"על כל סדר יש מסדר"?!

• פותח הנושא Brusi
  • פורסם בתאריך

SupermanZW

Well-known member
גם אתה מצחיק

אינך יודע כלל כיצד נוצרנו אז בנית לעצמך סיפור ואתה אומר שאתה יודע. הפירמידות החלו להיבנות לפני 5000 שנים, גם ע"פ התורה בני ישראל לא היו אז במצריים, לכן אין ספק שלא בנו את הפירמידות, ע"פ הארכיאולוגיה בני ישראל לא היו במצרים מעולם.

לא לא,אתה יותר מצחיק

"אינך יודע כלל כיצד נוצרנו אז בנית לעצמך סיפור ואתה אומר שאתה יודע." אני מאמין שאני יודע,הבנת? ואתה ומדעני האבולוציה שלך שוברים את הראש בשביל למצוא פיתרון לחידה הזו,ולא מוצאים הסבר הגיוני אתם מסרבים לשתף פעולה עם ההגיון הבריא ומתעקשים לדפוק עוד יותר את הראש בקיר "הפירמידות החלו להיבנות לפני 5000 שנים, גם ע"פ התורה בני ישראל לא היו אז במצריים, לכן אין ספק שלא בנו את הפירמידות, ע"פ הארכיאולוגיה בני ישראל לא היו במצרים מעולם. " אולי אתה קשה קליטה או משהו,אבל לא משנה אחזור על זה שנית אין שיטת תיארוך מדויקת,הבנת? אין פשוט אין!! תכניס לך את זה טוב לראש אני עשית 1+1 והגעתי לפיתרון ההגיוני ואתה לעומת זאת,לא רוצה לעשות אחד ועוד אחד כי אתה יודע שתגיע לאותה תשובה ולכן אתה מנסה לגרור את הסיבה למקומות מטופשים ביותר,וכך גם עשה ניקו,אז אני גררתי את זה עוד יותר שהצהרתי:"הפרמידות נבנו בעצמם במשך תהליך אבולוציוני ששנמשך כ25 מיליון שנה" ובכך אולי המחשתי לו את הטימטום שיש לאנשים שהם אומרים שנוצרנו בעצמנו במשך מיליוני שנות אבולוציה וטעות,ע"פ הארכיאולוגים בני ישראל היו במצרים

SupermanZW

Well-known member
תגובה

פחמן 14 היא שיטת תיארוך מדוייקת מאוד. הראה לי בבקשה ממצאים ארכיאולוגיים המוכיחים את שהותם של בני ישראל במצרים. לא אמרתי שאני יודע בוודאות כיצ נוצרנו, אך גישת המדע נראית לי הגיונית יותר מגישתך, פרט לכך למדע יש על מה להסתמך ולך לא, אז מה גורם לך להאמין?

Governor

New member
`שעון אנחנו יודעים ל"ברוא" נכון?`

נו, אנו יודעים ליצר חלקיו ולהרכיבו `פרמידות? בקלות` נו, סביר שלא נבנו ע"י חיזרים `אבל תא קטן איננו מסוגלים ל"ברוא",אבל יש לנו את האומץ לטעון שהוא נוצרה במקרה` תא קטן איננו מסוגלים ל"ברוא" רק לפי שעה. מבחינת יכלת `בריאה` מוכחת, האדם ו`בורא` אימפוטנטים במדה שוה. אף אחד מהם לא הדגים עדיין יצירת תא חי, אולם בעוד שאימפוטנטיות `בורא` לענין זה היא פרמננטית, הרי שיש סכוי שאימפוטנטיות האדם היא טרנזינטית (transient). מנגד אנו גם יודעים כי מעולם לא נצפה אורגניזם מושב לתחיה לאחר שמת. לא `בורא` הצליח אי פעם בכך. גם לא אדם. מבחינה זו האדם ו`בורא`, שוב, אימפוטנטים במדה שווה, אלא שגם במקרה זה, האימפוטנטיות של `בורא` היא פרמננטית, בעוד יש סכוי שאימפוטנטיות האדם היא טרנזינטית... ______________________________________________________________ 0284392570 intelligence_IQ150

Brusi

New member
שים לב:

מכל אלה ניתן להסיק בברור מוחלט שהאדם יצור כל כך מופלא ומתוחכם לא נוצר לבד,אלא משהו יצר אותו" כיצד בדיוק? אני מנסה ללמוד על מה מבוססת הטענה "על כל סדר יש מסדר", בזמן שאתה משתמש באותה טענה בדיוק כדי לבסס את זה. מהמשוואה A=A אי אפשר לדעת את ערכו של A! מה בדיוק הקשר בין "האדם יצור כל כך מופלא ומתוחכם" לבין "הוא לא נוצר לבד אלא משהו יצר אותו"? (הסבר בלי להשתמש בטענה "לכל סדר יש מסדר")

אתה באמת לא רואה את הקשר?

