על החינוך הפרטי

eitangn

New member
מעניין, אך לא לעניין

מתאמץ הכותב להראות כי בי"ס פרטי אינו פרטי במובן העיסקי, רק שאיש לא טען זאת. פרטיות בתי הספר המדוברים קשורה לתהליכי קבלת החלטות. כאשר הפרט (או אוסף פרטים) מקבל החלטות ולא הרשויות, הרי שמדובר באירגון פרטי. אין ספק שבבתי ספר אלו תכני ושיטות הלימוד נקבעות ברובן המוחלט ע"י ההורים, שהרי לצורך כך הוקמו, ובכך בתי הספר האלו הינם פרטיים.

sheketz

New member
בתי ספר פרטיים בישראל

הם רובם ככולם מלכ"ר שמנוהלים על ידי עמותות. מה שעומד כאן על הפרק הוא מעורבות ההורים בבית הספר. ההתנגדות לכך מצד משרד החינוך ובקרב העוסקים בחינוך לכך היא התנגדות אידאולוגית, ולא כלכלית.

פלסטיק

New member
45% מתלמידי ישראל בחינוך הפרטי

בקרוב מאוד הם יהיו הרוב. מתחנכים ב"אל המעיין", בממלכתי-דתי, ברשת של יהדות התורה ובעוד פנימיות חרדיות. ברמת קבלת ההחלטות לגבי צוות המוסד, חומר הלימוד והחינוך עצמו מוסדות אלה מתנהלים כמוסדות פרטיים לחלוטין. עוד מעט רוב ילדי ישראל יתחנכו בחינוך הפרטי אבל הם לא מפריעים לכבוד הצרה. מה כן מפריע לה? שלושת הילדים שלי שאני רוצה לקנות להם חינוך טוב יותר ועל פי דרכי וערכי. פתאום מיעוט קטנטן בעם (כמה ילדים כבר יש בחינוך פרטי שאיננו דתי?) הוא הגורם לחוסר שוויון ובעיות באינטגרציה. נכון שאני קיבלתי חינוך במדינת ישראל אבל אני לא מטומטם לגמרי, רק קצת ואני מזהה כאן מריחה רצינית. בסך הכל מדובר במערכת מתחרה למערכת הממשלתית, שמציגה אלטרנטיבה טובה הרבה יותר ולעיתים בתקציבים דומים (פשוט העומס הוא על ההורים ולא על המדינה). לעומת זאת המערכות הדתיות ובמיוחד החרדיות אינן מהוות אלטרנטיבה, לכן מבחינת השרה אין בהן שום בעיה גם אם כמעט 50% מהתלמידים מגיעים למערכות הפרטיות הללו. ומה פתאום שגב' יולי תמיר, שחושבת שתפקידה הוא להיות יו"ר ועד העובדים של המורים ולא מייצגת האינטרסים של התלמידים, תסכים שתתפתח מערכת מתחרה? אותו סיכוי שיו"ר ועד העובדים של נמל חיפה לא ינסה לטרפד הקמת נמל מתחרה.

snift

New member
בתי הספר הממלכתיים-דתיים

ממש אינם בתי ספר פרטיים. הם כפופים למשרד החינוך בשיוק כמו כל בית ספר ממלכתי אחר, ההבדל היחידי הינו בחלוקת השעות. בממלכתי-דתי יש כ- 4 שעות שבועיות שהוסבו ללימודי יהדות על חשבון לימודים אחרים רק לא על חשבון מתמטיקה, אנגלית ואזרחות. אפילו הישיבות התיכוניות והאולפנות שמוגדרים כבתי ספר פרטיים בעצם אינם כאלו, הלימודים בהם מחולקים לשני סוגים: 1. לימודים תיכוניים רגילים לחלוטיןם הכפופים למשרד החינוך ומועברים על ידי מורים השייכים להסדתרות/התאחדות המורים. 2. לימודי יהדות (תורה, גמרא, תושבע וכו') שממומנים על ידי ההורים אך באים כשעות נוספות מעבר ללימודים הרגילים.

eitangn

New member
לא מדוייק ../images/Emo131.gif

בתי ספר ממלכתיים-דתיים מתנהלים במערכת שמנוהלת בנפרד, מתוקצבת בנפרד, וכפופה רק לשר החינוך. ניהול החמ"ד כפוף למועצה ציבורית המורכבת על טהרת הציבור הממלכתי-דתי, או במינוח פוליטי, זו מערכת בשליטת המפד"ל. גם התקצוב של מערכת זו אינה זהה לתקצוב מערכת החינוך, הכיתות קטנות יותר, ובחלק מהמערכת יש הפרדת בנים-בנות, מה שמייקר עוד יותר. למערכת זו גם תיקצוב ממלכתי נוסף לצורך לימודי דת ותפילה.

snift

New member
כתבת הרבה, אבל לא סתרת דבר ממה

שאני כתבתי, בנוסף, גם לא דייקת. החינוך הממלכתי-דתי בנוי בדיוק כמו הממלכתי, יש בו מפקחים וחטיבות וכו'. הוא כם לא כפוף רק לשר אלא יש 2 חטיבות בתוך משרד החינוך, הממלכתי והממלכתי-דתי, הם כפופים, למשל, גם למנכ"ל המשרד. בכל כיתה יש מספר מקסימלי ומינימלי של תלמידים (אם אני זוכר נכון הוא עומד כרגע על 41/20) מה שאומר שמעל ל 41 תלמידים מפצלים את הכיתה בכל מקרה. ההבדל היחידי הוא בממלכתי-דתי המספר המינימלי לתלמידים בכיתה המפוצלת על בסיס מגדרי הוא 15(במקום 20).

