"עלילות דם"

"עלילות דם"

כשהיום, הסתכלתי במגזין ראש1 (גיליון 886 אפריל 2005) של ידידה שלי, ראיתי כתבה: "עלילות דם". לתומי חשבתי שזאת סתם כתבה בנושא תרומות דם אך התברר לי שלא... צרפתי לינקים של הכתבה, ואני מצפה לתגובתכם בנושא... יום טוב, דניאל :eek:)

orend123

New member
די שיפסיקו עם השטויות שלהם

זה נראה כאילו המיעוט הנ"ל ימצא בכל מקום איך להתבלט ולצעוק שמתנכלים להם. אז נכון, פעם נחשב, וגם היום שאיידס זו מחלה להומואים עקב ההחלפה הגדולה של בני זוג. אז אתם מאשימים אותנו? הגיע הזמן לסובב את האצבע חזרה אליכם!! רוצים לתרום דם?? תפסיקו לקפוץ על כל מה שזז. בדיוק בשל כך מפעיל משרד הבריאות בזמן האחרון את שאלום הסקס הגדול. ולבסוף, לא רוצים לתרום דם? לא צריך! רק אל תבכו ותעשו הצגןת

Nייט

New member
גם בארה"ב זה ככה

לפחות זה ככה בניו יורק... (למרות ששינו את השאלון 4 או 5 פעמים ב 4 שנים האחרונות את זה לא שינו) אני לא יודע איך זה בארץ אבל פה חוץ מהשאלות התורם מקבל שני מדבקות עם בר קוד, אחת אומרת לקבל את המנה ואחת לא לקבל. ככה אף אחד לא יודע. חוץ מזה הם תמיד בודקים את כל המנות במעבדה ל: Syphilis Alanine aminotransferase (ALT) Hepatitis B, HIV-1 and HIV-2 Human Lymphotropic T-cell viruses Type I and Type II (HTLV-I/II) Hepatitis C virus (HCV) נייט

נקודה למחשבה....

אני פחות או יותר מסכים איתך, אבל כאשר הכתבה הזאת מפורסת בראש1, היא מציגה את מד"א ואת שירותי הדם שלה בצורה לא יפה, ועושה לה שם רע... וכמו שאתה רואה ראש1 תומכים בעניין (ראה בעמוד השני את: "בואו נשנה"....) סתם נקודה למחשבה... דניאל :eek:)

tal afula

New member
אורן...

אתה כזה מעורר רחמים.... אני ממש מתפלא שיש אנשים כמוך במקום שאמור לטפל בחולים לא משנה מהם דתם, מינם וגם נטייתם המינית. הייתי רוצה לראות את היחס שלך לחולה באמבולנס בהיוודע לך שהוא הומו! אם יש לך דעה אתה יכול להגיד אותה...אבל לכול דבר יש דרך להגיב! ואורן אני כבר צופה את התגובה שלך, אז למען שמך (שלא נראה ממש טוב תאמת) עדיף שת=ש=ת=ו=ק!!!

orend123

New member
טל בוא אני אראה לך את זה אחרת

ראית כמה סעיפים ישנם בשאלון? ולמה עד עכשיו לא קמו האנשים שחיו באנגליה ואירנלד במדך שנים מסויימות? ולמה אנשים שחזרו מאפריקה לא יכולים לתרום? ולמה אנשים שעשו פירסינג ביודעין שעשו במקום נקי וללא מחלות לא יכולים לעשות? כל אלה רוצים לתרום, ומסיבות שונות אינם מורשים. ראית מישהו שקם והקים תנועה כדי לשנות סעיף זה או אחר? חוץ מאשר ה...הומואים.... אז מה הבעיה? למה דוקא הם חייבים לעשות את הצעקות? התגובה החריפה לא רק מפני זה אלא גם מפני שלא קיבלו תגובה מלאה ורשמית של מד"א, כמו כל כתבה ובעיקר שנערכת על ידי בן טיפשעשרה הכתבה היתה חד צדדיח ולא הראתה את הצד של מד"א, ולמה לא נאמר בפירוש שמשרד הבריאות הוא הקובע של סעיפי הפסילה? אז בבקשה... אל תידון סתם ככה ביחס שלי לחולים, שד"א לא זכית להכיר אותי נכון? וכמה זמן אתה במד"א? וכמה זמן אני? אז שמור את ההתבטאויות שלך לעצמך ותשתוק בעצמך.

