עלות למטר

פיטנגו4

New member
את צודקת

כבר כתבתי פעמיים בשרשור הנוכחי: זה בסדר גמור לוותר על הגינה ! אבל מי שלא מתכוון לוותר, וזה רוב האנשים - צריך לשים את זה בגיליון שלו. מדובר כאן בהכללה - לא כולם ! אלא הרוב !. שימי לב סביבך, בשכונות חדשות, שרוב האנשים מקימים גינה כלשהי תוך פחות מחודש-חודשיים אחרי הכניסה (וטיפונת יותר, אם נכנסים בסתיו). לכן, |הדגשרוב| האנשים צריכים לשים את זה בתקציב המתוכנן. הרי זה לא סכום פעוט של כמה מאות ש"ח. נכון? אז זו טעות להתעלם מהסכום הזה. בדיוק כפי שלא מתעלמים מתקציב הדלתות. בניגוד לדברייך, לא נפגעתי בכלל, כי זו לא (!!!) האמת... מבחינתי זה בדיוק כפי שיאמרו שיש לי 4 ידיים ו3 ראשים.
העמדתי אותו על מקומו בנימוק ארוך (רוני צודק,
יותר מידי אנרגיה). קראי שוב. הוא גם התנצל והתנצלותו התקבלה בלב שמח. יגידו מה שיגידו, אני יודעת מי אני ומה אני, ומהן כוונותי ומטרותי, ומהם הרווחים שלי לכאורה מהפורום הזה. (לכולם: השרשור הזה כבר מזמן נהפך מזבוב לפיל, וחוזר על עצמו, ובטח משעמם להפליא. אז די. טוב? ) (אפשר בהחלט במסרים!)

רוני1955

Active member
הגזמת

כמה אנרגיה בזבזת על זה. מישהו שלא מכיר את התשובות שאת נותנת, כתב שטות, ואת לקחת את זה קשה מדי. יש אנשים שמחזיקים חזק בדעה שרוב העונים מחפשים עבודה כאן, וזו זכותם. יש לאנשים זכות מלאה להחזיק גם בדעות כאלה. חבל על האנרגיה. שבת שלום.

brgil11

New member
אני חושב שאת על הא כיפאק

עוקב אחרייך ואת פה מהלב. אל תתייחסי לפרנואידים עם בעיות עוינות

esr124

New member
בעיני את מדהימה

אוהבת לעזור, לייעץ, לשתף בניסיונך ומעולם לא קיבלתי את הרושם שאת עושה משהו בכדי להרוויח מכך, יעידו על כך אין ספור עיצות החינם שאת מחלקת כאן

ויליפוד

New member
וגם אם כן זה תקין לחלוטין

כל עוד ברור וידוע שזה המקצוע שלך אני בתור בונה בהתהוות מעונין מאד לשמוע את דעתך למרות שברור לי שלפעמים יתכן שאת "מדברת מפוזיציה"

Dfengshui

New member
משהו לא מסתדר לי

יש סעיפים גבוהים מדי, לעומת כאלו נמוכים מדי. דוגמא לגבוה מדי - חשמל, דלת כניסה, אלומיניום. למרות שהסעיפים האלו תלויים מאוד במה שאתה מכניס לבית, אבל בסטנדרט בינוני ומטה, מן הסתם אפשר להוזיל דלת כניסה ולא לעשות בלגי. דוגמאות לנמוך מדי (יש המון) - מודד. יש יותר מבדיקה אחת נדמה לי 3) וכל אחת עולה בערך 1000 ש"ח. חיבור חשמל. רק השבוע שילמתי חיבור חשמל תלת פאזי 3X25, כ 5000 ש"ח. אני מניחה שהתעריף דומה בכל הארץ. גג + פרגולה 15000 ש"ח ???? הלוואי. אשמח לקבל את פרטי בעל המקצוע. איתי מדברים על למעלה מכפול ולא כולל הפרגולה. יש עוד כמובן, אבל אלו הכי קיצוניים. כמו כן, לא נראה לי שלקחת בחשבון טיח על החומות, ריצוף חוץ, מעקות, שערים וכמובן, גינה.

bel1bel

New member
היי גליה

אף אחד לא אמר שמדובר בסטנדרט בינוני ומטה...אולי בינוני אבל שוב פעם,אלו דברים מאוד יחסיים. חלק מהסעיפים יקרים מידי וחלק זולים ? מה ציפית ? שיהיה תואם בדיוק למחירים שלך? תאמינו לי שהתוצאה מרשימה מאוד.((-: יחסי) ובאופן כללי, ככה בזריקה מהמותן, כמה לדעתך צריך להוסיף ? 25 ? 50 ? 100? 150 ? אני כרגע סיימתי את שלב השלד.

