על תזונה

hayapollak

New member
על תזונה

שוחחנו כבר? יצא לי לראות לפני מספר ימים בתוכנית הטלוויזיה של אופרה ווינפרי מומחה בנושא של תזונה,בריאות וכו' שמאד ממליץ על אכילת רימונים, שקדים לא קלויים ו-שמן זית. יש לכן מאכלים בריאים שאתן נוהגות לאכול? טיפים?

שירה1973

New member
What you are is what you eat

יש גישה שלמה שגורסת את מה שכתבתי בכותרת, וטוענת שאנחנו שיקוף של מה שאנחנו מכניסים אל תוך גופנו (לפחות דרך מערכת העיכול...
) אני חושבת שיש בזה הרבה מן האמת. עד כאן התיאוריה, אבל היישום, אוי אוי אוי, היישום.... (אנחה עמוקה). אני צמחונית כבר למעלה מ- 15 שנה. לא מכניסה לפה לא בשר ולא דגים. אני מניחה שרוב התזונה שלי דווקא די בריאה, למעט כמה חריגים שאני לא מצליחה להיגמל מהם (שוקולד למשל). אחת לכמה זמן אני מבטיחה לעצמי שאני צריכה להפחית מינון שוקולדי בחיי, אבל ההבטחה הזאת מופרת די מהר ונעלמת אל תוך הפה שלי יחד עם כמה קוביות חומות... אני משתדלת מדי פעם לזכור לאכול טופו (זה מאד טעים כשהוא סופג את הטעמים של התבשיל בתוכו הוא נמצא) כי עבור צמחונים זה מקור מצויין לחלבון.

hayapollak

New member
כותרת עם הרבה

משמעות. אני לא ממש צמחונית, אבל ממעיטה באכילת בשר ועוף. דגים דווקא אוהבת. תמיד הבדיקות דם שלי מראות ויטמין B נמוך והרופאה שואלת אותי תמיד אם אני צמחונית. אפרופו שוקולד - גם אני אוהבת מאד. ושמעתי ששוקולד מריר זה בריא - אז כן, אני מרשה לעצמי שוקולד. לטופו ולהבדיל לסושי עדיין לא מתחברת.

שירה1973

New member
ויטמין B12

זה משעשע, כי דווקא אצלי הוא תמיד גבוה בבדיקות הדם
לא ממש ברור איך, כי הוא מצוי רק במוצרים מן החי, וכאמור אני לא אוכלת מוצרים מן החי כבר שנים... (אולי אני הולכת בשנתי למטבח וטורפת חזה עוף מבלי שאני זוכרת את זה...??) דגים זה מאד בריא אני יודעת, אבל אני לא מסוגלת. לגבי סושי - מכירה אנשים שפשוט מתים על זה. לא ברור לי למה באופן אישי... (טעמתי סושי צמחוני וזה כל כך סתמי בעיניי). אבל ככה זה, על טעם וריח.

hayapollak

New member
מצחיקה

יכול להיות שאת אוכלת מזונות כאלו שעשירים בויטמין B מבלי להתכוון בכלל. הנה טיפ שהגיע אלי למי יש כולסרול גבוה וטריגליצרידים בטוח שלא לצעירות שכאן.(30 זה עדיין צעיר) פטרוזיליה מאד עוזרת לנ"ל,כמו כן מסייעת למניעת כרישי דם, בעיות לב וכיו"ב.

שירה1973

New member
בוודאי !

אבל התייחסתי רק לויטמין ספציפי מסוג B12 (אין לי מושג מה אומר ה"12" דווקא אבל זה סוג ספציפי ממשפחת ויטמין B) אותו אי אפשר למצוא בשום מקור אחר חוץ מאשר מן החי... אגב פטרוזיליה - היא גם טובה מאד במקרים של אצירת נוזלים.

