על מה הם בדיוק בוכה?

סלוניק

New member
אבל מעולם לא עשית את זה.

כך הטענה כאילו כך מתנהלים דברים לוקה בחסר.

יפה שהתאפקת

לפני שאתה מתחיל לקלל אותי, לא הכחשתי את קיום הטרור נגד ישראל, לא הצדקתי אותו שיבחתי אותו או תמכתי בו. מציאות חיים של מחסומים כיבוש שלטו צבאי על אזרים הרג תושבים חפים מפשע על ימין ועל השמאל ללא שום כבוד לערך חיי אדם, כן אפילו אם הוא בטעות נולד ערבי, איך שלא תסתכל על זה ברגע שאתה פוגע באופן מכוון בחיי אזרחים זה טרור, וזה לא משנה אם זה מג"בנק שהיה לו יום רע אז הוא קושר אנשים לחמור ומריץ אותו, או שזה "סתם" ילדים שלא מגיעים לבית ספר בגלל שמונה מאות מחסומים שנבנו להם בדרך כדי להגן על התנחלויות אם זה מדיניות רישמית או לא רישמית או נחוץ או לא נחוץ חיים כאלו הם חיים תחת טרור לפחות כמו חייהם של תושבי שדרות ם לא יותר.

GreatGTM

New member
מחסומים

כדי שאני לא אכתוב פעמיים ראה גם תגובה שלי לסלוניק כמה שורות מעלינו בשם "אתה מכליל". מידע שהזמן לידי באחרונה מעלה שהבעיה העיקרית במחסומים היא פעילי השמאל המבקרים שם. במצב רגיל יש 3 חיילים שבודקים את העוברים במחסום. כשיש שם פעילי שמאל אחד הולך הצידה עם הפעילים כדי לוודא שהם לא יעשו שטויות כך שהמהירות קטנה בחצי. אגב, המבחינה טכנולוגית המחסומים הקבועים בארץ מצויידים בבדיקה ביומטרית (בדיקת מתאר כף יד או פנים). אני מניח שאתה מתכוון למחסומים הניידים שנועדו מצד אחד להגן על התיישבויות ומצד שני כדי למנוע ממחבל להתפוצץ על חיילים במחסום הקבוע ולקחת איתו לקבר עוד כמה אזרחים ערבים תמימים שעמדו במחסום.

ממש בדיוק ככה עובדים מחסומים.

אין אף פעם חיילים שיורקים על אנשים מקללים אותם בועטים בהם.. לא קורה.. נכון אתה צודק קבל התנצלות. השמאל הוא הבעיה לא המג"ב.

GreatGTM

New member
בסדר

בכל מקום יש מקרים קיצוניים אבל רוב החיילים משתדלים.

אתה יודע מה עזוב את המחסומים

בו נניח לרגע שההתעללות במחסומים היא "רק חייל שהשתגע" שימוש באזרחים כמגן אנושי (נוהל שכן, פינוי חפצים חשודים מהכביש) הריסות בתים ומבנים ציבוריים כאמצעי ענישה גזילת קרקעות עוצרים כל אלו הם חיים תחת טרור.

GreatGTM

New member
רגע

אחד אחד, טוב? נוהל שכן: בוטל לפני שנה כמדומני. הריסת בתים: זה מכוון אך ורק כנגד מחבלים וזה בהחלט מגיע להם. גדילת קרקעות ומבנים ציבורים: תן דוגמא, לא זכורים לי מקרים. עוצר: אם אף אחד לא יעשה שם קצת יהיו בעיות ולא רק לנו. לאף אחד אין מה לעשות בחוץ בלילה אלא אם הוא הולל או מבריח משהו או פורץ למשהו. לגבי הוללים: אני בספק אם יש שם מועדונים אז נרד מזה. שתי האפשרויות האחרות פוגעות באוכלוסייה.

....

נוהל שכן: אני לא הולכת לפרט את כל זה בבקשה קישור לבצלם, תהנה. http://www.btselem.org/Hebrew/Human_Shields/State_Response.asp והאמת שאני מרגישה מטופשת לכתוב על כל אחד מהנושאים הללו באמת פשוט תקרא בבצלם הם הרבה יותר אמינים ממני הרבה יותר מפורטים וסביר להניח שקצת ותר מדויקים אבל בקשר לגזילת אדמות בהחלט אפשר לבחון כל מיני כפרים כמו בודרוס בילעין בית סירא מאסחה ועוד.. שבהם יש אפליה ברורה לטובת הרחבת התנחלויות ללא כל צידוק ביטחוני.

