עיקור כלבות

yellow sand

New member
את רוצה להיות מוסרית באמת ?

אם כן אז אל תגדלי חיות. יש לך כלבה, את קובעת את אורח חייה בכל המובנים. זאת חיה מבוייתת לא כלבת דינגו. למה את מסתכלת רק|סדגש על עיניין העיקור ומשאירה בצד את שאר האספקטים ? לו הכלבה היתה יכולה לחיות חיי חופש, היא היתה צדה ואוכלת חיות (בעיקר), נכנסת ליחום ומזדווגת, ממליטה ומגדלת את גוריה, מתה ממחלות או מזקנה ללא התערבות רפואית. אצלך היא חיה חיי נוחות, אוכלת אוכל מוכן, מקבלת טיפול רפואי, מסתגלת לאורח חייך ולשגעונותיך. אז למה לא ללכת עד הסוף ? אם את לא תתני לה להזדווג את תגרמי לה סבל מיותר. הגוף שלה מבקש זכר שיעלה עליה. את תאסרי עליה לממש את הפוטנציאל הביולוגי שלה. עיקור זה דבר נורא, אבל אם מסכימים לגדל חיות בתור חיות מחמד חייבים לקחת אחריות על כל האספקטים ללא יוצא מן הכלל.

NoKi2sh

New member
זה לא נכון!

" אם את לא תתני לה להזדווג את תגרמי לה סבל מיותר. הגוף שלה מבקש זכר שיעלה עליה." זה לא נכון, זה לא אדם, אין לה צורך בסקס, במין,או ברביה, זה צורך מכורח(שלא ברור אם הן נהנות ממנו כלל), ובמידה והיא תהיה מעוקרת היא לא תרגיש שום צורך להזדווג, היא תוכל להנות לשחק עם כלבים זכרים/נקבות בלא פחד וחשש מגורים לא רצויים(וגורים, עד כמה שחמודים ומתוקים,אני לא הייתי לוקחת על אחריותי את החיים שלהם, עולם אכזר כזה, מי יודע לאן יתגלגלו, יש כ"כ הרבה...)ו/או תקיפות ובאלאגנים כתוצאה מייחום/תקופת הזדווגות ושינוי הורמונלי. הן לא יודעות שהן מעוקרות, את סאי עיקרתי לפני יחום ראשון, לקח לה יום להתאושש והיא חזרה מלאה במרץ ושמחה ואושר לשחק עם הכלב השני שלנו, בלי שום בעיה. היא לא תדע שהיא צריכה להזדווג בכלל, ואם היא כבר תרצה(במידה ו,למרות שאין מצב לדעתי) היא יכולה להזדווג איתו, שתהנה, לא יהיו לה גורים פשוט. ואני לא מדברת פה על כל המחלות(סרטן בעיקר ורעלות למינהן)שעיקור מונע, ועל השנים של החיים שהוא מוסיף.

yellow sand

New member
יחום

מבשר על מוכנות הגוף של הנקבה להזדווג. מה לא נכון כאן ?! כלבה מיוחמת חייבת זכר שיפרה אותה. אם מונעים מכלבה כשהיא מיוחמת להזדווג גורמים לה עוול. והערה: אל תוציאי את דבריי מהקשרם.

Ultra marine

New member
מה???

גם מחזור מבשר על מוכנות הגוף להזדיין?????? ילדה בת 12 מוכנה להביא ילדים לעולם? או כפי שקורה בזמננו אנו, ילדה בת 9-10 מוכנה להביא ילד לעולם? דבר ראשון, הייחום הראשון לא מבשר על כלום. הוא כולה אומר שהכלבה הגיע לאיזשהו שלב של בגרות מינית שמאפשר לה טכנית להכנס להריון. ייחום זה כמו ביוץ, הגוף מוכן טכנית לקבל זרע ולהפרות ביצית. לא צריך ללכת עם זה כ"כ רחוק.. כלבה מיוחמת לא צריכה שום זכר שיפרה אותה היא צריכה להיות סגורה בבית או לצאת בהשגחה רצינית. איך אתה גורם עוול לכלבה בזה שאתה מונע ממנה סבל ברור של הרבעה?! אני פשוט לא מבינה את ההגיון שלך. דוגרי.

yellow sand

New member
היחום

הראשון מבשר על כך שהכלבה בשלה לפעילות מינית. מכאן ואילך כל יחום נוסף הוא ביטוי לכך שגוף הכלבה מוכן מבחינה ביולוגית להזדווגות. ולגבי ילדות, עדיין בתחילת המאה ה20 היו ילדות מתחתנות בגילאי ה12-13, נכנסו להריון ונהיו אימאות. מבחינה ביולוגית, ילדה שמגיעה לבגרות המינית מסוגלת להכנס להריון. כלבה "שלמה" שלא עברה עיקור כשהיא מתיחמת היא חייבת זכר. הגוף שלה מבקש זכר. זה הטבע. העובדה שבני אדם מונעים מכלבות להזדווג חופשית נובעת משיקולים אנושיים פרופר.

yellow sand

New member
על תרבות (culture) שמעת ?

