שיתוף והקשבה
שלום גדול ! ותודה רבה על השיתוף האישי. מעניין, אני שואל את עצמי "מנקה חלומות" זה מה שהיה פעם "מנקה ארובות" ? תשמע, אני אומר, יש ללא ספק עוצמה בלהביא סיפור אישי, חזק, כנה, מעשי - אבל - יש בעייה וחשוב להבין אותה. אף אחד לא יכול להשתיק את הפחדים של עצמו מתוך זה שהוא שומע איך אתה התמודדת. כל מי שמצוי בטבורה של מערבולת השינוי עובר את החוויה רק כמו שהוא עובר אותה, תחושות, חוויות רגשיות, מסקנות, ותובנות שלך לא יכולים להיות ישימים לאדם אחר. אחד מחוקי התקשורת בסדנה שמטרתה לחדד לכל אחד את ההקשבה לעצמו היא שאנו מקשיבים ומשתפים אחרי דבריו של אחר במה אני הרגשתי אחרי מה שאמרת. לא מה כדאי לך לעשות, לא המלצות, לא פותחים סיפור אישי. זאת לא דרך תקשורת מקובלת, זה אחר מהשיחה החברתית המקובלת אבל בתהליך הזה אדם חייב לעבור את האימון בהקשבה לעצמו ואנחנו כמי שמבקשים, כל אחד לעצמו לצמוח, ולהיות שם עבור אחרים, נדרשים להבין מה עובר עלינו, ולנסות לעזור ע"י בהירות רגשית שאנו מביאים לאחר. חשתי לאורך הדברים שלך את היכולת הזאת להביא את עצמך ואני משוכנע שתוכל למצוא בדרך ההקשבה הזאת דרך שגם תועיל לך וגם לאחרים. פעם נוספת, תודה על השיתוף, שבת שלום, אמיר דרור