על פרפרים ואנשים

ilanbt

New member
פחות או יותר

המשכורת שלי היתה 180 ש"ח והדולר היה פחות מ4 ש"ח.

Audi80

New member
פטנט רשום

שנקרא פיקדון מאפשר לחיילים היום לעשות המון הכשרות בלי להרגיש את המכה על הארנק באופן מיידי... מתוך 15,000 ש"ח שהצבא נותן לך אתה מוזמן להשתמש בהם לאיזו הסמכה או לימודים שאתה רוצה (אוניברסיטה, קורס ברמנים, צלילה) אם לא השתמשת במלוא הפיקדון (או לא השתמשת בו בכלל) תוך 5 שנים מהשחרור תקבל את כל היתרה לחשבונך... בלי שום קשר זו עדיין דרך מעולה לנצל אותו... ולאסף - שישי חד יומי באילת, יכול להיות שאני מביא ידידה, מתאים?

Asaf Darash

New member
אודי,מתאים ועוד איך! ../images/Emo24.gif../images/Emo68.gif

אפשר כבר לשלוח לך הזמנות לאתרים? אם כן, אז תרשום עלי חוף דקל לפחות פעם אחת ! זה הדברים שאני מזמין שנראה כמה שיותר מתחת למים

Audi80

New member
יש לנו עוד שותף

גיא באילת, בשבוע האחרון ובשבוע הקרוב... נראה מה בתוכניות שלו, בכל אופן אני פתוח להצעות... ממש לא משנה לי איפה צוללים מצידי נצלול בבריכת ניקיון ציוד של קוראל סי... בכל זאת עוד לא ממש יצא לי לתרגל צלילות מים מתוקים....

decompresion

New member
זיגל זיגל זיגל

יש לי שני כנפיים זהות נפרדות ואני שם רק אחת לרוב, כשאני יורד עם שני מיכלים אני שם את שתיהן(כמו בתמונה מהודעות הקודמות). תמונה של ה STA בדרך... לפני שנה בערך דיברתי עם שמשון והוא אמר לי שהלוח של DIVE RITE לא היה לו נוח, הוא החליף ללוח של חברה אחרת ואמר שמיד הרגיש הבדל משמעותי. זה אחד המקרים הבודדים שאני שמעתי שצולל הרגיש ממש טוב אחרי צלילה אחת עם ציוד חדש. לוקח כמה צלילות עד שממש מתרגלים לציוד ומרגישים ממש נוח. אני צללתי עם הרבה זיגלים, וגם כמה MARES וכמה OMERSUB וTECHNISUB וSEATEC וכו' כל פעם ששמתי מאזן אחר על הגוף זה הרגיש קצת מוזר בהתחלה. מה שחשוב-זה להבדיל בין "זה לא המאזן שלי" לאפשרות ש"המאזן הזה קקה-ופיפי-פויה!" בקשר לחיבור של הכנף...נוחות זה דבר אישי ואין טעם להכנס לזה בכלל.

הקרפיון

New member
צללתי פעם אחת עם המאזן של פלניצקי

וקל לי להגיד שזה היה נוח וממש (אבל ממש) טוב. אני יודע שההעדפות שלי נוטות חזק לכיוון המינימליסטי במאזנים - חשוב לי להרגיש את המאזן כמה שפחות. אלמלא החוק המטופש הייתי צולל בלי בקיץ (אני באמת לא צריך מאזן כשאני על חליפה 1ממ או בלי חליפה, ולמען האמת אני גם לא צריך משקולות
). אני יודע שזה ענין של טעם אישי ושיש אחרים שזה לא מפריע להם בכלל. המאזן הניכחי שלי הוא אחד המינימליסטיים בשוק היום - BALANCE של סיאקווסט. מאזן פרפר קטן (32#), בלי כלום מקדימה, ומאוד נוח. לפני שבחרתי אותו ניסיתי כל מאזן שהצלחתי לשים עליו יד - וכולם היו מסורבלים מדי - כולל הוקטור 1000 שהרגיש כאילו אני לובש אפוד ושחפ"צ. שקלתי גם את הקונספט II של זוגל ומאזן נשים אחד של מארס כאלטרנטיבות סבירות. אם רק הייתי צולל עם לוח גב בזמן הייתי ישר הולך על האופציה הזו וחוסך את מחיר המעבר.

אילוניק

New member
קרפי אם מצלילה אחת הושפעת כל

לטובה והצלילה נחרטה כל כך לעולם לא מאוחר ובשביל נוחות והשקטת הרצון מכור את המאזן שלך ועבור למאזן לוח וכנפיים אפרופו על איזה מאזן חשבת ואם אתה יודע מחירים

הקרפיון

New member
אני כרגע עובד על הפרטים

אני חייב לוח אלומניום (או טיטניום או ABS) בגלל שאני צפוף (עם לוח אלומניום, מיכל אלומיום וחליפה 1ממ אני לא צריך משקולות בכלל, וזה לפני הSTA. כרגע הלוח שנראה לי הכי מוצלח "על המסך" זה הלוח של PORTLAND OCIAN ENGRNIRING, מה שהם קוראים לו ה Type II - רק שהם מיצרים אותו מפלדה בלבד. היפה בלוח הזה הוא שהחבליטה באמצע משוקעת, כך שהיא מתאימה יפה למיכל בודד. אם לא, אז יש בTheDecoStop משהו שמיצר אותם בעצמו, ומוכר לוחות שנחשבים מוצלחים מאוד ודי בזול. לגבי הבלאדר, אני עדיין בחיפושים. האופציות הבולטות (שוב, לפי דיווחים באינטרנט) הם כמובן הליסיון, הכנפיים החדשות של oxycheck, ואולי DR או OMS. בכל אופן אני מחפש כנף למיכל בודד עם נפח של בערך 30 פאונד, ובלי באנגי. לגבי הריתמה - אני בונה על ריתמה פשוטה - אבזם פלדה-אל-חלד חזק וטוב כבר יש לי (נמצא ליד מועדון "ריף" עם 20# בחורף שעבר, אחרי כמה הרבה זמן במים), וDrings עדיין אין לי. STA (שהוא ה single tank adaptor) אנימקווה לא להצתרך, אבל אם אני אצתרך אחד אני כנראה אנסה לבנות לעצמי אחד - לא מדובר ב rocket scince.

הקרפיון

New member
בכלל לא ברור שצריך ריפוד

במים הציוד מאבד את רוב המשקל שלו, והריפוד הופך למיותר. מצד שני הוא מיקר את הענין, יוצר גרר ומסרבל את המאזן מתחת למים. הנסיון שלנו מעל המים (עם תיקים וכה) לא מתאים ממש מתאים למה שקורה בצלילה, וגורם לבחירה של ציוד שמתאים יותר ליבשה מאשר לים... המקום לשמוע על ההבדלים הוא בפורומים טכניים כמו theDecoStop, שבו יש הרבה מאוד אנשים שצוללים עם ציוד כזה. אבל זה יכול רק לעזור קצת - מה שבאמת צריך לעשות זה לצלול עם הציוד ולארות מה נוח ומה לא, או כמו שאומר המארח בשף-הברזל whos quaseane roles suppream!

למעלה