אצל בני אדם, להבדיל מחיות, משקל התרבות עולה על משקל הביולוגיה. זאת גם הסיבה למה נשים בעולם יולדות פחות ילדים.

Ultra marine

New member
זאת בכלל לא היתה הנקודה...

למה אומרים "ילדה בת 12" ולא "אישה בת 12"? ולמה נשים שחיו בתקופות האלה (או במקומות "שכוחי אל") חיות פחות? נכון, גם בגלל תנאי השטח אבל גם בגלל שאולי הן יכולות להכנס להריון אבל הן עדיין לא עברו את מלוא ההתפתחות שלהן! אתה יודע שצמיחה של עצמות מסתיימת רק בגיל 13? גם נקבה, מתייחמת אולי בגיל חצי שנה - שנה, אבל הצמיחה יכולה להגיע עד גיל של שנתיים. להכנס להריון לפני סיום הצמיחה פוגע בהתפתחות ובגדילה.

yellow sand

New member
so what ?

העובדה שכלבה בת חצי שנה מתבגרת מינית מבשרת על כך שהיא מוכנה להזדווג ולהמליט. כלבה זו תקבל כל זכר שיעלה עליה. זה הטבע. העובדה שעדיף לכלבה להמליט רק אחרי גיל שנה משנה לך, לא לכלבה. ולגבי ילדות, עדיין במאה ה-19 לא נהגו באירופה "הנאורה" להתיחס אל ילדה בת 12 כאל ילדה אלא כאל אישה. היום נחשבים ילדים גם בגיל 30. הכל עיניין של התפתחות תרבותית.

SCRATCHER

New member
כלבה בטבע שתיכנס להריון בגיל הזה

לא תצליח לטפל בגוריה והם ימותו.

yellow sand

New member
כלבות פראיות

נכנסות ליחום לראשונה רק בגיל שנה. כלבות מבויתות כבר בגיל חצי שנה עשויות להכנס ליחום ראשון.

SCRATCHER

New member
טוב חמודה, אין לי מה להגיד לך

חוץ מללכת להזדיין עם חבורת גברים כל פעם שאת מבייצת וללדת ילד כל 10 חודשים, כי זה הטבע. שיהיה לך בהצלחה.

yellow sand

New member
אולי את יכולה לישם

את מה שאת מאחלת לי, חמודה... אני לא כותבת דברים לא נכונים וגם לא מגיבה למה שלא נכתב. תקראי את מה שכתבתי ותגיבי מבלי להוציא דברים מהקשרם. ביי חמודה...

zooom360

New member
כי כיום זה לא מקובל כמו פעם

היום גיל ההתבגרות אורך זמן רב יותר מפעם.

yellow sand

New member
עדיין מקובל

במדינות לא מפותחות. למרבה האירוניה הבנות של היום נוטות להגיע לבגרות המינית (הופעת הווסת ) מוקדם יותר ממה שהיה נהוג, נגיד, בתחילת המאה ה20. הכל בגלל הרגלי האכילה וטיב האוכל. היום בנות 9 כבר מקבלות ווסת. מבחינה ביולוגית הן כבר יכולות ללדת.

