על חופש דת והר הבית

אתה מבלבל בין דיעה לידיעה

הרבנות אוסרת על עליה להר הבית היהדות הציונית אוסרת על עליה להר הבית אם במקרה יש רב תמהוני בקרית ארבע, ששכח את תלמודו ואומר אחרת - הוא קוריוז ולא מייצג את ההלכה. אני משוכנע שגם רוב רבני קרית ארבע יאמרו כמוני ולא יסתרו את ההלכה.

אמורוסו

New member
לא מתבלבל בכלל

בתור מי שמחובר לתנועת נאמני הר הבית, אני יכול להגיד לך שיש לנו תמיכה מסיבית מכל הרבנים של היהדות הציונית ובעיקרם גם קרית ארבע וגם רבנים אחרים ביהודה ובשומרון.

אתה לא מדייק בדבריך

אין לכם תמיכב של כל או רוב הרבנים של היהדות הציונית או הציונות הדתית או סתם רבנים. לכל היותר יש לכם תמיכה של כמה תמהונים.

kapoya

New member
איך קרית ארבע?

רק שלשום אמרתי לי שנולדת וגדלת בתל אביב...שקרן!

masorti

New member
א- אין אף פרה אדומה...

בשבדיה ניסו לגדל פרות אדומות, אבל הן נפסלו. ב. מיקום קודש הקודשים אינו ידוע במדויק. והעובדה שהרב כהנא תמך במשהו עוד לא הופכת אותו לקונצנזוס הלכתי. עובדתית הרוב המכריע של הרבנים אוסרים באופן גורף עלייה להר הבית.

חבל שאתה כותב מתוך בורות

אתה מערב בין ידיעות לדיעות, וטועה. יש איסור הלכתי מוחלט לעלות להר הבית, אינו קשור לחרדים אלא לדת ישראל.

אמורוסו

New member
שטות מוחלטת

יש מחלוקת שבהחלט קשורה לכל הרעיון של ציונות. רבנים רבים מודים שאפשר להתפלל והמיקום של קודש הקודשים (המקום היחידי שבאמת אסור) ידוע כיום במדויק.

אתה מציג עצמך כאוויל

אין לך מושג ביהדות, בהלכה, במסורת ישראל - ואתה מנסה לטעון טיעונים שאין בהם שמץ של אמת. מתוך קריאה של תגובות אחרות שלך אתה נשמע כאדם חושב, אז אנא - האמן למי שיודע ואל תטען הבלים.

אמורוסו

New member
אתה יורד לפסים אישיים

וזה חבל. יש לי מושג רחב מאוד ביהדות, בהלכה ובמסורת. כנראה הרבה יותר ממך. עשיתי עבודות מקיפות מאוד על נושא הר הבית. אל תחשוב שאתה יכול לדבר אלי בהתנשאות, כי קטונת. בכל מקרה יש גם מידע באינטרנט שאתה יכול ללמוד ממנו. בקישור המצורף ישנה דעה הכוללת דעות של פוסקים לגבי אילו מקומות באתר רצוי כן להסתובב ובאילו לא , באופן רחב. ישנם גם פוסקים כאמור שאוסרים רק על הכניסה לקודש הקודשים. יום טוב.

אמורוסו

New member
הקישור

http://ask.kipa.co.il/show.asp/title/%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%94%20%D7%9C%D7%94%D7%A8%20%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA%20%D7%91%D7%99%D7%95%D7%9D%20%D7%94%D7%97%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%94~ask/82212

masorti

New member
כדאי שתקרא את הלינק של עצמך...

הנה מה שהוא אומר: "לענייננו - החלקים שמעניינים אותנו הם "הר הבית", שהוא כל המתחם שסביב המקדש, ו"החיל", שהוא כעין מעטפת קרובה יותר למקדש. אנשים הטמאים בטומאת מת - שזה כולל את כולנו, מותרים בכניסה להר הבית, אבל אסורים בכניסה ל"חיל", וקל וחומר למקום המקדש עצמו - פנימה מה"חיל". "חלק מן הפוסקים העדיפו לא להיכנס לנושא העליה להר הבית, ולאסור את הכל. מה שאכתוב להלן, הוא לפוסקים המתירים כניסה להר, ונחלקים מהם אזורים המותרים." כלומר: א. גם הרב בלינק שלך מסכים שטמאי מתים (כולנו) אסורים בכניסה למעטפת סביב כל המקדש, ולא רק לקודש הקודשים. ב. גם הוא מסכים שחלק מהפוסקים אוסרים עלייה להר הבית (איזה חלק? חצי? רבע? שמונה תשיעיות?), ומבהיר שכל החלוקה לאיזורים היא רק על פי אותם פוסקים שמתירים מלכתחילה לעלות להר הבית. ואם קוראים את פירוט האיזורים המותרים, רובם הם פחות או יותר הליכה לאורך היקף ההר בצמוד לקירות. בטח לא במרכז ההר ברחבת המסגדים.

masorti

New member
ממש לא מדויק...

הלינק אומר שלדעת הרבנים המתירים מותר להתפלל בחלקים מהר הבית. מתיאור אותם חלקים ברור שמדובר בעיקר בהיקף ההר בצמוד לקירות.

ראה תגובה קודמת שלי

ידוע שבקרב היהודים יהיה תמיד חריג שיפרש משהו בצורה שונה. הזרם המרכזי ביהדות אוסר באיסור חמור על עליה להר הבית, וזה שיש תמהוני או שניים שאומרים אחרת - לא הופך אותם לצודקים או חכמים.

ערב רב

New member
ממתי אתה אולטרא-אורתודוכסי?

יש המון זרמים ביהדות וכאיש המפלגה הליברלית העמדה שלך נורא מגוחכת ולא קשה להבין מאין היא נובעת.

ערב רב

New member
אז מדוע אתה מדבר כמו חרדי

ומנסה לכפות עמדה של זרם מסויים ביהדות על אדם אחר? התשובה לטעמי ברורה והיא התכלית הפוליטית של ה-'מצווה' הזו.

למעלה