על שגיעוט

האגס 1

New member
על שגיעוט

אולי כבר היו שרשורים כאלה, אבל תמיד שווה לרענן את זה: שירים שיש בהם שגיאות בעברית, זה יכול להיות בהיגוי אבל גרוע מזה - בכתיבה במקור. הדוגמא שהביאה אותי לזה: באחד משיריה הראשונם של חוה אלברשטיין, 'זה לא הצבע', היא שרה את המילה "סגול" אבל הוגה אותה ב-e, ולא ב-a - כש-e פירושו התנועה "סגול", ואילו את שמו של הצבע יש להגות ב-a

רוסטו

New member
כמה שעולים לי בראש:

1. בשיר "מספרים" של הדג נחש המספר הכי הכי הוא "שש מליון" ולא שישה מליון. 2. ב"לכבוד הקיץ" של גזוז הם שרים "ולכבודה עם עפרון..." כשה ו' של "ולכבודה" היא בשורוק ולא בשווא 3. "על גגות ת"א" של אלונה דניאל, היא שרה: "לא מחום, לא מקור" כששני הממים בתנועת E בזמן שב"מקור" המם אמורה להיות בחיריק.

האגס 1

New member
נדמה לי שאצל 'הדג נחש'

זה מכוון - הכתיבה שלהם מאוד מסוגננת, והרבה פעמים הם קורצים לסלנג.

B a 7 a K

New member
המ' לא צריכה להיות בחיריק.

היא הייתה צריכה להיות רק אם הק' היא בשווא, ובמילה "קור", הק' בחולם מלא.

izik79

New member
לוליטה של אתי אנקרי

"מחבב אותך" - ה-ת' נהגית בתנועת E במקום A על משיקולי חריזה

וקול המואזין עולה מן הצריח

טעות של בנות הגבעטרון בשיר 'זאת ירושלים'. את הצריח הן הוגות ב a וגם חוה טועה בהחול יזכור במילה קוּנכיות וצ"ל קוׂנכיות/

חוה אלברשטיין ודני גרנות

שרים "רק על עצמי" של רחל: גם מסעי מאסתי כמוה, במקום עמסתי. הדודאים שרים "כי סערת עלי": אלהי צווני ELOHEI במקום ELOHAI.

בשיר "הייתי נער" בביצוע להקת הנח"ל

יש ב ל י ס ו ף. אני מוכרח עכשיו לצאת ללמד, אז אפרט כשאחזור. מי שרוצה בינתיים לתת את הממצאים שלו ולחסוך לי אח"כ - מוזמן בחום.

אז ככה,

חזרתי. הנה: 1). כבר בשורה הראשונה: "היעדים מטוהרים והרוסים" - הבחורים שרים "וְהרוסים" במקום "וַהרוסים". 2). הם ממשיכים: "וּבְעיירת רפאים על הרמה", וצריך לומר "וּבַעיירת רפאים וגו'". 3). הלאה. בפזמון ה-I שרה הסולנית: "אך הילוכו כבד וְחתומות פניו" במקום "וַחתומות פניו". והטעות הזאת חוזרת כמובן בכל החזרות על הפזמון הזה. 4). בית II. הם שרים: "הוילונות הוסרו והנִייר גורד" במקום "והנְייר גורד". 5). הם שרים: "פָּקיד העירייה" במקום "פְּקיד העירייה". 6). הם שרים: "ירוק טרי על צַלָּקוֹת התעלות" במקום "צַלְּקוֹת התעלות". 7). פזמון II. הם שרים: "אני חוזר אלייך בדרכֵּי עפר" במקום "בדרכֵי עפר" (כלומר בכ"ף דגושה במקום רפה)*. וזה חוזר כמובן בכל החזרות על הפזמון הזה. כל-כך הרבה טעויות בשיר אחד. חבל. שיר כל-כך יפה... ------------------- * את הטעות הזו דווקא שמעתי שהביצועים החדשים יותר תיקנו (כולל במחזמר "הלהקה" החדש). נו, טוב מאוד.

גרי רשף

New member
הערה לגבי הסגול

בביצוע המוכר היא שרה נכון (sagol), אבל בדיסק אוסף של שירי נחום היימן הכולל גרסאות פחות מוכרות יש הקלטה אחרת של חווה אלברשטיין עם השגיאה שציינת. ותרומתי לדיון: 'את אותו הבוקר לא אשכח' מתוך אני עוהב אותך לאה של אהוד מנור (כפילות שגויה את-אותו).

גם לי יש כמה, ממש ראשוניים

ובטלח עוד יהיו לי מלא מלא מלא, כי, כידוע - אחד הדברים הרגישים ביותר מבחינתי הוא העברית המזעזעת של הזמרים דהיום..... ואם נרצה שגיאה אחת גורפת - כל המקרים שבהם משתמשים בצורות פועל מבניין הפעיל והוגים אותן בצירה/סגול בה' : למשל: הֶשאיר במקום הִשאיר ולממוקדים: בשיר "היה לי נער" - ישנה השורה "... בלי להפִיר אחד מן הכללים". מיותר לציין שלקח לי שנים להבין את המלה הקלוקלת הזו. ברור ש"לְהָפֵר" היא הצורה הנכונה. ושנייים ממש חמים מהתנור: משה בקר, כידוע, יצא עכשיו במופע חדש. הוא גם הספיק להקליט את השירים העיקריים ולהפיץ דיסק. אני כמובן, קניתי אותו. שני דברים צורמים במיוחד: - בשיר "אתם זוכרים את השירים" בסוף הוא שר: ומצפים לַהפתעות" בעוד האמת היא "לְהפתעות" - והגרוע הרבה יותר - הוא שר את השיר על הרצל חוזה מהדינה (נו, של יאיר רוזנבלום הנפלא)כאן הוא מגדיל לעשות. הוא שר את אותה מילה ממש בשני ביצועים שונים, בצורה שאי אפשר לפספס: אני לוקח שטר של מאה מַבּיט על התמונה (MABIT) אני מֵבּיט היטב עליך (MEBIT) חוזה המדינה נו, תכף המשך....

האגס 1

New member
"בלי להפיר אחד מן הכללים"

מופיע ב'לאחד החיילים', ולא ב'הייתי נער'

למעלה