עליית הקונדוליני

בארס

New member
:)

הכל נכון. ואני (אצלי בפנים) מפשט את כל הסיפור הזה באופן זָני כמעט. כלומר, אני כמעט ולא מתייחס לכל השיקולים המנטליים האלו, אני בסך הכל פועל (ובמקרה הזה מנהל דיון על דה והא)...והפעולה שלי מתבססת על נאמנות, פתיחות ואמונה.

בארס

New member
חייב להיות גם...

...הבדל כמותי, לא ייתכן אחרת. לפי הבנתי מדובר בשילוב. עוד יסוד שאני מוצא שהמודל שלך חסר אותו ויכול להסביר לא מעט דברים הוא נושא התדריות של האנרגיה/יות... במה נבדלת האנרגיה של הצ'אקרה הראשונה מזו של החמישית לדוגמה? האם זו אותה אנרגיה שפשוט נחסמת איפושהו בדרך ועקב החסימה הזאת היא לא מגיעה לצ'אקרה החמישית...כמו חסימה בצנרת מים? לא לא. האנרגיה של הצ'ארה התחתונה היא בעלת תדר נמוך יחסית ובכדי שהיא תעלה לצאקרה השניה התדריות שלה חייבת לעלות, בוא נאמר להכפיל את התדר שלה...כי זה התדר שעליו עובדת הצ'אקרה השניה...הצ'אקרה החמישית, סתם לצורך המשל, עובדת על אנרגיה בתדר גבוה פי חמש, ואם התפתחות האנרגיה באורגניזם האנושי נעצרת בצ'אקרה השניה למשל, עקב פעילותו של המיינד, אין לה שום אפשרות לפעול...היא חתומה ורדומה כמו הקבר של תותאנחאמון (בזמנו;). זה גם מסביר איך ניתן באופן "מלאכותי" מבחוץ להחיות או להפעיל אותה ע"י הקרנה של אנרגיה בתדר הנכון ע"י גורם חיצוני, אבל ברגע שההשפעה החיצונית הזו פוסקת גם הפעולה של הצ'אקרה פוסקת.

drall

New member
דיברנו על זה

קוראים לזה אינפוז. התופעה ידועה ונלקחה בחשבון גם בדגם. אני לא מדבר על תדירויות של צ'קרות כי אני לא חושב שזו הטרמינולוגיה הנכונה. לצ'קרות השונות יש תפקידים אחרים לגמרי , ולפי התפקיד מגדירים את האנרגיה שיוצאת מהן.

בארס

New member
מדע תדירות האנרגיה

...הוא המומחיות של גורדייף, העניין הוא שלא מלמדים אותו בשום מקום בצורה תיאורטית (לא בשום מקום שאני מכיר לפחות) כי גורדייף לא האמין בלימוד תיאורטי, כך שלא נראה לי שאני אגע בו כאן יותר מידי, אבל הנושא הזה הוא כל כך פונדומנטלי. אפשר להגדיר את האנרגיות וצ'אקרות לפי התפקיד שלהן אבל זה לא אומר הרבה על המהות שלהן...זה כמו למשל להגדיר טרקטור, מונית, ומטוס סילון...לכל אחד מהם יש כמובן תפקיד שונה והוא מבצע פעילות שונה בתכלית אבל אם בוחנים אותם מנקודת המבט של האנרגיות הרי שהטרקטור פועל על דיזל המונית על בנזין והמטוס על דס"ל. הצ'אקרות הן כמו מכונות כאלו שקיימות בארגון מיוחד באדם. אם האנרגיה של האדם בכללותו נמצאת ברמה נמוכה (דיזל) הרי שרק המכונה הפשוטה, קרי הטרקטור, תפעל. אם אתה מזין את המטוס בדיזל שום דבר לא קורה, הוא לא יזוז. האורגניזם שלנו בכללותו בנוי באופן כזה שהאנרגיה הנמוכה יכולה "להזדקק" בו ולהתפתח לכדי אנרגיה ברמה גבוהה יותר (תדר רטט גבוהה יותר), הדיזל יכול להפוך לבנזין וכך להפעיל גם את המכונה המשוכללת יותר, המונית וכן הלאה. אפשר באופן מלאכותי להזרים דלק מאיכות גבוהה יותר למערכת ,שתי דוגמאות גרועות לכך הן שימוש בסמים ותרגילי נשימה (שנעשים בטרם עת או באופן גרוע) - שני השיטות האלו יוצרות "זיהום" במערכת וגם מחנכות אותה לפעולה גרועה. אופציה נוספת היא ע"י הקרנה אנרגטית - זה משהו ש"עושים" מרפאים ומורים ...אני לא בקיא בתחום הזה. ואופציה אחרונה היא מדיטציה ...שב"ה אולי נזכה מתישהו בקרוב לדון קצת עליה ועל הסוגים השונים שלה (טכניקות) בהמשך הדיון שהתחלנו לא מזמן. בקיצור, מעבר לתפקידים של הצ'אקרות והאנרגיות יש את האיכויות שלהן, את התדר שלהן...שהוא גם תואם את התדרים השונים של מישורי הקיום ובכלל פותח עולם שלם להתייחס אליו ולהבין אותו.

drall

New member
סליחה?

