עלויות תנועת נוער

פרמלה

New member
לא הצלחתי להתלהב מהצופים, לא בתור

ילדה ולא כשצעירית הייתה עד אחרי הטיול של כיתה ד' - לא נתקלתי בשום ערכים, אלא רק בפעולות שנעו בין רעשניות למטופשות והווי מורל שאני אישית לא סובלת. כשצעירית הודיעה שהספיק לה כיבדתי לגמרי.

iris511

New member
כן, ככה גם אני התרשמתי.

מעניין אם מישהי יודעת אם ההבדלים בעלויות

מתנועה לתנועה ומאזור לאזור הם בגלל הבדלים ברמת הסבסוד או בגלל הבדלים בהתנהלות של התנועה בכל אזור (כמה בזבזנים או חסכנים). אני רק יכולה לומר לכולכן שבהשוואה לעלויות של חוגי הסיור, שדומים לא מעט לתנועת נוער, אבל אינם מסובסדים, יצאתן מאוד בזול.

מיכול

New member
אני יכולה להגיד לך שבתל אביב

התשלום בצופים גם השנתי וגם לפעילות שונה דרמתית באזורים השונים
אזורים מסוימים מסבסדים אזורים אחרים

המממ מעניין, תודה! בעיקר מעניין אותי שמנכ"ל

הצופים מרויח 30,000 ש"ח, בעוד שמנכ"ל הנוער העובד הוא מתנדב

(סוג של עוד קריטריון בהתלבטות לאן לשלוח את הגברת בשנה הבאה..)

תודה. לי זה היה מעניין בעיקר כדי להבין כמה

התנועות מסובסדות וכמה פעילות כזו הייתה עולה אילולא הייתה מסובסדת (ולתהות איך מחליטים מה ראוי לסבסוד ומה לא).

נושי 14

New member
גם אצלנו רישמית מתחילים בד'

בגלל שהשבט כאן צעיר אין מספיק מדריכים והשנה גם את לה' לא פתחו ולכן אני בספק אם שנה הבאה הם יתחילו

iris511

New member
אצלינו התחילו מכיתה ד

הטיול בפסח העלות: כיתה ד- 220 ₪ וכיתות ה-ו- 320 ₪ (3 ימים).
הקבוצות הן לפי הכיתות בביה"ס בנים לחוד ובנות לחוד , הילדה שיש לה קשיים חברתיים בכיתה ,נרשמה בעידודי לצופים כי האמנתי שזה יעזור לה לגיבוש החברתי , בפועל ,הבנות שהציקו לה בכיתה הציקו לה שם יותר , כי המדריכה הייתה נערה בי"א שבקושי הצליחה להשתלט על 5 (!!) בנות ,והן חגגו שם ,(הבת שלי סיפרה שהמדריכה עצמה בכתה שם כמה פעמים כי הבנות השתוללו).
אחרי חצי שנה הבת שלי סירבה ללכת ואני קיבלתי בחזרה חלק מהתשלום ששילמתי.
השנה בכיתה ה , למרות שיש מדריכה חדשה ולמרות שיותר בנות מהכיתה נרשמו, הבת שלי מסרבת ללכת , היא אומרת שמספיק לה "לסבול" את בנות הכיתה בביה"ס , ולא לראות אותן גם בשעות הפנאי.

iris511

New member
אצלינו= שבט צופים שכונתי בחיפה.

מחיר רישום= 700 ש"ח
טיול פתיחת שנה=100 ₪.

הבן שלי ברח אחרי הפעולה הראשונה בדיוק

מהסיבה שתיארת. מלכתחילה אלה שהלכו לצופים לא היו החברים שלו, ואם בבי"ס בד"כ לא היה חיכוך, הם ניצלו את היעדר המסגרת ואת חוסר היכולת או הרצון של המדריך לעשות משהו, ניצלו את המפגש להציק לו. ובכלל - הוא היה צאוד לא מרוצה מההפרדה של הבנים מהבנות ומהחלוקה לפי כיתות אם ולפי תיאוריו ה"מורלים" של ילדי הצופים מתעסקים בעיקר בבנים נגד הבנות ולהפ ובכיתה נגד כיתות אחרות.

השנה הוא מצא את עצמו, יחד עם עוד חברים, בחוגי סיור, אבל אלה נחשבים ארגון נוער ולא תנועת נוער ואינם מסובסדים.

אני בהלם מדיווחי שתיכן שיש הפרדה. כל הכיף

זו הדינמיקה של ה"ביחד" (בידותי לא הייתה הפרדה, והיו לי כמה שנים נחמדות מאוד שם).

iris511

New member
אולי כי יש להם יותר מידי מדריכים?

אולי בגילאים האלה תחומי העניין שונים? , הפעולות בחצי השנה עם ה"מדריכה" היו יותר משחקי בנות .
לא היה שום פעולה "ערכית".
גם בהפסקות בביה"ס עדיין הרוב משחק בנים לחוד ובנות לחוד.

שמעתי דברים טובים על הסיירות

אני מכירה עוד ילדים שמרוצים מחוגי הסיירות,נשמע שזו אלטרנטיבה מוצלחת. אחד החסרונות שלה בעיני הוא בצד הטכני של להביא למקומות שונים בעיר.

גם לי לא ברור הרעיון של להאיר את החלוקה לפי כיתות במקום לנצל את המסגרת הלא פורמלית ולערבב אותם. אצל הגדולה בבני עקיבא אין חלוקה לקבוצות ויש נציגות מבתי ספר אחרים, מה שמאפשר חברויות חדשות.

למעלה