מדע תדירות האנרגיה
...הוא המומחיות של גורדייף, העניין הוא שלא מלמדים אותו בשום מקום בצורה תיאורטית (לא בשום מקום שאני מכיר לפחות) כי גורדייף לא האמין בלימוד תיאורטי, כך שלא נראה לי שאני אגע בו כאן יותר מידי, אבל הנושא הזה הוא כל כך פונדומנטלי. אפשר להגדיר את האנרגיות וצ'אקרות לפי התפקיד שלהן אבל זה לא אומר הרבה על המהות שלהן...זה כמו למשל להגדיר טרקטור, מונית, ומטוס סילון...לכל אחד מהם יש כמובן תפקיד שונה והוא מבצע פעילות שונה בתכלית אבל אם בוחנים אותם מנקודת המבט של האנרגיות הרי שהטרקטור פועל על דיזל המונית על בנזין והמטוס על דס"ל. הצ'אקרות הן כמו מכונות כאלו שקיימות בארגון מיוחד באדם. אם האנרגיה של האדם בכללותו נמצאת ברמה נמוכה (דיזל) הרי שרק המכונה הפשוטה, קרי הטרקטור, תפעל. אם אתה מזין את המטוס בדיזל שום דבר לא קורה, הוא לא יזוז. האורגניזם שלנו בכללותו בנוי באופן כזה שהאנרגיה הנמוכה יכולה "להזדקק" בו ולהתפתח לכדי אנרגיה ברמה גבוהה יותר (תדר רטט גבוהה יותר), הדיזל יכול להפוך לבנזין וכך להפעיל גם את המכונה המשוכללת יותר, המונית וכן הלאה. אפשר באופן מלאכותי להזרים דלק מאיכות גבוהה יותר למערכת ,שתי דוגמאות גרועות לכך הן שימוש בסמים ותרגילי נשימה (שנעשים בטרם עת או באופן גרוע) - שני השיטות האלו יוצרות "זיהום" במערכת וגם מחנכות אותה לפעולה גרועה. אופציה נוספת היא ע"י הקרנה אנרגטית - זה משהו ש"עושים" מרפאים ומורים ...אני לא בקיא בתחום הזה. ואופציה אחרונה היא מדיטציה ...שב"ה אולי נזכה מתישהו בקרוב לדון קצת עליה ועל הסוגים השונים שלה (טכניקות) בהמשך הדיון שהתחלנו לא מזמן. בקיצור, מעבר לתפקידים של הצ'אקרות והאנרגיות יש את האיכויות שלהן, את התדר שלהן...שהוא גם תואם את התדרים השונים של מישורי הקיום ובכלל פותח עולם שלם להתייחס אליו ולהבין אותו.