Dfengshui

New member
עזוב סטנדרט

ממילא כל אחד מגדיר את זה אחרת. גם לא ציפיתי שיהיה בדיוק כמו הבית שלי, כי הבתים לא זהים. אני לא יודעת כמה אמבטיות יש אצלך, למשל, כמה דלתות וכו'. גם אני בונה בתקציב נמוך ובדרך כלל מחייכת למשמע סכומי עתק שנזרקים בפורום מדי פעם, אבל ההערכה שלך נראית לי נמוכה מדי. גם אני בשלב שלד כרגע, אבל להערכתי (המאוד מדויקת ומגובה ברובה בחוזים) אסיים את הבניה בכ 850000 ש"ח (כולל מע"מ, אבל לא כולל אדריכל, מהנדס, מכון תקנים, מודד). כלומר, רק בניה בשטח. מרגע עליית הטרקטור על המגרש ועד הכניסה לבית, כמו לדירה שקונים מקבלן. כלומר, גם נברשות לא בחשבון ולא גינה, אבל כן ריצוף חוץ, שערים, פרגולות, מעקות, חניה מקורה. גודל הבית - 200 מטרים בערך, שבנויים בחצאי מפלסים. אני מאוד אשמח אם המחירים של מה שלא סגרתי יתבררו כזולים כפי שציינת, אבל הצעות המחיר אומרות אחרת. למשל, גג + פרגולה ב 15000 ש"ח. אני קיבלתי הצעות של 35000 ש"ח לגג בלבד. יש לך בעל מקצוע שעובד במחירים האלו באזור השרון? אני אשמח לקבל פרטים, בשיא הרצינות.

bel1bel

New member
היי סולה

שימי לב שחלק מהמגיבים כאן הם בעלי מקצוע מהתחום (אדריכלות,פיקוח וכו'), לא תמיד נעים להם לראות מחירים נמוכים... ולבעלי המקצוע - אני מתנצל מראש.

ZVOR

New member
שאלות

הבית הוא קומה אחת? מי ניהל את הפרוייקט? הבית נבנה על ידי קבלן מפתח או בנייה עצמית עם/בלי מפקח?

Z ליאור

New member
../images/Emo18.gif אני חש חובה ...

להזהיר אותך ואת הבונים העתידים מבנייה בסכומים כאלו לא ריאלי ולא קיים (אלא אם הבנייה בסנדרט נמוך ביותר ) ישנם סעיפים הגיונים וישנם סעיפים מגוחכים וישנם סעיפים חסרים ,טוב כתב ניר אריאל לא לסמוך על אקסלים של חברים ,לכולנו יש נטייה כזו או אחרת להפריז ביכולות שלנו .... הרשה לי לומר לך שהבטחון העצמי המופרז שלך כפי שעולה בתשובתך יהיה לך לרועץ ,סיימת את השלד ,האמן לי שסיימת את שלב ירח הדבש עכשיו מתחילה העבודה האמיתית עם כל הבלת"מים ... כפי שכתבתי מליון ש"ח לבנייה בסטנדרט בינוני למי שאין שלא יתחיל וירכוש בית מוכן. אין לי נגיעה למקצועות הבנייה ,אני מסיים לבנות בימים אלו ולכן המידע העומד לרשותי הוא ממקור ראשון ולא על סמך שמועות . אני בונה בצפון .

