עמדת קרב - מתי ?

Yin

New member
ומה יש לך להגיד לגופו של עניין?

יעני, לתוכן ולא לפוזה.

דו קרב

New member
הפוזה קשורה לגופו של אדם.

נראה לי שהעברת משקל מרגל לרגל פוגעת בזריזות התגובה. ונראה לי שתמיכת הסנטר משדרת משהוא מתנסה בסטואצייה כזו. אבל יכול להיות שאני YANG.

Yin

New member
אראה לך בהזדמנות

אין כאן פוזה, ולא התנשאות. העברת המשקל, למעשה תנועה במקום בצעדי V (משולש) מעצימה את יכולת התגובה. אני טוען שעמידת מוצא / עמידת קרב מעצם היותה עמידה פוגעת ביכולת התגובה.

קצת מצחיק , לא?

כל כך הרבה אנשים יודעים איך צריך לעמוד בסיטואציה שכזו. הייתכן ואין עמידה מסויימת סיטואציה כזו ? הייתכן וישנו אדם ושמו משה שיצא לו (מן ביש מזל אולי ?) להיות בסיטואציה כזו 100 פעמים בחייו ובכל פעם עמד בעמידה אחרת ? (ויהיו אף שיעידו שב 13 מהמיקרים הבחור העדיף לשבת ובשניים העדיף (משום מה) עמידת ידיים ) הייתכן ולשמרית יתאים לעמוד בצורה שונה משל ג'ון ? ולשניהם העמידה (השונה) תהיה יעילה. ייתכן שצורת התגובה בכלל תיקבע בוא במקום , בלי להחליט מראש פשוט ע"י הרגשת הסיטואציה ? אני בכל אופן יכול להגיד בצורה מאוד ברורה : אין לי מושג שבמושגים איך "צריך" לעמוד בסיטואציה כזו ... אגב , אין הכוונה חס וחלילה לזלזל או לפגוע באף אחד מהמגיבים , בסך הכל אני רושם את התרשמותי מהדברים ... יום נפלא

לא.

בהחלט יש כל מיני אנשים שהולכים מכות בדרך שונה. אז מה? אם אני מבין את מה שאתה אומר, אז לא צריך בכלל להתאמן. פשוט להגיב איך שיבוא. מה ההבדל בין להתאמן בללכת מכות לבין לבין צורות תגובה למצב של לפני המכות? מניין לך מה יהיה בזמן קרב? הרי זו ממלכת אי הוודאות, ואם תשאל איך הולכים מכות, כמס' האנשים שתשאל, ככה התשובות שתקבל. עובדה שיש המון אמנויות לחימה שונות, בכל אמנות לחימה יש מס' סגנונות, בכל סגנון או התאחדות יש מס' מורים כשכל מורה מלמד אחרת, וכל תלמיד מממש את מה שהוא לומד אחרת. ויש כאלה שלא לומדים מסודר והולכים כמו שהם למדו ברחוב. ללמוד ולתרגל מקרים ותגובות זה מה שאפשר לעשות כדי לפזר ערפל ולתת פתרונות בידי המתאמן. מה יהיה באמת? מין שילוב של כל מה שהוא למד, בתוספת "הברקות" אישיות. איש חכם ובעל ניסיון רב אמר לי בשבוע שעבר שהמזל הולך עם מי שמתאמן יותר.

Tonjin

New member
אז מה אתה אומר בעצם?

שבגלל שיש הרבה אפשרויות אין טעם לעשות כלום? יש נכון ולא נכון, יש דברים שהגיוני וכדאי לעשות וכאלו שלא - נכון שאין מוחלט ונכון באופן ודאי אבל דיון פומבי במה נכון ולא בהחלט יכול לעזור בהפרדת המוץ מן התבן..

אני מניח שהגבת להודעתי

במידה ואכן הגבת להודעתי (אחרת - התעלם מדבריי) : אנא קרא את תגובתי לרן גוגיסטו . ובנוגע לדבריך: "אין טעם לעשות כלום"? יכול להיות שלא שמתי לב ובעצם הכנסתי את המשפט לתגובה שלי ? שנייה , תן לי לבדוק . . . וואלה , בדקתי , ולא רשמתי שום משפט כזה ( וגם לא משפט ד ו מ ה )בתגובתי , אולי לא קראת טוב ... וכל מה שרשמת בתגובתך עדיין לא מסביר כיצד יכול אדם לטעון מהי העמידה הנכונה במצב אמת.

