על רוחניות וסמים

יופיאל

New member
סמים = דרך החושך

סמים הם הדרך הקלה להגיע אל האור , אך האור הזה הוא לא אמיתי. זהו רק פיתוי של השטן - אתה רוצה כל כך להרגיש איך זה להיות למעלה , אין בעיה , אני יכול לסדר לך את זה תוך שניה. אתה לא צריך לעשות מדיטציה , אתה לא צריך להתבונן לתוך נשמתך , אתה לא צריך להתאמץ - תוך שניה אני מסדר אותך... וכך השטן גורם לנו ליפול אז נכון , לאותו רגע , הרגשת נפלא , אבל מה אחר כך? אתה חושב שאתה לא משלם על זה? אני לא יודע מה איתכם , אבל אני מדבר מנסיון , אני הייתי מכור לגראס. ואתם בטח חושבים שאי אפשר להתמכר לגראס , נכון? ההתמכרות היא התמכרות מנטלית , והדבר הכי גרוע - עד ליום שהפסקתי לא הודתי שאני מכור. כמה פעמים שמעתם את המשפט "אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה , אני פשוט לא רוצה..." הסמים נועדו כדי לתת לנו את הדרך הקלה , אך הדרך הקלה היא לטווח ארוך הדרך הארוכה. מעבר לזה שגראס לא עושה טוב לגוף , הוא גורם לך להיות מבולבל מאוד באותו רגע , ולאחר שימוש רב - אפאטי. ואחר כך אין לך חשק לעשות כלום , אלא אם אתה עושה את זה מסטול , כי בלי זה , שום דבר כבר לא כיף. ואז החיים שלך רק זזים מסטלה לסטלה - ששם כמובן , שום דבר לא אמיתי. ואם נדבר עם סמים מבחינה אנרגתית - גראס גורם למעין עננה מסביב להילה. אם אדם מתעסק בריפוי אנרגתי , כל פעם שהוא יעשן הוא יפול חזק יותר , כי הוא כבר מכיל יותר אנרגיה. הנפילה תהיה הרבה יותר כואבת ומתישה. הבעיה היא שמעשנים כבדים כבר רגילים להיות חסרי אנרגיה , ורוצים רק לרבוץ כל היום. אני הפסקתי לעשן דווקא בהודו , לאחר שעשיתי קורס הילינג , והרגשתי כמה שהגראס מפריע לי ועוצר אותי בדרך הרוחנית. להשתמש בסמים זה ללכת בדרך ללא מוצא. בהתחלה אתה מגיע מהר מאוד לנקודה קצת יותר גבוהה , אבל אחר כך יש לך מבוי סתום. אתה יכול לבחור להגיע לאותה נקודה עוד פעם (ובעצם לעולם לא להתקדם) , או שאתה בוחר לעזוב את הדרך הזאת ולהתחיל דרך חדשה , דרך שגם יש לה המשך. בעבר , כשעישנתי , אהבתי לברוח מהמציאות. זה דרך מעולה לשכוח מכל הצרות , אבל זה לא ממש עוזר לפתור אותם... אז לכל מי שמעשן - אם אתם רוצים לברוח - תעשו מה שבא לכם. אם אתם מחפשים דרך רוחנית - תפסיקו לשקר לעצמכם ותפסיקו לעשן. באור ואהבה , יופיאל המלאך

