עיקור כלבות

Ultra marine

New member
הזעזוע היה

בעיקר מההבנה של כיצד מתבצע בפועל זיווג בין זכר לנקבה. בחיים לא הייתי מעבירה את הכלבה שלי הרבעה "אמיתית". בהרבעה מלאכותית, לא כואב לה, היא לא סובלת, הכי הרבה היא מרגישה אי נוחות לבערך 2 דק'.

zooom360

New member
זה בדיוק מה ששאלתי../images/Emo13.gif

אם ההרבעה תהיה הרבעה מלאכותית..

elinorit82

New member
את צודקת במאה אחוזים ולא פחות. ברצוני לספר

לך שעד לפני ארבעה חודשים חייתה איתי כלבה מקסימה שחיה חיי פרא. בילתה את רוב זמנה בחוץ, מתחברת לכלבים ואנשים מזדמנים, נכנסה הביתה רק כשרצתה לאכול או להיות איתי קצת וכולי. לא קולר, לא רצועה (לקראת סוף חייה חוייבתי לענוד לא רצועה סביב צווארה, וכדי להרגיע את עצמי ענדתי אני שרשרת צמודה. יש שיקראו לזה סטייה, אני מודעת לעניין), וכן- לא שבב אלקטרוני (הוווווו, כמה שיש לי לכתוב על הרעיון הארוולי הזה !!!!). חיה את חייה בצורה הכי חופשית שיכלה. ען הפרוטוקול אציין שהייתה מעוקרת (את העיקור עברה לפני תשע שנים, כשעוד הייתי קטנה מכדי לתהות על ענייני מוסר ופטרוניזם). כך שאני מנסה לומר שאני מודעת לרעיון המוזר של ביות בעלי חיים, אבל הנה נופלת גם אני למעגל הזה, מאחר וגם אני לא מסוגלת להישאר אדישה לזוג עיניים שננעץ בי באיזה רחוב צידי או מבעד לחלון ראווה של חנות חיות תורנית. אינני מתעלמת לרגע מהאספקטים האחרים, אלא שאני מנסה לעמוד על חשיבותם של המהותיים ביותר ולנסות להבין מה ניתן לעשות בנידון. אלינור

NoKi2sh

New member
אני מבינה את דעתך(בעיקר הקטע של השרשרת)

כואב לי כל פעם שאני שמה לסאי קולר, אני כל כך נגד זה... זה כל כך מפריע לי(ולעזאזל עם הכלבה הזו, היא למדה איך לצאת שהשתחלות מהרתמה החדשה שקניתי לה-כדי שלא תהיה בקולר-ובורחת לחופשי שוב ושוב, ככה שחזרנו לקולר בינתיים)... אך אם לא אשים לה, היא תרוץ לכביש, או תאכל משהו מורעל, או סתם תאבד או תעלם, ולא אוכל לדאוג לה ולהיות שלה. אלינור, לא אני ולא את ולא אמך ולא אבי ולא דורות מספר אחורה, היו אלו שבייתו את הכלבים, וגרמו להם להיות תלויים באדם. אם כבר, אז כבר, כעת אינם יכולים לחיות חיי רווחה *טבעיים*, הטבע כבר אינו הטבע של לפני אלפי שנים,לפני ביותם,בשל השתלטות האדם על כל חלקה פנויה וטובה, ועל אורח חייהם בפרט. והם עצמם שונו והותאמו גנטית התנהגותית וכ'ו לאדם. עכשיו, במידה ותרצי לדאוג לה לחיי רווחה,טובים ככל האפשר, תיאלצי להכנע לנורמות הביות, שבין אם תאהבי אותן או לא, הן קיימות ומכורח המציאות שלנו. עיקור הכרחי, כמה שהיה לי קשה להחליט את ההחלטה הזו, אני חושבת שבחרתי נכון. מקווה שגם את. ^_^

yellow sand

New member
עיקור וסירוס

הם ניתוחים אכזריים ביותר. חיה שעוברת ניתוח להוצאת איברים חיוניים אלה (רחם ושחלות/אשכים) מפסיקה להיות חיה בהרבה מובנים. חיה כזו לא תחיה לעולם חיי מין ולא תוכל להתרבות ולגדל את צאצאיה. אל נשכח שאצל חיות פראיות חיי מין הם מרכזיים. אצל חיות מבוייתות המצב הוא שונה. חיות אלו מוחזקות וחיות חיים "אנושיים" כמעט. לכן, אם לא מאפשרים לחיות אלו חיי מין מלאים +הריון+המלטה +גידול גורים ,חייבים לעקר/לסרס למען החיה.

SCRATCHER

New member
זה ממש ממש לא נכון.

בטבע, בלהקת זאבים, היחידים שיזכו להפוך להורים הם נקבת האלפא וזכר האלפא. שאר חברי הלהקה, שיכולים לעלות על 20-30 פרטים, לא יזכו לעולם לעבור ייחום, הזדווגות והמלטה. זה לא הופך אותם לפחות חיות. כמו כן, חיי המין אצל בעלי חיים (רובם לפחות) הם שוליים ביותר, ומוגבלים לתקופות מסויימות למטרות רבייה בלבד. וגם, על פי סמך מה אתה קובע שעיקור וסירוס הם ניתוחים אכזריים? אני מזכירה לך שהפירוש למילה אכזרי הוא דבר שגורם סבל, שמזיק, ואי אפשר להגיד דבר כזה על הניתוחים הנ"ל.

yellow sand

New member
את מדברת דברים לא נכוניים !

