אה , אז לא ...
אתה יודע בוודאות שהתשובה לשאלות ששאלתי היא "לא" . הייתי מציע לך לנסות להיות קצת יותר פתוח לאפשרות שאולי , רק אולי , אתה בעצם לא יודע את התשובה לשאלות ששאלתי , במיוחד בנוסח ששאלתי אותן (האם ייתכן ...). לעיתים נכון יותר להגיד "וואלה לא יודע" מאשר להגיד "לא" או "כן" , בכלל זו נקודת מוצא שמאפשרת לנו הרבה יותר לבחון אפשרויות שונות , עמדת "חוסר הידיעה" לעומת עמדת "יודע הכל". וזה לא משנה עם אתה תלמיד מתחיל או מורה דגול , בכל מקרה גישת ה"יודע כל" עלולה להיות מאוד בעייתית. ולגבי שאר הדברים שכתבת - אלו מסקנות שבחרת להסיק מדברי , למרות שאין שום קשר בין מה שכתבתי לבין מסקנותייך , אך זה מעניין לראות כיצד דברים עשויים להתפרש ... לא כתבתי בתגובתי שהמסקנה היא לא להתאמן . מה הקשר ? ההפך הוא הנכון - תתאמן על הרבה אפשרויות שונות של עמדות וגישות להתמודדות במצב רחוב. רשמת: "פשוט להגיב איך שיבוא" - אולי כן ? מה זה אומר "איך שיבוא" ? ואם "מה שיבוא" יהיה הכי נכון ? אני יכול לדמיין אמן לחימה ש"מה שיבוא" לו במצב אמת כנראה יהיה מאוד מאוד נכון ויעיל.(וכן , הוא מתאמן , כדי לחסוך מסקנה אפשרית בעניין) רשמת: "מניין לך מה יהיה בזמן קרב? הרי זו ממלכת אי הוודאות, ואם תשאל איך הולכים מכות, כמס' האנשים שתשאל, ככה התשובות שתקבל. עובדה שיש המון אמנויות לחימה שונות, בכל אמנות לחימה יש מס' סגנונות, בכל סגנון או התאחדות יש מס' מורים כשכל מורה מלמד אחרת, וכל תלמיד מממש את מה שהוא לומד אחרת" - אני רק יכול להחזיר אותך למה שכתבתי בתחילת הודעה זו ... וכן לתגובתי הראשונה בשירשור הזה.