kerendre

New member
אורן היקר

הדהימה אותי התשובה שלך בעיקר בבורות שהיא מציגה קופצים ממיטה למיטה ????- !!!! אורן אין לי מושג מי אתה! אין לי מוש כמה זמן אתה במד''א!!! לא מכירה אתך וכנראה גם שמחהב שכך המצב תן לי לנחש בין חבריך אין אף אחד שהוא לא סטרייט את מכיר בן אדם הומו אחד בערך (גם זה אולי ) ומכליל לפי מה בדיו בין חבריי יש הרבה הומאוים ומרביתם ממש ממש ממש לא קופץ ממיטה למיטה!!!!!!!!!!!!! אגב אני דווקא כן מסכימה ברמה מסויימת עם הסעיף הזה - כי זאת אכן קבוצת סיכון אבל אני בשום פנים ואופן לא מסכימה עם ההתבטאויות כאלה- תברור מילים !!!!!!!!!!!!!!

tal afula

New member
אורן

הזמן שלי במד"א לעומת הזמן שלך במד"א הוא לא זה שקובע את היחס אנוש לא שלי ולא שלך. אני בכלל בתגובה שלי לא התייחסתי לכתבה ולנושא!!!!! התייחסתי ליחס שלך לנושא.. מי אתה שתבוא ותשמיץ ותכליל קבוצת אנשים שאתה בכלל לא מכיר....מי נותן לך את האפשרות להתבטאות במשפטים כמו "קופצים על כל מה שזז" וכל מיני שטויות שלא פעם אתה אומר. אורן יש לך אובר ביטחון להתבטאות איך שאתה רוצה ואתה שוכח לפעמיים את החוקים הבסיסיים, וסליחה עם אני קטנוני מידי!

orend123

New member
טל

אני לא מפחד להתבטא על שום נושא שבעולם,גם אם זה ייראה כחוצפה או חוסר בושה, ואתה יכול לגשת להסטוריית הפורום ולהיוכח. רק, צריכים לדעת לעשות זאת בצורה קצת יותר תרבותית ולא בפה חופשי. (ולמה הכנסתי את קטע הוותק? כדי להראות לך שבכל השנים שאני במד"א וכל המקרים שעברתי, ובאמת לא היה משהו שלא ראיתי, לא קיבלתי מעולם תגובה שלילית על יחס לחולים, ואתה יכול לשאול חצי מהמתנדבים בתחנה שעברו אצלי חניכה) שבוע טוב, אורן.

tal afula

New member
אולי מספיק להלל את עצמך כ"כ הרבה...

נראה לי יש לך אגו מנופח כ"כ....אתה בסה"כ מתנדב כמוני כמוך! וגם אם היית רופא או אלוהים אני לא חושב שיש לך זכות להגיד מה שאתה חושב איך שאתה רוצה... מה לעשות יש כללים אורן! גם אתיים וגם מוסריים, ואני באמת לא מבין איזו סיבה יכולה להיות לך לבוא להתבטא בחוצפה ובחוסר בושה- כמו שאתה אומר...

נכון...

באמת, לחוצפה של אורן יש שם חדש. נא להכיר: "חופש הביטוי". מאיפה הטענה הזו מוכרת לי? אה, נכון - עיתונאים משתמשים בזה כדי לפרסם שטויות...מישהו רואה דמיון? מעניין שאותו אדם שמדבר בצורה כ"כ וולגרית טוען שדיון צריך להיות בצורה מתורבתת...
מה שכן - מהתגובה של אורן אפשר בקלות להסיק שהוא מתנדב ותיק

iritik

New member
לא הגזמנו קצת?

"כל הפוסל במומו פוסל" שמת לב שאתה בעצמך משתמש בשפה וולגרית ומשמיץ את אורן? אולי היה עדיף שהיית מתעלם וזהו. אני חייבת לציין שאני מכירה את אורן באופן אישי ממד"א וגם למדנו יחד בבי"ס. עשיתי איתו כבר מספיק משמרות והדבר היחיד שאני יכולה להגיד עליו זה שהוא אחד המתנדבים הכי מקצועיים שאני מכירה. אם למתנדבים האחרים בתחנה שלנו היה רק קצת מהידע שיש לו המצב בתחנה היה יכול להשתפר פלאים. אבל מה שהולך פה מוגזם לגמרי, עשיתם לו לינץ' פה בפורום! אני חושבת שזכותו להתבטא איך שהוא רוצה, אומנם הפעם זה היה לא במקום אבל אם זה מפריע לכם, תתעלמו!

d a n i e l 111

New member
מספיק לריב....

