הסבר בבקשה
קראת לאיזה משפט הגבתי? הבנת את הרעיון? אני מעקרת גם בגלל ריבוי הכלבים, וגם כדי לחסוך לכלבות בעיות שאולי יסבלו מהן. לא רוצה שיתייחמו, לא רוצה שימליטו. לא מתאים לי, לא מתאים להן. אני בהחלט מרשה לעצמי להחליט בשביל הכלבות שלי אם להמליט או לא. למה להשאיר להן משהו שגם ככה הן לא ישתמשו בו, שימשוך זכרים לסכנות, שיסיח את דעתן מדברים יותר חשובים ומהנים בחייהן, שיכול לחסוך להן סרטן או דלקות? גם בעולם אידאלי, גם אם היו מליון בתים טובים ובלי כלבים לאימוץ- עדיין הייתי מעקרת. כשעבדתי במרפאה של צב"ח ראיתי מספיק כלבות שמתו בייסורים מדלקות רחם, או סרטן רחם/עטינים. "אני לא נגד עיקור, אבל זה מגוכח. אם יש מישהו בריא, אז למה לגעת בו ולהוריד לו חלקים מהגוף?" מכל הסיבות שפורטו בשרשור, אני בטוחה שאת יודעת אותן בע"פ. "אבל אם יש מישהו שחולה, אז תשאירי אותו לסבול?"- כנראה לא קראת לאיזו הודעה הגבתי. אם את רוצה "לדמות את חייהן לטבע" ולתת להן להמליט ולחיות חופשיות ומאושרות כי אין לך זכות להתערב בטבע, גם אל תתערבי כשהן יחלו או ידרסו, כי בטבע אף אחד לא יה דואג להן. "זה לא שכלבות עם רחם הן לא נורמאליות, הן חולות, לא הן לא." ולעולם לא תדעי, אם הכלבה שעיקרת בגיל חצי שנה הייתה חוטפת סרטן רחם בגיל חמש. "אבל באמת במצב כיום אין ברירה אלא לעקר, ולא בשביל הכלבה! לא! " אני בהחלט מעקרת בשביל הכלבה. "די כבר עם הטענות האלו שזה יציל אותן." עד היום לא ראיתי / שמעתי על כלבה מעוקרת אחת עם דלקת/סרטן רחם. וזה אומר הכל. "אני מעקרת אך ורק בגלל המצב הקטסטרופלי של הכלבים בעולם." סבבה לך. אני לא.