עין הרעה

• פותח הנושא Holi
  • פורסם בתאריך

Justin Angel

New member
בה הא

*ג´סטין נופל על הרצפה ומתגלגל מצחוק* זה ממש עצוב... טוב כדי להוריד עין הרע בתור התחלה צריך להשיג מוח , להכניס אותו לתוך הוואקום הענקי הזה שנמצא בתוך הקופסא הזאת שבא נמצאים העיינים שלך. ואז משהו קסום קורה ואתה באמת מתחיל לחשוב , אחרי שתחשוב טיפה אני בטוח שתמצא שהעין הרעה ירדה. ובבקשה תתחיל לפרט למה אתה חושב יש עלייך העין הרע... מה קרה? החתולה נפלה מהגג? סבא נפגע על ידי מכונית? המצנם שלך התקלקל? *ג´סטין חוזר להתקף הצחוק ההיסטרי שלו*

Holi

New member
לג´סטין

למה אני חושבת שיש לי מזל רע?חזרתי מחופשה "ורוקנו" לי את הבית! אחרי זה אחד אחרי השני המכונית שלי התקלקלה המזגן בבית אחרי שהמכונית תוקנה יצאה לה האוויר מאחד הגלגלים ואם זה לא מספיק היום נשבר לי פסל מזכוכית! זה מספיק בשבילך?

nepthys

New member
בעיית מזל רע

היא בדרך כלל מכיוון שלאדם קורות יותר מידי טעויות, והוא מעדיף להאשים אחרים מאשר את עצמו. מכל אופן תקופות כאלו עוברות, וכל מה שצריך זה לנסות לנצל את התקופה ה"רעה" בצורה הטובה ביותר. מקסימום, עושים פולחן אישי קטן בשביל תמיכה, ואני לא מדברת על פולחן מאגי אלא פשוט על משהו יומיומי כדי לנסות להקל על העצבים.. מדיטציה, ארומתרפיה, מה שלא יהיה..

Justin Angel

New member
למה

את מרצה לו? הוא מסוג האנשים שמוציא לנו שם רע. אחד מאלה שמאמין שברגע שמשהו רע קורה זה ברור איזה כוח עליון שהחליט לרדוף אותו, והוא פשוט חייב לרוץ לעוסקי המג´יק כדי שירפאו אותו מאותה תחלואה ישר דרך האינטרנט. *ג´סטין שולח מבט של בוז עמוק וזלזול רב לכיוון holi*

nepthys

New member
ההבדל ביני ובינך

הוא שאני מאמינה שבורות צריך לתקן, ואתה מאמין שלבורות צריך לצחוק.. אני חושבת שאם הוא מספיק..הממ..אני אקרא לזה "לא בקיא בשטח הרוחני הזה", אז מה שאני אגיד לו עכשיו אולי ישנה את נקודת המבט שלו..

Justin Angel

New member
אני מרגיש פגוע

בכל הזמן שהיתיי ראש האגודה עבדתי לתקן מחסור בידע וטעויות. האיש הזה למעשה הוא בדיוק ההגדרה של בורות "בערות,חסר ידיעה ולמוד. הבורות היא מקור לאמונות תפלות" - אבן שושן אבל ההבדל הוא שהאיש הזה לא מתעניין במג´יק , הוא לא רוצה להבין , הוא רק רוצה להפטר מהכוח המסתורי הזה שרודף אותו ולא מעניין אותו איך.

nepthys

New member
אני מודה שהוא די מצחיק,

אבל עדיין, למה לא לנסות לשנות אותו אפילו טיפה, רק בשביל העיקרון?

Justin Angel

New member
כי

זה בזבוז זמן , עם הוא מסתכן בהשפלה חברתית בשביל אמונות תפלות אני חייב להגיד שהוא יחסית יהודי מאמין. ולנסות להוביל אותו לכיוונו יחסית מיותר כי הוא יחשוב שאנחנו חבורת מטורפים. תאמיני לי מניסיון , זה בסוף יתגלגל ככה.

