עלויות תנועת נוער

לא בהכרח סניפים קטנים

אצלנו כל תנועות הנוער מתחילות בג', כנראה כי יש יותר תחרות, אז רוצים לתפוס את החניכים קודם. (יש עזרא, בנ"ע וצופים)
אני לגמרי לא מבינה למה זה טוב, כי ילדים בגיל הזה עדיין לא עצמאיים, ואני מוצאת את עצמי בהסעות ואיסופים, אני בכלל לא בטוחה שזה גיל שמתאים למסעות ומחנות, באופן כללי אני לא אוהבת את זה.

לצערי או לשמחתי, הילדים שלי דווקא מאד נהנים.

זו הבעיה

שזה לא במרחק הליכה.
הסניף של בני עקיבא במרחק הליכה, אבל דווקא השבט של הצופים רחוק יותר, וצריך לחצות כביש ראשי סואן כדי להגיע אליו.
כמובן שהחברים הטובים שלו גרים קרוב יותר לשבט, ולכן אין לי כל כך עם מי לחלוק הסעות.

זה גם חלק מהסיבה שנשמח שהוא יעבור לבנ"ע כשהפעילות שם תתחיל. להביא ולאסוף משם זה ממש מעצבן.

rnavina

New member
כולם כבר חוצים כבישים?

אצלנו ממה שהתרשמתי יש מעט ילדים שמותר להם לחצות כביש.

אצלינו (אותו גיל) משהו כמו 50% ואף יותר

אנחנו מאלה שלא. יש כבישים סואנים, זו עיר, ממש לא לעיניין לדעתי (היא עוד לא בת תשע, שזה הגיל ש"מותר"), אבל מרבית ההורים לא חושבים כמוני ושיחררו כבר בגיל שמונה.
לדעתי- מוקדם מידי.
(יש גם בת שמונה שלוקחת את אחותה בת החמש מהצהרון, לוקחת אותה לחוגים, חוזרת... והכל עם כבישים סואנים. אני אישית רואה ונדהמת, ולא נדהמת בהתפעלות אלא בחלחלה).

תלוי איזה

את הכבישים הקטנים בשכונה כבר חלק חוצים לבד גם לפני גיל 9, אבל היות ויש בסביבה גם כבישים ראשיים זה תוחם את האזור המותר, ולא כולם גרים בתוכו.

עלויות תנועת נוער

הגדולה בבני עקיבא, והתרגלתי לעלויות שלהם.
השנה הגדול הצטרף לצופים, ודמי החבר שם עולים יותר מפי שתיים!
רציתי לרשום אותו לטיול פסח, וגם הוא יותר יקר מאשר בבני עקיבא.

אם אני רוצה לשלם דמי חבר ולרשום אותו לטיול, זה יעלה קרוב ל 1000 ש"ח. מה הקטע?

אלה המחירים גם בתנועות נוער אחרות?

(גם ככה לא הייתי בטוחה שאני רוצה שהוא יצא בכיתה ג', אבל יש סיכוי שהמחיר יכריע בכל מקרה)

rnavina

New member
אצלנו בצהרון הגננת לא נותנת לבת 8 לקחת

אחים מהגן.

shtuli

New member
מתחילים בג'?

אנחנו בינתיים מצורפים לבנ"ע אבל לא לגמרי בגלל שיש רק 4 ילדים בד'.
אז הם היו בנטיעות אבל למסע לא יצאו.
רכזת חברת הילדים ואנחנו ההורים מארגנים להם מסע פסח ליומיים כאן באזור.
יעלה לנו 200 ש"ח.
מצרפים גם את הגימלים ויחד הם 10 חבר'ה.

כן

הצופים התחילו כבר לפני כמה חודשים, ובנ"ע מתחילים אחרי פסח (אנחנו בשאיפה להעביר אותו מסיבות אגואיסטיות של נוחות,
אבל בכלל לא בטוח שיצליח לנו)

נשמע שיש לכם סידור נחמד, מניחה שזה אחרת לגמרי מאשר אצלנו בעיר, האפשרויות שונות.

rnavina

New member
אצלנו בנ״ע התחילו בתחילת כיתה ג׳. חנוכה?

לא זוכרת בדיוק מתי. הבן שלי מסרב ללכת

הגדול שלי בצופים וזה לא עלה סכום כזה

אצלנו בשבט שילמנו די חבר שנתיים (600 ש"ח), המדים שעלו 85 ש"ח (אבל זה כי זו שנה ראשונה, ולא היו לו מדים משנה קודמת), היתר - תשלום לפי טיול.
עכשיו, לקראת פסח, יש להם "קייטנה" של שבוע, וטיול של יומיים. על שניהם יחד שילמנו עוד 270 ש"ח (יכולנו לבחור רק באחד מהם, או שניהם יחד).

אז כנראה שאצלנו זה באמת יקר

דמי חבר 695 ועוד 250 לטיול.
(מכנסיים יש לו, אבל צריך לקנות חולצה, או להשיג ממישהו)

אני בעד תנועת נוער, ומבינה את הרצון להשתתף, אבל בכלל לא בטוחה שסביר להוציא סכום שכזה על ילד בכיתה ג'.

מעצבן.

נושי 14

New member
למה לא סביר להוציא כזה סכום על ילד בג'?

זו פעילות של פעמיים בשבוע. אני על חוג של שעה פעמיים בשבוע משלמת 220 שקלים בשנה (10 חודשי פעילות נראה לי שבצופים יש יותר) זה יוצא 2200 ש"ח.

עלות מול תועלת

בחוג משלמים למדריך מקצועי שמלמד משהו.
הפעולות בצופים מועברות על ידי נוער ללא תשלום, ורוב הזמן נראות לצערי כמו בייביסיטר. אני ממש לא רואה שם הרבה תכנים וערכים, הם בעיקר משחקים כל הזמן.
(ברור שיש מדריכים וקבוצות גיל עם יותר תכנים, אבל כרגע זה לא המצב אצלנו)

נושי 14

New member
אני רואה במסגרת הזאת המון תועלת

בעיקר בגילאים הגדולים יותר.
לרוב הנוער שמשתייך לתנועת נוער הוא בעל יותר ערכיים, יש לו יותר תעסוקה והוא פחות מסתובב ברחובות בחוסר מעש מה שמביא לפעמים לכל מיני פעילויות לא רצויות.

גם אני

אבל התהייה שלי היא באמת לגבי כיתה ג'.
ברור לי שבהמשך הדרך אני רואה יתרונות בתנועת נוער, גם אני וגם האיש בוגרי תנועות נוער, ורואים בזה הרבה טוב.

בינתיים החלטנו שאם החברים הכי טובים שלו יוצאים, נרשום אותו, למרות שזה לא לגמרי מוצא חן בעינינו.

למעלה