עם הספר

גנגי

New member
עם הספר

רק ראו את מה שנקרא "דירוג הקוראים". הציצו בתגובות ותראו כמה מהאנשים הממליצים על הספר הקריא ביותר בעולם אחרי התנ"ך (פחחחח.... גם בימינו?! נראה לי שלפחות בָּארץ התנ"ך ירד לאחד המקומות הנידחים שם מאחור, במחסן) גם קראו אותו. מאלף. עמישראל - בור ועַם הספר.

גרי רשף

New member
עלית על משהו..

אתם בטח מכירים את הסיטואציה בה הדודים שואלים את הצוציק את מי הוא יותר אוהב- את אבא או את אמא, והוא שאינו מבין שחומדים איתו לצון - מסתכל בעיניים שואלות ימינה ושמאלה ומהסס מעט כי אינו יודע מה התשובה הנכונה. בסוף הוא לוקח סיכון וממלמל "אמא?" וכולם גואים בצחוק של שמחה לאידו של האבא והפיצקלה אינו בטוח אם ענה נכון או לא. מילדות אנחנו מחונכים לענות תשובות "נכונות", ולכן "ברור" לכולם שלאי בודד הם יקחו את התנ"ך כי "הכל כתוב בו" וככה כולם עונים.. יש להודות- התנ"ך הוא ספר הכרחי המפאר כל ספריה, ותו לא: הוא שם, מפאר את המדף בכריכתו השחורה עליה מוטבע בלקוניות באותיות זהב "תורה נביאים כתובים" ואיש אינו נוגע בו. בשביל לקרוא קונים עתון לשבת. אינני כותב זאת כדי לעורר שרשור הצטדקויות ("תתפלא אבל אני דווקא כן קראתי בו היום.."), אלא כתאור מצב ברוב הבתים.

קטן

New member
דווקא, אני לא קראתי בו היום../images/Emo8.gif

אבל הדבר שמשך את עיני בשרשור על הספר, הוא ריבוי סימני הקריאה. ( שאלה - מה היא צורת הרבים של:"עיני", האם: "עיניי"? ). וטרם חיפשתי לעומק, האם יש מעין מדריך לשוני לשאלות דומות לאלו? תודה.

קטן

New member
שאלון היכרות

סליחה על האיחור
האם יש לך שם חיבה?כן, קטן - עם דגש בתחילת המלה - זה מלעיל או מלרע? מקום הולדתך – בריסל צבע עיניים – ירוק/כחול צבע שיער – חום סדרות אהובות בטלוויזיה - סיינפלד, סימפסונס, הבורגנים האם כמבוגר אתה עדיין משחק? בטח במה? פינג פונג, פאזלים, וויסט איזה משחק אהבת כילד? כל מה שהיה כרוך בלהיות בחוץ ולהתלכלך ספר (אחד!!) שעשה עליך רושם כביר - על העיוורון אילו ריחות החביבים עליך? דשא קצוץ, ריח של גשם, ריח של לחם שנאפה בתנור איזה אוכל אתה הכי אוהב? לחם וחמאה, גלידה, המבורגר, ברוקולי צבע אהוב עליך –
טעם מועדף? מתוק ההרגשה הכי טובה בעולם היא... ההרגשה הגרועה ביותר בעולם היא... הדבר שאתה הכי אוהב לעשות בסוף שבוע - לטייל באילו מקומות בעולם בקרת? אירופה, ארה"ב, סין, אוסטרליה, הודו, דרום אמריקה מהו הדבר הראשון עליו חשבת כשהתעוררת הבוקר? מה אעשה היום? אתה מקבל מחלת ים? לפעמים מה אתה שותה במשך היום? מים איזה חלק ביום אתה הכי אוהב? בוקר, ערב, לילה איזו עונה אתה הכי אוהב? אביב וקיץ איזה משקה קל אתה הכי אהב? קולה, ג'ינג'ר אייל מה אתה אוכל לארוחת בוקר? תערובת של: טונה ביצה וגבינה לבנה/ דגני בוקר/ לחם עם חמאה וריבה אילו סרטים אתה הכי אוהב? סרטים של דייויד לינץ', לארס פון טרייר ימני? שמאלי? או (אמבידקסטרי) משתמש בשתי הידיים? ימני מה יש לך מתחת למיטה? רצפה אתה יודע להקליד עם 10 אצבעות? לא מהו המספר האהוב עליך? מהו רכב החלומות שלך? איזה ספורט אתה אוהב לראות בטלוויזיה? סקי, מוטוקרוס מקצוע חזק בבית הספר? אנגלית מקצוע חלש? מתמטיקה מהו סגנון השחייה שלך? חתירה אתה ישן עם כרית אחת, שתיים, בלי? אחת יש לך חיות מחמד? איזה? איך קוראים להם? סוג מוסיקה שאתה אוהב? תלוי לי במצברוח הערצת פעם זמר או זמרת? לא הוציאו לך את השקדים או את התוספתן? לא - הכל במקום איך אתה אוהב את הקפה שלך? חלש מתוק עם חלב מה עושה אותך למיוחד? איזה ג'וב הכי היית רוצה? רוכב אופניים/ נהג מכוניות ראלי עברת פעם על החוק? כן מקום בו היית רוצה לבקר - מנהטן, אנטארקטיקה, אוורסט מקום בו היית רוצה להתגורר - עשית פעם משהו מסוכן? כן מה? ממה אתה הכי מפחד? מה לדעתך הכי טוב לעשות כשיש שפעת? לישון, לשתות מרק עוף אם היית יכול להיות אמן – באיזה תחום היית בוחר? זמר איזו המצאה טובה עוד לא המציאו? מחשב אישי שגם עושה קפה אם היית יכול לפגוש דמות מההיסטוריה, את מי היית רוצה לפגוש? מה היית אומר לדמות שפגשת? אילו היית חייה, היית… קוף אילו היית צמח… דשא תופעת טבע שמושכת אותך… קרחונים שוקו או וניל? אבא וגם אמא משקה אלכוהולי מועדף? סערות ברקים - מרגשות או מפחידות? מרגשות אם היית עושה מחר קעקוע – איפה ואיזה? היית פעם מאוהב? כנראה שלא מה יש לך על הקירות בבית? מדף הכוס חצי ריקה או חצי מלאה? תלוי באיזה יום תופסים אותי המוטו שלי בחיים הוא: חייה ותן לחיות ציטטה או אמירה אהובה במיוחד: מיהם גיבורי הילדות שלך? מהו הזיכרון הראשון שלך? שכחתי אם אפשר היה לגלוש בזמן, לאן היית גולש? לעתיד, לאלף הבא - מסקרן אותי לאללה, וגם לעבר אילו יכולת לבחור כישרון מה היית בוחר? אילו יכולת לבחור "כוח" (כמו סופרמן) מה היית בוחר? להיות רואה ואינה נראית איזה משפט אמרו לך בבית 1000 פעמים שנשבעת לעולם לא להגיד? האם אתה עומד בשבועה שלך? אם יכולת לשנות דבר אחד בעצמך, מה היית משנה? על איזו תכונה בשום פנים ואופן אינך מוכן לוותר? מה אתה מאחל לשונאים שלך? איזה חג אתה הכי אוהב? מתי כבר יגמר השאלון הזה? זהו! עכשף! - אתם מאמינים לי שהורדתי כמה שאלות??