Ultra marine

New member
לא ברור לך אם הן נהנות

אבל המדע מוכיח שהן לא. ולא רק שהן לא נהנות הן סובלות!!!! ראית פעם איבר מין של זכר כשהוא מוציא אותו בשיא אונו לשם הרבעה? אני התחלחתי!!!!! ראיתי הרבעה של דנים ואני לא חושבת שהייתי עומדת בזה אם זאת *לא* היתה הזרעה (כלומר, הזכר לא היה צריך לחדור לתוך הנקבה). בסוף איבר המין של הכלב יוצאים (בחלק שקרוב לגוף) כמו שני עיגולים כאלה (לפי מה שאני זוכרת, זה בערך נגיד בגודל של משמש) המשמעות של העניין, שלמקרה והוא נכנס לתוך הנקבה שני העיגולים האלה *נתקעים* בקצה הקרוב לקצה של איבר המין הנקבי שלה (מה שגורם לה לצרוח מכאבים!!!). אצל אצל זכרים וגם אצל נקבות אין תאי חישה על איברי המין מה שמוכיח שאין באפשרותם להנות. ואם הם היו נהנים, הם לא היו מתרבים רק בתקופת הייחום אלא כל השנה... לא יודעת אם זה משנה משהו, אני בעד עיקור. מצד אחד אני אומרת לעצמי, אין סיבה להוציא מהגוף מערכת שעובדת בסדר גמור. מצד שני, "דפקנו" את הטבע בצורה כזאת שעדיף להבטיח את העובדה שהכלבה לא תתייחם ותכנס להריון סתם. זה פשוט עושה אותנו שקטים יותר בעולם שבו יש יותר מידי כלבים וסכנה שהנקבה תכנס להריון. אני מגדלת כלבה גזעית שאני כן מתכוונת להרביע. אבל אני די בטוחה שלאחר שארביע אותה (וזה לא יעבור את הפעמיים) אני יעקר אותה. כי בשביל מה לי להחזיק אותה לא מעוקרת? סתם כאב ראש! מה היא חושבת עלזה? מה היא חושבת על העובדה שהיא אוכלת יום אחרי יום את אותן חתיכות חומות? היא הרי מעדיפה את האוכל שלי, או שאני אבשל לה אוכל.. למה שאני לא אקנה לה קבנוסים ומעדני BIO בטעמים המגניבים שיוצאים כל שבוע, שגם בריאים לה וגם היא *תבחר* לאכול? עם כל הכבוד, זאת ייפות נפש לשמה לטעון שאנחנו עושים הכל בשביל הכלבים שלנו בכדי שיהיו הכי מרוצים. כי אחרי הכל, אנחנו הולכים לעבודה/לימודים/בי"ס ומשאירים אותם לבד, אנחנו מאכילים אותם באוכל חד גוני, אנחנו מגבילים אותם בכל מיני פעילויות (כיבוי אורות סתם לדוג', איסור לחפור בגינה וכו'). ברור שאנחנו אוהבים אותם ומשקיעים בהם, אבל אנחנו גם חושבים על פרקטיקה, נוחות, היררכיה ועוד מיליון דברים נוספים יחד עם כל האהבה לבעל החיים! וגם הורים עם האהבה שלהם לילדים שלהם עושים בשבילם החלטות. אז נכון, לרוב הן בכלל לא קיצוניות כמו הוצאת איברים, מצד שני, זה כולה ניתוח! אני העברתי את הכלבה שלי ניתוח מניעתי בכלל לא היה צורך לעשות את הניתוח, אבל בחרתי בו בגלל הסיכונים (מדובר במניעה להיפוך קיבה). ועכשיו אני גורמת לה לסבל רב כיוון שכבר שבוע שאני לא מאפשרת לה פעילות. כשהתקשרתי לוטרינר לדווח שהכל בסדר שאלתי אותו "תגיד, יש מצב שלא כואב לה? כי פשוט נראה שהכל אצלה כתמול שלשום.." והוא אמר שאני צודקת! שהם בכלל לא מרגישים כאב כמונו! ואני רואה את זה עליה. אז כרגע מצב הכלבים בארץ הוא כזה שעדיף לעקר מאשר להסתכן בעוד גורים חסרי בית ולכן עושים גם את ההליך הניתוחי הזה, גם אם אולי הכלבה לא היתה בוחרת לעבור אותו. ואני חושבת שבכלל לא נכון לחשוב האם הכלבה היתה מסכימה.. כי מה הקשר בכלל? כאילו, מישהו שאל אותה מה שעות העבודה שהיא מעדיפה שאני יעבוד? כמה פעמים בשנה מותר לי לצאת לחופש ו"לנטוש" אותה בפנסיון? אני חושבת שהבעיה עם בעלי כלבים שהם כ"כ מאנישים אותם שהם פשוט שוכחים שסה"כ מדובר בכלב.. אנחנו מתים עליו, ומתייחסים אליו כמו לילד קטן, ועם זאת, אנחנו עושים זאת בהתאם לנוחות מסויימת שלנו, ואם לא נוחות, משהו שהחיים שלנו מכתיבים אם נרצה או לא.. (כמו עבודה, סוג הדירה וגודלה, אזור מגורים וכו') ובשורה התחתונה, אם את באמת לא רוצה לעקר ואת מעדיפה לשמור עליה בבית fine. רק תדאגי שלא תכנס להריון. ושיהיה בהצלחה.חבל שלא זכינו אפילו לתמונה..

zooom360

New member
אולטרה, באופן כללי אני בעד

מה שכתבת... אבל אני לא יכולה שלא לשאול (וזה ממש לא קשור לנגד כלבים גיזעיים או משהו בסיגנון) אם את את ראית הרבעה והזדעזעת, (או שזה היה רק איבר מין של כלב זכר) איך את יכולה לעשות זאת לאולי? או שזאת תהיה הזרעה מלאכותית.... ואין כל ספק שכלבות סובלות בעת הזיווג, אבל לאו דווקא בעת הייחום.

למעלה