עיקור כלבות

yellow sand

New member
מדובר על כלבים

בעלי מבנה גוף אחיד. לא תמצאי בניהם יחידים שונים. לא כך אצל כלבים "פראים לכאורה". אצלם תמצאי בעלי גוף שונים מפני שהם עירבוב של גזעים ולא גזע אחיד. אם תסתכלי על כלבים פראים, נגיד, באפריקה, כולם יראו אותו דבר.מבחינת מבנה גוף הם דומים יותר לזאבים, אם כי לא בהכרח. יש גזעים שונים וההבדלים בניהם ניכרים לעין.

SCRATCHER

New member
את מדברת על דינגו

אלו כלבים שדווקא כם היו מבוייתים פעם, הם הגיעו עם המתיישבים הראשונים, ולאחר שננטשו או ברחו, הקימו להקות, כמו שקורה גם כאן. ההבדל היחיד בינם לבין להקות הכלבים שבארץ הוא שהם קיימים הרבה יותר דורות.

yellow sand

New member
לגבי ההיסטוריה של הדינגו

במקור הוא חי בדרום אסיה המזרחית. ידוע שהדינגו הוא צאצא של הזאב ההודי. להבדיל מכלבים פראים אחרים הם אינם חיים בלהקות. הם מעדיפים לפעול לבד או בזוגות.

רֵעוּת

New member
אגב דינגו

בתמונה דינגו שאחי פגש באוסטרליה, זו רק אני או שיש דמיון לכנעני שלנו?

habubnik

New member
בכל הכנות - שום דבר שתעשי או תבחרי הוא לא

חסין לביקורת. אין 100% מוסרי, ויש צד שלילי לכל צד בעניין. גם אני יכולה למצוא חורים בכל התיאוריות וההסברים הכי יפים על עיקור/סירוס. הנקודה התחתונה בשבילי היא שכיום המצב של הכלבים הוא רע - אז או שאני מוסיפה לסטטיסטיקה או שלא. אני בחרתי שלא. אם יש לי זכות לבחור זאת? לא יודעת. אבל חובתי לעשות את הבחירה הזאת כבעלת הכלבה. מי שלא מסוגל להתמודד עם בחירות קשות, שלא יקח אחריות על יצור חי אחר.

elinorit82

New member
תודה רבה על ההפניה, אלא שקראתי בעבר את המאמר

הזה, וכאמור- את כל האמור בו אני יודעת, אך לא מצאתי את התשובות לשאלותיי המוסריות. תודה, בכל אופן, על הנכונות לעזור, אלינור

halilit1

New member
הגיוני שעיקרו את כלבתי בגיל חודשיים וחצי?

אימצתי גורה מצער בעלי חיים בת חודשיים וחצי ואילצו אותי לעקר אותה לפני שאקבל אותה אחרת... לא אקבל אותה. כבר עוקרה ונראה שבסדר אבל בכול זאת. מישהו מישהי שמע פעם שמעקרים בגיל כה צעיר??? האם זה בסדר? האם יש בכך סיכון ואם כן מהו? תודה

NoKi2sh

New member
נדמה לי שכבר כתבת פה..

איפה התמונה של הפיצפונת?!!? חייבים פה תמונות את יודעת... וכבר אמרתי דעתי, זה גיל צעיר מידי לעיקור, ומוזר מאוד ותמוהה שככה נהגו בה. היא החלימה טוב לפחות? זה משונה. מאוד. מה הווט' שלך אומר/ת על זה?

halilit1

New member
תודה! החלימה מצוין בצ'יק.היתה לה קצת בצקת,עבר

מחר הורדת התפרים. תמונה או תו תו

רֵעוּת

New member
הגיוני

כל עוד הוטרינר המעקר מנוסה בעיקור גורים זה בסדר גמור, יש הטוענים אפילו שזה יותר בריא ושההחלמה יותר קלה. לא יודעת מי מעקר בצב"ח אבל אני מכירה וטרינר מצוין שמעקר גורות.

רֵעוּת

New member
אם זה היה דיון היפוטטי

אז יכול להיות שכל מקרה לגופו. אבל במציאות של היום אין לי שום דילמה, איך שלא הופכים את זה ואיך שלא מעמידים את זה על המוזניים זה לא מוסרי לא לעקר כלבה. מבחינתי עיקור הוא אמצעי המניעה הבריא ביותר והטבעי ביותר, גוף הכלבה לא בנוי להתמודד עם יחומים רבים, להבדיל מהביוץ של האישה היחום של הכלבה יוצר שוק הורמונלי על הגוף כלבות לא מעוקרות חשופות להרבה יותר מחלות כתוצאה מכך, כלבות בטבע מתות בגיל צעיר ולכן אין לטבע צורך להתמודד עם המחלות האלו (כי הן צצות אחרי שיש דור חדש) אבל אין שום סיבה שהכלבות שלנו תסבולנה ממחלות שניתן למנוע ואין שום סיבה שלא יהיו להם חיים ארוכים ובריאים. מה גם שבאופן טבעי רק הכלבה הדומיננטית בלהקה מתיחמת והשאר לא מתייחמות כלל (=עקרות בעצם) עם ביות הכלבים המנגנון ההגנה הזה נפגם וכיום כל כלבה מתייחמת.