nutmeg

New member
ברוך הבא!!

חת'חת כניסה הרבצת! תהיה גאוות כל אמא פולנייה כי רואים שעשית שיעורי בית בחיסטוריה, וחיסטוריה זה חשוף מאוט! עכשיו תסביר לי איך בנדם שאוהב לחם וחמאה גם אוהב ברוקולי?!

קטן

New member
תודה רבה../images/Emo9.gif

מה, לא כולם אוהבים לחם וחמאה, וגם ברוקולי?

גנגי

New member
עיניי, כן.

בכל מילון ראוי לשמו (לפחות אצל אברהם בן שושן, שידוע יותר בשמו "אברם" או "אב"ש") יש בסוף נספח עם כללי הכתיב המלא ועוד מכמנים שראוי לעיין בהם מפעם לפעם. ואתה גם יכולשאול כאן חופשי את השאלות האלה, פשוט נענה לך.

renjintso

New member
אמממ, אני מרימה גבה

"בשביל לקרוא קונים עתון לשבת"? הלו? זה פורום תרבות? מה התשובה הנכונה לשאלת אבאמא? אותי לא חינכו בילדות, אזאני לא יודעת. אני לקחתי תנ"ך לאי בודד (אחד עם כריכה כחולה מצ'וקמקת ללא זכר לאותיות זהב) ולא הצערתי. סיפורים פצצות יש שם. ברוב הבתים לא קוראים, אז מינסתם לא קןראים בתנ"ך. בבתים שקוראים בהם (לפחות באלו שאני מכירה), הוא נמצא יותר על השולחן, או ליד המיטה, מאשר על המדף.

Mנטה

New member
וגם הסידור, האמת

אמנם הסידור הכי יפה הוא זה של ראש השנה וימים נוראים, אבל גם היומיומי, אני מוצאת את עצמי קוראת בו באופן כמעט סדיר בכייף גדול. אולי זה ענין רגשי, לאיודעת, אבל העובדה היא שזה חומר טוב

renjintso

New member
לא, אוי, פויה

אין שם סיפורים, אין אקשן, אין טובים ורעים. לא כיף בכלל.

Mנטה

New member
לא יודעת יש מלים מאוד יפות

ברוך שלא עשאני שכווי, פרקי אבות, תהילים, המפיל שינה עלי ותנומה על עפעפי, סומך נופלים וזוקף כפופים, יצילך מפח יקוש... כמו שאמרתי אולי זה רגשי, אבל אני מאוד אוהבת לקרוא בסידור ובעיני הוא מאוד יפה וקסום.

renjintso

New member
"שלא עשני שכווי"? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo47.gif

ברוך הוא וברוך שמו

nutmeg

New member
רגע רגע!

השאלה היא אם מדובר בתרנגולת הרים או בשכווי השפלה...

renjintso

New member
אם זו היתה תרנגולת הרים

היינו אומרים בברכות השחר: "ברוך זה להיות לא אותי עושה תרנגולת הרים" (שכחתי להגיד לך, אבל תרנגולת ההרים הסינית, מסתבר, היא סתם תרנגולת בר. טעות שלי)

למעלה