עיקור כלבות

drora121

New member
בנוגע לטיעונייך אלה, צר לי אך אינך מבינה

כיצד כלבים חיים בטבע. כלבים בטבע לא מתרבים כמו עכברים או חולדות. הם חיים בלהקה שבה רק הזכר המנהיג והנקבה המנהיגה ממשיכים בגידול ומביאים צאצאים לעולם. לא יעז זכר להרביע כלבה מיוחמת בלהקה שבה יש מנהיג, אלא אם הוא קורא תגר על מנהיגותו של זה ואז הם נכנסים לקרב על החיים ועל המוות פשוטו כלשונו. במלחמה כזו רק אחד ישרוד את הקרב והוא יהיה המנהיג של הלהקה. לא תעז כלבה להתקרב לכלב המנהיג ולנסות לקבל הרבעה, אלא אם היא קוראת תגר על מנהיגותה של הכלבה המנהיגה ושוב נחזור לאותה הסיטואציה - קרב לחיים ולמוות. בלהקת כלבים, זכרים ונקבות כאחת לא מורשים ולא מורבעים לאורך כל ימי חייהם!!! והכלבה המנהיגה והכלב המנהיג קובעים זאת בעבורם. בלהקת כלבים אין דמוקרטיה ו"אין צורך פסיכולוגי אישי הגובר על הצורך החברתי".... כמו אצל בני אדם. כך שכמו שבטבע הזכר המנהיג והנקבה המנהיגה הם היחידים שמביאים צאצאים לעולם וקובעים עבור כל חברי הלהקה האחרים שהם לעולם לא ירביעו, כך גם בלהקת בני האדם אנחנו קובעים עבור הכלב/ה שלנו שעליו/ה להיות מסורס/מעוקרת ולא להביא צאצאים לעולם. זה לא עומד בניגוד לטבעם של הכלבים ואין בזה כל פגיעה ב"רגשותיה האמהיים" של הכלבה.

zooom360

New member
אלו הזאבים לא הכלבים.

הכלב היחיד שחי בטבע האמיתי הינו הדינגו, והוא לא חי בלהקות בעיר (שזה אינו הטבע.)

drora121

New member
מומלץ בחום לקרוא על הכלביים, מיהם אבותיהם

הגנטיים, האם הזאבים הם גם ממשפחת הכלביים או לא, האם לא היו הכלבים דהיום כולם זאבים שחלקם פחד פחות מבני האדם והחל להתיישב בפאתי המחנות וכו'... וכו'... וכו'...

yaelhar

New member
מסכימה איתך מאד

למרות שבפורום הזה מסוכן קצת להביע דעה זו... תמיד היו לי כלבות מעולם לא עיקרתי אף אחת. לתפישתי פעילות רפואית פולשנית נחוצה רק מסיבות רפואיות ולא מסיבות אידיאולוגיות או נוחות הבעלים. הכלבות שלי לא סובלות כלל בזמן הייחום - לא יודעת מאיפה הגיעה הדעה שכלבות "סובלות נורא" בייחום. אם כי זה קצת לא נוח לי. אפשר להשגיח עליהן בזמן הייחום ובכך למנוע הריון בלי להשתמש בחומרים מסוכנים למינהם. אם מדובר בכלבת חצר, כלבה משוטטת (כמו הכלבים בקיבוצים ומושבים, שמאפשרים להם להסתובב חופשי או בזכרים ונקבות המוחזקים יחד - כנראה אין ברירה אלא לעקר. לכל האחרות - יש ויש.

