עלות למטר

fireman

New member
חסרים הרבה סעיפים

ובלא מעט סעיפים כל קשר בין המחירים הרשומים בפועל לבין המציאות הוא מקרי לחלוטין

THE UNDER TAKER

New member
הכלל של 1000$ או 1200$ שזה יותר מדוייק

זו רק הערכה . ( במקרה שלא עובדים עם קבלן מפתח ) בית של 200 מ"ר אם נוריד לו 30 מ"ר או נוסיף לו 30 מ"ר המחיר למ"ר כבר לא עובד זה מחיר רק לעובדים עם קבלן מפתח שאז כל מ"ר שווה אותו המחיר

binbal3011

New member
זה אולי נכון רק לבניה עצמה

יש להוסיף אגרות, מנהל, שכר מהנדס, אדריכל, מעצב וכו' על מנת לקבל תמונה מדוייקת יותר של עלות למ"ר. כסף זה כסף. בנוסף, איזור הבניה משנה ובניה במרכז יקרה יותר מצפון והרבה יותר יקרה מדרום

Z ליאור

New member
אני זוכר את הימים שחיפשתי...

את כלל האצבע הזה "עלות בנייה למטר" כל כך ערטילאי ולא מדויק . עלות בנייה מה היא כוללת רק בנייה ? תיכנון אגרות כולל מיזוג, ריהוט ,מטבח ,עיצוב פנים,מפקח ? הכלל של 1000$ למ"ר הוא מזמן לא נכון (לצערי). לפחות מליון שקל לסטנדרט בינוני( -) גודל 180 200 מ"ר בבניה עצמית . בניה בלבד ללא עלות תיכנון ללא אגרות אנחנו מחכים לאקסל ..

nir ariel

New member
טוב תשמעו

הנכם עומדים לפני בניית בית החלומות שלכם ואתם מתכננים את מקורות התקציב. מניסיון של לקוחות שלי שקיבלו הערכת מחיר מחברים - יש הרבה חברים או מכרים שלא מספרים כמה על באמת עלה להם מחשש של עין הרע או עין צרה. הכי נכון לפני כניסה לפרויקט לתמחר אותו בלי להקל ראש - סעיף סעיף (ויש הרבה סעיפים), אל תשכחו את עניין המע"מ. שווה לצורך העניין הזה לשבת עם בן אדם מקצועי נייטרלי, גם אם הוא יתמחר לכם כל מיני סעיפים קצת יותר מידי יקר לדעתכם, השאירו את המרווח הזה לפינוקים. עדיף להגזים בתמחור ולהתכונן - מאשר להתקע. קשה להתייחס למחירים שהוצגו כאן מכיוון שכל פרויקט לגופו ובקלות ניתן לחרוג מהסכומים הנ"ל באופן משמעותי. יש לי לקוח שמסיים עכשיו את הבניה שלו בהוד השרון (סטנדרט בינוני)כולל גמר ורק שלב הביצוע שלו הוא 5500 ש"ח למ"ר כולל מע"מ, ותאמינו לי הוא לקח על כל סעיף מיליון הצעות וברוב המקרים הוא בחר בהצעה אחת לפני הזולה (כמובן באישור שלי). בברכה ניר אריאל יועץ בניה

למעלה