדרוש בשעות העבודה ממני, אבל בחמישי בלילה והלאה - אני בוחרת לעשות כמוהו וללכת הביתה.
&nbsp
הוא לא ראה את הקוד עד עכשיו, למרות שביקש שאשלח לו את הבעיה
&nbsp
(כדי שישמעו המנהלים האחרים שהוא ביקש לעזור ושהוא "מעורב")..
&nbsp
תודה על נקודת המבט המנוסה שלך.

יבגני34

New member
צודק מאה אחוז ואוסיף מניסיוני הרב

אין סיבה להחזיק מנהלים מהסוג הראשון, צריך ניהול שטוח, נמאס לי מגוזרי הקופון הללו, יש 5 עובדים בחברה של 15 איש, תמיד שלושים אחוז נותנים תפוקה והשאר צועקים ומשמיעים את קולם בישיבות בשביל לעשות רושם

lital10000

New member
ישראלים "עושים רוח"

לפעמים נדמה לי שכל ההייטק הוא פוזה בארץ.
&nbsp
מעטים באמת מבינים לעומק בטכנולוגיה שהם אוהבים לדבר עליה.

choo

Active member
נסיונך הרב כטרול, או כ"ארכיטקט בכיר ראשי מהמגזר"? :)

ipv6

Member
אני מתקשה לראות

איך בכלל ניתן לתפקד כמנהל טכני זוטור (ראש צוות או אפילו דרגה אחת מעל) בלי ללכלך את הידיים בקוד.
בכל המקומות שעבדתי, אנשים בדרגות האלה היו בד"כ מתכנתים חזקים שהתקדמו וגם בתפקיד הניהולי המשיכו לכתוב קוד או לפחות הייתה לה את היכולת לעזור מבחינה טכנית.

אני לא מערער שקיימים כאלה, אני פשוט תוהה איך אנשים כאלה מתנהלים בפועל כשאין להם אפילו דרך להעריך הערכת זמן שמתכנת נתן \ לדון בדרך שהוצע לממש פיצ'ר. אני מניח שאנשים כאלה גם לא זוכים להערכה רבה מדיי מהמהנדסים שכפופים להם

למעלה