על קוסמים ודת

your avi

New member
מה שקצת סותר

את העובדה שביהדות אסור להשתמש בקסמים. בכל אופן, תודה על המידע

ToryMaster

New member
כי זה לא לגמרי נכון ../images/Emo13.gif

יש לזה דקויות שונות שאפשר להתדיין עליהן. פורום 122.

הלדין

New member
הקבלה היא המצאה די מאוחרת.

היא פותחה בערך במאה ה-11 לספירה.

the ror

New member
הדבר היחיד שאולי מקשר בין

הקבלה שביהדות לבין כישוף זה אולי הבנה של אסטרולוגיה חוץ מזה אין שום קשר...

ToryMaster

New member
ניקח את זה בערבון מוגבל

מכיוון שהמידע שלי על קבלה מוגבל לנקודות ששמעתי מאנשים שכן מבינים בזה, ואני מרשה לעצמי להניח שהמיגע שלך בנושא כישוף שואף לאפס, מסיבות כאלו ואחרות. הדיון הזה במילא לא קשור לכאן, אז לא צריך להמשיך אותו.

hermajesty

New member
מה שאני חושבת,

זה שבגדול, לא מסוגלת להיות סתירה בין דת ואתאיזם לכלום. המאמינים והנאורים ביותר מאמינים שהדת והאלוהים נמצאים בכל מקום ובכל דבר, חפצים, אנשים, האוויר שאנחנו נושמים, מחשבות, תהיות וגם קסמים. הבריאה והקיום נמצאים בכל דבר וסתירה לא יכולה להתקיים בין דבר לבין עצמו. תבורכו.
מצטערת אם יצאתי קצת חנונית-דוסית בהודעה הזאת. התפלק לי. וגם זה היה קצת נדרש

וואו השרשור הזה יצא משליטה...

הכוונה שלי היתה שתהיתי למה בהוגוורטס הם בכלל טורחים לחגוג את החגים הנוצריים, הרי הם קוסמים - הם לא שייכים לעולם המוגלגי כביכול שהולך לכנסייה כל יום ראשון... וגם אם הם כן מאמינים - זה לא קצת אפליה שהם לא חוגגים חגים של דתות אחרות? בהוגוורטס מקבלים רק תלמידים נוצריים?..

ToryMaster

New member
אמרי לי

האם בביצפר ציבורי בישראל חוגגים את חג המולד, או שמא רק את חגי ישראל? מדובר במנהגים, במסורות, לא באקטים דתיים בהכרח. אני חוגגת את סוכות וחנוכה ופסח, ואני לא מחשיבה את עצמי כדתייה מבחינת היהדות. הרוב הוא נוצרי, מדובר במדינה שהרוב בה נוצרי משהו, בגלל זה החגים שנחגגים בבתי הספר הם נוצריים בעיקרם.

בתי ספר בישראל יש הרבה

הוגוורטס הוא היחיד בארצו. אם יש קוסם יהודי בבריטניה, איפה הוא ילמד?... וחוץ מזה, בבתי ספר מעורבים בארץ לא חוגגים רק חגים של דת אחת.

ToryMaster

New member
בהוגוורטס?

הביצפר הוא לא ביצפר דתי או לאומני, הוא פשוט ביצפר, וכמו בכל ביצפר ממוצע, חוגגים בו בעיקר את החגים של הדת ה"שלטת" בארץ בה הוא נמצא.

כמו שכבר אמרתי בעבר

למה לך להתלהב מזה שמשהו בשם ישו הלך על המים, אם אתה בעצמך ע"י כמה מילים פשוטות יכול פשוט להעלים אותם, להחזיר אותם חזרה ולהפוך אותם למרק אפונה.

the ror

New member
אמממ. אני לא חושב שיש טעם לערבב

דת וקסמים במיוחד לא ברקע של הארי פוטר. כי הם ממש לא קשורים לדעתי...

למעלה