ב מ ב ו ש

New member
זה די פשוט לקנות את הספר של

ג'יליאן מקית המקסימה. אבל באמת מאד קשה לעמוד בשבועות הראשונים שהיא מציעה

א י ו ש י

New member
יודעת מה בריא ,לא הכי מיישמת../images/Emo10.gif

אוכל מה שבא לי! בלי לספור קלוריות, בלי לבדוק בריא או לא לילד משתדלת לתת דברים בריאים יותר למרות שלאחרונה ציפס, גבינה צהובה
ובצקים הפכו להיות הארוחות שלו (מסרב לאכול דברים אחרים ואני מעדיפה שיאכל מאשר שלא יאכל. מה בריא? כפית שמן פישתן בבקר (עשיר באומגה 3) דגים (לא ים אם אינני טועה בהם יש כמות כספית גבוהה) קינואה (הדגן הכי עשיר) שום!! (יש גם קפסולות) ירקות כמובן!! בעיקר ירוקים שמן זית (בכלל שמנים מהצומח) יש עוד...לא עולה לי כרגע וכמו שאמרתי לא הכי מיישמת רק בריאות

שירה1973

New member
בדיוק קניתי קינואה !! ../images/Emo13.gif

קראתי שזה עשיר בחלבון ושזה טעים. טרם ניסיתי להכין, אני מתכננת לנסות בסופהשבוע, אדווח לך איך יצא....

קינואה- גם אני גיליתי אותה

לפני שנה ומאז היא מחליפה את האורז ותפוחי האדמה . מאד מאד טעים ומאד מאד בריא. מכינים כמו אורז או כוסמת. טעים גם כתוספת חמה וגם כסלט קר (כמו שעושים סלטים מקוסקוס)

שירה1973

New member
תודה על ההסברים בנות ../images/Emo13.gif

פתחתן לי את התיאבון... מבטיחה לנסות להכין בסופשבוע.

אכלתי סלט קינואה - נורא טעים !

עושים אותו בדיוק כמו סלט קוסקוס שגם הוא טעים לגמרי

hayapollak

New member
כן,תועלתו של

השום - ידועה. גם אני למרות שאני יוזעת על מזונות שתועלתם טובה לא ממש משתדלת להכניס אותם לתפריט שלי. מסתפקת באכילת ירקות ופירות ודגים קצת עוף,פסטה,אורז וכיו"ב מאכלים רגילים. נבטים למשל, אני לא מסוגלת לאכול... ברוקולי לא מתאים לי (הבן שלי אוהב) דלעת,טרד לא סובלת. אבל משתדלת להתעדכן מידי פעם אולי אוכל להעשיר את התפריט שלי במשהו שהוא גם בריא וגם יהיה טעים לי.

א י ו ש י

New member
אני גם משתדלת אבל לא יוצא../images/Emo4.gif

מה שיש אני אוכלת (ואני לא ממש בשלנית) אנחנו מאוד אוהבי בשר/עוף/דגים ויוצא שכל יום יש מנה אחת מהם לפחות (כי ארוחת צהרים בלי מנה עיקרית לא מנה עבורנו) יוצא גם שאני אוכלת גם ביצים כל יום הבנתי שכל יום עוף וגם ביצה זה לא הכי בריא ויותר מידי אבל אני לא נמנעת. תודה לאל הבדיקות שלי בסדר ואני לא חוששת נכון שזאת הכנה לגיל יותר מאוחר אבל אני מאמינה שצריך להנות מהאוכל ולא לאכול את הלב על כל ביס. כך שאם יוצא בריא-אוכלת אם יבוא לי סטייק עסיסי לא אגיד לו לא

אוכל בריא ואני ../images/Emo176.gif

אני מלכת הג'אנק פוד כי אוכלת הרבה בחוץ, אבל משתדלת לאחרונה פחות לאכול בחוץ ויותר לאכול בבית ודברים בריאים כמו סלטים, פסטות בשביל פחמימות.

יודעת מה בריא אבל יכולה לחיות

רק על ג'אנק. תפוצ'יפס לארוחת בוקר, ביסלי לצהרים וקערה של גלידת שוקולד עם סירופ פטל לארוחת ערב
אז משתדלת למתן את הזבל אבל לא יכולה בלי

nataly36

New member
זה נשמע תפריט מעניין! ../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif

ובטח לא משעמם!!!! שמעתי שזה לא משמין....

מאכלים בריאים

אני אוכלת מידי פעם קינואה, דגים, וסלט טרי אוכלת בתדירות גבוהה יותר. אני מצרפת קישור למאמר שכתבתי "האם דיאטות נכשלות מראש"

למעלה