אתה יודע מה עזוב כל סדר חייב מסדר אני מעיד על ההורים שלי נכון? וההורים של ההורים שלי מעידים על ההורים שלהם נכון? אז אם נמשיך ככה נגיע עד לאדם הראשון שמעיד על ה_בורא_ שלו יותר פשוט מזה אי אפשר להיות

Brusi

New member
לא נכון

אין לך מושג איך היה ומה היה לפני אלפי ומיליוני שנים, ואין לך את היכולת לדעת לבדך. ואולי בכלל מוצא האדם מן הקוף? או מהצפרדע? או מהדחליל? אתה לא יודע, ואתה לא יכול לדעת. בכל אופן, "בורא" הוא לא האפשרות היחידה.

נכון לי אין מושג מה היה

לפני אלפי מיליוני שנים את זה אתה אמרת,עוד נסיון נואש לשכנע את עצמך חשוב בהגיון,ותדע מה קרה לפני אלפי שנים,תתפלא אבל יש לבני האדם מווח,כן כן,ואפשר להישתמש בו,אז חשוב קצת, טיפלה,לא יותר מידי שלא יכאב רק חשוב בהגיון,ולא עם אינטרסים כאלה ואחרים,ואז תגיע לתשובה האמיתית ודרך אגב גם אני יכול לפסול כל דבר בעזרת מילים שים לב: המלחמה בעירק? לא היתה ולא נבראה זה סך הכל מתיחה של התקשורת הם עובדים עלינו בעיניים עם הטכנולוגיה שיש בעולם אפשר לביים הכל ולגרום לו להיות אמיתי מאיפה אני יודע מה קורה בעירק? ומאיפה אתה יודע מה קורה בעירק?

neko

New member
גם על המלחמה בעירק כתוב רק בספר

תולדות ארה"ב, ואין לו שום ראיה ארכאולוגית, שום תיעוד, שום השלכות שניתן לבחון ושום אזכור אצל אחרים?

ברור

לתקשורת,ככה היא מדביקה את הצופים לטלוויזיה וככה יש לה יותר רייטינג וככה היא יכולה להרוויח יותר כסף

ותעל הצפרדע

אם בפרמידה מצאת דברים המעידים על מסדר, בצפרדע תמצא פי מליון דברים המעידים על מסדר פי מליארד מתוחכם ומחושב. אם תתבונן בצפרדע תמצא שמישהו סידר אותה בנויה מרקמות רקמות, כשבכל רקמה תאים המתמחים לפעילות או תפקיד ספציפי. ומישהו סידר לה צינוריות דם עבות ודקות קצרות וארוכות מסתעפות ומזרימות דם עד לאחרון התאים ברקמות. ומישהו סידר לה תאים מייצרי קריסטלין בעיניים ומישהו סידר לה תאי מח במח המסודרים במליוני הצטלבויות וחיבורים לוגיים, ומישהו סידר לה תאי עור ובלוטות ריר וארס ומישהו סידר לה משאבה משכללת שנקראת לב ואברי עיכול ואברי תנועה ושרירים ומערכת עצבים מסועפת ומחויטת בדיוק מטריף. ומישהו דאג לאסוף את כל האינפורמציה הזו בשיטת קידוד מתחכמת בגנום של הצפרדע. אלפי אלפי גנים שכולם מכילים ביטים של אינפורמציה מדויקת כיצד לייצר את כל החלבונים המוכשרים המבצעים את כל פעילויות הצפרדע, ומישהו סידר לה בתאיה מנגנון מרכב יותר מבואינג וג'נראל אלקטריק ביחד שדואג לתרגם את המידע בגנים לחלבונים. החל מאנזימי הפולימראז'ות המרשימים בגדלם ומרכבותם אשר בנוכחות כמה גורמי אתחול מבוקרים מתלבשים על הדנ"א ומתחילים את תעתוק הרנ"א ממנו, המשך במאות שבבים לוגיים מתחכמים החותכים את הרנ"א ומדביקים במקומות ספציפים, ושליחים מיוחדים נקראים להצמיד לרנ"א המתועתק כיפה מפארת מצד אחד המגינה עליו מפרוק עד שיגיע לריבוזומים וזנב אדנילי מצד שני ועוד כמה קבוצות מתיל ופלגים שונים המוצמדים לרנ"א כאותות בקרה להמשך התהליך, המשך במנגנונים ומשאבות המוציאות את הרנ"א מן הגרעין, המשך בהצמדותו לריבוזומים שהם תצמידי ענק של רנ"א וחלבונים המקודדים אף הם בגרעין בהליך מבוקר הכל לפי השעה והצורך, המשך בזיהוי האתר המתחיל ע"י הריבוזום והתקשרותו אליו, המשך במולקולות רנ"א מוביל למיניהן המביאות להן את החומצות האמיניות בזו אחר זו, מזהות את הקודון ברנ"א ונצמדות אליו, המשך באנזימים המיוחדים היוצרים את הקשר הפפטידי בין חומצה לחומצה, המשך בתנועת הריבוזום לאורך הרנ"א ושחרור הרנ"א מוביל לאחר שנוצר הקשר הפוליפפטידי, והמשך בכל העיבודים שנעשים אח"כ בחלבון לאחר שנוצרה שרשרת החומצות האמיניות והתקפלה למבנה המרחבי. והמשך בכל המנגנונים המבקרים את פעילות הגנים, שלא יופעלו בכל תא אלא הגנים הספציפים לאותו תא ואף הם לפי הצורך. אם תוצר של פעולת חלבון X מסויים קיים בתא אז הוא נקשר לחלבון ספציפי המזהה אתר ספציפי בגן של X ומעכב את התעתוק -זוהי בקרה שלילית. ובגן אחר אם הסובסטרט נמצא בשפע אז הוא נקשר לחלבון מסוים אשר רק אז מאפשר את התעתוק וזו בקרה חיובית ועל דרך זה נמצאים שערי AND ו OR ו XOR וכל הצרופים בדיוק כמו במעבד פנטיום אלא יותר חכם ויותר מרכב ויותר עמוק ועד אין קץ ותכלית. וכל אלו ועוד מליון ופי מליון ממה שתארתי, הם רכיבי הצפרדע המעידים בקול ברור וצלול על היות סדריה ממסדר.