"לא סובלות בכלל"

נראה לי כמו יופי של שכנוע עצמי. יתכן שהכלבות שלך באמת ברות מזל והן מהכלבות האלה שממילא לא רוצות אף אחד והן גם מסוג כזה שכלבים זכרים לא מתקרבים אליהן (או שבאזור שלך לא ניתן למצוא כלבים זכרים לא מסורסים שאינם קשורים, באזור שלי יש כאלה בשפע, עם או בלי בעלים). אפשר למנוע הריון ללא עיקור (בהנחה שמספיק מודעים ולא מוכנים בשום אופן להריון), ללא כל ספק. דוד שלי עשה זאת עם שתי כלבותיו שאחת נפטרה בגיל 17 והשניה בת 12 בריאה, חיה ובועטת. השאלה היא האם בשם ה"טבע" מוצדק לתת להן לחוות תקופת יחום שלא מועילה להן בשום דבר, רק מעוררת אצלן צרכים שלא באים על סיפוקם.

zooom360

New member
את טועה, לא תמיד אפשר לשמור

וקורות פאשלות, כי לכלבה בייחום יש חשק עז לברוח. וזה קורה גם אם את חושבת שזה לא יקרה..

the shraga

New member
"לא מוסרי להוציא לה איברים מהגוף"

אני רואה את זה ככה,אם את תעקרי אותה אז בלי ספק היא תהיה בריא יותר,עושים אותו דבר לתוספתן ולשקדים של בני אדם כל הזמן. ואני רק מגרד את פני השטח עם הסיכון לסרטן ועוד דלקות ודברים אחרים "שלא נדע".

ווג28

New member
תמיד הייתי נגד

אבל שוכנעתי רק מתוך כורח -מחזיק פיטבול

wild orchid

New member
אבל יש אבל גדול

ימטבע שני צדדים.לא מוסרי להוציא איברים מגופה-מסכימה לגמרי. והנה האבל הגדול... -בתקופת הייחום הכלבות סובלות קשות -למנוע ממנה את הצורך הטבעי והבסיסי הזה-מאוד לא מוסרי -אחרי המלטה הראשונה עלולה להופיע תופעה "כאילו בהריון".תופעה מאוד לא נעימה.גוף של הכלבה מתנהג כאילו הוא בהריון.לדוגמא:העטינים מתמלאים והרבה פעמים נגרמות דלקות בעקבות זה.דלקות כואבות ולא נעימות -מה תעשי עם גורים?גור אחד מילא,מה תעשי עם 6-7?למסור אותם-לא מוסרי גם הרי שגם האם וגם הגורים לוקחים את זה מאוד קשה.להשאיר אותם-אולי.מה אם המלטה הבאה?גם תשאירי?כמה המלטות תצליחי להשאיר? ככה או אחרת זה לא מוסרי לגמרי אז תבחרי את הרוע הקטן יותר מבין השניים.

toomuchdogs

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

elinorit82

New member
נדמה שהצדק עמך, ואז תמיד מגיעה שאלת השאלות-

כמה לא מוסרי לביית כלב ? (הלא כל הדיון היה נחסך אם היינו מונעים מהם מלכתחילה את הביות הלא טבעי הזה!...אבל, כן, גם אני לא יכולה להישאר אדישה למסכנונים הקטנים ברחובות או בחלונות הראווה בחנויות או בעמותות השונות...)

ביות לא טבעי? יש לך מושג על מה את מדברת?

כלבים התפתחו כחיות להקה שחיות עם בני אדם.

AllRed

New member
חברתי....הביות התחיל לפני יותר ממאה אלף שנה

מה זה קשור לדיון עכשיו? ישנן כיום תיאוריות רבות כיצד בכלל החל הביות: האם הכלבים התקרבו אלינו בגלל היותינו נודדים בין יבשות ומשאירים המון שאריות אחרינו והם למדו מהר מאוד ששאריות עדיף על ציד. האם האדם לקח גורי זאב והחל לגדל אותם עימו (משהו שנעשה בכל העולם ולא במוקד אחד) ולהרביע אותם. אלו רק שתי תיאוריות כאשר הרשונה היא הרווחת היום בקרב מדענים לחקר התנהגות בע"ח. מה שאת מתארת הוא תוצאה של הביות שכניראה היה מקורח המציאות שבה חיו חיות הפרא הללו ולא הייתה להן ברירה אלא להצמד לאדם כדי לשרוד.

