עייפות

תודה לך ../images/Emo140.gif

בזה שזה עוזר לך, הוספת לי לפחות חצי קילו שמחה
ותזכור, שחלומות, אם הם נראים קצת מטושטשים, לפעמים מספיק להבריק אותם, רק קצת והכל מתבהר...

שיתוף והקשבה

שלום גדול ! ותודה רבה על השיתוף האישי. מעניין, אני שואל את עצמי "מנקה חלומות" זה מה שהיה פעם "מנקה ארובות" ? תשמע, אני אומר, יש ללא ספק עוצמה בלהביא סיפור אישי, חזק, כנה, מעשי - אבל - יש בעייה וחשוב להבין אותה. אף אחד לא יכול להשתיק את הפחדים של עצמו מתוך זה שהוא שומע איך אתה התמודדת. כל מי שמצוי בטבורה של מערבולת השינוי עובר את החוויה רק כמו שהוא עובר אותה, תחושות, חוויות רגשיות, מסקנות, ותובנות שלך לא יכולים להיות ישימים לאדם אחר. אחד מחוקי התקשורת בסדנה שמטרתה לחדד לכל אחד את ההקשבה לעצמו היא שאנו מקשיבים ומשתפים אחרי דבריו של אחר במה אני הרגשתי אחרי מה שאמרת. לא מה כדאי לך לעשות, לא המלצות, לא פותחים סיפור אישי. זאת לא דרך תקשורת מקובלת, זה אחר מהשיחה החברתית המקובלת אבל בתהליך הזה אדם חייב לעבור את האימון בהקשבה לעצמו ואנחנו כמי שמבקשים, כל אחד לעצמו לצמוח, ולהיות שם עבור אחרים, נדרשים להבין מה עובר עלינו, ולנסות לעזור ע"י בהירות רגשית שאנו מביאים לאחר. חשתי לאורך הדברים שלך את היכולת הזאת להביא את עצמך ואני משוכנע שתוכל למצוא בדרך ההקשבה הזאת דרך שגם תועיל לך וגם לאחרים. פעם נוספת, תודה על השיתוף, שבת שלום, אמיר דרור

odelialah

New member
הוצאת לי את המילים מהפה :(

לא רק שאני בהייטק כבר כמעט שלוש שנים, וללא תואר, נרשמתי ללימודי תואר ראשון במדעי המחשב, ואני כלל לא בטוחה שזה מה שאני רוצה... אני לא יודעת מה אני רוצה :( לא נראה לי שאני רוצה להמשיך לתכנתת... מה עושים? ממשיכים עם התוכנית של הלימודים? חשבתי לכת ללמוד פסיכולוגיה, או אומנות או כלכלה הכל חוץ ממדעי המחשב.. או עוצרים הכל? גם אצלי הכסף מדבר, מפחדת לאבד את רמת החיים אליה התרגלתי בגילי הצעיר... מה עושים?

שאלה

מה למדת על עצמך בשנים הללו ? מה את מרגישה שיש לך לתת לעולם ? מה את מרגישה שאת רוצה לקבל ? ניסית דבר חוץ מעבודת תכנות ? שסת שלום, אמיר

ראשבראש

New member
רק על תהיי "נאציק-הייטק"

האמת שמאחורי מקצוע ההיי-טק, ובכן ידידי אתה לא טועה מקצוע זה גורם להרבה יסורים ובמיוחד לטובים ולרגישים שביננו, מדובר במקצוע שדורש ממך לנתק כל רגש אנושי לסביבה ולחשוב כמו מכונה, שהרי המחשב הוא עמיתך לעבודה, הוא השותף שלך, הוא יד ימינך וכך אם תירצה או לא אתה הופך להיות כמוהו - יצור לוגיסטי שפותר בעיות ע"י לוגיקה ואנליטיות קרה ומחושבת, הרגש נמחק לאט לאט. יש אנשים שבאו למערכת הזאת כבר ככה, נטולי רגשות וקרים (אני קורא להם נאציק-הייטק) הם בדרך כלל מובילים בתחום ומתקדמים בצעדי ענק ככל שהשנים עוברות וזה בזכות השלמות שהם מרגישים אם חוסר הרגשות והריגושים שמקיפים אותם. הצעתי לך היא כזאת: כיוון שנגעת לליבי והזדהתי איתך לחלוטין אני אספר לך את הסוד בגדול והאפור שמאחורי ההי-טק, תפסיק להאמין במה שאתה עושה ותמשיך לעשות אותו טוב והכל יסתדר לך בחיים ומהר, כלומר תבוא כל יום לעבודה תעשה את המוטל עליך (אך ורק מהמוטל עליך) ובשאר זמנך הפנוי תקלל את המקום שבו אתה עובד ותשכנע את עצמך שאתה רק עובד שם ואין לך שום רגישות למקום ואף "נאציק-הייטק" לא יכול להשפיע עליך. ובקיצור תשמור על עצמך ועל תיתן להם להישתלט לך על המוח כולם נצלנים וברגע הראשון שהם לא יצטרכו בך הם יעיפו אותך קיבינימט בלי טיפת רחמים. בהצלחה

