אני לא חושב שבכלל אפשר לסכם את הדיון הזה
ולמצוא תשובות למה מוסרי/לא. הדבר שצריך לעמוד מנגד הוא אחד ויחיד: מרדימים במדינת ישראל 100,000 כלבים בשנה. אני מתנדב בהסגר עירוני למעלה משנתיים וחצי ובכל שבוע יש בממוצע 10 מורדמים, חלקם גורים. כמות הכלבים בארץ עוברת פי עשרות מונים את הדרישה לכלבים כחיות מחמד ואין צורך בגורים, אין צורך עוד בכלבים נטושים, יש מספיק! לפני שהתחלתי להתנדב גם אני לא הבנתי את חשיבות העיקור, או לפחות, חשיבות המניעה מנקבה להמליט (אני שם את הגיזעיים בצד כרגע). עם הזמן הבנתי שאהב לכלבים אינה מתבטאת באהבה להולך על ארבע אצלי בבית, האהבה הזו חייבת לצאת מגבולות הבית שלי ולהגיע לשאר הכלבים בארץ שמזלם לא שפר עליהם. כאן נכנסת חשיבות העיקור/סירוס (אין הבדל מבחינתי), זו הדרך היחידה והבטוחה (בריאותית ומעשית) למנוע את הבאת הגורים לעולם שכולו עצב וסבל ל-90% מהם (רק 1 מתוך 10 כלבים מוצא בית לתמיד, השאר....הולכים לעזעזאל). הפן הבריאותי ברור לך, מכל מה שכתבו כאן, זהו שיקול גם כן. אך הדבר שבשבילי חתם את הגולל על ההחלטה אם לסרס/לעקר היה המצב בכלביות/עמותות/הסגרים בארץ, בגלל אותם חסרי אחריות שמרביעים את כלבתם (במודע או שא במודע), בגלל אלה שלא נותנים לכלבתם להמליט אבל פעם אחת התפספס והופ! 6 גורים נוספים לסטטיסטיקה.... אני מוכן לארח אותך בהסגר העירוני של רחובות ולהראות לך את המראות שעד היום מפתיעים אותי מחדש ומתסכלים אותי כל פעם. רק בגלל אותם פרצופים ורק בגלל שאין פיתרון אחר קיים בימינו, העיקור/סירוס הוא הפיתרון כרגע. אני מייחל לפיתרון אחר, "מוסרי" יותר (תקראו לזה כך), שאינו פולשני, אך הוא לא קיים ואין דרך אחרת. לשמור על הכלבה מזיווג הוא דבר קשה, מתסכל, מעייף, לפעמים מסוכן (זכרים תוקפניים מאוד כשהטסטוסטרון עולה) גם לנו, לא רק לכלבה, אם אפשר להמנע מזה ועדיין להעניק לכלבה אור חיים בריא, ארוך, שמח...אז למה בכלל להכנס לשאלה מה מוסרי ומה לא? - זה טוב לשני הצדדים, לכלבה זה לא יחסר (בגלל הסיבה הפשוטה, שהיא מונעת מהורמונים ולא מכוח המחשבה) ולנו בטח שזה לא יחסר. מבטיח לך שלא תצטערי על העיקור...אני מכיר עשרות כלבות כאלה, כולן שמחות ומאושרות ובכלל לא מודעות לשינוי שעברו. זה בשבילי מספיק טוב בשביל לדעת לא הזקתי להן ולא פגעתי בהן במאום. שיהיה בהצלחה עם כל החלטה שתקחי.