עם הספר

or99

New member
נסי גם את ההושענות!

ובמיוחד את אלו של הושענא רבא.

סיפורים ואקשן ../images/Emo141.gif

לא ספרתי אותיות, אבל הרושם שלי הוא שגם בתנ"ך הרוב זה לא סיפורים ואקשן, אלא מצוות, נאומים ושירה דתית.

אם רצית סיפורים ואקשן

נסה את הספרים (רשימה חלקית) בראשית, שמות, יהושע, שופטים, שמואל, מלכים, יונה, רות, אסתר.

יופי נחמה ../images/Emo141.gif

ניסיתי ונהניתי, תאמין לי. אבל איזה אחוז הם מהווים מכלל המקרא?

shellyland

New member
דוקא השירה התנ"כית

היא החלק היותר חביב עלי. עלילות הגבורה פחות. לא שאני מתמצאת בה או מבינה אותה או משהו, אבל יש משהו בשירת התנ"ך, בתפירה של המילים האלה אחת לאחת ולכולן, שמהלך עלי קסם שמעט מאוד משוררים מתקופות אחרות מצילחים לשחזר. אולי זה משהו שקשור בראשוניות שלה. לא יודעת.

hillelg

New member
תשאלי כמה מחברי הפורום

יש חוג לימוד בנושא הסידור בירושלים. את מוזמנת גם.

Mנטה

New member
הבעיה שלכם היא שאתם בירושלים ../images/Emo8.gif

איפה ? מתי ?

hillelg

New member
בירושלים

ביום שלישי בערב (8, 8 וחצי). את מעוניינת לבוא?

מילי33

New member
אבל למה לקנות את התנ"ך?

מיסיונרים בישראל מחלקים אותו חינם, ואני רצינית, ככה קיבלתי את ספר התנ"ך שלי והבונוס הוא שיש בו גם את הברית החדשה- מבלי לפגוע ברגשותיו של אף אחד זאת אחלה עסקה.

צימעס

New member
אני קיבלתי ספר תנ"ך (ממסיונרים?)

בסיום בית ספר יסודי, חט"ב, ותיכון. כ"כ הצטרפו עותקים נוספים לספריתי לרגל סיום הטירונות וקורס הקצינות. כשנישאנו, זה הוכפל...

בי נשבעתי

שקראתי. את התנ"ך. מה אומר, באמת ספר טוב, למרות שלא כולו נקרא כספר קריאה... (שלא לדבר על זה שהוא עשרות מונים טוב מאחיו החורג והצעיר - הברית החדשה). אני שב וקורא חלקים ממנו מדי פעם בפעם וכל פעם פוגש רעיונות חדשים. באמת שזה לא רק" ספר למדף" (כמו שיש מי שציינו), גם אם לא קוראים בו מנקודת המבט הדתית/מאמינה. מאידך, מצער אך לא מפתיע שזה המצב. עם הספר, קורא בעיקר ספרי בישול.

nutmeg

New member
לתומי חשבתי

שעם הספר בא התיאבון ולכן יותר קונים ספרי בישול. לא ככה?

למה להשתמש בCD רום כשזה ברשת?

ואם רוצים באמת ספר - לא יחליף אותו המחשב בשום מקרה שבעולם.

lexigali

New member
למה לרצות באמת ספר?

(לכל הנרעשים - שזה לא יהפוך לתת שרשור בעצמו, אנא.)

shellyland

New member
כי יש משהו חשוב

באפשרות להחזיק את המילים ביד. לגעת בהן. להריח אותן. למשש את העמודים. לסגור ולשוב ולפתוח. לחבק. מילים הן דבר מאוד מופשט שיוצר את אחת החוויות הכי מוחשיות שיש. הצורך להרגיש אותן, פיזית, הוא טבעי. אצלי לפחות. הבן של כלף, אגב, נוהג להרדם כשהוא מחבק ספר.
(עידן, לתשומת
ך. עוד סיבה לבוא בשבת!)

למעלה