DadleFish

New member
או לחילופין,

אמן ואומן, שיוצר דברים מאפס ומעביר מסרים. הכל עניין של נקודת השקפה. מעבר לכך, אני לא מכיר הרבה אנשים אצלי בעבודה שהאינטראקציה היחידה שלהם היא עם המחשב. למען האמת, רוב היום אני באינטראקציה מול אנשים - מסיבות שונות ומגוונות.

וואלה

קשה לשמוע את העצה הכל כך לא אנושית שאתה מביא כך אתה נוהג עם עצמך ? אפשר להימלט מהניצול ע"י אטימות ? הרי אתה פוגע בעצמך חזרה. לא כך ?

qweasd1

New member
וואו.. תיארת את השכן שלי בopen spac

בדיקנות מופלאה..
. זה האיש העצוב ביותר שפגשתי, אכול ציניות ומרירות (בן 35 בערך), משקיען היסטרי, טיפוס נוטף אלימות כבושה.

chiptool

New member
עצה מנסיון לא שלי

חלקכם בטח קרא את "הנזיר שמכר את הפרארי". אני התחלתי וזורם איתו בקושי. "הנזיר" הוא בגדול ספר על צמיחה והתפתחות אישית. הפך להיות התנ"ך של כל מחפשי הדרך למיניהם. הקיצור, חוץ ממליוני האנשים בעולם שהספר הזה השפיע עמוקות על חייהם, אני מכיר אישית וגם שמעתי על כמה אנשים שהגיעו לתובנות והארות בעקבות הקריאה בו. ממה שכן הספקתי לקרוא בו, העיקרון המרכזי מתוך כמה הוא : תסמן את הדברים שבאמת חשובים לך, שהם המשמעותיים ביותר עבורך, אלו שבעוד 40-50 שנה כשתסתכל אחורה (עד 120) תשמח שבחרת בהם, ותחתור אליהם. פשוט, לא ? הטענה היא שכל השאר מסתדר מעצמו כשאתה עושה את הבחירות שעושות לך טוב. תראה את 'מנקה החלומות' מעלי למשל. ולחשוב כמה אימיילים עם מצגות טיפשיות בסגנון זה מחקנו במהלך השנים, אה ? בהצלחה במסע.

sefin

New member
הי SAD ONE

התשובה היחידה שיש לי להגיד לך כאחד שגם עובד בהיי (?) טק. JOIN THE CLUB.

DadleFish

New member
מבין לגמרי את מה שאתה אומר.