nrsl

New member
היי, דווקא בגלל שאנו אוהבי בעלי חיים

אנחנו ממליצים על עיקור וגם סרוס והנה הסיבה: הכלבה לא נהנית להתייחם ולא להיות בהריון, בניגוד לנו האנשים שאנו כמעט היחידים בעולם החי מקיימים יחסי מין לצורך הנאה ולאו דווקא לצורכי התרבות. להיפך,הכלבה סובלת מכך שבשבוע הראשון ליחום כל מיני כלבים זכרים מטרידים אותה בטיוליה היומיים ומפחידים אותה-לפעמים כלבים גדולים ממנה בהרבה.(ואני יודעת מנסיון מכיוון שלהורי ,לפני שנים, היתה כלבת טרייר בשם סיסי שלא עוקרה וכל חייה שמרו עליה פרט לפעם אחת כשהיתה בת 8 !! ואז נכנסה להריון והמליטה.) בגלל שאנו אוהבים בע"ח אנו לא רוצים שיתווסםו עוד ועוד גורים אומללים שהם הכי מקסימים ומדהימים א-ב-ל אין מספיק בתים לכולם וגורלם יהיה רע לרוב-מוות בתאונות, הרדמות וכו'. לדעתי כל הסבל הזה נחסך מהעולם בזכות עיקור /סרוס. אם את חוששת מהיכחדות הכלבים/חתולים אז זה לא יקרה כי תמיד יש את הכלבנים/כלביות של כלבים גזעיים (עם תעודות) שימשיכו הם את שושלות הכלבים. אז זאת דעתי מהבחינה המוסרית. (דרך אגב גם לבני אדם לפעמים מסירים אברים כדי למנוע- מדובר על חולות סרטן השד שיש כאלה שבוחרות ביחד עם הורדת שד אחד עקב הסרטן להוריד גם את השני כדי למנוע בעתיד חזרת המחלה. זה אולי נדיר אבל קיים !! ) אז תחשבי על זה רות

NoKi2sh

New member
חח, לא רק.

"אם את חוששת מהיכחדות הכלבים/חתולים אז זה לא יקרה כי תמיד יש את הכלבנים/כלביות של כלבים גזעיים (עם תעודות) שימשיכו הם את שושלות הכלבים." יש מיליונים שלא יעקרו, או כי לא רוצים ורוצים להרביע, או כי לא אכפת להם, שהכלבה תתפגר מרוב המלטות. הכלבה שמצאתי עכשיו, נזרקה כנראה אחרי ההמלטה שלה-לבעלים לא היה כוח. תמיד יהיו כלבים. תמיד יהיו מעורבים.(וטוב שכך, עולם עם כלבים גזעיים בלבד יהיה משעמם מאוד וחד גוני) אני פשוט לא רציתי לתרום עוד למעגל הזה.

elinorit82

New member
תגובתך מפורטת ומנומקת ועל כך נתונה תודתי, אך

יחד עם זאת, מפליא אותי בכל פעם מחדש לשמוע מפי בני אדם את קביעותיהם הנחרצות בנוגע למחשבותיהם, הנאותיהם ורצונותיהם של בעלי החיים. וכי איך תדעי בלב שלם כי כלבות לא נהנית להתייחם ולהיות בהריון ? הלא מה שנראה לנו , בני האדם, כמטרד (כלבים שקופצים ומציקים) עשוי להוות עניין וסוג של הנאה לכלבות , וכן הלאה. בנוגע לצאצאי הצאצאצים וכולי- לכך אני מודעת היטב ועם זה אני מסכימה, ומכאן מתפתחת הדילמה עמה פתחתי את השרשור. תודה, אלינור

תגידי

את נהנית מלרצות סקס (אבל ממש, בצורה שלא מניחה לך לרגע ושלגמור ידנית לא עוזר ליותר מכמה דקות) ולא להיות יכולה לקבל? למה את חושבת שהצורך הביולוגי של הכלבה הוא חלש יותר וגורם לה לפחות סבל? יתכן שכלבות, חוץ מלסבול מוות ולהסתכן במוות בכל פעם, גם נהנות במידה זו או אחרת מההמלטה. עובדה היא שזה גורם להן לחיות כשליש זמן ממה שהיו חיות אלמלא כן.

למעלה