על האמונה ושברה

את שמה לב

שאת משתמשת במונחים דתיים (להבדיל מהלכתיים) כשאת כותבת על אהבה ? "אמונה", "תחושה נשגבת" - אלה מונחים שבעבר היו שמורים ליחסים בין האדם והאל.

ע פ ר ל ה

New member
זו התקלה שושן

וברור שאני מאמינה. יש אדם שלא מאמין במשהו,במישהו? תחושת נשגבות היא התחושה שיש בי כשהאהבה מציפה אותי, ואני לא מתייחסת לאדם כאל אל. אתה מתעסק בפלספנות של הביטויים שלי,ואני מתעסקת בפשטות שבאהבה. והכי חשוב לי לומר בעצם,שלמרות המורא והנורא שחוויתי, לרגע לא הטלתי ספק בקיומה של האהבה וביכולת שלי לענג, ולהתענג ממנה. ככה,מלוא החופן,להזרים אותה אל ליבי.

טינקי..

הנקודות היפות אם רק היו יכולים לראותן אז היו משנים הרבה דברים נ.ב מי אמר לך שאת רק חצי משוגעת?

הבלבול בין דת לאמונה...

זוהי התופעה היצירתית הנובעת מפרשנויות יתר... לדת יש חוקים וכללים מאד ברורים.. לאמונה לא... אני מאמינה באנשים... עלי מאוסים כל ההם שיכתיבו לי את הכללים האנושיים.

אמונה

החיים בכלל מלאים באמונות אבסלוטיות, זה נותן לנו בסיס קיומי, אבני יסוד קיומיים. ואז בא משבר ושובר את אחד מאבני היסוד הללו, ואנחנו מגלים שלמרות השבר הקרקע לא נפערת ובולעת אותנו. זה לא רע להאמין, זה לא רע להפסיק לאמין. ואם לצטט משפט שחשוב לי אז..."אשרי האיש שיש לו אלוהים, כי אני את שלי מזמן כבר לא מוצא" (היהודים כמובן)

maof

New member
מוסד הנישואים וקדושתם.....

נישואין הם סידור שבני הזוג מתחילים.... בהפקת הטוב זה מזה ומסיימים בהפקת הרע זה מזה. מעוף

mars4

New member
היחס למוסד הנישואין הוא אותו

היחס כמו לכל מוסד.. וביננו מי אוהב להיות במוסד סגור?

למעלה