על פרפרים ואנשים

הקרפיון

New member
ניסיון - מי כאן ניסה אי פעם מאזן BP

אני צללתי עם כזה פעם אחת, והיה מדהים. זה היה הלסיון עם לוח פלדה ובלדר של 55# אם אני זוכר נכון. אתה נכנס למים ולא מרגיש בכלל את המאזן - כאילו שאתה צולל בלי. טענוג.

decompresion

New member
ד"ר קרפי ידידי,

אני כבר צולל שנתיים עם BP וWINGS כפולות. צללתי איתם עם חליפה 7ממ עם חליפה קצרה ובלי חליפה,עם שני מיכלי 12 ומיכל פוני ביחד. וגם צללתי עם WING אחד ומיכל אחד. גם אלומיניום(12 ו10 ליטר) וגם פלדה(10 ו15 ליטר). צללתי עם SCOOTER, צללתי מסירה, צללתי מהחוף. אמנם אין לי 1000 צלילות בקונפיגורציה הזאת...אבל אני יכול לתת דיעה. אם אתה לא עושה קורס טכני או קורס DM-זה לא משנה עם מה אתה צולל-פנזי או זיגל או BP. העיקר שנוח

הקרפיון

New member
"העיקר שנוח" זה אכן העיקר

אבל נשאלת השאלה במה יהיה לי יותר נוח? אולי אני צריך ארמדילו? אולי הפנזי שלי לא פחות נוח מאשר סיטק חדש? אולי לצלילות שאני עושה (מתחיל ען מעט משקל וחוזר עם 8-12 פאונד עופרת אקסטרה) אני צריך מאזן בסגנון שונה? אם איזה לוח ואיזה כנף בודדת צללת? STA או בלי? ואיפה אתה בכלל בימינו לא רואים אותך

decompresion

New member
WINGS ושאר ירקות

כידוע אני בעד DO IT SIMPLE ונגד DIR. אני לא חושב שצריך לצלול באותה קונפיגורציה,תמיד תמיד. בתמונה-יש לי לוח של דייב רייט וכנפיים דייב רייט עם הרתמה הפשוטה...יש לי STA תוצרת בית שהוא לדעתי יותר נוח מזה של היצרנים, גם יותר קל לשים אותו בתיק. אני מאד נהנתי לצלול עם הציוד גם בצלילות ספורטיביות ל20 מטר. אבל יש לי גם מאזן רגיל של OMERSUB שנתן צלילות טכניות ברמה. אבל עדיין לא הבנתי אם עשית קורס מתקדם או לא? דרך אגב-יש יתרון כרגע בארץ לזיגל-כי יש המון ציוד שלהם אצל צוללים בארץ ואין בעייה להשיג חלקים (ברגים, רצועות,שסתומים..וכו')

הקרפיון

New member
DM כן, טכני לא.

אתה משתמש בכנף שמיועדת לזוג מיכלים כשאתה צולל עם מיכל בודד, או שיש לך כנף שונה לבודד? אתה יכול לשים תמונה של הSTA שבנית? אני יודע שזיגל מאוד חזקים בארץ - אבל יש להם חסרונות - הם גם מאוד יקרים וגם לא מיצרים כנפיים למיכל בודד. למען האמת, אני גם סקפטי לגבי הנוחות של צלילה עם כנף שמחוברת בעצם לשוליים של הלוח כמו בזיגל - זה שם את הכנף צמודה לצולל, שנראה לי פחות נוח מאשר השיטה שהכנף מחוברת בעמצע ובעצם צפה רחוק מהצולל. אבל זה ניתוח יבש, וצריך לצלול עם זה כדי לדעת איך זה במציאות.

אילוניק

New member
לגבי הכנף מה זה מפריע לי

שהיא צמודה לצולל מאחור שום ציו לא נמצא מאחור אז לפחות בזיגל זה לא חשוב

הקרפיון

New member
כל אחד ומה שחשוב לו

אני צללתי כמה פעמים עם זיגל (911 ורינגר) ומאוד לא אהבתי את התחושה של הבלאדר שעוטף אותך. בכלל, אני מעדיף להרגיש את המאזן כמה שפחות. תשווה את הרינגר לזינה למשל - בזינה הבלדר בכלל לא מגיע עד הצולל(ת) והתחושה הרבה יותר נקיה חופשית. אבל, כמו בהרבה דברים אחרים, YMMV.

Asaf Darash

New member
יא קרפי, אז למה שלא תצטרפו !

לקורס שלנו עם פליקס (ראה הודעה במדור פירסום בפורום טכני) ---> תאוריה מורחבת בירושלים, כמה מפגשים ומשעי 3 ימים באיילת בקורל זסי. בתחילת פברואר. אתה וזוגתך וסגרנו אחלה קבוצה רק של חברה' DM\DC (אני ועוזי מהקורס דייבקון שלי).

Asaf Darash

New member
תראה גם לי לא קל, אתה יודע אני חייל

ותאמין לי לא לוקח שקל אחד מההורים, חיי ממשכורת צבאית של 1060 ש"ח (860+תוספת לאוכל), אבל חוסך פה ושם וגם המחיר לקורס שגלעד עושה לנו ממש יפה. אבל כמובן כל אחד עם סדר עדיפויות שונה, לי אין משכנתא, אישה וילדים (בינתיים)
אז יש כאלה שאמרו לי במפגש פורום היום שיש לי חיים יפים שאני מצליח לצלול ולבזבז כסף לצלילה בזמן שירות סדיר. אני רואה הרבה אנשים שלמדו איתי ביחד עוד ביסודי שזרוקים מחוץ לצבא בלי כלום בפנים על סמים
, ואומר לעצמי: וואלה, עדיף לשרוף כסף לצלילה מאשר לדברים אחרים...

yochaib

New member
אסף כל מה שנאמר, נאמר בקנאה!

חייל בסדיר שעושה דייבקון וצולל 150 צלילות בפחות משנה הוא מושא להערצה לא לביקורת!

Asaf Darash

New member
ברוררררר!!! הכל ברוח טובה ! ../images/Emo151.gif

הוריי כבר התחילו לעשות לי שיחות מוטיבציה לאור השיחרור הקרב לגבי להירשם לאוניברסיטה כבר עכשיו ולהתחיל לימודים חודש אחרי השיחרור...D-) "כדי לא לבזבז זמן לשטויות" , "טיול אפשר לעשות תמיד, גם עם תואר ביד"... (ציטוטים). תמורת זה הם מנסים לשחד אותי עם קניית אותו חדש בשבילי "לאור תחילת הלימודים"
אבל זה ממש לא מסתדר עם התוכניות שלי לעשות מדריכים בשיחרור ולנסוע לאוסטרליה וניו-זלנד לחפס כרישים וכרישות.

uzi k

New member
מסתבר שאפשר ללמוד ולצלול

או שלא ?? אסף יש לי הפתעה בשבילך אצלי בבית...

Asaf Darash

New member
אם להפתעה שלך קוראים

SCUBAPRO JET FINS אז מגיעה לך
וכוס
עלי שניפגש ! וחוץ מזה, מתי נצלול כבר!?

ilanbt

New member
כל הכבוד אסף../images/Emo45.gif

אני את 6 משכורות החובה שלי השקעתי בקורס צלילה ב1989 הקטה המדהים הוא שקורס היה יותר יקר ממחירו היום. את 6 הבאות השקעתי בצלילות הסמכה ואת שש הבאות בספארי. אז תמשיך בדרך הטובה.

למעלה