eitangn

New member
לא צריך, אתה סותר את עצמך

"הם כפופים למשרד החינוך בשיוק כמו כל בית ספר ממלכתי אחר" " יש 2 חטיבות בתוך משרד החינוך, הממלכתי והממלכתי-דתי," - הם אינם מנוהלים ע"י הנהלת המשרד וכל מנגנוני בניית התכנים והתכניות.. כלומר - זו מערכת נפרדת ועצמאית. כתבתי: "ניהול החמ"ד כפוף למועצה ציבורית המורכבת על טהרת הציבור הממלכתי-דתי, או במינוח פוליטי, זו מערכת בשליטת המפד"ל." - ובחרת להתעלם מזה. "ההבדל היחידי הוא בממלכתי-דתי המספר המינימלי לתלמידים בכיתה המפוצלת על בסיס מגדרי הוא 15(במקום 20)." - זה הבדל ענק! ומה ההבדל בממוצע? זה המספר החשוב.

snift

New member
עזוב, אין לי כח להתווכח

אתה הרי למדת בחינוך דתי, לימדת בחינוך דתי, היית מפקח וכמובן יודע בדיוק מה קורה מאחורי הקלעים.. דרך אגב, המספר הרלוונטי לפיצול על רקע מגדרי הוא כללי ולא רק לחינוך הדתי, אני מכיר לא מעט בתי ספר חילוניים לגמרי שהשתמשו בשיטה הזו כדי לפצל כיתות. פשוט רוב בתי הספר החילוניים לא מעוניינים בכך.

eitangn

New member
באמת לא נוח להתווכח עם עובדות...

"אתה הרי למדת בחינוך דתי, לימדת בחינוך דתי, היית מפקח וכמובן יודע בדיוק מה קורה מאחורי הקלעים.." - שנאמר, לא צריך לאכול ביצה כדי לגלות שהיא מקולקלת... חמ"ד זו מערכת ציבורית ולכן המידע על איך היא מתנהלת פתוח. "המספר הרלוונטי לפיצול על רקע מגדרי הוא כללי ולא רק לחינוך הדתי" - זה משפט דמגוגי. לבנות קריטריון מותאם לציבור חלקי וספציפי, ולומר שהוא פתוח לכולם. לציבור החילוני אין עניין בהפרדה, ואף יש עניין נגד הפרדה. מה דעתך על קריטריון הפוך: תקצוב כתה מעורבת יהיה ב-25% גדול מתקצוב כיתה חד-מגדרית. המספר הרלוונטי לאיחוד על רקע מגדרי הוא כללי ולא רק לחינוך החילוני,

snift

New member
אין לי שום בעיה עם הקריטריון

הזה איפה שהוא רלוונטי. אם באמת תהיה סיבה טובה לעודד לימודים משותפים הרי שתקצוב עודף כדי לעודד זאת בהחלט אפשרי. בנתיים זה לא רלוונטי כי דווקא בתי ספר חילוניים לגמרי מתחילים לפצל כיתות לפי מגדר לאחר שהוכח שביצועי שני המינים משתפרים כאשר הכיתות מופרדות.

sheketz

New member
למשל איזה בית ספר?

לידיעתך, משרד החינוך לא מאשר פתיחת כיתות על מנת להקטים את הצפיפות במגזר החילוני.

snift

New member
יש קריטריונים מתי אפשר

לפצל כיתה וכתבתי אותם. אני יודע על בית ספר יסודי בישוב חילוני בשומרון שמפצל את כיתות א' עד ד' על בסיס מגדרי, גם כדי להקטין את הכיתות וגם משום שבכיתות הנפרדות גם הבנים וגם הבנות מגיעים להשגים טובים יותר. שנה שעברה, למשל, הם לא הצליחו להפריד את כיתה ג' משום שלא היו להם מספיק ילדים בכיתות המפוצלות.

eitangn

New member
זו הסיבה???

או שמיישרים קו עם השיטה ע"מ להשיג יותר תקציב...

sheketz

New member
כמובן , אלו הם מתנחלים

מה שמסביר את העניין... לאלו תמיד ימצאו תקציבים מאיזה סעיף. אני מדבר על אנשים שאינם מופלים לטובה. הדוגמה שנתת אינה טובה לשום דבר ועניין.

snift

New member
גש לבית הספר החילוני הקרוב למקום

מגורך ושאל את המנהל אם גם הוא יכול לעשות אותו דבר. אם תשובתו תהיה שלילית, הפנה אותו למפקח שלו ובקש ממנו שיחזיר לך תשובה, אם הוא עדיין יחזיר לך תשובה שלילית, ספר לי על זה, אני אישית אדאג שהוא ידע שהוא יכול.

sheketz

New member
אני לא מתכוון לעשות מעצמי אידיוט

אנא מצא דרך טובה יותר לאמת את דבריך, שאני אכן מפקפק בהם, כמובן רק אם אתה רוצה.

snift

New member
אויי. אנשים כמוך מסוכנים

יותר מהשסניקים. גם אם משהו מריח לך כמו משהו דתי, לפחות תקשיב כמסבירים אותו. אתה מעדיף שילדים ילמדו בכיתות עמוסות ושגם הבנים ובעיקר הבנות לא יימשו את מלוא הפוטנציאל שלהם רק כדי שלא להיראות כצל צילו של משהו דתי? אחר כך אתה צוחק על החרדים שממציאים דברים כמו "כדרכי הגויים"??

למעלה