על קוסמים ודת

על קוסמים ודת

בוקר נפלא לכולם, עלתה אצלי תהיה מעניינת לגבי עולם הדת של הקוסמים. זה שיש קסם בעולם לא סותר קצת את המהות של הדת? והאם נראה לכם שיש קוסמים יהודיים? לא מוזכר בשום ספר שבחג המולד הם חוגגים גם את חנוכה... קצת מוזר לי האמת.

rikko 13

New member
../images/Emo187.gifלדעתי

יש קוסמים מכל הדתות. בספרי הארי פוטר לא מוזכרים קוסמים יהודים בגלל שהסיפור מתרחש באנגליה אז כולם שם נוצרים

sky44

New member
../images/Emo45.gif

ואם תקראי למשל את 'קווידיץ' בכל הזמנים' (בראי הדורות? איך זה תורגם בסוף לעברית?), מוזכרים שם גם ארצות מאפריקה, ואסיה, מקומות שהם לאו דווקא נוצריים. וג"א, קראוץ' האב אומר לארתור וויזלי שעלי באשיר או משהו רוצה לייבא שטיחים מעופפים, מה שמקובל במזרח - הערבי.

שמתם לב שכל הארצות שמוזכרות

בכל הספרים (חוץ מהשישי שעדיין לא קראתי- לא יודעת)הן ארצות שוליות כאלה (התנצלות מראש מכל הנעלבים...)מוזכר השופט ההוא ממצרים, מוזכר שוולדמורט מתחבא באלבניה, תחרויות הקווידיץ' בין נבחרת לוכסמבורג ואוגנדה, קרום מוצאו מבולגריה, ועוד ועוד דוגמאות אין ספור. יותר מכך, אפילו שברור שבית ספר בובאטון הוא בצרפת, רולינג נמנעת מלהשתמש בשם המפורש "צרפת".רק מקום ההתרחשות הוא אנגליה (מקום חשוב ומכובד לכל הדעות) אבל לא מוזכרת ארה"ב, למשל, או גרמניה, או שוודיה, או ספרד... אפילו לא תורכיה...

Blood Roses

New member
אין באנגליה רק נוצרים.

שכחת שהיהודים גלו מארצם ולא היו כל הזמן בארץ ישראל? או שגם עכשיו, בחו"ל יש יותר יהודים מכל היהודים שנמצאים בישראל (נעזוב את העובדה שלמעלה מ50% מתחתנים עם לא יהודים)? אני מניחה שבגלל שקהילת הקסמים מאוד קטנה (יחסית לכלל האוכלוסייה), כך גם היהודים. בכל אופן, אין טעם לדוש בזה. רולינג המציאה את עולם הקסמים. ואני משוכנעת שהיא לא נתנה את הדעת לגבי דברים כאלה כשכתבה את הספר.

אלאנקה

New member
לא נראה לי מכל הדתות..

כי אם זה יהודי והוא דתי אז... לפי התורה אסור לעשות קסמים.... וגם אם הוא יהודי אסור לו לאכול מהאוכל שם... כי זה לא כשר!! אז לא נראה לי שיש שמה יהודים דתיים....

Roonil Wazlib

New member
אם את הולכת ככה

אני לא מאמינה שאף דתי, בכל דת שהיא, יכול לעשות קסמים. ויש עוד דתות עם הגבלה על האוכל...

the ror

New member
המילה "קסמים" שמופיעה בתורה לא

מתייחסת לאותו הפירוש של קסמים שרולינג מציגה. קסמים זה כמו אלילים ולכן בגלל שזה עבודת אלילים זה אסור. אין שום איסור על קסם שרולינג מציגה(אם הוא היה קים)

אני תוהה אם רולינג בכלל הגיעה לחשוב

על העניין הזה

Roonil Wazlib

New member
וחנה אבוט- חנה

שמות ערבים, או הודים, או אני לא יודעת מה, יהיה עוד יותר נדיר. לא יודעת למה

למעלה