Tonjin

New member
הנחת נכון..

קראתי שוב את השרשור, לא ראיתי שאף אחד מציע פתרונות פלאים או מתיימר לומר שיש לו כאלה.. אין עמידה אידיאלית שתציע פתרון קסמים בדיוק כפי שאיו טכניקה שתמיד עובדת. גם לו הייתה, כנראה שאי אפשר היה ללמוד אותה דרך הפורום.. רעיונות טובים ורעים יש, שווה לשקול אותם ולהחליט ולו רק שברגעי הלחץ של לפני עימות תוכל לשקול כמה עמידות מוצא ולבחור אחת מהן לפי התנאים בשטח וההעדפות שלך: כל התרגול באמנויות לחימה הוא "מקרים ותגובות" שעליהם נשענים ברגעי הכאוס של הלחימה - לא לחשוב על זה כי זה תמיד משתנה זה קצת כמו לא לחשוב על איך לתת אגרוף או בעיטה ובאיזה תזמון .. אתה כותב שלך אישית "אין לי מושג שבמושגים איך "צריך" לעמוד בסיטואציה כזו ..." (זה אגב מופיע בהודעה שלך, בדקתי..) - אם היית לוקח את הזמן לנתח ולחשוב על היתרונות והחסרונות של עמידות מוצא אולי, רק אולי היית יכול לגבש לעצמך איזשהו מושג.. אגב, הייתי מציע לך לברר את תפקיד סימן השאלה בשפה העברית לפני שאתה טוען שאני מכניס לך מילים לפה או להודעה..

אה , אז לא ...

אתה יודע בוודאות שהתשובה לשאלות ששאלתי היא "לא" . הייתי מציע לך לנסות להיות קצת יותר פתוח לאפשרות שאולי , רק אולי , אתה בעצם לא יודע את התשובה לשאלות ששאלתי , במיוחד בנוסח ששאלתי אותן (האם ייתכן ...). לעיתים נכון יותר להגיד "וואלה לא יודע" מאשר להגיד "לא" או "כן" , בכלל זו נקודת מוצא שמאפשרת לנו הרבה יותר לבחון אפשרויות שונות , עמדת "חוסר הידיעה" לעומת עמדת "יודע הכל". וזה לא משנה עם אתה תלמיד מתחיל או מורה דגול , בכל מקרה גישת ה"יודע כל" עלולה להיות מאוד בעייתית. ולגבי שאר הדברים שכתבת - אלו מסקנות שבחרת להסיק מדברי , למרות שאין שום קשר בין מה שכתבתי לבין מסקנותייך , אך זה מעניין לראות כיצד דברים עשויים להתפרש ... לא כתבתי בתגובתי שהמסקנה היא לא להתאמן . מה הקשר ? ההפך הוא הנכון - תתאמן על הרבה אפשרויות שונות של עמדות וגישות להתמודדות במצב רחוב. רשמת: "פשוט להגיב איך שיבוא" - אולי כן ? מה זה אומר "איך שיבוא" ? ואם "מה שיבוא" יהיה הכי נכון ? אני יכול לדמיין אמן לחימה ש"מה שיבוא" לו במצב אמת כנראה יהיה מאוד מאוד נכון ויעיל.(וכן , הוא מתאמן , כדי לחסוך מסקנה אפשרית בעניין) רשמת: "מניין לך מה יהיה בזמן קרב? הרי זו ממלכת אי הוודאות, ואם תשאל איך הולכים מכות, כמס' האנשים שתשאל, ככה התשובות שתקבל. עובדה שיש המון אמנויות לחימה שונות, בכל אמנות לחימה יש מס' סגנונות, בכל סגנון או התאחדות יש מס' מורים כשכל מורה מלמד אחרת, וכל תלמיד מממש את מה שהוא לומד אחרת" - אני רק יכול להחזיר אותך למה שכתבתי בתחילת הודעה זו ... וכן לתגובתי הראשונה בשירשור הזה.