שעון

New member
נספח

היי ג´סטין. מדי פעם אני משוטטת בפורום הזה, שהוא חדש לי, ולמרות שהנושא המאגי מעניין אותי, אין לי ידע רב, רק גישה. קראתי את חילופי הדברים. אני לא יודעת על איזו אגודה אתה מדבר, יהיה מעניין לשמוע. בכל מקרה, לך יש וודאי נסיון עם כל מיני סוגים של אנשים בתחום או מתעניינים בתחום, ולכן ענית ל-holi כפי שענית. לי אין ניסיון כזה, אך דעתי האישית היא שצריך להתייחס בכבוד לאדם שיש לו שאלה או בעיה, גם אם הוא או היא (ואגב, זו היתה היא, אבל זה פרט שולי, נכון?) אינם ב-level שלך.אהבתי את תשובתה של נפטיס ל-holi, ואינני חושבת שתשובה מעין זו תגרום ל-holi לחשוב שהעוסקים במאגיה הם מטורפים. אגב, רק להעשרת ידיעותיי, האם המונח (עתיק-יומין, לא?) עין-הרע אינו מתייחס למאגיה שחורה? כלומר, כאשר אדם רוצה להזיק לאדם אחר, והשני אינו "מחוסן" רוחנית? לא שזה היה המקרה.. פשוט שאלה לגבי עצם קיומה של משמעות אמיתית מאחורי המונח.. במשלב הגבוה, זו וודאי גם דעתך, אדם אחראי לעצמו.

nepthys

New member
קצת על עין הרע

עין הרע זה מצב בו אדם שונא אדם אחר כל כך, עד שהוא ממש מזיק לו במחשבותיו בלי לדעת על כך. כלומר, כל פעולה מאגית דורשת ריכוז עמוק במטרה, ואם אדם מתרכז מאוד בלהרוס אדם אחר, זה עלול לקרות באמת. אני לא חושבת שכשהיא שאלה אותנו לגבי עין הרע היא בכלל התכוונה למונח הזה, אלא סתם למזל רע. ועדיין, עין הרע זו סתם אמונה טפלה שמבוססת על אנשים שפחדו כל כך מאנשים אחרים, עד שזה השפיע על מעשיהם כאילו האנשים האחרים בעצם הזיקו להם.

Justin Angel

New member
ברור מאליו

ובאופן מיידי זה כוחות על טבעיים שרודפים אותך... לפני כמה דקות מכר שלי שאל אותי באיי סי קיו אם "עין הרע" באמת קיימת , אמרתי לו שהיא בין "מצח קמורה" ל"אף עם שלוש נחיריים". ואני רואה שעדיין לא ממש ניסית את הרעיון שלי שקשור בו להכניס מוח לוואקום הענקי הזה בראש שלך.

זליג

New member
ג´סטין

בעצם התגובה שלך לאדם ההוא... ואין לי כוח לחזור על השמות שקראת לו.. אבל מה שהוא עורר בך... זה משהו שקיים בך אתה מרגיש דומה לו בכל כך הרבה מובנים ולכן מדבר בכזו קטנות.. קבלה לא תזיק לך מחשבותיו וחייו של האחר עד כמה שיראו לך טיפשיים הם שלו וממשיים לחלוטין בשביל האחר ואתה משווה ומכניס את עצמך לתמונה ואתה לא קשור לזה אתה לא מאויים ועדיין אתה מתנהג ככה... הגיע הזמן להתקלף ג´אסטין בהצלחה.. וכל טוב.

Justin Angel

New member
מה?

אני אפילו לא מתכוון לכבד את זה בתגובה חוץ מזה: אני חושב שהסיבה היחידה שאתה מנסה לנתח אנשים זה שאתה מפחד מדי להביט ישר מה נמצא אצלך ומה הבעיות שלך (ושנינו יודעים שזה בב"לת פסיכולוגי , גם מה שאני אמרתי וגם מה שאתה אמרת). ולי לפחות את טיפת האומץ להגיד בדיוק מה אני חושב , אני לא ראיתי הרבה מכם שעשו את אותו דבר בדיוק.

זליג

New member
שוב.....

חמוד... זה אתה שמנתח אנשים זה אתה שפוסל אותם ואת דעותיהם אחד אחד זה אתה שיש לו בעיות להסתכל פנימה זה אתה שלא מקבל את השוני זה אתה שלא חי באחדות אנא מימך ידידי... אל תפיל עלי את ששלך יום נפלא שיהיה...

