"עלילות דם"

Seidman

New member
עובדות מהשטח

34% נשאי וחולי האיידס הם הטרוסקסואלים 33% הם הומוסקסואלים רק לידע כללי

afiksambol

New member
מה יהיה השלב הבא ?

כתבת שער ב"מעליב לנוער" על המצוקה התקציבית של מד"א או אולי כתבת אמצע בשבועון "אצבעוני" על מוכנות מד"א לשעת חירום ? ? ? האם באמת אתה מצפה שנרוץ אחרי כל פלוץ של כתב נוער / כתב צעיר ? שלושה וחצי ילדים, שלא ממש החליטו מה הזהות המינית שלהם, ושאני בספק אם הם סגורים על הזהות שלהם באופן כללי, נעלבו משאלון... א-גרוייסע מציעא... למה אתה חושב שפרסום כתבה (מפוצצת ככל שתהיה) באיזשהו שבועון נוער יגרום לבכירי מד"א להתייחס לטענות האלה ? מה גם, שכמו שכבר ציינו כאן, הרבה קבוצות אחרות נפסלות בשאלון הזה, למה לא שמענו אף פעם את צעקתם המרה של משפחות נפגעי מחלת "קרויצפלד-יעקב" או את כל מי ששהה בבריטניה / צרפת / אירלנד / פורטוגל . . . . בשנים שונות לזמנים שונים ? הם רוצים למחות ? נהדר... לא זו הדרך.

כובלטםו

New member
נראה לי שאתם מפספסים פה את העיקר

אני יכולה להגיד לכם שכמתנדבת לסבית גם לי היתה לא פעם התלבטות האם לתרום דם בשל הניסוח "קיום יחסי מין הומוסקסואליים". בכל מקרה, לדעתי , המאבק כאן הוא לא רק בגלל שאנשים "נפגעים" מזה שלא משתמשים בדם שלהם אם הם יחליטו לתרום, אלא גם תרעומת על כך שבנק הדם לא מכיר בעובדה שקבוצת הסיכון לאיידס כבר מזמן איננה "הומוסקסואלים" אלא כל אדם שהוא שמקיים יחסי מין לא מוגנים!!! יהא אותו אדם סטרייט או הומו... לי לפחות מה שהכי מפריע זה שמסרבים לקבל תרומות ממי שקיים יחסים הומוסקסואליים מוגנים אבל מקבלים בזרועות פתוחות מי שקיים יחסים הטרוסקסואליים לא מוגנים. עובדה שחושפת גם אותי בתור חולה פוטנצייאלית שתזדקק לתרומת דם - לדם מקבוצת סיכון גדולה לאיידס שלא עוברת סינון ראשוני בשאלון.

orend123

New member
לא נכון

בנוסח החדש של השאלון נפסלים כל מי שקיבל תשלום עבור יחסים, היה עם מעל מספר מסויים של נשים בחצי שנה האחרונה, וגם מי שקיים יחסים לא מוגנים. ואגב, בימים אלו ממש משרד הבריאות מעביר את שאלון הסקס הגדול לכלל האוכולוסיה ובעיקר להומו/לסבית ולאחר הסקת המסקנות יחליט על הנוסח החדש.

שאלה....

כל דם שמתקבל לא נבדק על ידי בנק הדם על מנת לבדוק שזהו דם של אדם בריא
דניאל :eek:)

כובלטםו

New member
תשובה....

כל מנת דם אכן נבדקת , הבעיה היא שישנם מחלות שלוקח זמן מרגע ההדבקות ועד שאפשר לראות זאת בבדיקת דם למשל איידס (או יותר נכון נשאות של HIV)- אם אני לא טועה - משהו בין שלושה לשישה חודשים.

plasTc

New member
תגובה כללית../images/Emo153.gif

וואו, כמה התבטאויות שנובעות מחוסר ידע קראתי כאן! דבר ראשון- לא רק ראש1 כתב על הנושא ויש תנועה שלמה שמנסה להוריד את הסעיף הבעייתי, ובתגובה שהם קיבלו היה כתוב שאין באמת הצדקה אמיתית לסעיף אלא שזה ייצור תקדים משפטי להורדת הסעיף בכל העולם ומדא לא רוצים ליצור תקדים משפטי. אין צידוק לסעיף, הומואים ולסביות הם קבוצת סיכון לאיידס בדיוק כמו שסטרייטים הם קבוצת סיכון (אחוזי החולים במחלה כבר פוסחים מעל נטיות מיניות- כפי שכבר כתבו כאן על האחוזים) לגבי שאר הקבוצות שלא יכולות לתרום דם, קודם כל אלו סעיפים שיש בהם היגיון אי אפשר בכלל להתווכח, אבל אין שום הגיון (אולי לגזענים שבינינו שמצאו היגיון על סמך דעות קדומות, ע"ע אורן) בסעיף שפוסל הומוסקסואלים לתרום דם.

חחחחחחחחחח...איזה גנון

תגידו לי...ראש1 פעם אחרונה ששמעתי זה עיתון של ילדים בני 10 לא????????????? מה זה משנה מה ילד בן 10 חושב על בנק הדם בישראל, הרי אנשים יודעים שזה חשוב לתרום דם, ואני לא נתקלתי אפילו פעם אחת שהייתה התרמה (תחנה,בעיר) שלא באו אנשים בכלל. אז באמת שהוויכוח הזה הכי מיותר בעולם, ברגע שמישהו תורם דם בשביל מישהו שהוא מכיר הוא מבין כמה זה חשוב שיהיו מנות דם. ובתכלס הכתבה וכל הנושא הזה הוא באמת כדאי להתבלט, כי דוגרי בכל העולם זה ככה ואין מה לעשות, אנשים גדולים וחכמים החליטו ככה. זה כמו שתגידו למה חלק מחולי האפילפסיה לא מקבלים רשיון נהיגה...ולמה חולי סכרת לא מתגייסים לצבא. אז באמת תפסיקו עם כל השטויות שכתבתם פה...בייחוד טל ואורן. אני לא מכיר את אורן אבל אני יודע ובטוח שהוא נותן הכל בשביל החולים שלו, וממש לא משנה להם מה הגיל מין מוצא והנטיות שלו. אז טל אל תדבר שטויות, מצד שני גם אורן למרות שאתה משתמש בחופש הביטוי יש דברים שצריכים להגיד בצורה מסוימת (פוליטקלי קורקט) וזהו. קיצר אנשים, יש החלטה שהומאים לא תורמים וזהו! עד שימצאו משהו שיוכיח שאין סיכוי גדול לאיידס אצל הומואים זה ישאר ככה. שיהיה לכולם שבוע נפלא!

plasTc

New member
בוא נדייק קצת../images/Emo153.gif

ראש1 הוא עיתון שהמון בני נוער קוראים וזה מהווה סוג של פגיעה בכמות תרומות הדם (שכבר נמצאים במחסור) הרבה תרומות נסמכות על התרמות בקרב בתי ספר (קרי, בני נוער) דבר שני אתה מתייחס להומואים כאילו כולם חולים באיידס, ועל זה הם מוחים בעצם, לא כל הקהילה חולה באיידס, והם מוחים שעושים הכללה כזאת ומחשיבים אותה כקבוצת סיכון...שנות ה80 עברו מזמן...כיום הם קבוצת סיכון ממש באותה רמה שסטרייטים הם קבוצת סיכון. כבר אמרתי את זה...מד"T מכירים בנתונים האלו אבל הם לא רוצים ליצור תקדים משפטי לשינוי הסעיף.

למעלה