על אחת שלא ויתרה..

Ergil

New member
אלוהים אדירים

התנעוה הפמיניסטית במצב כל כך קשה שהיא נתלית ב"נצחונות" קטנים כאלה, נצחונות שלא שייכים לה בכלל? הרי זה שהיא אישה בכלל לא קשור למקרה.

טל קר

New member
מה רע בהרבה נצחונות קטנים?

והקשר להיותה אישה - ראית גבר (שהוא לא חד הורי) שמסרב לעבודה כי הוא צריך לטפל בבוקר בילדיו? מצד אחד יש כאן חיזוק חלוקת תפקידים מסורתית, מצד שני יש כאן התחשבות בפרקטיקה. שמספיק גרוע שחלוקת התפקידים בטיפול הילדים בבוקר מסורתית, זה לא צריך לפגוע גם ביכולת שלה להתכלכל.

amonit

New member
מתי פגשת גבר לאחרונה,

שנשאל [בניגוד לחוק] אם יש לו ילדים בראיון עבודה? או שקיבל תשובה לאחר ראיון עבודה מקצועי "בסוף קיבלנו אישה"....... מתי?

Ergil

New member
למה שמישהו יאמר "בסוף קיבלנו אישה"?

"מצטער, בחרנו מישהו אחר" נשמע הרבה יותר הגיוני.

אתה צודק במיליון אחוז

אבל העולם לא פועל לפי ההגיון ויש נשים שאומרים להן "בסוף קיבלנו גבר".

four seasons

New member
האם נתקלת במקרא שמעסיק/ה

נתנו סיבה כזו? "בסוף קיבלנו גבר" אם כן זה מנוגד לחוק ויש להגיש תלונה לגבי הערה האם גבר נשאל בראיון עבודה אם יש לו ילדים, אני נשאלתי שאלה כזו בראיון עבודה. אני חושב שזה נצחון ובתקווה שגם בית המשפט יתייחס אלי כך כשיהיה לי ילד/ה אני מעדיף זמן איכות עם ילדי מ"לבלות" מול המחשב בשש וחצי בוקר במקום עבודתי.

אפרת_ח

New member
גברים נשאלים על הילדים בראיונות

אבל זה במסגרת "סמול-טוק" ולא התאמה לתפקיד

לגברים גם אין את הדילמה

האם לציין על גבי קורות החיים את מצבם המשפחתי. למה שיציינו אם הם רווקים או נשואים, אם יש להם ילדים או לא, הרי זה לא רלוונטי למשרה. אני, בתור אישה, נתקלת בדילמה הזאת - כיוון שאני מודעת לכך שבתור רווקה ללא ילדים זה "פלוס" עבורי לציין את מצבי המשפחתי, ואולי אזכה לפניות רבות במידה ואציין שאני רווקה לעומת מצב בו אתעלם מסעיף זה.

אפרת_ח

New member
אל תהיי בטוחה...

יש מעבידים שרואים במשפחה פלוס, כי זה אומר מחוייבות. אני נוהגת כהצעתה של חניק - לא מציינת בכלל מצב משפחתי בקורות החיים.

amonit

New member
ישנם גם מקומות עבודה,.

בהם הנורמה היא להיות נשויי+ ילדים. גברים כנשים מחפשים אחרים שדומים להם ומעוררים הזדהות ואינם אוהבים חריגים וזה מאוד תלויי בנורמה של מקום העבודה,התחום וגם של הסביבה בה את חיה . זוהי אחת הבעיות שהחוק מגן מפניהם, שאין להפלות עקב מצב משפחתי זה או אחר שאינו רלוונטי למקצועיות והתפקיד.

מירה ח.

New member
נורמה = פלוס לגברים, מינוס לנשים

ידוע במחקר המערבי כי גברים נשואים + ילדים זוכים ליותר קידום מאשר רווקים. עם זאת, אין צורך להרחיב כאן לגבי מידת האפלייה שיש כלפי נשים + ילדים (החל מתקופת רווקותן, בה הן נחשדות כמי שעלולות מיד להתחתן ולהביא ילד, ועד לשאלות לא חוקיות בראיונות עבודה לגבי הריון מתוכנן וגיל הילדים, ועד לכך שנשים בתחום ההי-טק שיוצאות בשעה חמש להוציא את הילד מהמעון שומעות את התגובה "מה קרה, חצי מישרה?)

משום מה לא נראה לי

שהמעביד ששאל את חברתי הטובה (נשואה טרייה) במהלך ראיון עבודה אם היא מתכננת ילדים בקרוב, עשה זאת כי הוא חשב שאם היא מתכננת ילדים המחויבות שלה לעבודה תעלה...

Boojie

New member
בזמנו, כשרציתי להתקבל לעבוד

כעוזרת הוראה באוניברסיטה, שאל אותי מרצה הקורס אם אני בהריון או מתכננת להכנס להריון. כשהבעתי את תמיהתי על השאלה, הוא הסביר לי ששלוש (מתוך צוות של שש) מתרגלות היו בהריון (בקורס של הוראה פרונטלית), והוא חושש ממצב של השבתת הלימודים באמצע השנה אם יתווספו לו עוד מתרגלות בהריון. בסוף אחת מהן עזבה מיוזמתה (עד כמה ש"שמירת הריון" יכולה להיחשב יוזמתה), ובאמת היה קשה כשבאמצע השנה נאלצנו להתמודד ארבעה מתרגלים עם סטודנטים של שש קבוצות, כששתי מתרגלות יצאו לחופשת לידה, אבל הסתדרנו. גם דאגנו להכין את התוכנית מראש תוך התחשבות בתוכניות. אבל מה, עם כל הפמיניזם, יכולתי במאה אחוז להצדיק את השאלה באותו הקשר...

soulbird

New member
אני אישית לא רואה בשאלה הזאת

שום בעיה . זרכותו של המרצה בקורס להיות מוכן . הרי את מבינה את הבעיה הלוגיסטית שמתרגלת נכנסת להריון ועוזבת ומשאירה את המרצה בבעיה.

מירי,

New member
ומה עם מתרגל שיוצא למילואים

ובכלל למה רק מתרגל? את רואה את הבעיתיות של הבוס שלי כל פעם שילדתי? ... ומורה שיולדת? כל תפקיד כמעט- אז הם צודקים , למה להעסיק נשים? (אה... נכון... הן עולות פחות!)

מירי,

New member
???????? ../images/Emo2.gif

אז איך זה שרק 20% עשוים מילואים? ואיך זה שעדיין מפטרים בגלל זה? ואם האמהות שלנו לא היו יולדות אותנו - מי היה מבצע את החובה הזו היום ? זו תשובה ממש משונה....

soulbird

New member
עובד שפוטר בגלל מילואים יכול להגיש

תלונה. וזה שרק 20% עושים מילואים זו כבר סוגייה לפני עצמה. יש מושג כאן בארץ הנקראת פרייר . הגבר הישראלי המצאי חושב לעצמו למה לי לעשות מילואים למה אני פרייר ??שבאותו זמן אני יכול לעבוד ולהרביח $$$.

למעלה