מטוס גם כן יכול לפעול באמצעות סולר או חשמל או קפיץ טרקטורים ומוניות ברוסיה פועלים באמצעות גז בישול זה לא הופך אותם לטוסטרים עזוב את הדלקים , המשל שלך גרוע ביותר וגם אם היה טוב יותר , מוצא האנרגיה לא יכול לתת לך אינדיקציה אמיתית. אני מכיר את התדירויות של גורודייף במידבה מסויימת ולא נראה שהן קשורות לנושא. אם כי יכול להיות שאני טועה. מה שמאפיין צ'קרה הוא התפקיד שלה.

בארס

New member
ברור

שמה שמאפיין צ'אקרה הוא הפעילות שלה אבל כשמנסים להבין למה צ'אקרה מסויימת לא פועלת אז צריך לחקור מה מפעיל אותה (הדלק) ומה מבדיל אותה מצ'אקרה אחרת שכן פועלת?...האם זה רק בגלל שהדלק לא מגיע אליה טכנית (חסימה באיזה צינור) או שמדובר במערכת יותר מורכבת (דלקים שונים איכותית). אבל המודל המלא בפועל הוא מורכב עוד יותר, מודל של מספר גופים (פיזי + אנרגטיים) שכל גוף קשור בפעילות של חלק מהצ'אקרות...הנמוכות לעילות של הגוף הפיסי, הגבוהות יותר לגוף האנרגטי, והגבוהות עוד יותר לגוף עדין ונעלה עוד יותר מהגוף האנרגטי (ואולי אפילו גוף רביעי אחרון שקשור לצ'אקרת כתר) כאשר כל גוף (והצ'אקרות שלו) פועל על תווח של תדרי אנרגיה שונים... במודל הזה, אם נאמר ש"נפתחו" ערוציו של הגוף האנרגטי, נוכל לחוות זרימה של אנרגיה (אחידה) עולה מבסיס הגוף עד לראש...בעצם לאורכו של הגוף האנרגטי...וכל זה יתרחש בלי בכלל נגיעה לצ'אקרות (והגופים) הגבוהים יותר מאחר ואלו מתקיימים במישור אנרגטי אחר לגמרי, בעל תדר גבוה יותר.
hard-core לערב שבת.

drall

New member
נכון

אבל אתה מסתבך כאן ושלא לצורך. ישנו גוף אנרגטי מסויים אחד ויש מאחוריו עוד גופים שגם אנרגטיים אבל הם מתפקדים באופן אחר. לכן אני מציע להקפיד להתרכז דווקא במטה מטבוליזם הזה של הגוף האנרגטי הראשון. אם אתה פוסע אל מחוצה לו אין לדבר סוף.

בארס

New member
אין לי כל עניין

לסבך ולהסתבך. כבר שנים אנחנו כל פעם נוגעים בעיניין הזה של הגוף האנרגטי, ובגישות ובתפיסות שלנו לגביו יש פערים גדולים ובעיניי זה מרתק כל פעם שנוצר מין מפגש כזה בין התפיסות...אני חושב שזה מפרה את ה"מחקר" של כל מי שקורא את הדברים, אני יודע שאת שלי זה מפרה מאוד :) כל זמן שהנאמנות שלנו נשארת מסורה לאמת, כמובן. נמסטה

האם מה שאתה אומר הוא

שבעצם ישנה ישות שרצונה הוא או תכליה הוא לעבור את המסלול שאנושי.. וכל שהיא צריכה הוא שטח פנוי כדי לחדור אליו.. כל פעם השטח משתנה באיכויות שלו ולכן בכל שלב ישנה עבודה איכותית אחרת לצוכך פינוי המקום?

כנראה בגלל הדיסלקציה שלי

אמרת שהתהליך מבוצע ע"י יישות או הבורא. ושהאנרגיה היא אותה אנרגיה. ז"א שהצ'קרות מהוות בכל פעם אינטרקציה שונה בהתאם לאיכותן אז האם לנברא יש חלק איזשהו בתהליך או שהכל בא ונמשך ממנו..

drall

New member
אני עדיין לא מבין

על איזה תהליך את מדברת? על עליית הקונדוליני עליית הקונדוליני היא ספונטאנית הוא צריך מקום לעלות אליו , כאן יש צורך בבורא.

כן

שואלת על עלית הקונדליני מה זה מקום לעלות אליו? ומה זה שיש צורך בבורא האם הוא יוצר את המקום?

drall

New member
אה

מקום לעלות אליו הוא גוף אנרגטי חי וזה יכול רק להיווצר על ידי בריאה , כמו כל דבר חי.

drall

New member
אלו המילים של אושו

פרק 9 "מימדים מעבר לידוע" יש צורך בחסד אלוהי.

jongler

New member
אתה מבלבל

בין המרכזים של גורדייף לבין מרכזים אנרגטיים = צ'אקרות לא אותו הדבר כלל.

למעלה