bel1bel

New member
קודם כל תודה על האזהרה

ועל הדאגה, ועכשיו לתכלס, אין שום קשר להפרזה ביכולת , ולביטחון עצמי מופרז, אני לא מבין מה הפליאה הגדולה ? איך אתה יכול לשלול מצד אחד את כלל האצבע של 1000$ למטר אבל מצד שני להגיד "מליון ש"ח לבנייה בסטנדרט בינוני למי שאין שלא יתחיל וירכוש בית מוכן" ? מה זה סטנדרט בינוני ? ולמה מליון ? סתם כי זה עגול ? הקובץ המצורף הוא לבית של 160 מטר, כמה שלך ? לידיעתך, אני בונה בית 4 חדרים בגודל 120 מטר (בקרוב אעלה את התוכנית לקבל פידבקים,אין עדיין קירות פנים), גם לזה אצטרך מיליון ש"ח ?? לפי דעתי 600K בהחלט יספיקו.(כולל בלתי צפויים). ניהלתי כבר כמה פרויקטים בחיים שלי, הגדרת באפר של 15% מסה"כ העלויות הצפויות נחשב לסביר בהחלט. לגבי הפיקוח, למזלי יש לי קרוב משפחה מהתחום שעוזר לי המון, ופה אני רוצה להדגיש את החשיבות של הפיקוח, מי שאין לו מושג בבניה אסור לו להיכנס לזה ללא מפקח, פשוט אסור !!!! עלויות ? אני עדיין חושב שאפשר וסביר לבנות ב 1000$ או 1200$ למטר, כשאסיים את הבנייה,אכתוב בדיוק כמה עלה וגם אעלה תמונה של הבית....(-: ורק שתדע, רוב המקרים של השלדים למכירה נובעים לא מתכנון לא נכון אלא מחוסר תכנון, משקיעים הרבה מידי בשלבים הראשונים ונתקעים בשלבים הבאים,ואז כשפתאום כן מתחילים לתכנן מתחילים לעשות חשבון עבור השלבים הבאים מגלים ש - אין. בעזרת תכנון נכון,מקסימום תחרוג בדברים מסויימים שלא ציפית ואז לא תוכל להרשות לעצמך דלת ב 12K אלא ב 4K,ריצוף לא ב 150 ש"ח למטר אלא ב 50,וכו' ...כזה נורא ? לי לא,אולי לך כן. בקרוב אפרסם רשימת בעלי מקצוע וחנויות עם מחירים מיוחדים מאוד מאיזור הדרום,שווה את הנסיעה,מילה שלי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה לכולם.

Z ליאור

New member
איני מתכוון להתנצח ..

מקווה שתעמוד ביעד שהצבת לעצמך. חושב שזו יוזמה ברוכה לתת קרדיטים לחנויות ומקומות זולים עם מוצרים טובים ושרות טוב . המון בהצלחה

fireman

New member
תראה, אני בניתי בדרום

ולא מעט מהמחירים שנכתבו בקובץ הזה מנותקים מהמציאות. על פינוי פסולת שילמתי כפול מהמחיר שציינת אבל זה בגלל שרחוב שלם עשה מהמגרש שלי מזבלה שיש למטבח+אמבטיות+ספי חלונות קח את המחיר שציינת, תכפיל ב2 לפחות. מילוי אדמה ב2850 ש"ח? יום עבודה של טרקטור בלי ק"ג אדמה עולה היום יותר מ1500 ש"ח. גופי תאורה 1000 ש"ח? אם לחוטי פנדל עם בית מנורה אתה קורא גופי תאורה אז כן, גופי תאורה זה סיפור של 3000 ש"ח לפחות בשביל סלון, פינת אוכל, מטבח ומבואה, לדברים פשוטים ביותר, על חדרים בכלל אין מה לדבר, 3 ספוטים לסלון עלו לי 500 ש"ח. איטום 160 מ"ר גג עם שיפועי בטקל ובידוד 12000 ש"ח? היית רוצה. האם בסעיף הריצוף כללת גם את עבודות הדבקת האריחים על הקירות? באמבטיות, במטבח? לפי המחיר נראה לי שלא. איפה נכנסים האריחים של האמבטיות והמטבח בהערכת המחיר שלך? חיבור חשמל זמני תכפיל ב2 אבל זה בכלל כסף קטן, לא מדברים על זה בכלל איפה הגינה? שבילים? חניה? לאינסטלציה תשריין עוד 5000 ש"ח חשמל - ריאלי אלומיניום - ריאלי דלת כניסה - ריאלי למה סעיף אזעקה 0? תעשה אזעקה ואל תעשה שואב אבק מרכזי אם אתה מחפש איפה לחסוך את העלות הזו

למעלה