על האמונה ושברה

על האמונה ושברה

חשבתם פעם שהיחס למוסד הנישואין הוא כמו אל איזו שהיא דת ? שפשוט מרגע הולדתנו וכל החיים מלמדים אותנו על מוסד זה וקדושתו !!! אז מתי אנחנו חדלים מלהאמין ? כאשר הנישואים שלנו עצמנו התפרקו ? האם אנחנו עדיין מאמינים ? האם זה כאשר זרים מחללים לנו את המקדש ? שאלות ששואל את עצמי

אני מאמינה בדברים טובים

ואת הפחות טובים לא משייכת לשום מוסד או האשמה כלפי אף אחד.. אין לי בעיה עם המילה נישואים אין לי בעיה עם המילה גרושים אין לי בעיה בכלל עם דברים קדושים ודברים קדושים הם אלה שאני מתייחסת אליהם בכבוד

Rinattt

New member
../images/Emo45.gif צודקת

יש לך אח? חחחחחחח (שמת לב שאנחנו מצדיקות אחת את השניה תמיד?)

יש לי אח וצדיק כל כולו ונשמתו

והיום עשני דודה בפעם השישית והעיקר שהוא עושה זאת שוב ושוב מתוך אהבה לילדים ולא רק לדת אולי אולי יש לי עוד אח ואני לא יודעת?
מבטיחה שאם אמצא אחד כזה את המועמדת הראשונה אצלי בתור
צדיקות מצדיקות

מוסד הנישואים כפי שהוא היום

הוא מוסד חדש יחסית. נישואים מתוך אהבה? קונספט שלא הוכח כעובד. במשך אלפי שנים אנשים נישאו משידוך שהיה בעיקרו התאמת מעמד כלכלי, חברתי. תיאום אינטרסים של משפחות ,מדינות. ואז זה עבד. כי נישואים זו שותפות כלכלית עסקית בעיקרה. בעבר- נושא המאהב / מאהבת היה גלוי ומותר חברתית. אז מה קרה בעצם ? הקימו סטארפ אפ- לנושא הנישואים. בעצם ספין אופ והוא לא עובד. מה עושים? אם אתה יזם סידרתי- תאמין בזה שוב. ואם לא ( ובעיקר אם יש לך כבר מניות בבורסה- ילדים)- אז תפסיק להאמין...

R a c h e li

New member
אז את אומרת כאילו....ששששששששש

כל הטראראם....כאילו פרחים הזמנות שבירת כוס...ברכה כתובה וכל העיניין זה רק משחק תאטרון
וואלה להבא אדע..... רחלי רוצה לחזור תקופת הביניים...(מאהבים מממממממממממ גלוי יששששששש) כמה נכון דרדרית.....אבל בכל זאת תודי שהשמלה הלבנה הייתה יפה

חמודה שלי,שמלה לבנה היא סמל לטוהר,

מכיוון שאם יהיו לנו מאהבים גלויים , לא נאלץ לשקר אפעם, אנחנו נלבש שמלה לבנה כל הזמן.. שנלך לרענן את השיזוף?

shemesh22

New member
כמה צודקת. מרימה יד

בעד שמלות לבנות, במיוחד אלו עם המחוך (רק לא מבינה איך נושמים בהן..) בעד מאהבים גלויים במיוחד אם הם גבוהים, קרחים ושרמנטים :) בעד שכל אחד יחליט איזה מוסד מתאים לו. יפה כתבת אהבתי! אז מתי הולכים לרענן את השיזוף?????

R a c h e li

New member
אז את אומרת כאילו....ששששששששש

כל הטראראם....כאילו פרחים הזמנות שבירת כוס...ברכה כתובה וכל העיניין זה רק משחק תאטרון
וואלה להבא אדע..... רחלי רוצה לחזור תקופת הביניים...(מאהבים מממממממממממ גלוי יששששששש) כמה נכון דרדרית.....אבל בכל זאת תודי שהשמלה הלבנה הייתה יפה

תלתליפז

New member
נישואים הם לא דת אלא

עוד מסגרת שמחנכים אותנו להיכנס לתוכה. כל חיינו אנחנו צומחים בתוך מסגרות שחלקן מתחלפות (בית ספר, צבא ) וחלקן נשארות קבועות (משפחה, עבודה). חיים תוך מסגרת מעניקים בטחון מסויים ובטחון הוא אחד הצרכים הבסיסיים של כל אדם. כאשר מסגרת מסויימת אינה מעניקה לנו את הצרכים הבסיים , אנחנו מנסים לפרקה, כלומר לצאת ממנה.

יש הרבה קווי דמיון ../images/Emo141.gif

אני זוכר שהייתה פעם סדרה בערוץ 8 בשם "סקס ישראלי" של אורנה בן-דור, והסוציולוג עוז אלמוג ערך את ההשוואה הזו באופן מאד משכנע. רק שהוא ערך אותה על זוגיות בכלל, ולא רק על נישואין. גאולה והארה אאוט, זוגיות אין.

מחנכים אותנו.

מחנכים אותנו שנישואין הוא האושר האילעי, גן של שושנים פרייר לעומתו. וכך הם מתחילים הנישואין... שימלת נשף (כל אחת חולמת להיות מלכה ליום אחד) כל מי שמכירים עלי אדמות מברך וכו' וכו' כאילו הגענו לפיסגת העולם... אחרי כמה שנים, כבר לא סומאים יותר, מוצאים את עצמנו עם מישהו זר שמסתובב לו בבית שלנו. מוצאים שני אנשים שהתקשורת שלהם נוגעת לילדים בלבד (אולי גם לנושאים כלכליים). אין יותר מה להגיד, אין יותר תשוקה, אין יותר כוח, ואין יותר חשק... הבועה התנפצה. קדוש קדוש, אבל רוצים לחיות - והחיים קצרים כידוע, לגלות שוב מי אנחנו לאהוב שוב.

תלתליפז

New member
חיש גד

נינה אל תהיי פסימית שכזו. יש זוגות שמצליחים לפתח בניהם חברות טהורה וכנה. אלה הזוגות שהנישואין שלהם שורדים את הכל. תמיד אמרתי שנישואין זה עניין של מזל..הרווחת, או הפסדת.. אין אמצע.

למעלה