נילאם

New member
יופיו של החטא ../images/Emo120.gif

מסתבר שסמים זה נושא פיקנטי שמאריך שרשורים, הא? טוב, אז גם לי יש אי אילו דברים להוסיף. כמובן, מנקודת מבט חויתית סוביקטיבית לחלוטין! מבחינת החוק היבש- איפושהו במהלך ההסטוריה ארעה טעות מצערת שכלאה את הגראס בתחומי הלא חוקי והשאירה את האלכוהול מעוגן בחוק ברב המדינות. מטופש ואווילי! אלכוהול הוא סם קשה, פוגע בשיקול הדעת, הצלילות, הורס כבד, כליות, תאים במח, מחריב עוברים, הורס משפחות, מעורר את כל התאים האפשריים לאלימות, חרמנות, איבוד שליטה בחיים ועל ההגה, ממכר פיזית בשימוש מופרז, וגורם ל"הנג אובר" מטורף. באופן אישי אני בעד אלכוהול במידה, (משמח לב אנוש, משחרר חרצובות לשון, מגביר חושניות, מבטל זמנית את האגו וכו´) אבל הסיכונים שבו מגמדים ומבטלים בשישים את השימוש במריחואנה. הקנביס הוא צמח בעל סגולות ריפוי שידועות כבר אלפי שנים, מבחינה פיזיולוגית החומר הפעיל בצמח THC, מתחבר במח לקולטנים מסויימים וגורם ברב המקרים לתחושת רוגע, אפילו אפתיה מסויימת, לעיתים תחושת אופוריה, עירפול תחושת הזמן, התמצאות מרחבית קצת משובשת, מניעת בחילות, שיכוך כאבים,פגיעה בזיכרון לטווח קצר בלבד ומאנצ´יס (תיאבון חריג!). נעשו המון מחקרים על אנשים שהשתמשו במריחואנה לאורך שנים ולא נמצאה אצלם פגיעה בגוף, במנת המשכל או בזיכרון. במדינות מתוקנות קיים שימוש בקנבס לחולי סרטן או איידס סופניים על מנת להקל עליהם את הסבל הפיזי. עובדה נוספת היא שכדי שאדם ינפח את נשמתו מעישון מריחואנה הוא צריך לעשן כמות של כמה מאות ג´וינטים ברציפות. (ברור שיש יוצאים מהכלל!) מבחינה רוחנית בוודאי שאדם שמחובר למהות הפנימית שלו לא חש צורך בתוספים למיניהם, והכרתי הרבה מעשנים כבדים (מה שנקרא "סטלנים"), שהפסיקו לעשן דווקא בהודו אחרי שהתחברו באופן נקי למהות הפנימית שלהם דרך מדיטציות, הילינג וכו´. הפרדוקס הוא שהרבה אנשים מלכתחילה הגיעו ל"קטע הרוחני" דרך שימוש בסמים והתנסות במצבי תודעה חדשים. (עיין ערך קרלוס קסטנדה) לגבי מה שמכונה "סמים קשים", יש לי מה להוסיף ומי שהגיע עד כאן מוזמן לחלק 2

נילאם

New member
יופיו של החטא 2

לגבי הסמים הקשים - אקסטזי, ל.ס.ד, קוק, הרואין וכו´... כל הסמים האלו מיוצרים באופן תעשייתי. זיקוק במעבדות, הוספת כימיקלים וכו, קיים סיכון ההתמכרות פיזי, וסכנת מוות (קוק, הרואין). סיכון ללקות בהפרעות נפשיות (ל.ס.ד ואפילו אקסטזי). אז למה כל כך הרבה אנשים משתמשים? טוב, נלך סם סם: קוק זה סם האגו, שמנתק מהרגש והולך חזק בערים גדולות (למשל ניו-יורק), שם הסגידה לממון, לכוח והמירוץ המטורף דוחף אנשים להשתמש כדי לעמוד בקצב החיים העצבני. לגבי הרואין, נראה לי שזה סם שפשוט מוציא את המשתמש לחופשה קטטונית מכל מה שקשור לעולם, מחויבויות וכו´, סם של בריחה חזקה מהמציאות ללא ערך רוחני מוסף. לגבי אקסטזי- סם רווי כימיקלים, שמציפים את המח בסרוטונין (החומר שאחראי על מצב רוח במח), וגורם למח ולגוף להתכוונן למשך כמה שעות על תדר של אהבה אופורית חסרת גבולות עד כדי רצון להתאחד אורגזמטית עם היקום. תחת השפעת אקסטזי יש אנשים שחווים כל דבר כחוויה רוחנית ועצמתית. שקיעה, זריחה, סקס, מוזיקה... בניגוד לחוויות רוחניות "נקיות", כשערימת הכימיקלים מתנקה יכול להשאר תחושה של בלבול, עצבנות, חוסר נחת ודיכאון, מכיוון שעצמת התחושות נגרמה למשתמש באופן מלאכותי ומי שקונה בכסף עצמה שלא יתפלא אם בסוף הוא מגלה שעבדו עליו! לגבי ל.ס.ד - הקדמה קטנה: באופן רגיל אנחנו משתמשים באחוזים בוודים מקיבולת המוח, משהו כמו 8% , איינשטין השתמש אולי ב 10%... אם סורקים מח של אדם בזמן שהוא תחת השפעת ל.ס.ד, רואים שיש לו פעילות חשמלים מוגברת פי כמה מהמצב הרגיל, כלומר, שימוש באחוזים גבוהים יותר. ל.ס.ד, זוהי בעצם סוג של חומצה שחודרת דרך תאי המח ומגיעה לאזורים שאנחנו לא משתמשים בהם ברגיל במצב ערות ביום-יום. לכן בשימוש יכולה להיות תחושה של חלום, הזייתיות, אנשים מדווחים שהם רואים צבעים חזקים מאלו הקיימים במציאות, תגובה טוטאלית למוזיקה, ראיית עומק שונה, רגישות חזקה מאוד לאנרגיות סביבם, של אנשים אחרים ושל הטבע מסביבם וכדומה. ברור שיש סיכונים. והרבה! כל אחד והמבנה הנפשי והפיזי שלו, החומצה יכולה לגרום לשינויים בילתי הפיכים במח והמשמעויות ברורות. כמו שאני רואה את הדברים, מבחינה רוחנית המשתמשים בסמים הלוציגנים נחשפים לעוצמות חזקות שמצד אחד יכולות לפתוח להם חלונות מודעות חדשים שאולי יעוררו אותם ללכת בדרך הטבעית והבטוחה כדי להגיע לעוצמות האלה, ומצד שני אם האישיות של המשתמש היא לא יציבה מלכתחילה הוא עלול פשוט להשרף כמו חוט חשמל שמעבירים בו זרם גבוה מידי.

