מה פתאום? לא נפגעתי ../images/Emo9.gif
ראשית אין צורך בהתנצלות - אני לא נפגעתי, אלא התקוממתי על דבר שמאוד מפריע לי והוא נעשה לא רק על ידך אלא על ידי רבים וטובים. אני יכול לכתוב ספר שלם על כל מגוון השמועות שכבר הגיעו אלי בנוגע למותו של עמרי שעל ז"ל, ואני יכול לכתוב ספר נוסף על דרך הפעולה של חבריו של עמרי (כמו למשל שהם לא התקשרו להזעיק עזרה בגלל שהם פחדו להסתבך עם המשטרה ועוד כל מיני סיפורים "מרתקים") אבל העובדות הן אלה וחשו שנדע אותם: עמרי ירד עם חבר לחוף דוגית, שם הם פגשו מכר משותף, בן קיבוץ מדרום הארץ, העובד באתר תיירות הנקרא "החוויה הטבעית" כשומר. הוא הציע להם לעשן יחד סיגריה של גראס. לא היתה זו הפעם הראשונה של עמרי. עמרי לא עישן סיגריות (רגילות), אך הוא טעם 2-3 פעמים בעבר מן הסם וניסה שוב. (אנשי המקצוע לא נפלו כלל מן הכיסא לנוכח העובדה הזו - זה יכול לקרוא וכבר קרה גם לאדם שעישן פעמים רבות). עמרי עישן שתי שאכטות, ומיד חל בו מהפך של 180 מעלות. הוא אמר שהוא מרגיש לא טוב, שקר לו, התחיל לדבר שטויות (כמו הזיות של חולה עם חום גבוה) ופתאום קם והחל לרוץ. חברו ניסה לעצור בעדו, והוא דחף אותו הפיל אותו והמשיך לרוץ לכיוון הסבך. החברים רדפו אחריו אך לא מצאו אותו. הם הבינו שהוא רץ לכיוון הכינרת, אך שיערו שאי אפשר לרוץ בתוך הסבך הזה והחלו בחיפושים. במשך שעה ארוכה הם חיפשו לאורך החוף, קראו בשמו, שאלו אנשים עד שהתייאשו וסברו שהוא בטח מתחבא וכבר ימצאו אותו בבוקר. הם לא צלצלו לאיש. בבוקר הם הודיעו לשני חברים, ובמקביל האמא ראתה בחסרונו וההמשך ידוע. יש לציין, שהחברים (שכביכול פחדו לדווח בגלל הסם) הם שציינו מיד כשהבינו בבוקר שמשהו נורא כנראה קרה, את העובדות; הם סיפרו מיד, ללא היסוס, על נסיבות המקרה וקשרו באופן מובהק את ההתקף הפסיכוטי לעישון. פשוט, זה כל כך מובן מאליו, שאי אפשר אחרת. כל חקירות המשטרה הובילו לאותה מסקנה, שאין עליה כל עוררין. הדבר היחיד שנותר פתוח, הוא האם היה חומר נוסף בסיגריה (כפי שקורה לפעמים, והמשתמש אינו יכול לדעת על כך מראש), ובנדון אין עדין ממצאים של נתיחת הגופה. אז נכון שיתכן שהסיבה היא חומר מרוסס או חומר מעורב - זה עדיין לא ידוע. אבל עמרי לא נהג בחוסר אחריות יותר מאשר אתה נוהג כשאתה מעשן. עמרי לא החליט בשיקול דעת ללכת לשחות, כי פשוט לא היה ביכולתו להפעיל שיקול דעת. באותה מידה הוא יכול היה לתפוס את הרכב ולעשות סיבוב קטלני בכביש וגם אז זה לא היה עניין של חוסר אחריות כדבריך, אלא עניין של חוסר יכולת להפעיל שיקול דעת מינימלי. אגב, אני מסכים איתך לכך שאם כבר לעשן - אז מוטב לגדל את הגראס ובטח שאף אחד לא יעז לקנות חומר ממקור בלתי ידוע. אין לכם שום דרך לדעת איזה זבל אתם באמת מכניסים לגוף שלכם. רצוי גם לעשות את זה בבית בספה כדבריך, ולא במקום שצריך לנהוג ממנו חזרה הביתה. אבל הכי רצוי פשוט לוותר על זה. ג´וני בוי יקירי, את אותן חוויות נפלאות שאתה מתאר שהגעת אליהן עם הגראס, אני הגעתי אליהן גם עם וגם בלי גראס (כמובן שאין לי דרך בדיוק לדעת לאלו חוויות אתה מתייחס כי אין באמת דרך לתאר חוויות במילים). אצלי לפחות, החוויות שחוויתי ללא הגראס היו הרבה יותר עמוקות, עוצמתיות, מהנות, אמיתיות. שלך, אמיר. אגב, הניק שלך מאוד מוכר לי ואני לא זוכר מאיפה