בוא נסכם... השאלון בנוי בצורה אחת ואנחנו בוויכוח המטומטם הזה לא נשנה אותו...רק הפרופ' שבונים אותו....ככה שרק הם יכולים לשנות... עוד משהו בתור הערה...אולי להומואים לא נעים כשלא נותנים להם ליתרום...אבל אני לא רוצה להשמע כמו גזען או משהו...אני ממש לא הייתי מרגיש טוב אם הייתי יודע שהתרומה שקיבלתי היא מהומו....רק כדרך אגב... לא שיש לי בעיה איתו בתור בן אדם אלא עם נטיותיו...

kerendre

New member
צודק ואני לא רוצה תרומות ממרוקאים

גועל נפש של עם, אני לא רוצה להישמע גזענית, אבל היה לי ממש לא נעים לדעת שהתרומה היא ממרוקאי (עם שלם של קריזיונרים, שלא יעבור אליי חלילה) לא שיש לי בעיה איתם כבני אדם (בעצם כן) אלא רק עם הצבא שלהם, והאופי שלהם, ועם המסורות שלהם. אה ואני גם היה לי ממש לא נעים לקבל תרומת דם מתימנים, ומעיראקים, ומרומנים (סליחה לנץ לא משהו אישי-פשוט לא נעים לחשוב שאני מקבלת דם מעם של גנבים), ומרוסים (נו אז מה שאני גם רוסיה , אבל זה עם של שיכורים-לא רוצה גדם של רוסים), ולא של גרמנים- לא רוצה גנים של מי שרצה להשמיד אותי) אה וכמובן שלא היה מפרסים (בעצם מה הסיכויע שהקמצנים האלו יתרמו משהו, ולא של פולנים (סתם עם מעצבן) אה ואני מסרבת לקבל דם של מתנחלים- בגללם נשפך דם של החיילים שלנו - אז לפחות את הדם שלהם שישמרו לעצמם, וגם לא של כאלה שמשתמטים מהצבא- כי לא נעים לא לקבל דם ממישהו שלא מוכן לתרום מעצמו 3 שננים מהחיים שלו ובכלל מה קורה עם התרומות הפרטיות ךלא רוצה של אף אחד אחר (הלא נעים שלך- באסה לך , "למזלך"- הומוסקסואלים הם גם קבוצת סיכון לאיידס , וזה הדבר היחידי שרלוונטי פה , ובטח לא ה"לא נעים" שלך....

d a n i e l 111

New member
לא הבנת מה הכוונה שלי...

אותה קבוצה טוענת שלא "נעים להם" מהיחס של תרומות דם...אז אמרתי שגם לי "לא נעים" לקבל תרומות דם מהם...זה כאילו אותו יחס... אני יודע את הסיבה כי הם נחשבים לקבות סיכון והקבוצה (או לפחות חלק מהם) לא מוכנים לקבל את זה... לא באתי להגיד פה שום דבר אחר... מקווה שהסברתי בצורה יותר טובה את שרציתי להגיד...אם לר..אז שכחו את מה שאמרתי...

UV 101

New member
לא ממש עלילה

די ברור לכל מה הסכנה בכל הסיפור זה שבכתבה אחת עשו רעש סביב זה, לא אומר שיש דברים בגו לי יצא להיות במספר הרצאות בנושא איידס , שחלקן הועברו אפילו על ידי הומוסקסואלים, שבעצמם הסבירו עד כמה הסיכון לחלות באיידס גדל כשמקיימים יחסי מין על ידי גברים אז הפעם שיקול הדעת שנעשה בהחלט נכון, וכמו שנאמר כבר, האפליה הפעם צודקת במאה אחוז ולי אין דבר נגד הומוסוקסואלים, אבל הבריאות מעל לכל .U.V שלא מבין על מה המהומה

למעלה