ברור שאני לא יודע באמת

הרי אין תשובה אחת נכונה, וזו מהותו של הדיון כאן. אם התפרש מהתשובות שלי שיש לי פתרון קסמים, אז כנראה לא התנסחתי טוב. אין לי פיתרון מושלם לכל המצבים, אבל כן יש לי רעיון שיכול להיות טוב, או גישה שכדאי לבחון אותה. סתם להגיד "אין לי מושג" יהיה לא נכון (וגם לא יתרום כלום לדיון ולשאלה שהועלתה) בדיוק כמו שלהגיד "יש לי פיתרון מושלם" זה טעות. אנו מתאמנים כדי ש"מה שיבוא" יהיה יעיל ולא בליל של מכות חסרות פשר במקרה הטוב, או קפיאה במקום במקרה הרע. מקריאת תגובתך זו אני כנראה לא הבנתי את תגובתך הראשונה, ואולי אני גם לא הייתי מספיק ברור בתגובותי בשרשור זה אם אתה הסקת ממני כאילו יש לי את הפיתרון המושלם למצבים הללו. רן.

נדב פ1

New member
אני לא יודע אם יש קשר ,

אבל שימו לב שגורם העמדת הפנים וההפתעה משחק תפקיד מכריע במערכות צבאיות שונות . מתקפת חילות הקיסר היפני על פרל הארבור למשל שהגיעה ללא התרעה בשנות ה40 , פלישת ישראל לשטחי הערבים במתקפת פתע בשנת 67 , מתקפת צבאות מצרים וסוריה על ישראל של 73 שהגיעה ללא אזהרה ברורה וממוקדת וכו' - האם אפשר להכליל את היתרון של הגורם המפתיע גם בנוגע לקרב פנים אל פנים שלא במסגרת מיליטנטית ?

חלק מההתקפות ברחוב יבואו בהפתעה

ככה פועלים אנסים למשל. ככה גם חלק מקרבות הרחוב מתחילים (בלי כל ההדרדרות ההדרגתית וריקוד הקוף). מי שמכה ראשון ובהפתעה יש לו יתרון. בדרך כלל מי שמוכה ראשון והוא לא מוכן, נכנס להלם וקופא, וזה מצב שלא כדאי להיות בו בקרב רחוב.

Zeev Foux

New member
עמידת קרב? הליכת קרב!

לא צריך לעמוד, צריך לנוע. ברצינות זאב

יש דבר כזה עמדת קרב ?

אני מאמין שהכוונה למצב לחימה . ישנם כל כך הרבה אפשרויות למצבי לחימה , שלא ניתן לאמר "עמידת מוצא " או עמידת קרב באופן גורף. מגוון האפשרויות יכול להיות באוטובוס ( למי שנוסע באוטובוס) , ברכב , ברחוב , באולם , בבית קפה , במועדון ריקודים , בסימטה חשוכה , כשאני יושב על כיסא או מאחורי שולחן וכו'... האם לכל אלה ישנה עמידת קרב אחת ? בודאי שלא !!! ישנם סיטואציות שונות , אשר באופן כללי רובן ככולן מתייחסות לפאן ההתנהגותי ולאו דווקא הפיסי . בלחימה במיוחד בשלבים הראשוניים שלה יוצר מצב בו "תופתע" התגובה הראשונית תהיה תגובה "רפלקסיבית" מהירה ולאחר מכן התפתחות של "קרב" שוב בסיטואציות מיקום ומצבי קרב שונים ובהתאם מצבי העמידה / תגובה . בהתייחס לפאן ההתנהגותי , עליי לבחון באופן מידי את המצב לאשורו , את מאזן הכוחות ,את מגוון האפשרויות , לנתח את המצב ולקבל החלטה בהקשר להמשך הפעולה ( כניסה ללחימה / פעולה או ניתוק מגע / נסיגה מהירה ) . למבטים , לטון הדיבור , לשפת הגוף ולשפהה מילולית עצמה תהיה חשיבות רבה ביכולת לסיים קרב . עליי לזהות את נחישותו של התוקף / מאיים , את רמת האגרסיביות בה הגיע , את התוקפנות וכמובן להגיב בהתאם לרמה זו. כל "משחק " שלא ע"פ הכללים הנ"ל יגרמו לי להפסיד בקרב . ברבים מן המקרים באם קראנו נכון את ה"יריב" סביר להניח כי הארוע יסתיים עוד בטרם הגענו לשלב הלחיה הפיסית ( ניצחון פסיכולוגי... ) . כהן חיים התגוננות רחוב

למעלה