עישון סיגריות

Grimsom

New member
הנאות רגעיות

ההנאה אינה מדומה - או לפחות אין בידך דרך לקבוע שהיא מדומה. באשר לשיקול - האם עדיף הרגע או העתיד המעורפל והרחוק - אני מעדיף לשקול אותו בעצמי. אני לא רואה בבריאות ואריכות ימי ערך עליון. אם הייתי רואה, ככל הנראה לא הייתי חי בישראל ולא הייתי בוחר לשרת בצה"ל, הייתי נמנע לסוע במכוניות, מלחיות בעיר, מלעסוק בכמה מהדברים בהם אני עוסק וכו'. אני לא חושב שזה בלתי סביר שהכלי יפגם במהלך השימוש בו למען האמצעים שאנו בוחרים להקדישו בשבילהם. כשמדובר בגוף - אחת ממטרותיו היא לספק לי חוויות מהנות. מעבר לכך, אני לא מסכים לאופן בו אתה מציג את העניין, כדיכוטומיה בין העדפת הרגע להעדפת העתיד. החיים מורכבים מסדרה של הווים, של רגעים. צרוף של הנאות רגעיות עשוי בהחלט לשפר את איכות החיים. הנאה אינה רגעית בלבד. אגב, אני לא בעד התמכרויות. אני סבור שהתמכרות שוללת מודעות לחוויה ומפחיתה מעוצמתה.

turtin

New member
האומנם מהנה כמו בשר אדום...

או שפשוט אנשים גורמים לעצמם בעיות שאחר כך הם צריכים למלא אותם עם הסיגריות?

Grimsom

New member
מעלים עשן

כמעשן מיקרי, המעשן סיגריה-שתיים בשבוע, אני יכול להעיד על עצמי שאני נהנה מהעישון. אני נהנה גם מעישון מקטרת, סיגר או נרגילה מדי פעם. כמו כל דבר - כל עוד זה לא משתלט על החיים, אני לא חושב שמדובר בבעיה. אני לא רואה איך זה שונה מהנאות החיים האחרות.

turtin

New member
אם כך אז נפתרה התשובה

אנשים מעשנים כי הם נהנים מזה כמו שאנשים שמנים אוכלים כי הם נהנים מזה

lmatan1

New member
ראיתם את הסרט המקור,

מדען שהועסק בחברת סיגריות גדולה החליט למסור הצהרה בבית משפט שיצרני הסיגריות משתמשים בחומרים כימיים על מנת להפוך את המעשנים למכורים יצרני הסיגריות הם קרטל חובק עולם שבשיתוף אם רוב ממשלות העולם עושים הון עתק ,על חשבול מכורים לתענוג המעושן ,אחרי הגילוי המרעיש החלו תביעות נגד יצרני הסיגריות בכל מקום בעולם היו בודדים שזכו בסכומים ענקיים אבל רוב התובעים נדחו על ידי פתרון גאוני של היצרנים בשיתוף אם משרד הבריאות שרשמו על חפיסות הסיגריות הודעה בזו הלשון,, אזהרה משרד הבריאות קובע כי העישון גורם למחלות חמורות,,,,,ובבת אחת הפכו את כל המעשנים לאשמים בהתמכרותם ואחראים היחידים למותם ממחלות חמורות,,,,,בראיון נדיר של בעל חברת גיימס אנד ריצרדסון שהדיוטי פרי בבעלותו עשיר ככורח הוא נשאל למה אתה לא מעשן אז הוא לא התבייש לומר רוב המעשנים הם יהודים נשים וכושים,לא מזכיר לכם צורר גרמני ידוע, לדעתי עדיף כבר לתת לאנשים לגדל מריחואנה ולעשן חומר פחות מזיק בגידול אישי למרות הנושא השנוי במחלוקת מצח הגראס הוא צמח רפואי שחברות הטבק הוציאו מחוץ לחוק כי אז זה יפגע קשות בפרנסה שלהם ועד כמה שזה נשמע לא הגיוני בגלל בצע כסף מוכנים בפרוש להרוג אנשים.

חזקוש

New member
מסרת מידע מעניין עם מסקנה שגוייה

אכן בסיגריות היה ,(איני יודע אם קיים גם בתקופה זו) תוסף חומר המאיץ התמכרות. יש לציין כי גם ללא התוסף, הניקוטין וחומרים נוספים הנוצרים בתהליך השריפה ממכרים. ה מ ר י ח ו א נ ה. הוא חומר מסוכן הגורם לנזק עתידי כבר מהעישון הראשון. טענה זו מסתמכת על מחקרים וניסויי מעבדה, טענותיך כי הצמח הוא רפואי ולא מזיק אלו טענות המשרתות את סוחרי הסמים. ניזקו של המריחואנה גדול מכוון שהוא מיידי וגם בעישון חד פעמי . עישון טבק ודשתיית אלכוהול חד פעמי או תקופה קצרה אין נזקם בלתי הפיך כנזק המריחואנה הפוגע וגואם לשינוי של חלק תפקודי במוח. חזקוש

קשקוש מוחלט.

