על קוסמים ודת

Blood Roses

New member
שמות מהתנ"ך לא מעידים על יהדות.

להפך, הרבה פעמים בכלל מדובר במשפחות נוצריות אדוקות. אם השם משפחה יהודי זה משהו אחר (למרות שיכול להיות שרק האב יהודי - ולפי היהדות צריך אם יהודייה כדי להיקרא יהודי).

G e o r g i a

New member
יש מוצא, לאום....

כל מה שהזכרתם כאן: ערבי, אפריקאי, אסיאתי, יהודי... אלה לאו דווקא הדת של הקוסמים (מה גם שערבי, אפקיראי ואסיאתי זה לא דת). יש מוצאים כמובן. ואם מישהו נוצרי או יהודי זה רק כי ככה הוא נולד...דורות זה כבר ככה. אבל לא נראה לי שיש שם אמונה באלהים בעולם הקוסמים.

Roonil Wazlib

New member
ככה...

הם גרים באנגליה, לכן מן הסתם הם חוגגים את החגים של הדת המקובלת שם- נצרות. בבית ספר בארץ היו חוגגים חגים יהודים. חוץ מזה, יש אולי שלושה-ארבעה הזכרים של אלוהים בכל הקשר שהו (בין אם זה מתוך דת ובין אם זה או מיי גוד, או פור גודס סייק).

אם אני לא טועה ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

יש איזה גולדשטיין בהוגוורטס. חוץ מזה, זה סותר אמונות מסויימות, אבל לא כולם מאמינים באותם דברים.

scudnick

New member
../images/Emo45.gifאנתוני גולדשטיין,

תלמיד בשכבה של הארי מרייבנקלו. [מוזכר בספר החמישי ב"ראש החזיר" וגם במיון בספר הראשון, אם אני לא טועה.]

ToryMaster

New member
כי יש רק דת אחת בעולם?

למעשה יש מספר דתות שתומכות בכישוף/קסם מסוגים שונים.

ToryMaster

New member
כמה לכפור?

נתחיל מהדת הפאגאנית המוכרת יותר, בעיקר בהקשר של כישוף - וויקה. עיסוק במאגיה נדרש בשביל להיות וויקאני. מספיק טוב? תחשבי גם על חברות עתיקות יותר, או פרימיטיביות יותר [לדוגמה, חברות דרום אפריקאיות, שאמאניות]. פורום 337 [פאגאניזם בישראל] או פורום 122 [מאגיה וכישוף] יוכלו לענות לך טוב יותר.

אני חושבת

שהאינדיאנים וההודים מאמינים בדברים כאלו. אם זה נקרא דת, כי יכול להיות שיש להם משהו כזה
.

muldercrushed

New member
יש גם משו ביהדות בקשר לאנימגוס...

במלחמת עמלק, מי שרוצה פרטים נוספים שישרשר בקשה..

muldercrushed

New member
אוקיי so here it gose...

במלחמת שאול ועמלק אלובים מבקש משאול להרוג את כככככלללל מה שיש מעמלק ולא לחוס על שום דבר, גם לא על הבקר והרכוש. שאול לא הקשיב לו ולא הרג את החיות אלא השאיר אותם בחיים ע"מ להקריב אותם בתור קרבן. אז מה שמלך עמלק עשה זה, הפך את עצמו לכבש בעזרת כישוף וככה הוא בעצם לא מת במלחמה ואז כשנגמרה המלחמה הוא הפך חזרה לאדם, שכב עם מישהי וכך המשיך זרע עמלק בעצם..

2 Mיכל

New member
../images/Emo6.gifאיפה כתוב שהוא הפך../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

את עצמי לכבש? אני מקווה שלא בתנ"ך... (יש המון דברים מצחיקים ולא הגיוניים שם, אבל על זה בחיים לא למדתי).

muldercrushed

New member
לא נראה לי שכתוב..

אני שמעתי את זה בהרצאה של איזה רבנית אחת.. וכן, בתנך יש מלא דברים מצחיקים כמו למשל, היה בספר בראשית מלך רשע אחד שלאשתו קראו ארנבת..

the ror

New member
זה לא כתוב במפורש אבל

זה מה שרוב המפרשים מפרשים. שבגלל זה היה כל כך נורה ששאול חס על הצאן והבקר... כי באמת בני עמלק הסתננו כצאן למרות שאף מפרש לא אומר שהם עשו זאת ע"י כישוף כלשהו...

מה???

פירוש מופרך!!! שאול חס על חייו של מלך עמלק ובכך חטא לשמואל ולה'... טוב...סתם הצחיק אותי הפירוש הזה... ועכשיו בטח הקפצתי את השירשור זה למעלה בגלל השטות הזאת... לא נורא,ירד בחזרה...

ToryMaster

New member
אני תוהה

האם לא כדאי להעביר את הדיון הזה לשרשור החברתי, או לפורום שעוסק בזה, זה באמת אל קשור לשרשור.

ToryMaster

New member
ביהדות יש גם קבלה

שזה בכלל, די מזכיר כישוף [אם לא זה רק תחת שם אחר].

למעלה