עכשיו אני כועס

אריאל1

New member
עכשיו אני כועס

לפני שבת עיינתי בתגובות על עניין פינוי המתנחלים הפריע לי קצת חוסר ההתיחסות לחילול השבת אבל די ציפיתי לזה. עכשיו עינתי שוב והפעם כן ראיתי התיחסות והזדעזתי! שבת!!!!!!!!!!!!!!!!! שבת קודש! חילול שבת מדאוריתא!!!!!!!!!!!!! ענבר יש לך מושג מה המשמעות של זה? אני די בטוח מצורת הדיבור שלך שלא! חוץ מזה ממתי אתה רב? ממי קיבלת הסמכה? כמה הלכות שבת למדת? רוב הרבנים יעדיפו, אם הם יכולים, להמנע מזה מלפסוק בעניני פיקוח נפש בשבת. ההלכות מסובכות ביותר! אבל אתה החלטת שאתה יכול לקבוע מה זה פיקוח נפש שמאפשר חילול שבת. יפה!!!! ישר כוח!! אז אם אתה כזה פוסק גדול תביא בבקשה סימוכים הלכתיים. ולא את האמרה ש"פיקוח נפש דוחה שבת". תביא נימוקים הלכתיים. תצטט לי לפחות שו"ת אחד שעליו אתה מסתמך, את הסעיף בשולחן ערוך או את ההלכה ברמב"ם. קדימה! הייתה פקודה לחיילים לזוז בשבת. למיטב הבנתי (תקנו אותי אם אתם יכולים להוכיח להפך) יש פקודת מטכ"ל נגד חילול שבת שלא לצורך. יואב, כל הרעיון של להניע חיילים גם אם הם לא דתיים הוא לא נכון ולא היה צריך להעשות בשבת (אי לא אתווכח עכשיו אם הוא היה צריך להעשות בכלל). אמון יש לכם מושג מה זה? כי לי כבר אין. כן! אין לי אמון בצה"ל, זה לא עצוב? איך כאדם מאמין אני יכול ללכת לצבא כשידוע לי שהוא יכול לשקר לי ולומר שהרב הראשי אמר שמותר בעוד שלא שאלו אותו בכלל? (זה לא אומר שאני לא אתגייס, אני עדיין מקווה שיצליחו לבנות את האמון בחזרה). חוסר הבנה והתיחסות אילו מפקד בצה"ל היה מורה לחיילו לקחת טרמפים בפקודה כל העולם ואחותו היה צועק להדיח את המפקדים האחראים, וקוראים לשר הבטחון להתפטר בגלל המחדל הזה. איך זה שלאף אחד לא איכפת מזה? אני לא מבין איך אפשר לעבור על זה לסדר היום! התלבטתי עם להוסיף עוד קטע על מה הלך שם אבל זה יכול לגרום לאיבוד האפקט אז אני לא אכתוב.

totony

New member
שבת

כשלך אומרים ´שבת´- האסוציאציות שעולות לך בראש הן: "שבת קודש", "לא תעשה כל מלאכה". כשאומרים ´שבת´ לענבר- האסוציאציה שלו היא: "יום חופש בסוף השבוע". עצוב... אבל מה לעשות? אי אפשר לשנות את המנטליות...

אריאל1

New member
וגם אם זה ככה

זה לא מתיר לו זלזול מוחלט. וגם לא משנה את המצב של איבוד האמון של הציבור. חייל דתי יצטרך לחשוב פעמיים עכשיו לפני שהוא מקשיב למפקדים שלו בכל מה שקשור לפעילות בשבת.

totony

New member
אם גורמים לחייל לחלל שבת

זה לא נחשב חילול שבת, כי גרמו לו לעשות זאת שלא מרצונו, לא?

אריאל1

New member
לא

הוא יכול לסרב פקודה, אז לא. ואם שיקרו לו זה לא אומר שהוא לא חטא, אני מתלבט אם זה אומר אם זה היה בשוגג או באונס. צריך לבדוק את העניין. אבל נראה לי שזה שוגג.

אריאל1

New member
סליחה...

