ההיטפלות לעברי לידר מוגזמת.
אז נכון, הבחור לא עילוי בעברית נכונה, אבל אתה מגזים. גם אותי מעצבן ה"כיבסת" ללא הדגש ודומיו. אבל בכל זאת, הגזמת. אגב, אני תמיד התייחסתי אל ה"אל תתחלק, אל תינמס, אל תעזוב..." שהוא, כביכול, מלא "מכף רגל ועד ראש" בעברית קלוקלת, אחרת מכמו שהוא נשמע בהתחלה. אל תתחלק- לא מלשון החלקה, כפי שנהוג לטעות, אלא מלשון התחלקות לשני חלקים. אל תינמס- לא מלשון משהו נמס, משנה מצב צבירה, אלא מתוך התנהגות בנימוס, בניין נפעל בעתיד. הדובר מבקש מהנוכח לא להתנהג בנימוס, אם להיות פלצן קמעה.
לי זה נשמע תקני. לא אהבתי את ההתבטאות המכלילה והמוגזמת לגבי עברי לידר בפרט וה"חדשים" בכלל. בתור נער בן 16, שמאזין גם למוזיקה עברית ישנה, מתעניין מאוד בלשון עברית ו... וואלה (נכון, אמרתי וואלה), "חוטא" במוזיקה עברית דווקא של החדשים, ניכּר בדבריך חוסר הבנה בנושא עליו אתה מדבר. ולא, אני לא מתכוון לסנגר על עברי לידר בשום אופן, ככתוב, הבחור מחרב את השפה עברית לעיתים קרובות למדי, זה נכון. אבל למרות הכל, הנ"ל הוא זמר ויוצר בזכות ולא בחסד. נסו- אולי אפילו תאהבו.
לילה קסום לכולם. נ.ב פשוט לא יכולתי להתעלם מהחוסר בפסיק לפני הסגר, במשפט "זה יותר מעניין לדעתי", שאמור להיכתב כך: "זה יותר מעניין, לדעתי". כן, אני יודע, קיצוניות, אבל אם כבר בהגייה נכונה עסקינן- האין זה יהיה נאות לא להתייחס לתחביר נכון?
רעיון מעולה לשירשור.