מסכים איתך בעניין האלכוהול...

בנוגע לסגולות הרפואיות של הגראס, זה אמנם נכון, ואני כאמור תומך במתן גרס באופן מבוקר כתרופה. לגבי חולים סופניים אין ספק שהוא מהווה סם מרגיע ומאוד יעיל כמשכח כאבים. זה פשע וקהות חושים שלא לספק את האפשרות הזאת למי מאותם חולים שזקוק לכך. אני במצב כזה הייתי ללא ספק מעדיף את הגרס על פני המורפיום שתוקעים להם. באופן כללי, המרחק בין תרופות לסמים הוא מאוד קטן. לא בכדי באנגלית שניהם נקראים דארגס. כל תרופה יכולה להוות סם - הכל שאלה של מינון. הבעיה עם גראס שיש לו השפעות כימיות על המוח, ולעולם אינך יודע מתי ואיך בדיוק אתה תושפע. כמי שנחשף לכך הרבה (כפי שאני מתרשם לגביך), אתה בוודאי יודע שכמעט כל אחד מה"סטלנים" חווה גם תופעות מאוד קשות ובלתי רצויות בחלק מהפעמים שהוא עישן (ראה דבריו של אח של נטע לעיל). אגב, אתה התייחסת לנושא הלגליזציה, ובעניין זה אני תומך באופן מוחלט בלגליזציה של סמים (כולל קשים, אם כי לא בדיוק באותו אופן), אולם התמיכה שלי באה ממקום של "הבה ונתחכמה לו". אני מאמין שהדרך היעילה ביותר להילחם בסמים היא הלגליזציה. יש לי המון מה לומר בנושא אבל זה כבר נושא לדיון בפני עצמו. לגליזציה - כן. לגיטימציה - לא.

soulbird

New member
היי ערב טוב

קראתי את בשירשור על סמים ויש לי די הרבה מה לומר אבל לא מזמן חזרתי מהלימודים אני אכתוב יותר מאוחר או מחר

DJNYC

New member
על רוחניות וסמים

הי אמיר, שוב אנחנו נפגשים באותן הנסיבות. הקשר בין רוחניות וסמים לא נוצר בגלל הודו ושאנטי שאנטי. אני חושב שדווקא גראס הוא סם שיותר מנתק מאשר מחבר. אנשים מגיעים לתובנות רוחניות בגלל סמים, לא בגלל ה"אנרגיה, הרוגע או הסיפוק" אשר הסמם נותן להם (אם בכלל) אלא מפני שלפעמים הסם נותן לך גישה למקום שאין לך גישה אליו בלעדיו. אם לא לדבר על ´טוב או רע´ ´נכון או לא נכון´ אלא נשאר רק בדיון אובייקטיבי של רוחניות וסמים, אז דעתי האישית היא שכן יש קשר. אחד מהסמים אשר הוכח קשר בינו לבין רוחניות הוא K, קטמין או Special K אם מעניין אותך לקרוא על המחקר הזה, תוכל לעשות זאת כאן
maps.org דניאל

JonnyBoy

New member
במקור קטמין הוא סם הרדמה לסוסים.

ולא מעניין אותי לאיזה דרגת רוחניות אפשר להגיע עם הדבר הזה, אין מצב שאני אגע בזה. כל מי שבכל זאת "מוכן להשתתף בניסוי" כדאי מאוד שיעשה הרבה שעורי בית לפני זה...

DJNYC

New member
ולכן ביקשתי שנישאר בדיון על הקשר

ולא ניכנס ללחץ.

JonnyBoy

New member
רק הדיון הזה יהיה תאורטי לחלוטין

ודי תלוש אלא אם כן אתה מתכוון לקחת את זה ולדווח ממקור ראשון. הרי אי אפשר לדווח על השפעה של סם שלא ממקור ראשון ובטח שלא על ההשפעה שלו על "הרוחניות"...

היי דניאל

אני אשתדל למצוא זמן מחר/מחרתיים ולקרוא את המחקר ואז להתייחס לדבריך. ושאלה לבן - איך זה שכל מי שאני נפגש איתו באיזשהו פורום אחר, בסופו של דבר מגיע גם אליך? תגלה לי את סוד הקסם שלך...

DJNYC

New member
טוב - חלק מהקסם ../images/Emo28.gif

זה שההודעה היא הודעת היום ומשכה את עיניי כמובן.. מבלי לגרוע מקסמו של בן.. כמובן

למעלה