אני אנסה להסביר את עצמי קצת יותר. יש שלושה אפשריות בחילול שבת. מזיד - כלומר במתכוון ובידיעה, שוגג, שלא במתכוון או ללא ידיעה, אונס - כלומר שלא היה לך ברירה אחרת. אני לא בטוח אם המצב שמשקרים לך הוא שוגג או אונס. האמת כשאני חושב על זה יכול להיות שזה אפילו מזיד. מוטלת על האדם חובה לברר דברים... לא, זה לא נכון לומר שזה מזיד.חייל אמור להאמין למפקד שלו. טוב אז מזיד אין כאן (אם כי יתכן שבפעם הבאה זה כן יחשב מזיד. גם זה משהו שצריך לברר) אבל אני לא בטוח אם זה אונס או שוגג. אני מצטער. לפעמים אני שוכח שאני לא בישיבה. זה ממש מצחיק בבית. לפעמים אף אחד לא מבין אותי.

La Gamba

New member
אני די בטוח שאני מבין...

נראה לי שזה נחשב אונס, כי זה צה"ל וכו´. אז ברגע שהמפקד שלך נותן לך פקודה, ומוריד לך את הסיבות לסרב לה (משקר), אז זה אונס... למרות שעד כמה שאני יודע (וזה לא הרבה) מבחינת התוצאה, זה לא ממש משנה, בין שוגג לבין אונס, זה נחשב כאותו דבר. עד כמה זה משנה?

EverMan

New member
כן ,אבל מצד שני זה היה

למטרה טובה , אז האם זה אונס עדיין ? ייתכן וחלק מהחיילים ידעו על כך אבל האמינו שיש סדר עדיפויות ואז זה בשוגג או באונס.

La Gamba

New member
אם הם מסכימים על כך

וזה הולך ע"פ סדר העדיפויות שלהם, אז זה לא ממש יפגע בהם.

totony

New member
היה נדמה לי שיש משהו בקשר

לזה שאם יהודי גורם ליהודי אחר לחטוא אז החטא עובר עליו, לא?...(למשל אם יהודי מבקש ביום כיפור מיהודי אחר להדליק בשבילו את המזגן). אבל מה אני יודע? אתה הדתי כאן... אני סה"כ מתעניין קצת במסורת...

אריאל1

New member
זה לא סותר

אני גם לא התעצבנתי. יש מושג שנקרא לפני עוור לא תתן מכשול. כלומר באמת אדם שהכשיל מישהו בחטא אז גם הוא עובר על איסור. אבל זה לא מוריד את האחריות מעושה המעשה. אלא אם כן זה היה באונס. וגם אז זה לא אומר שהוא לא חטא... אבל אנ מעדיף לא להיכנס למה זה כן אומר.

totony

New member
אבל כולם מעבירים האשמות זה מזה

אי אפשר לדעת מי האחראי...

אריאל1

New member
אני גם לא מאמין לזה

אפשר למצוא את האחראי... אפשר לספר לך סיפור? בשבדיה לפני כמה מאות שנים המלך מבית וסה החליט שצריך לבנות ספינה. השקיעו בספינה הזו שמינית מתקציב המדינה. רק מה את הספינה בנו גבוהה מידי כדי שיהיה מרשים וכדי שיגמר מהר בנו אותה ע"ג בסיס של ספינה שהייתה אמורה להיות קטנה יותר ולכן הבסיס היה צר מידי. לפני ההשקה הודיעו למלך שהספינה לא בטוחה אבל הוא הורה להוציא אותה כל מקרה. ואז ברוב פאר והדר, עשר דקות לאחר ההשקה, נטתה הספינה על צידה וטבעה. מיד הקימו ועדת חקירה לגלות מי האשם. אבל כמובן שהיא יצאה בלא תוצאות... מוסר השכל? אם רוצה למצוא מי אחראי צריך לרצות למצוא אותו.

totony

New member
סיפור טוב...

אבל מה יעזור למצוא את האשמים? לפי הגישה הדתית השם ימצא בעצמו את האשמים, ו"החוטאים" יענשו בסופו של דבר. האם זה לא קטנוני מדי לבקש למצוא את האשמים מיד, כדי שיענשו? הרי בני אדם שעשו "פשע" מבחינה דתית-רוחנית יענשו בעולם הבא ולא בעולם הזה...

EverMan

New member
אל תתיימר להגיד לי מה אני חושב

כי אתה באמת לא יודע. אוקיי ילד ?

totony

New member
אתה רוצה להגיד שאתה לא חושב כך?

רוב החילוניים חושבים כך... גם אני חושב כך, במידע מסויימת... לא ניסיתי להתקיף אותך, בנאדם...(תפחית קצת מהמתח...)

EverMan

New member
את האמת - לא אני לא חושב כך.

אני לא חילוני , זאת לא הזהות שלי ... אני יהודי לא שומר מסורת. שמפרש בעצמו ולא חושב שרבן צריך לחשוב בשבילי.

למעלה