עכשיו אני כועס

totony

New member
גם אני לא חילוני יותר מדי...

אני מאמין באלוהים, צם ביום כיפור ב-ט´ באב ובכל שאר ימי הצום... וחוגג גם את החגים כמו שצריך... אבל אני, כמוך, לא חושב שרבן צריך לחשוב בשבילי. למרות כל זה אני לא שומר שבת, ומחשיב את עצמי לחילוני(יהודי לא שומר מסורת= חילוני, אם אתה לא יודע). אולי אתה משכנע את עצמך שהשבת היא יום קדוש בשבילך- אבל בתת מודע... אתה לא שומר שבת, נכון? סיימתי את תיעוני...

EverMan

New member
אני שומר שבת ...

אבל לא מהמונח כמו שמגדירים אותו היום. אני משתדל לא לעבוד. אבל אני לא מגדיר נסיעה או הדלקת מנורה עבודה.. אני מגדיר עבודה כעבודה.

totony

New member
אם זה נקרא "שומר שבת" אז אני

חרידי... תגיד אתה לא קראי במקרה? כי הדעות הדתיות שלך נשמעות כמו של הקראים...

La Gamba

New member
קראי חלקי....

זה לא שאני פועל רק על פי חוקי התורה,ף אלא שאני מקבל את העובדה שהפיורש הדתי לתורהף אינו היחיד הקיים בשוק, ואינו מחייב את כולם. אפשר לשמור את שבת על חוקים אחרים, שגם הם מקיימים במלאות את חוקי התורה.

La Gamba

New member
קראי חלקי....

זה לא שאני פועל רק על פי חוקי התורה,ף אלא שאני מקבל את העובדה שהפיורש הדתי לתורהף אינו היחיד הקיים בשוק, ואינו מחייב את כולם. אפשר לשמור את שבת על חוקים אחרים, שגם הם מקיימים במלאות את חוקי התורה.

EverMan

New member
טוטוני , ההבדל ביני ובין חרדי

זה שאני לא מפחד , אני אוהב. אני לא חושב בדרך רעה. אני לא חושב שעליי לא לעבוד בשביל לא לקבל עונש מהשם. אני חושב שהחוק הזה נועד בשבילי , ולכן אני לא אעבוד. אני מגדיר עבודה כדבר שקשה לעשות , ודבר שקשה לעשות אני לא אעשה ביום שבת. כנ"ל לאכול גדי בחלב אימו... אני לא מבין זאת ככשרות , אני מבין זאת כלא לאכול גדי בחלב של האם שלו , כי זה לא מוסרי. זה מעיין "הרצחת וגם ירשת" , גם את הילד וגם שותה אותו עם החלב ?! אני בהחלט חושב שהיהדות יפה והיא היום נתפסת בצורה פסולה לחלוטין. אבל לא משנה.

Moledet972

New member
אתה תוכל גם להוסיף על מה

שקרה בפינוי המאחז? כלומר, אם אתה יודע מה בדיוק קרה שם(אני משער שלא היית שם...). שיהיה לנו מקור רשמי. כמה אנשים היו שם, כמה התעמתו עם כוחות הבטחון, האם היה הסכם, האם זה נכון שממש בהתחלה היכו את משה זר, וכו´.

אריאל1

New member
אני לא מכיר מישהו שיה שם בזמן

כלומר מצד המתישיבים. אני אומנם מכיר חייל שהיה שם אבל הוא להגיע לישיבה מאז אז לא דיברתי איתו. שמעתי דברים ממישהו שאחיו היה שם, אבל מכיוון שזה רק שמועה ועוד מיד שניה אני לא אתחיל לומר דברים.

udi17

New member
אתה בהחלט צודק

יש פקודת מטכ"ל לכך,שאחד מנימוקיה הוא לא רק קידוש השם. חבל שיש כאלה שלא רגישים לצרכים שלכם ,ולפעמים יש לכך גם סיבה טובה, והמבין יבין אבל שזה מגיע לצבא ולמוטיבציה-אין לזה הרבה סיבות!!!!תופעה כזאת צריכה לעוף מהעולם. לגבי האמון?. אתה יכול למצוא את הנחמה בזה שלא משקי"ת ת"ש עסקה בבעיית חילול השבת,אלא לשכת רה"מ בכבודה ובעצמה שהתנצלה+ משהו כמו 24 שרי הממשלה (אולי יש יותר?. לא יודע.). זה אמור להחזיר לך את האמון בצבא,לא?

אריאל1

New member
התנצלות לא עוזרת

תראה לי שינוי בצבא. תראה לי שיש חיזוק של הפקודות האלה. לפי דברי שר הביטחון אין ממש קשר בין מה שהוא אומר למה שהם עושים!