גם אם אני לא מזדהה - כי אני בהיי טק וזה מה שאני אוהב לעשות - אני לגמרי מבין לליבך. אתה לא היחיד. רבים הם האנשים בתעשייה שלנו שסובלים. הם מקנאים באלו שבאים ב-8 והולכים ב-5 הביתה. כמובן שהם לא לוקחים בחשבון שגם האנשים ההם מקנאים באחרים - אולי בהם עצמם - וכן הלאה. בכל מקרה, אני לא חושב שאדם צריך לעשות משהו הפוגם ולו במעט באיכות חייו - ואני לא מדבר על האיכות הנובעת מכסף. הבעיה היא שאת המשכורת המכובדת שלך לא תקבל בשום מקום אחר. אולי חצי ממנה, אולי מעט יותר; על אחת כמה וכמה, מכיוון שתהיה ברמה נמוכה בכל תחום אחר שבו תבחר - לפחות עד שתצבור נסיון. אז מה עושים? עומדות בפניך מספר אופציות, כמו שאני רואה את זה. תחילה, ייתכן שמצבך הוא מצב חולף. במידה וזה כך - אם תשנה אותו, תצטער מאוחר יותר על מעשיך וייתכן אפילו שאת הנעשה לא תוכל להשיב. בהנחה שאתה משוכנע שזה אינו מצב חולף, ובהנחה שאתה מצפה ליהנות מחייך 24/7, הרי שעליך לשנות משהו בשגרת חייך. שים לב שאין פתרונות קסם! לא תקום מחר בבוקר וחייך יהיו זוהרים ומאושרים ומושלמים, כתוצאה משינויים כלשהם שתעשה. תמיד יש TRADEOFF. מה שכן, הבחירה להיות מאושר נמצאת בידיך. אתה מבין, גם אם תשנה דבר קטן - אולי שינוי קטן בכיוון שבו אתה צועד בעבודה; אולי שינוי קטן בשעות העבודה; אולי הטבה כזו או אחרת, לא כלכלית אלא נפשית - זה תלוי בך - כל שינוי קטן עשוי לעורר אצלך שינוי גדול, שכן כרגע (כמו שאני רואה את זה), אתה מרגיש תקוע. אתה יכול, מצד שני, לבחור בשינוי דרסטי. אולי לעזוב את מקום עבודתך. אולי זה מה שיעורר אותך - אבל אולי לא. עליך לחשוב היטב על מצבך כרגע, ואיך אתה יכול לשפר אותו ללא שינויים דרסטיים. איני יודע אם יש לך משפחה לפרנס או מחויבות כלכלית אחרת, ואיני יודע מהן התוכניות שלך לעתיד. בכל מקרה שווה להתחיל את השינוי מבפנים ולא מבחוץ. אולי לגלות - עם עצמך - מהו הדבר שחסר לך באמת. בהצלחה!

michelv

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifFeel the Same

ממש את אותם מילים הוצאת לי מהפה אני מרגיש כך בדיוק, לאחרונה גליתי שגם אני עייף מהכול בעבודה ושום דבר כבר לא זורם כמו שהיה למרות שבלי מחשב שבוע אני מתחיל לאבד את הצפוןואני חושב שאני במקצוע הנכון אבל עדיין יש את אותה הרגשה של מתי יגמר היום, בדיוק היום העלו לי את המשכורת אבל האמת האמת גם שאני מפחד להגיד את זה ולחשוב על היום למחורת היתי מעדיף שהיו נותנים לי מכתב פיטורים כולי צמרמורת לחשוב על כך, נראה לי שאני עומד בפני עידן חדש מהיום כהתחלה אני נרשם לקורס כולשהו מכמה סיבות א זהו משהו שיגרום לי לצאת מעבודה יותר מוקדם ב הציפיה שיש לי משהו אחר ללכת אליו וישבור שיגרה (עבודה בית חברים) ג משהו קצת לנפש למוח עם כיוון מחשבה אחר בטוח יגרום לי לחידוש כוחות ועוד אני כותב ניזכרתי שתמיד רציתי ללמוד עיסוי ןבשאר הימים שאין לי קורס השקיע בעבודה בדיוק כמה שצריך ומיצדי שכול ה RELASE יחכה ליום מחר שום מכתב תודה לא יחליף את החיוך של הבת שלי שאני בא הביתה מוקדם יותר תודה לך ועלת את הנושא אני כבר מגיש הקלה