א. מריחואנה אינה ממכרת. ב. לא נמצא שום נזק מוכח לשימוש ארוך טווח במריחואנה מלבד נזקי עישון. הערה לב': --------- אם כי התבצע מחקר שהראה כי מריחואנה עלולה להגביר את הסיכוי למחלת נפש לאנשים שמועדים לכך גנטית.

חזקוש

New member
מרוה עיסוק במילה קישקוש נפגמה הבנתך

האם אתה מכנה עצמך ילד ירוק כי אתה תומך בשימוש חופשי במריחואנה? האם אתה גם משתמש ומעשן מריחואנה? לפי הפתיחה בנושא : "קשקוש מוחלט" קיימת בי התחושה שהתנגדות לסם המסוכן הזה מעלה בך כעס רב והתקוממות. וכך גם כנראה לא קראת ביון את שכתבתי. לא כתבתי שמריחואנה הוא סם ממכר. כתבתי שהוא סם מ ס ו כ ן. כתיבתך סותרת את עצמה ! מצד אחד כתבת לא פוגעת ומאיך עלולה לגרום להאצת תהליך של מחלת נפש לאלו בעלי רקע גנטי מתאים. הנה כבר הסכמת שהמריחואנה מזיקה במוח. טענת טענה סתמית לגבי שלילת הימצאות המחקרים הטוענים לתוצאות וממצאים בדבר הנזק המוחי המיידי והבלתי הפיך במוח הנגרם לכל מעשן מריחואנה כבר בפעם הראשונה.

NacroMittler

New member
השאלה הנשאלת

האם השינוי בחלק זה של המוח הוא שינוי לטובה או לרעה? אלפי מעשנים יעידו שעישון גראס שינה את צורת החשיבה שלהם רק לטובה.

פעם קראתי בעיתון על מחקר

(ואני יודע שזה נראה רע - לך תסמוך על עיתונים) שקבע שעישון איננו התמכרות אלא אובססיה. כמו אלה שרוחצים ידיים כל הזמן. היות ואני מעשן כבד ניסיתי לחשוב על מה שאני חושב כאשר אני נוטל עוד סיגריה ולגלות איזה צורך אני בא לספק כעת. לא הצלחתי לאתר את הצורך המדוייק. כך שאינני יכול להעיד אם אני אובססיבי או סתם מכור.

OCD

Obsessive Compulsive Disorder זו הפרעת אישיות מובחנת בפסיכיאטריה. רחיצת הידיים המתמדת היא סימפטום להפרעה הזאת. יש לה גם סימפטומים אחרים שהמכנה המשותף שלהם הוא חזרה בלתי פוסקת ובלתי נשלטת על פעולה או מחשבה. בדרך כלל בא יחד עם דכאונות, חרדות ועוד. (ככה זה כשאתה נשוי לפסיכותירפיסטית - יודע כל מיני דברים מיותרים כאלה)

כועסים עלי

שאמרתי שאלה "דברים מיותרים". לפעמים אלה מקרים קשים וטרגיים. עבורי זה מיותר לדעת את זה כי אין לי את הידע ולא את הרשות לטפל במקרים כאלה, ולהשומע ינעם ושלום על ישראל ואדוני אלוהינו ירפאנו מכל נגעי הגוף והנפש ומחה דמעה מעל כל פנים ותחזקנה הידיים העושות במלאכה ונאמר אמן כיה"ר.

a d i n a

New member
ברגע זה סיימתי מבחן על זה ....

אובססיות = מחשבות טורדניות החוזרות על עצמן {לדו':האם סגרתי את הגז ?} קומפולסיות = התנהגוית המופעלות כתגובה למחשבות האובססיביות .הפעולות כאילו מפחיתות את החרדה נותנים דו' אדם ששוטף ידיו בטיקסיות 7 פעמים ברציפות. יש לציין שהמחשבות באות מבפנים והם מודעים לכך שהם לא רציונליות . OCD היא הפרעה משמעותית בחיי היומיום . וכדי להרגיע את כל רוחצי הידיים: יש הבחנה בין OCD לאישיות אובססיבית קומפולסיבית : OCD - החולים סובלים מהמחשבות והן גורמות לחרדות ולקומפולסיות . אישיות אובססיבית וקומפולסיבית - אנשים אלו לא סובלים מחרדה , פדנטיות , שמירה רבה על ניקיון וסדר הם חלק מאישיותם , ההתנהגות תואמת את הכוונות שלהם . עד כאן השיעור במבוא לפסיכולוגיה ....

למעלה