עישון סיגריות

turtin

New member
עישון סיגריות

חייבים לסגור את זה אחת ולתמיד. למה אנשים מעשנים????

אלינה000

New member
יש כמה סיבות...

1) לחץ חברתי!!!
למרות שזו הסיבה העיקרית לפעם הראשונה... ויש כאלה שמשחקים אותה "קולים"...
2) לנסות משהו חדש 3) לנסות משהו חדש ו...אסור... יש כאלה שזה מלהיב אותם שהם הולכים כנגד "המוסכמות"
או משהו כזה וכל הריגוש בלעשן בסתר והאדרנלין שזורם להם בדם בזמן העישון עושה להם את זה. בקיצור...אלה הן הסיבות העיקריות.. מקווה שלא פיספסתי משהו אבל לכל אחד יש את הסיבות שלו... בכל מקרה, אלה הסיבות שבגללן אנשים מתחילים לעשן... אבל מי שלא שולט בעצמו - מתמכר לזה...

a d i n a

New member
בנוסף ....

הפירסומות הסרטים מחדירים לתודעה שלנו שעישון זה טוב . זה קול זה מרגיע .עושים לנו שטיפת מוח . דו' : {מפרסומת לבירה} "יש מכבי יש חברים " מי קבע ????? ואולי מי ששותה כל כך הרבה מנדה חבריו ? והאם שותים רק כשיש חברים מסביב ? האם בירה באמת גורמת לאנשים להיות יותר מקובלים ? לא נראה לי . ותחשבו על זה ...אייאייאיי

Grimsom

New member
כי זה מהנה

כמו בשר אדום, חמאה, וכל שאר הדברים האחרים שרופאים ממלצים נגדם.

Lu Tze

New member
בדיוק,

תוחלת החיים הממוצעת של מי שמת מזיקנה יכולה לעבור את ה-100 אם אנשים יאכלו נכון.

neko

New member
דניס לירי הגדיר את זה טוב מאד:

Smoking takes ten years off your life. Well it's the ten worst years, isn't it folks? It's the ones at the end! It's the wheelchair, kidney dialysis, adult diaper fucking years. You can have those years! We don't want 'em, alright?​

erezsh

New member
השאלה היא

האם הסוף מתקצץ, או פשוט מתכווץ? כלומר, בלשון עריכת התמונה, החיים עוברים crop או resize?

סטילגאר

New member
החיים לא נחתכים

הם פשוט מתכווצים ולכן המפש הזה מעלה חיוך אבל לא נכון

neko

New member
אתה בטוח בזה?

סבא שלי למשל חי בריא וצעיר כמעט עד סוף ימיו, כנ"ל סבתא שלי (מעשנת כבדה - שתי חפיסות ביום). שניהם הגיעו כמעט לגיל 90. אז אני לא בטוח שזה נכון. לדעתי בכלל לא מדובר בקיצור החיים באופן אמיתי, אלא סטטיסטי (כלומר, אם יש לך סיכוי של 10% שהסיגריות יהרגו אותך בגיל 40 במקום 80, יוצא שסטטיסטית הסיגריות מקצרות לך את החיים ב-4 שנים.

סטילגאר

New member
שמע תמיד יש יוצאי דופן

אבל מה בטוח שהכנסה שיטתית של זפת לריאות על בסיס יומי זה לא דבר בריא... אפשר להתווכח על למה עושים את זה או על האם כדאי להתחיל אבל מה שבטוח שזה לא בריא ושזה הורס את איכות החיים שלך ושל הסובבים אותך.

Grimsom

New member
resize

גם אם החיים רק עוברים resize, הרי שהשנים הרעות נמשכות פחות.

סטילגאר

New member
תלוי בעיני מי

ותלוי גם אם ההנאה היא אמיתי או שהמוח שלך משכנע אותך שאתה נהנה מזה בגלל ההתמכרות...

Grimsom

New member
משמע אני קיים

ברור שבעיני - אני לא מכיר בסמכות של עצמי לקבוע קריטריונים אובייקטיביים להנאה. אבל אני כן טוען לסמכות מוחלטת לגבי ההתחושות הסובייקטיביות שלי: אם אני נהנה - סימן שאני נהנה. אין פשוט מזה. תוכל לטעון שהתמכרות כזו או אחרת גורמת לכך שאני אהנה מדבר מסויים. יכול להיות (לדעתי אין זה כך בהכרח; התמכרות יכולה לגרום לך לצרוך דבר מה גם אם אינך נהנה ממנו, ועדיין לא תסבור שאתה נהנה ממנו). אבל לא תוכל להגיד שההנאה שלי לא אמיתית אם אני חש בה.

סטילגאר

New member
אבל אני כן אוכל לקבוע

ממה היא נובעת ולמה מה שאתה עושה גורם למרות שאתה נהנה... האם ההנאה (שאפשר שהיא מדומה) יותר חשובה או שאריכות ימים ובריאות גופנית זה יותר חשוב? אני הייתי הולך על האפשרות השנייה... ההנאה היא רגעית, היא גורמת לדברים נוראיים אז למה להמשיך ולעשות משהו שאולי אתה נהנה ממנו אבל הורס אותך פשוטו כמשמעו?

למעלה