שגיא24

New member
ראיתי זאת בעיניים של מראיין לעבודה

הייתי במספר ראיונות עבודה בהיי-טק לאחרונה. אני רוצה לציין שיצאתי מכולם מחוזק יותר ממה שנכנסתי. אולם לא התקבלתי לאף אחת מן המשרות הנ"ל, אבל זה ממש לא נורא כי יש לי עוד מלא עניינים אחרים שבהם אני עוסק להנאתי, כתיבה למשל. בכל אופן, ראיתי בעיניים של המראיינים שלי שהם עייפים, סחוטים. בקושי הצלחתי לראות אצלם חצי חיוך על הפנים. הם נראו לי אנשים נבולים, חבולים, פגועים, סגורים. אנשים שנדמה שלא ראו אור שמש לאחרונה. לא חושב שהם מאושרים בעבודה שלהם. זה קצת מוזר לי המצב הזה. ישבתי בראיון עבודה ובמקום שיחקרו אותי תחקיר מעמיק, כל הזמן קבלתי פידבקים חיוביים על דברים שאני עושה בחיים הפרטיים שלי ואיך אני מספיק הכל ואיך אני לומד גם זה וגם זה. המראיינים הרגישו קצת מאויימים ממני לדעתי. בכל אופן, אני יכול להבין לגמרי את מה שציינת. מספיק להסתכל על אדם לתוך העיניים ולראות האם הוא מאושר במקום שבו הוא נמצא או לא. התחושה הפנימית הזאת משתקפת החוצה. אולי זה לטובה שלא התקבלתי לעבודה בהיי-טק, כי ככה אני נהנה כרגע מחופשת הקיץ שלי מלימודים וגם עושה דברים אחרים במקביל שמסבים לי המון אושר ולדעתי גם יהיו מקור הכנסה נהדר עבורי בעתיד.

coaxcable

New member
קודם קח לך קורס שנקרא

לחץ ושחיקה, שקשור גם אבל לא רק לתורות אירגוניות. הוא מדבר על כך שבשלב מסויים הגוף עובר מעין טראומה. טראומה זו מונעת ממך לתפקד עד כדי פגיעה במבנה הקיומי. כלומר, םגיעה נפשית-פיזיולוגית (מחשבות על עזיבה, עצבנות יתר, עייפות. שיחות עם אישתך וכדומה..). פעמים רבות, אתה, האדם העובר תהליך זה של לחץ ושחיקה, בעיקר, בורח בדרכים שונות מן הבעיה. עולות שאלות..כמו ששאלת למעלה. בי ןהדרכים להתמודדות ישירה (בין אם סבילה-ישירה או סבילה-עקיפה, אן ישירה-פעילה וכדומה ניתן למנות שיחה עם אחרים על הבעיה, "בכיינות", מריבות, שתיה או סמים שאסורים, התמודדות עם הבעיה עצמה בלי לשאול אלא לעשות). מה שקורה, בקיצור נמרץ: רע לך, משעמם לך..חפש עבודות אחרות. נכון - המשק למטה והכלכלה לא משהו. אבל תמיד לאבד זה דבר שצריכים לעשות גם אם זו רמת חיים. הידעת שתגיע לרמה בה הינך נמצא היום? לא! לדעתי ממש לא! - למדת והשקעת..אז תוכל להתפשר קצת ולחפםש משהו שאתה אוהב לעשות וגם לעבוד בו. אם אתה אומר שמה שאתה עושה כיום נוח וטוב לך אבל לא ממצה, נסה לקשר בינו לבין דברים שאתה אוהב באמת וליצוןר מעין שילוב של "כיף" ו-"עבודה". רק זכור לך! ברגע שאתה מוותר על משהו שהינו תחביב שלך ויוצר ממנו עבודה או מקשר אותו לעבודה..כשתרצה "לנוח" ממנו יהיה קשה לך ותצטרך לחפש דברים אחרים לעשות במקומו. כלומר, איבוד של משהו לטובת אחר. אז נסה להיות יותר בהיר וברור עם עצמך: עבודה באמת מעניינת או משהו שקל ונוח לך.. או משהו כזה

bat sheva1

New member
../images/Emo42.gif

העייפות וחסר שביעות הרצון שאתם מתארים, אינה קשורה ישירות למקום העבודה.מקום העבודה הוא השתקפות שלנו. כשם שכל דבר הקורה בחיינו משקף את מי ואת מה שאנחנו. האם שאלת פעם את עצמך, מהי המוטיבציה שלי? מדוע אני כאן? מה אני רוצה להשיג? לפי התשובות שתקבל, אם תהיה כנה לעצמך, אתה גם תוכל להבין מדוע לא טוב לך במקום העבודה, כלומר בחיים שלך. כי כל דבר שאנו עושים ממוטיבציה לא נכונה, סופו לפגוע בנו בהמשך הזמן.

