על האמונה ושברה

כמובן שיש כאלה שהצליחו!

ואני מקנאה בהם ורוכשת להם כבוד לאין שיעור. הוריי היו כך, זוכרת אותם הולכים שלובי ידיים לקונצרטים ומקנאה.

SecondOpinion

New member
דת. הקונוטציה עושה לי רע.

אבל דווקא מדוייקת. כל הרע בעולמנו, כל הרוע והרשע בא בשם האל והדת שמייצגת את הדרך ה"נכונה" לעבוד אותו. עושה לי חשק לברוח רחוק מכל מה שקשור בזה. בעיקרו זה "עשה ואל תבין. תאמין!". מאוד לא אני. אני חושב שהפסקתי להאמין קצת לתוך הנישואין. כשהבנתי שמסתבר שלא כולם קוראים את אותו ספר לימוד.

תלתליפז

New member
דת

הדת, כפי שמצטיירת אצלנו במדינה בשנים האחרונות, היא התגלמות הפנטיות וחוסר החשיבה העצמאית. חבל. יש בדת גם הרבה צדדים יפים אך אלה נעלמים מהעין בהמולת הפגנות השבת , מסחטת הכספים למגזר החרדי בכנסת וכו וכו.

רחלי228

New member
עדין מאמינה בזוגיות מחייבת

למרות ניסיוני שכשל,לא מחפשת אשמים.כל אדם בפני עצמו.רוצה לחיות בשיתוף עם בן הזוג,לאהוב בתוך יחידה שנבנית יחד.האישור של הרבנות פחות משמעותי עבורי.בעיני נישואין מקודשים עם או בלי רב הזוי שיקרא ברכות.המחויבות באה מהקישקע לא מהניירת.

ס ת י ו 5

New member
במרחק נגיעה...

אני הפסקתי להאמין בשניה שנכנסתי לחדר ומצאתי ארון ריק. אחרי שגיליתי על "הרומן הלוהט" שהוא ניהל עוד כשהתינוק היה עובר הבנתי שחיללו לי את המקדש. מקדש האמון בבני אדם, מקדש הגוף שנשאר עליו פצע שלא מגליד.... סתיו שכותבת תוך אנגינה באמצע הקיץ

יערית

New member
צר לי אך לא מסכימה איתך

בבית אצלי לא זכור לי פעם אחת שנידחפתי "למוסד הנישואים", לא זכור לי שאמא או אבא שלי ז"ל האיצו בי למצוא חתן , לא זכור לי שטענו שנישואים זה ה-כל בחיים,לא זכור לי שאמרו שנישואים זו קדושה.אומנם הוריי לא היו תיפארת למוסד נישואים, ובכל זאת מתוך 6 אחים אני היחידה גרושה,לא רואה שהם סובלים בעיקבות המוסד שבו הם נמצאים,לא שמעתי פעם אחת מהם תלונה על כך שדברים הישתנו בעיקבות הנישואים.אולי כי אחיי לא "מזיינים" את השכל ומבררים את ה"אני" שלהם בכל פעם הם שורדים את השנים אחד במחיצת השני,אולי כי הם מסתכלים על הדברים באופן טיבעי,אולי כי מצאו את האדם המתאים להם,אולי הם פשוט חיים ולא תוהים כל הזמן ומתעסקים בפילוסופיה שרק מבלבלת אותנו ואת עצם קיומינו. הם חיים לטוב ולרע. עכשיו כשכותבת את זה,מבינה את השוני,מאז ומתמיד אני בילבלתי את עצמי עם מחשבות,תהיות,חלומות,פנטזיות,חקירות לנפש..בעוד שהחיים ממשיכים ואני גורמת לעצמי להיתקע. אז זה ממש לא מוסד הנישואים,זה האנשים שנכנסים תחת המוסד הזה ומעוותים אותו.

MAY eden1

New member
יערית.... את מה זה צודקת!!!!! אנחנו

הם אלה שמכניסים פרשנויות לתוך הסיפורים שקורים איתנו מתוך ה"שקים" שאנחנו סוחבים על גבינו.......החיים עצמם הם מאד פשוטים..........

צודקת

לגבי זה שאנחנו הם אלו שדופקים לעצמנו את הקשר בשאלות ומחשבות בנישואים שלי זו היתה ה-
שעשתה את זה - אני פשוט חייתי את החיים לטוב ורעה ותמיד בניסיון לשפר - כנראה שלא הלך
הערה קטנה גם אני לא טענתי שנישואים זה הכל בחיים וגם אותי אף אחד לא דחף. אלא פשוט שאמונתי במוסד הנישואים - קרסה. והשוויתי את האמונה הזו לאמונה בדת (זו או אחרת)

"הם חיים לטוב ולרע" ../images/Emo141.gif

מי שחי לטוב, אז אחלה וסבבה לו. אבל מי שחי רע, אני חושב שעדיף לו לתהות ולעסוק ב"פילוסופיה" מאשר לחשוק שפתיים ולסבול בשקט חיים שלמים.

