"על כל סדר יש מסדר"?!

• פותח הנושא Brusi
  • פורסם בתאריך

Moridin

New member
אל תביך את עצמך

אם למה שאחותי הקטנה בונה מלגו יש יוצר, קל וחומר שליהלום יש יוצר ויש תכלית.

אני ממש נבוך

איני יודע מה בנתה אחותך מלגו. אם היא בנתה משהו ברמת ארגון סידור והינדוס של פנטיום אז יש קל וחומר מאחותך ליצורים החיים. אם היא בנתה ערמת זבל אז אין שום קל וחומר ממנה. היהלום אינו קשור לעניין. הוא אינו מרכב בתחכום ואינו מהונדס ומחויט ואין בו שום התאמה גאונית בין מבנה לפונקצינאליות הוא אינו אלא סידור סימטרי טרויאלי של אטומי פחמן טטראדריים.

Moridin

New member
למה קשורה התכלית?

להיקש הקל וחומר שלך יש מבנה מוגדר - דבר א' הוא מסודר ויש לו יוצר, דבר ב' יותר מסודר מדבר א' ומכאן יש לו יוצר. "רמת התחכום" זה סתם בולשיט שהוספת כדי שיוותר משהו מהטיעון הלקוי שלך.

קש קישקש קישקוש מקושקש

בולשיט הוא תמצית הוויתך. רמת התחכום, והיחס בין מבנה לפונקציונאליות, והארגון וההנדוס והיופי והפלא, כל אלה הם חלק מהקל וחומר והם קיימים ושרירים למרות עיוורונך. קשה לך להתמודד עם הקל וחומר הזה כי תשאר לפתע לבד ובלי "כל המדענים" שלך, אז המצאת לך איש קש שטען טענת קש שאינה מתיחסת אלא למילה "מסודר", והמצאת לך רעיון קש שהיהלום מסודר ובקשקושיך הפרכת את איש הקש ונשארת עם הלגו של אחותך. הטיעון שלי אינו לקוי מורידין נערי. קלח לך מבולשיטיותך ההולכת וסוגרת עליך.

ran444

New member
הצפרדע היא צפרדע

והבניין הוא בניין. בניין בונים מלבנים. את הצפרדע עיצב הטבע בתהליכים אבולוציוניים. ויש גם מדע חקר המאובנים שתומך בכך. ובכול מקרה. ההתפעלות שלך מהטבע. היא לא הוכחה שמאחורי הטבע והמנגנונים יש משהו. ואם יש משהו זה לא אלוהים של ספר בראשית. כול מה שבני האדם הצליחו לעשות הוא לחקות את הטבע או לרתום את העקרונות הפיזיקליים שלו לטובתם. ולהשתאות מהתכחום הרב שקורה מבחינתנו באקראי אולי יום אחד יהיה אפשר ליצר מה שלוקח לטבע לייצר מליוני ומליארדי שנים. אבל זה לא יהיה יש מאיין או שכן. זה גם לא יהיה אלוהים. כמו שביל גייטס לא יהיה אלוהים. אתה רואה בניין בחצר מה אתה חושב שמישהו בנה אותו. כי בני אדם בונים בניינים. אתה רואה צפרדע מה אתה חושב כלום. צפרדע היא לא מחשב היא לא בן אדם.

Brusi

New member
זו סטייה מנושא השרשור...

ואני גם יודע איך יענו. (אני נמחש שגם אתה. אז למה לשאול?) אני פותח השרשור, ואני צריך לצאת ממנו מסופק! מוהאהאהאהא!

למעלה