qweasd1

New member
מה ששינה עבורי

היה למצוא משהו אחר.. נוסף; משהו לנשמה (עם פוטנציאל לכיס). משכורת 5-ספרתית זה נפלא, אבל אחרי כמה שנים זה מתיש. הנקודה היא, שלא חשוב מה תתחיל, החיים שלך יראו אחרת, כי ההבדל בין להיות נגרר בחיים לבין להיות יוזם, ישנה לגמרי את כל הראיה שלך על החיים, ו"הבכיינות" פשוט נעלמת. למרבה ההפתעה, גם מקום העבודה שלי נהנה מזה - אני מתחיל לעשות יותר דברים, לתמוך ביותר פעילויות.. כולם מרוצים, והכי טוב? "נאציק ההיטק" שיושב בקיוב לידי וטורח להמציא ולספר לכולם דברים עלי, מטריד אותי פחות.

אסקורט

New member
אני יכולה לספר לך מה אני מנסה לעשות

אני יכולה לספר לך מה אני מנסה לעשות בחיים שלי כדי לצאת ממעגל העייפות. עדיין לא הצלחתי להגיע למקום שאני קוראת לו הצלחה אבל זה עניין שלוקח קצת זמן. אם זאת לא יעלה לך כלום להקשיב: אני מתכנתת במקצועי, וכבר ממש קצתי בעולם הייטק שמייטק אבל זה מה שאני יודעת לעשות (והיום ללמוד משהו חדש עשוי לקחת שנים) והמשכורת כמו שאתה בודאי יודע "כלוב של זהב"... עם זאת ובמקביל לעבודה בעקבות קריאת ספר שנקרא "אבא עשיר, אבא עני" החלטתי לעשות קורס שנקרא "השקעות בשוק ההון". אני לא מבינה בכסף, באוניברסיטה פתרתי אינטגרלים לארוחת בוקר אבל לחבר שקל ועוד שקל אף פעם לא ידעתי (רק בגלל שמדובר בכסף לחבר אחד ועוד אחד אני דווקא יודעת). הסתבר לי: אלף שכסף (שוק ההון) זה תחום מרתק ומגוון מאוד (יש בו אלמנטיים טכניים מרתקים עם אלמנטים פסיכולוגיים מרתקים לא פחות), בית זה לא במקום קריירה זה בנוסף וזה מכניס הרבה עניין חדש לחיים (גם אם אתה לא משקיע בפועל). גימל אתה יכול לשפר משמעותי את מצבך הכלכלי אולי לא לטווח הקרוב אבל בודאות עד לפנסיה (וגם זה חשוב, אל תהיה גרידי ואל תזלזל). דלת זה מהווה השלמה לטיפול פסיכולוגי. דיברת כאן על לקחת סיכונים נכון? אז לנהל סיכונים זה בדיוק מה שלמדתי בקורס. זה טוב לכסף אבל מצויין גם לעוד אספקטים בחיים. אמנם הקורס דיבר חד-משמעית על כסף אבל בן-אדם פתוח ואינטליגנטי יכול לגזור מהידע הזו פילוסופיית חיים אלטרנטיבית לזאת שרובנו חיים על פיה. אני מנסה את הפילוסופיה הזאת כעת בנתיים לשביעות רצוני: אני עוד לא עשירה ועוד לא מאושרת אז לא אתיימר כאן למכור סיפור הצלחה מובטח. היומרה היחידה שיש לי כאן להיא להציע לך עוד רעיון. כזה שמשנה משהו אבל בלי לעשות מהפכה שאולי אתה אכן לא בנוי לה כרגע... הרשה לי להזכיר שבני אדם הם תוצר של אבולוציה ולא רוולוציה... ולפעמים בשביל להניע שינוי של ממש צריך רק שפרפר ינפנף בכנפיו אי שם בהונג-קונג (אמונה פרטית לא עובדה שאי אפשר לחלוק עליה) בהצלחה כל אופן, אסקורט

שאלה

שלום ותודה על הצוהר החדש שפתחת, רציתי לשאול : האם ומה למדת על הקושי שאיתו הגעת, לחבר שקל לשקל ? האם הצלחת להסיר שם איזו שהיא חלודה ? לאיזה מקומות אחרים בחיים לקחת את העניין ? מעניין ! תודה על השיתוף, אמיר דרור

למעלה