יערית

New member
שוש

טוב ורע משתמע לכמה פנים לא?אז הרע הוא בטח לא הרע שלך או של אחר, זה רע שרק הם יודעים על כך{מעמסה של החיים,כלכלה וכו'}לא רואה אותם חושקים שפתיים נשבעת לך,אני רואה להם היישר בעיניים, וזו לא תמונה ורודה,אבל אין שאלות קיומיות שמתסבכות אותם, בטוב וברע הם שורדים את החיים שהם בחרו לעצמם.

התכוונתי רע בזוגיות ../images/Emo141.gif

ואני חושב שהחיים ניתנו כדי לחיות אותם, לא כדי לשרוד אותם.

יערית

New member
חיים /שורדים

לשרוד זה המבט שלי,המילה שלי,המושג שלי{בכל זאת הם שנים כבר שמה שנים יחד
} בעוד שאני בקושי שרדתי שלוש וחצי שנות נשואים. אם להם תינתן האפשרות לדבר בעד עצמם,הם יאמרו אחרת,יאמרו שאני מבלבלת לך את המוח ומקשקשת כל הזמן,הם חיים אין ספק עם אהבה,עם הילדים, עם משוכות החיים לטוב ולרע, דרך עינהם ואמונתם. נ.ב לא התכוונתי באמת לקחת את גיסי מאחותי

חבל ../images/Emo141.gif

חבל שאת צריכה להתמודד עם כל כך הרבה ביקורת בתוך המשפחה. וחבל שגם אני צריך.

מ"ב מסעות

שאלתה והשוויתה לדת אענה לך מהדת לפי האמונה קבלה /זוהר נפש יהודיה עושה מ"ב מסעות בחיים כל מסע בפני עצמו כל מסע והמכשולים שלו כל מסע והאמונה שנצא מהברוך! ולמה אומר לך זאת בגלל שההתקפות על הדת זה מאוד אופנתי אבל אם תקח את הדת שלנו (ואני כבר רחוק ממנה מרחק עצום אפילו מזוזות הורדתי ) בדת שלנו יש המון דברים יפים אלא מה איך הדת מוצגת בפנינו היא מוצגת דרך אנשים כמו עובדיה יוסף כמו פנחסי וזה מה שאתה רואה בתקשורת זו לא הדת שלי או של הרבה אחרים לך אל האנשים הזקנים שהדת האמונה היא דרך חיים עבורם תראה שהאמונה אצלם יפה נקייה מאינטרסים והם אנשים אחרים. טובים יותר לא יודע מי חינך אותך כך לנישואין יש לי
אחיות ומעולם לא לחצו עליהן להתחתן ובכלל אצלנו מתשעה אחים ואחיות אני הגרוש היחיד יש רווק וכל השאר נשואים באושר ובכלל מאמין שרק הבחירות שלנו הן אלה שגורמות לטוב ורע בחיינו ולפעמים נדמה לנו שעשינו בחירה נכונה והיא בעצם טעות כל שנותר זה להמשיך להאמין לחלום ו ל נ ס ו ת !

איפה ראית שהשוויתי ליהדות

אין שום קשר בין מה שרשמתי לדת היהודית. מה שמקשר בין הדת והנישואים זה האמונה שלנו כבני אדם בדת (זו או אחרת) והאמונה במוסד הנישואים.

ע פ ר ל ה

New member
מניפה את ../images/Emo104.gif האהבה

מאמינה באהבה בכל ליבי. מאמינה שלרגש העמוק שלי יש משמעות גדולה עשרת מונים מחותמת המאשרת זוגיות. חברות,תחושת שייכות וקירבה נפשית,הם האמת! כל כך הרבה פעמים דשים ודנים ושוברים את הראש... אני מאמינה ברגש שמוביל אותי,ברצון האמיתי שלי להתחבר ולרצות להיות יחד. מאמינה באהבה,הערכה,וכבוד,ובטח לא בחותמת שמאשרת זאת.

../images/Emo45.gif

גם אני אוהבת את אנשי האמונה הפשוטים והאמיתיים, אשר לא עושים מהדת "קרדום לחפור בה".ואף שרחקתי שנות אור, מוצאת נקודות יופי באמונה היהודית. אבל.... אבל.... למה מזוזות הורדת?
"אומרים לי שאני חצי בן אדם והיא חצי משוגעת אבל זה כל הקסם"

ע פ ר ל ה

New member
לכל אדם יש אל פרטי שלו

טינקרבל,אם ניכנס לפילוסופיה שמדברת על דת ואמונה,לא נצא מזה בשבוע הקרוב. אין ספק שיש המון יופי בדת היהודית,ומנגד גם הרבה כיעור ורוע. אני לא אכנס לזה עכשיו,אולי בהזדמנות אחרת כשתיפול עליי ההשראה הנכונה. כרגע,באמת הגדולה שלי על אף גירושיי,אני מאמינה באהבה.האהבה מנחה ומובילה אותי.אוי לו לאדם אשר הפסיק להאמין בתחושה הנשגבת הזאת. מבחינתי,חוסר האמונה או הייחס האמביוולנטי כלפיה=עקרות ריגשית=אסון!

למעלה