עם ראש, בלי ראש...

TheMo

New member
עם ראש, בלי ראש...

גיטריסטים ובאסיסטים יקירים, בודאי נתקלתם בינות לשיחים במיני מוטציות חסרות ראש (Headless). אני תוהה מהם היתרונות והחסרונות של העניין? לפי מה שראיתי, בדרך כלל המיקום הייחודי של המפתחות גורם להפחתה משמעותית בכמות העץ בגוף. אני אמנם לא מומחה, אבל האינסטינקט שלי לא מחבב את הרעיון. אגב, אני לא שוקל לקנות או משהו כזה, הנושא פשוט מעניין אותי

yehuda kotton

New member
סטיינברגר וכדומה

אתה יכול לראות את הסטיינברגר בפרופיל שלי. זו לא סטיינברגר "אמיתית" מפלסטיק (או מה שזה לא יהיה) אלא "סטיינברגר ספיריט" שגיבסון בנו ממייפל. היתרונות התיאורטיים של הגיטרות האלה זה קודם כל הגודל (או יותר נכון חוסר הגודל). בגלל חוסר הראש והגוף היותר קצר, הגיטרות האלה ממש קטנות, אבל עדיין בעלות סקייל מלא/ארוך. יתרונות הניידות והמשקל הן אדירות. הראש הקצוץ אמור גם להקטין/לבטל את הנקודות המתות שיש בצווארים רגילים שנגרמים כתוצאה מרזונסס בראש הגיטרה. בגיטרות האלה משתמשים במיתרים מיוחדים עם כדור מחובר בשני הקצוות. זה מבטיח כיוון אמין ויציב כמו בגיטרה עם נעילות וגשר צף אבל בלי הסיבוך וזיון שכל של פלוידים למיניהם. לפני כמה שנים קניתי את הגיטרה כאשר היו לי כאבי גב רציניים ולא אהבתי את המחשבה על להסחב כמה פעמים בשבוע עם הלס-פול. זו סה"כ גיטרה זולה ופשוטה (עכשיו מיצרים גם סטיינברגר "איכותיות") והתברר לי שעל כל יתרון יש גם חסרון. קודם כל, הגיטרה לא נשמעת משהו מיוחד (נו צפוי), החלפה לסימורים שיפר בהרבה אבל זו אף פעם לא תהיה גיטרה מעולה, אבל כל מה שהיה חשוב זה שהיא קלה וקטנה. מיד הבנתי שזה לא עסק להסתבך עם מיתרים מיוחדים שקשה להשיג אז קניתי מתאם עם נעילה שמאפשר להשתמש במיתרים רגילים. זה יותר מסובך אבל לפחות אני יודע שאני לא יתקע בלי מיתרים. היתרון של חוסר נקודות מתות נשאר רק בתאוריה, מתברר שרוב הנקודות המתות הן כנראה מרזוננס בצוואר עצמו או פרטים לא יציבים. גם הגשר שהוא באמת גאוני בתכנון לא הוכיח את עצמו והחל להראות סימני שחיקה/זיוף/חוסר יציבות דווקא בחזרה מאוד לחוצה. עכשיו כשמצב הגב משופר הצורך המקורי לגיטרה נעלם והגיטרה הפכה להיות בסיס לניסויים מטורפים למיניהם. בכל מקרה זו גיטרה מעולה לזרוק על השפה או על יד המחשב ואז לתפוס ברגע שרוצים לנגן כי היא פשוט לא מפריע או תופסת מקום.

TheMo

New member
תודה רבה

בגדול אני מקבל את הרושם שלא בדיוק התלהבת ממהיא שקנית, אבל אולי החסרונות שציינת לגבי האחת הספיציפית שלך לא ייתקיימו באחת איכותית יותר?

yehuda kotton

New member
איכות

בסטיינברגר האיכותיות הישנות יש הרדוור יותר טוב ללא ספק אבל לא נשמעו לי יותר טוב בהרבה. אני מדבר על הקטנות כמו שלי, לא על אלה עם הגוף המלא. יש גם חדשות שאני לא ניגנתי עליהן.

yehuda kotton

New member
ברצינות

למעשה לא ממש יודע. לפי מה שאני מבין יצקו את הגיטרות האלה (גוף וצוואר ביחד) מאיזו תערובת של פיברגלס, סיבי פחמן-גרפית, וקבלר. זה נשמע לי פלסטיק (לפחות בחלו). זה היה פופולרי בעיקר לבאסים, ופחות לגיטרה בשנות ה-80.

erez801

New member
קבלר זה חומר מצוין עושים ממנו שכפ''צים

אם זה מציל חיים אז זה בטוח טוב לגיטרות

wish i was here

New member
חחח אני כבר יכול לראות פרסומות

פנדר-הבחירה של מג"ב או גיבסון-מס' 1 בדראפור...

למעלה