Justin Angel

New member
בבל"ת

1)אני לא מנתח אף אחד. אני קובע עובדה חד משמעית על הדעה שלי על אנשים. 2) אני פוסל את דעותיהם כי לפי דעתי הם שגויות. זה עדיין פורום והרעיון של פורום הוא ליצור חילופי דעות בין אדם לאדם. לי יש דעה אחת ולאיש השני דעה האחרת. 3) בהתחשב בכך שאני עושה הטלה פנימית כל יום אני מתקשה להבין איך בדיוק אני נמנע מלהביט פנימה. 4) אני לא מקבל שוני? אני באמת פשוט מוכרח לשמוע מאיפה זה בא. אני לא מקבל בורות לשמה וטמטום לשמו , עם כל דבר אחר אני מוכן להתדיין. 5) אין לי שום כוונה להפיל עלייך כלום ולמעשה אין לי שום כוונה להתייחס יותר אלייך. 6) יום נעים וטוב גם לך.

אוטיס

New member
ג´סטין

והרי מילים הם כלום ואתה מקבל דעה על אדם מכלום זה לא עושה אותך למעבר לכלום כל דבר אשר כל אחד מרגיש או חושב הוא שלו אבל אתה עושה זאת כשלך פוסל כל מה שלא שלך אני לא יודע מה אתה עושה בהטלה היומית שלך אבל ברור שזה לא הביא אותך לשום מקום אתה עדיין מגיע מאותו עולם צר של שפיטה השוואות ואגו.. אתה שלא צריך לענות לי. כי אתה רק מקטין עצמך יותר מי שעוסק בהשוואות... סופו שימצא עד כמה קטן הוא... בורות לשמה וטמטום, זה רק חוסר היכולת שלך להבין מאיפה אנשים באים. הפוסל במומו פוסל זוהי קריאת התעוררות ג´סטין... תתעורר כי אתה בדרך לאבדון... יום קסום ונפלא לך... נ.ב ברור לי שהאגו שלך ימציא תשובה אל תתרח ידידי כי ברגעים אלו ממש אני בדרכי למטוס... אני מניח שבכל זאת תכתוב משהו שיצדיק אותך בעיני עצמך והרי אתה עושה את זה כל הזמן אבל לשם שינוי נסה לרשום אותו לעצמך... ויותר מזה... אם זה גורם לך להרגיש ממש טוב... ניצחת...

BomberMan

New member
אחרי כל הירידות, נדבר ברצינות

שלום לך, אני רואה שאף אחד באמת לא התייחס לשאלתך בקשר לעין הרע, וכולם רק צחקו, למרות שאני עצמי לא רואה סיבה לצחוק. קודם ננסה לחשוב - מה היא עין הרע בכלל? למעשה עין הרע מגיעה מהאמונה של עצמך שמשהו רע קורה, את משכנעת את עצמך בזה שיש רוע מסביבך והוא מנסה לפגוע בך, והאמונה שלך גורמת להמשך הדברים. כאשר מישהו אומר לך שיש טקס מסויים להורדת עין הרע, את מאמינה בטקס ומשכנעת את עצמך שאחריו עין הרע תעבור. אחרי הטקס את כבר משוכנעת והדברים הרעים מפסיקים לקרות. איך עין הרע מתגלגת? את אמרת שהבית שלך "נוקה כליל", הבנתי שהכל נגנב, ואז אחרי התקרית הזאת משהו בתת-מודע שלך אמר לך שאולי משהו על טבעי קורה כאן, כי הרי לא עשית דבר רע ולמה פתאום תפגעי... הדבר הכי קרוב בשבילך היה "עין הרע" והאמנת בזה... ואז זה התחיל להגלגל... המכוניות נהרסו, הגלגלים איבדו מאווירם וכ"ו... הדרך לעצור את "עין הרע" או מה שזה לא יהיה, פשוט להפסיק להאמין שזה קיים - כבר הסברתי לך שעין הרע באמת לא קיימת, וכדאי לך להפסיק להאמין בה, והדברים יפסקו מעצמם. מקווה שעזרתי, בניגוד לג´סטין ולעוד כמה אנשים שצחקו פה.

למעלה