sunrize1

New member
אני מודה ומתוודה,לא עיקרתי אותה

אע'פ שקראתי דעות לכאן ולכאן, לא היה לי את האומץ לעקר אותה.לא הרגשתי שיש לי זכות לקחת ממנה משו שנולדה איתו, או לקבוע במקומה ולנתח אותה. רציתי שהיא תשאר כפי שנבראה ובנוסף,גם מאוד פחדתי מניתוחים,אחרי שכלבתו של ידיד,מתה על שולחן הניתוחים בעת עיקור.. אבל,היא לא הזדווגה אף פעם ותמיד שמרתי עליה בתקופות הייחום ולעיתים היא הייתה מקבלת זריקות כדי למנוע את הייחום.

Bakura

New member
זריקות כנגד ייחום ../images/Emo31.gif

מסרטן. עדיף כבר היה לעקר מלהכניס לה את הרעל הזה למערכת.

sunrize1

New member
עיקור וזריקות נגד ייחום-יתרונות וחסרונות

עיקור היתרונות ********* זוהי פעולה חד פעמית שבעקבותיה הכלבה לא מתיחמת ולא נכנסת להריון כל ימי חייה למרות מחיר ראשוני גבוה 750-800 ₪ הרי בחישוב לאורך שנות חיי הכלבה זוהי בעצם השיטה הזולה כלבות שעוקרו בגיל צעיר לפחות לפני היחום השלישי , לא סובלות מגידולים בעטינים. החסרונות- ********** בכל ניתוח עם הרדמה יש סיכון מזערי לכלבות רבות יש נטיה להשמין אחרי הניתוח הזה, צריך להחזיק אותם במשטר של דיאטה ופעילות גופנית כדי למנוע את התופעה. חלק מהכלבות יכול לפתח תופעות לואי כמו התקרחויות או דליפת שתן בתופעות האלה ניתן לטפל בדרך כלל. זריקה נגד יחום- היתרונות- ********** זוהי זריקה הורמונלית פשוטה המונעת את הביוץ ואת כל התופעות הקשורות ליחום וכך כמובן מונעת גם יחום. הפעולה דומה לגלולות נגד הריון שנוטלות נשים. קל לביצוע ללא כאב או סיכון מחיר כל טיפול נמוך הטיפול נקודתי והפיך אם רוצים שהכלבה תתעבר בעתיד זה אפשרי החסרונות- ********** שימוש לא נכון עלול לגרום לדלקות ברחם או גידולים

SCRATCHER

New member
כלבות לא משמינות בגלל עיקור.

יוכיחו זאת השתיים שאצלי והעשרות שאני רואה לאורך השנים בכלביה בה אני מתנדבת. זריקות נגד ייחום חד משמעית מסרטנות. מספיק אחת.

Ultra marine

New member
לפי מה שאני הבנתי,

שמעניין אותי באמת לשמוע עוד וטרינרים שמצהירים על זה כי שמעתי את זה רק מאחד... מה שקורה שיש שינויים בגוף של הנקבה עקב שינויים בהפרשות של הורמונים בגוף (הגיוני) ולכן יש צריכה יותר נמוכה של אוכל. אממה, הכלבה רגילה לכמות X ופתאום לתת לה X-Y עשוי לגרום לה לרצון לאכול יותר (ולהשמין..)

ואני חושבת שאצלי יש אחלה דוגמא

גילי מעוקרת מגיל צעיר ואוכלת רק מה שצריך (ולא משנה כמה ניסיתי להשמין אותה, לא הלך). רוני עברה עיקור לפני חודש ומשהו, מראשית חייה נלחמה על מזון וגם היא- אוכלת כמו ציפור. יוצור עוקרה אחרי יחום ראשון, היא לא שמנה אבל תאכל כמה שאפשר, גם אם זה אומר לנסות לסיים את המזון של רוני וגילי. אם יהיה אוכל חופשי בבית היא תשב לידו ותאכל בכל פעם שכלב יעבור לידה. אם לא הייתה יוצור, רוני וגילי היו אוכלות חופשי. אם יהיה מזון חופשי, יוצור תהיה שמנה.

למעלה