סלוניק

New member
הריסת בתים הינה ענישה קולקטיבית

ולא נעשית כנגד מחבלים בלבד (למרות שגם כנגדם באופן מוצהר נעשית הריסת בתים, גם אם הם התאבדו מזמן בשוק ירושלמי).

נראה לך שחיי פלסטיני שווים יותר

מחיי חייל ישראלי? זכותך להתנגד לנוהל שכן, אני לא חושב ככה, אני חושב שזהו רעיון טוב מאוד לסכן את התושבים המקומיים כנגד הטרור שהם עצמם מייצרים, הרי אם יהרגו רק פלשתינים כתוצאה ממטענים, יפסיקו להניח אותם, אם יהרגו רק פלשתינאים במעצרים, הם יפסיקו להתנגד אליהם, כל המצבים מובילים לכך ששימוש בפלסטינאים נגד עצמם הוא היעיל יותר באופן וודאי ומוסרי יותר אם חיי ישראלים חשובים לך מחיי פלשתינאים

מוסרי?

איך אתה יכול להגיד ששימוש בחף מפשע תוך התעלמות מוחלטת מקיום חוקים בין לאומיים, שלא נדבר על מוסריות וזה, היא צעד מוסרי, אתה חושב שזה שאדם מסוים גר ליד מחבל זו עילה לעונש מוות? הרי אם הוא יתנגד לטרור באופן מופגן מידי יש סיכוי לא רע שהוא יסומן כמשת"פ ו..ימות ואם לא אז אתה תשתמש בו כמגן אנושי שיאפשר לך, הכובש, להמשיך לכבוש באופן נוח יותר ואז נחש מה.. רוב הסיכויים שהוא ימות.. אתה אכן צודק, זה הדבר המוסרי ביותר כל הכבוד, עלה והגשם.

אני שואל שאלה פשוטה

מי יותר חשוב בעבורך, חייל ישראלי או שכן פלסטינאי-? זו השאלה שלי לגבי המוסריות, אני אישית הייתי יורה גם בילדים שזורקים בקבוקי תבערה, מה קרה, נהיינו עם סגולה, פתאום נחוס על חיי אויבינו יותר משנדאג לחיי החיילים שלנו. דבר שני, "נוהל שכן" הוא לא עונש מוות, נכון שהבנאדם בסיכון גבוה, אבל הסיכוי שהוא ייהרג נמוך, למעשה מעט מאוד "שכנים" נהרגו בהפעלת נוהל שכן, לא משהו שאנחנו יכולים על כסא חשמלי למשל דבר נוסף, אם לחיילנו נשקפת סכנה גדולה, ייתכן שבכירי הצבא יעדיפו להפציץ את האזור ולא לבצע מעצר, מה שמעלה את הסבירות שייפגעו אזרחים רבים יותר מאלו שייפגעו במעצר, זאת אומרת, הפעלת "נוהל שכן" עדיפה בכל הבחינות על החלופות, מה עוד ששימוש בנוהל שכן הוא סלקטיבי ולא אוטומטי

iRoNBaLLz

New member
לא זכורות לי כאלו תמונות מפיגועים

וכזאת במה שקיבלו הפלסתינאים בהשוואה לישראלים. אגב, ההפגזה הזאת, הייתה טעות ( לפי דברי צה"ל )?

niv1990

New member
אולי צה"ל או לא צבא טרור

אבל זה מה שאתה רוצה שהוא יהיה לפי הודעה זו.

צה''ל לא צבא טרור

אבל אין לצבא מה להגיד "זה בטעות ואנחנו מצטערים על הרג 19 פליטים תומכי טרור" זה לא ישנה כלום..

niv1990

New member
הבנת הנקרא פה גובלת באי קיום

לא טענתי פה שצה"ל הוא צבא טרור, טענתי פה שלפי ההודעה שצה"ל צריך להרוג וזהו, משתמע לדעתי שאתה כן רוצה שהוא יהיה צבא טרור. יש לו סיבה אחרת להרוג אזרחים? עם הטיעון הרג אזרחים הוא הכרחי בשביל לשמור על הבטחון אני אולי לא מסכים, אבל זה לא היה הטיעון שלך. נ"ב צה"ל צריך להמנע ככל האפשר לדעתי מהריגת האנשים שאינם חלק מהטרור.

למעלה