EverMan

New member
אינני רב או בת רב

אבל זה ברור שאם היו באים לשם ביום ראשון היו שם פי שניים אנשים. אז לפי ההיגיון אני אומר שעדיף שפחות אנשים יפגעו. היהדות היא דת מאוד הגיונית , היא דת שכל החוקים בה הם חוקים שנועדו לשמור על כבוד ועל חברה טובה , שאתה מנסה למנוע מאנשים להיפגע חמורות , זה הרבה יותר חשוב לדעתי. וכן , חבל שלא שאלו את הרב הראשי , זה היה יכול למנוע הרבה צרות.

Moledet972

New member
הרב לא אישר שמדובר בפיקוח נפש,

כי לא מדובר בפיקוח נפש! אבל, לא רק שחייבו לבצע פעולה בלי קשר לפיקוח נפש, גם אמרו/שיקרו/הטעו לחיילים שהרב הצבאי אישר שמדובר בפעולה למניעת פיקוח נפש

אריאל1

New member
גם אני מצטער

כי אין לי ספק בכלל שהרב הראשי היה אוסר. ואז אולי זה היה נמנע. חוקי הדת לא נועדה לשמור רק על חוקים וחברה. חוקי הדת נועדו גם לשמור על הקשר שלנו עם הקב"ה ועוד לא מעט דברים שלא ברור לי שאני מבין או שמישהו מבין. התורה היא הגיונית. אבל כמו שרב אחד שאני מכיר היה אומר זה לא הגיוני זה הגיונך. במקרה הזה ההגיון שלך הוא לא הגיון הלכתי תורני. מצטער. אני גם מנסה לדבר על איזה אנשים, המתישבים? לפי מה שאתה אומר האלימות היא מצד החילים אני לא מאמין שזה נכון. (אם כי שמעתי שגם היסמניק"ים התפרעו שם לא מעט ולזה אני דווקא כן מאמין בצורה מסוימת. אני לא מצדיק את האלימות, היא הייתה מיותר. האלימות של נוער הגבעות והאלימות של היסמניק"ים. מיותרת לחלוטין והיה אפשר לוותר עליה. האלימים אשמים בפציעות. הממשלה אשמה בחילול השבת ובשקר לחיילים. ועל זה לא הגבת. באיזה זכות שיקרו לחיילים. ובאיזה זכות אדם שלא יודע הלכה קובע על מה מותר לחלל שבת, שזה דבר הלכתי טהור?

CANDY MAN

New member
יש לי הרבה בעיות אם מה שאמרו פה!

דבר ראשון גם בשבילי יום שבת אומר "איזה כיף, יום חופש בלי לימודים!" תפסיקו לחשוב שכולם חושבים כמוכם או צריכים לחשוב כמוכם. אני לא מחובר לשום צד דתי בזה שאני יהודי! אני גאה להיות יהודי וישראלי אבל אין פה שום קשר לדת! אני לא הולך לבית כנסת אני לא מניח תפילין ואני לא מאמין בה´ אך הפלא ופלא אני עדיין יהודי. הדת היא בסיס כל הבעיות בעולם ושהקיצוניים מכאן ומכאן יבינו זאת העולם שלנו יהיה הרבה יותר טוב.

EverMan

New member
דר"א באופן כללי

יום שבת יום מנוחה - זה חוק דתי שנועד למטרות סוציאליות , לא למטרות דת. נכון שזה בשביל "להזדהות עם השם שנח באותו היום"... אבל יכול להיות שזה הדרך לחדיר לסוחרים מניאקים שלא רוצים לתת לעבדיהם לנוח להבין שהם חייבים. זה חוק שנועד לאפשר לאנשים לנוח ולאפשר להם את היום הזה. ושוב , בשבילי זה לא רק כיף של יום חופשי ללא לימודים כמו שטוטוני אמר. אבל זה חלק מזה ...

La Gamba

New member
תקלוט, זה לא קשור אליך!

הוא לא זועם על העובדה שיש פעולה בשבת, אלא על העובדה ששיקרו לחיילים כדי לשיחללו שבת, על זה הוא זועם, על כפייה חילונית. ומה יש לך להגיד על זה?

Ouri_s

New member
אוי לא........

פאק , חיללו את השבת...... פשוט זעזוע עמוק...... עכשיו בטח האלוהים שלך ישלח את פואד לגיהנום אה? הרבנים שווים לתחת.(ויסלח לי השם על הביטוי , כי הוא הרי רואה כל מה שאני כותב). פאתטי.

La Gamba

New member
יא אללה, תשמע

לך זה לא מפריע, לאלפי החיילים שלא שומרים זה לא מפריע, לי זה לא מפריע לשרת את המדינה בשבת... אבל אנחנו מדברים שגרמו לאנשים אחרים לחלל את השבת,אנשים שניסו במשך כל חייהם להימנע מכך.

yoavl1

New member
ואם העסק היה מתחיל בשבת בבוקר?

אז היו הרבה פחות חיילים ושוטרים פצועים.... זה לא נחשב בעיניך פיקוח נפש??

למעלה