אצל כלבים כל נקבה עשויה להכנס ליחום ,להזדווג , להמליט ולגדל גורים. ההבדל עשוי להיות בכמות (כמה פעמים כל נקבה מזדווגת ). לא כך אצל זאבים. ולגבי עיקור/סירוס, ניתוחים אלו נועדו ,קודם כל, לשרת את בני האדם. אנשים לא יכולים להתמודד עם התרבות של חיות, לאנשים לא נוח להתמודד עם תקופות יחום אצל כלבות או עם צורך מיני אצל זכריים.הבעיה כאן היא בהחזקת חיות בתור חיות מחמד. זהו העוול האמיתי שנגרם לחיות : להפוך להיות תלותיות ברצונות ובשגעונות של בני האדם. למנוע מחיה עולם שלם של חוויות כתוצאה מניתוח זו אכזריות.

SCRATCHER

New member
למעשה אני מדברת דברים מאוד נכונים

הסיבה היחידה שאצלנו כל כלבה יכולה ללדת היא כיוון שבתהליך הביות שיבשנו את המנגנון. בלהקה, נקבת האלפא מונעת באמצעים כימיים (אם אני לא טועה זה באמצעים כימיים, אני לא בקיאה בתהליך) את התייחמותן של הנקבות. כך לא תתרחש הרבעה. אני מאמינה שאם הכלבים יחזרו לטבע, לאחר מס' דורות המצב יחזור לקדמותו.

yellow sand

New member
גם אצל כלבים פראים

כל הנקבות נכנסות ליחום ומזדווגות. נקבת האלפא מזדווגת וממליטה יותר משאר הנקבות אך כולן מזדווגות.

Ultra marine

New member
לא נכון

וגם לא יכול להיות נכון. אם יש לנו קבוצה של פרטים. נגיד 20 פרטים. ונגיד שיש 10 נקבות ו- 10 זכרים. וה- 10 נקבות מורבעות ע"י 10 הזכרים (נעזוב כרגע את העובדה שיש סבירות שיעלה יותר מזכר אחד על נקבה) קצת אחרי, יהיו לך נגיד במומצע 8 גורים מכל כלבה מה שמוסיף ל- 20 כלבים עוד 80 כלבים. אם תנסה להמשיך את מה שכתבתי פה למשך 5 שנים תראה שתהיה התפוצצות אוכלוסין בלתי אפשרית שתגרום לכך שאו שהכלבים ימותו מרעב (כיוון שהשטח לא יהיה מסוגל לספק אותו), או שהכלבים ימותו בקרבות (כיוון שהם יריבו על אוכל) או שהם יתפצלו למס' קבוצות ואז יתפשטו ליותר שטח ויחסלו יותר מזון שיגרום לכך שלא ישאר מזון בשטח עוד יותר גדול. אני יכולה להמשיך... מעשית, "לא הגיוני" שהטבע היה מייצר דבר שכזה. לא מדובר פה בקן נמלים... מדובר על כלבים. בטבע רק אלפא מרביעים אלפא וכל השאר לא נכנסות להריון בגלל שמי ששורד הוא החזק והמשובח. ולא הגיוני שתהיה כזאת ילודה גבוהה באוכלוסיה מסויימת מבלי שתהיה אפשרות לניפוי כללי של החיות עצמן. וחוץ מזה, אין כמעט משמעות לזכר אלפא ונקבה אלפא אם כולם "זוכים" להמליט ולפזר את הזרע שלהם. כל הרעיון הוא שמי שלא ראוי (להיות מנהיג) לא יהיה ראוי להמשיך את עצמו.

yellow sand

New member
אצל כלבים פראיים

כלבות בעלות מעמד נמוך מזדווגות וממליטות פחות מנקבות אלפא. הן גם עוברות יותר הפלות או שצאצאיהן עוברות לאלפא. ככל שהלהקה גדולה יותר, יותר נקבות בעלות מעמד נמוך מזדווגות , ממליטות ומגדלות את גוריהן. זה בטבע.

zooom360

New member
למה מפתיעה אותך?

חוץ מזה שגם כלבים פראיים כביכול הם עדיין מבוייתים, ואין להם את אותה התנהגות של זאבים, או אבות אבותיהם של הכלבים.

yellow sand

New member
עקרונית

יש כלבים פראיים במקומות רבים בעולם. ריכוזיים גדולים יש באפריקה ובאוסטרליה אבל גם באמריקה הצפונית והדרומית יש. כלבים אלה הם פראים בכל המובן של המילה. הם חיים בטבע, ניזונים מחיות בר (בעיקר), חיים בלהקות, כמעט ואינם רגילים לבני אדם.

דונינה

New member
נכון , וגם בארצנו הקטנטונת , ../images/Emo2.gif

לא יודעת אפילו אם להיצטער על זה , כי בסך הכל הלא לבד הם יחד בלהקה , כמו פעם ,,ויש לציין שאף אחד מהם לא נראה רזה או חולה ,לפחות למראית עין .

yellow sand

New member
אני לא מדברת

על כלבים שהם צאצאים של כלבים שפעם היו מבויתיים. אני מדברת על גזעי כלבים פראים לחלוטין. כלבים אלה לא עברו ביות מעולם. הכלבים שאת מראה לי הם כלבים שפעם היו מבויתים, נשארו ברחוב ושצאצאיהם הפכו להיות, עם חלוף הזמן, "פראים". הם אינם פראים טהורים.

דונינה

New member
או קיי סליחה ../images/Emo13.gif

ובאמת , איך אפשר להבחין כמה דורות הם בטבע ?? יש להם צורה אחרת? מסויימת שמאפשר לדעת זאת ?

למעלה