neko

New member
קודם תענה על סעיף 3, ואז

נראה. מה התועלת של הצפרדע ליוצרה, וכיצד הסקת תועלת זו מתוך מבנה הצפרדע?

L7

New member
שאלת את השכולעל משהו בו אין לו מושג

שאלת על המנגנון האלוהי שאיננו מבין בו דבר וחצי דבר, ואף על פי כן הוא מוצא את המנגנון האלוהי כהסבר סביר. חבל... .

Brusi

New member
לא הבנת

מה שמעיד על המסדר בפירמידה הוא לא הסיבוך, וגם לא הסדר הוא הסימנים שהשאיר המסדר, והתכלית הברורה בשבילה הפירמידה נוצרה. התכלית שאני רואה בצפרדע היא השרדות עצמית. כל התכונות של הצפרדע משרתות את מטרת ההישרדות. לכן, לצפרדע יש מסדר: אמא שלה! אמא של הצפרדע הטילה את הביצה כדי לשרוד, וכדי שהצפרדע הבת שלה תשרוד. מה, לא ככה?

מה לא הבנתי?

ב 3 דקות קראת את הודעתי הקודמת והבנת מה הבנתי ומה לא? לא סיבוך ולא אמה. הגאוניות והחכמה המושקעות בכל רכיב וביחסי כל הרכיבים הם המעידים על גורם מסדר. וכמו שראית תכלית בפרמידה ראית תכלית בצפרדע - הישרדות עצמית. אז מי שסידרה סידרה באופן מתוחכם יותר מכל תחכום המדע פי מליארד לתכלית ההשרדות העצמית. ואמא של הצפרדע היא מפגרת מוחלטת ואינה יודעת לתכנן מנגנוני בקרה גנים וכל הנ"ל אלא שהמסדר דאג שכל הקוד הגנטי המשכלל הזה ידע גם איך להשתכפל ולהתרבות וזאת ע"י עוד מנגנונים שפרוטם ופרוט תחכומיהם יקח את כל מרחב האכסון של תפוז וזה רק המבוא של ההתחלה.

Brusi

New member
ומדוע בלתי אפשרי

האמא של הצפרדע לא יודעת כמה שהיא חכמה כי היא חיה בשביל לשרוד. היא לא יושבת ומתכננת צפרדעים, כי היא עסוקה בלשרוד! לפני שהיא משריצה ביצים, אז אברי הרביה שלה (שהם מספיק חכמים) יוצרים ביצה (או מה שזה לא יהיה) שמתפתח לראשון וכו'... אולי הצפרדע לא יודעת מתמטיקה, אבל היא מספיק חכמה בשביל להזדווג עם צפרדע אחרת, ומספיק חכמה כדי לאכול ומספיק חכמה להכל! עובדה שהיא שורדת! אולי היא לא חכמה במוח, אבל היא חכמה בכל הגוף. ועובדה שזה עובד! ואיפה אלוהים בכל הסיפור?

vizini

New member
בטח. מה, אף פעם לא ראית

את אמא פנטיום ואבא פנטיום מזדווגים, ואת זרעון הסיליקון מתחיל להתפתח, לגדל מוליכים, להצמיח טרנזיסטורים ושערים וזכרונות ורגליים? מה, לא?

לא ראיתי

פנטיומים מזדווגים ומתרבים שכן הם מעשה ידי אדם והאדם טרם הגיע למסוגלות לייצר כזו טכנולוגיה. ייתכן שעוד יגיע. אבל לעומת האדם החכם והחושב והמתכנן וחוקר ומתחבל תחבולות לרוב, שלא הגיע לתחכום כזה, לעומתו הטבע הדומם העיוור השוחק והמפרק, הגיע לכל התחכומים האלו שציינתי שהם רק חלק טפל ממערכת ייצור החלבונים המשותפת לכל חי, ולמנגנוני השכפול והתרבות, לכל זה ולעוד השגים פי מליארד, הגיע הטבע חיש קל, בתהליכים מקריים בכמה מאות מליוני שנים עם שכוך רתיחת כדה"א והחילו לבעבע מרקים ביולוגיים.

למעלה