צרכי החינוך ממ"ד אחרים ?
אמירה מופרכת. בחינוך הממד יש תלמידים אחרים (מסוג אחר)? עוד אמירה מופרכת. ההבדלים בצרכים בין התלמידים הם אינדיבידואלים אבל לא סקטוריאלים. הבדלים בין תלמידים מתבטאים ברמת ההתפתחות, אופי, רקע (מצב סוציואקונומי, עולים חדשים, סוג המשפחה). קשיי למידה (דיסלקציה, בעיות קשב), מצב בריאותי, וכדומה. ההבדל העיקרי בין ממלכתי לממלכתי דתי הוא באופי בית הספר (תלמידים ומורים דתים) ובתכנים וערכים שונים (הנחלת הדת היהודית), וזה בעצם מתמצה בהעדפות הורים ולא בצרכי התלמידים. כמובן שלך יש תפישה יחודית של "צדק", שאלת החלוקה של כספים ציבוריים לא רלוונטית לשאלת הצדק בשבילך. אבל אני לא בטוח שיש רבים פה שיסכימו על תפישת הצדק שאתה מבטא, למרות שאני יודע כי יש גם כאלו שאומרים שצדק זה כוכב. תוצאה חברתית רצויה זוהי חברה יותר אחידה ופחות סקטוריאלית. אין כאן קשר להיכן אני רוצה שהחברה הזאת תלך. גם לאחר כמעט ושישים שנה לאחר קום המדינה הפילוג הפנימי מהווה סכנה לחוסן של המדינה. לגבי הניהול של החינוך, יש שתי מערכות מקבילות, זאת של החינוך הממלכתי וגם של החינוך הממלכתי דתי. אמנם יש שר חינוך אחד אבל בזה האחדות מתחילה ונגמרת. יש מכללות מורים נפרדות, יש מערכות בקרה נפרדות, יש מפקחים נפרדים... אם הכל כל כך דומה , בשביל מה הכפילות?