עייפות

sad/one

New member
עייפות

שלום לכל החברים והחברות הנחמדים המאיישים את הפורום הזה. לאחר מעבר ראשוני על ההודעות שנכתבו כאן יש לי הרגשה שהגעתי למקום הנכון. אני לא אאריך ואתאר את כל הדרך שעשיתי עד לנקודת הזמן בה אני נמצא כיום. מה שכן אומר הוא שבשלוש וחצי השנים האחרונות אני עובד באותה משרה, ובאותה חברה. אמנם השינויים הארגוניים התכופים , מה שמאפיין חברות הייטק גדולות, גרמו לתזוזות כאלו ואחרות במיוחד בשרשרת המנהלים שמעליי, אבל בשורה התחתונה אני מבצע את אותו התפקיד. התפקיד הוא טוב , הוא מעניין , הוא מאתגר, הוא מאפשר לי למצות את המיטב ממני. המיטב - אולי , אבל לא בדיוק. לאחרונה, התחלתי להרגיש לאות שהולכת ומתגברת עם הזמן. זה מגיע לכך שבימים מסוימים השיא של אותו היום הוא הנסיעה הביתה, בה אני פיזית לא מסוגל לדבר עם אף אחד בטלפון (בניגוד לעבר בו הייתי מדבר ממש עד פתח הבית), אלא רק מאזין למוסיקה ומרוקן את המוח מכל מחשבה אפשרית. העייפות הזו מתבטאת בדרכים נוספות כמו ימים בהם אין לי חשק לעשות כלום. אבל זהו רק סימפטום. זה לא שאם אני אקח שבועיים חופש זה יעבור, זה יותר והרבה יותר מזה. לאחר מספר שיחות שקיימתי עם חברים, אני מגיע יותר ויותר למסקנה שאני רוצה שינוי. שאני מחפש משהו אחר. שדרך החיים הזו אליה נקלעתי היא לא מה שאני באמת רוצה (על שאלת מיליון הדולר - אם מודיעים לך מחר שאתה זוכה במיליון דולר כמה זמן לוקח לך לקום מהכיסא במשרד אני עונה - לא יותר מכמה שניות...). השאלה הגדולה היא "איך". שאלת היציבות הכלכלית (רשת בטחון שאני מחפש בעקבות התחייבויות קיימות, משפחה, רמת חיים שאני לא רוצה לאבד) גורמת לתשובות להתרחק ממני, ומצד שני מתחשק לי לקום וללכת, תוך ידיעה שאמצא את הדרך , כמו שמצאתי אותה עד כה לאורך כל חיי. איך עושים את הצעד הראשון ? איך יודעים לאיזה כיוון ללכת ? מה עונים על שאלת חוסר היציבות ? ואיך לעזאזל מתמודדים עם הסביבה ? אודה לך אם תתנו כיוון מחשבה או אפילו עצות פרקטיות.

חומר למחשבה

שלום, הגוף, והמחשבות צועקים הצילו ! כמובן שתעלנה שאלות נוקבות והגיוניות וכמובן שתפנה גם לסביבה, למי נכון להקשיב, כיצד להקשיב, איך להתחיל לברר עם עצמך על שאלות אלה ונוספות עוסק המאמר - תקיעות היא רק תחילת הסיפור - אסטרטגיית שינוי קריירה אתה מוזמן לקרוא אותו, תוכל גם להרשם לקבלת העלון שיעסוק החודש בשאלות קרובות לעניין. בהצלחה בהמשך הבירור אמיר דרור למאמר

sad/one

New member
תודה ובקשה

היי אמיר, תודה רבה על העצות. קראתי את המאמר אבל אני לא מרגיש שהוא תרם לי מבחינת היכולת לקבל את ההחלטה. נכון - אני באמת תקוע ומרגיש תקוע אבל מכאן ועד לקבל את ההחלטה , הדרך היא ארוכה , והוויתורים כואבים. לא יודע.

motior

Member
דומה לסיפור שלי

נראה לי שהסיפור שלך דומה לסיפור שלי. אחרי התלבטויות רבות החלטתי שאני צריך להחליף עבודה ועדיין להמשיך בקו הקריירה המקורי שלי (מנהל פרוייקטים במחשבים) אך עם שינויים מסויימים באופי העבודה. (מה שהסתבר לי כמאוד נכון כשפיטרו אותי לפני שבועיים...) גם לי המאמר על תקיעות לא ממש עזר, אך ברור שאין פתרונות קסם ולא קיים אדם או מאמר שיכוון אותך בחמש דקות לכיוון הנכון. אולי אם תוסיף קצת יותר פרטים על אופי עבודתך, השכלתך, החברה שבה אתה עובד (לא שמות - רק אופי הארגון) אנשים אחרים יוכלו לתת עצות יותר ספציפיות.

sad/one

New member
דומה / לא דומה

אני לא יודע עד כמה הסיפור הוא דומה. אני מנהל פרוייקטים בחברת תקשורת גדולה, עובד מול לקוחות בחו"ל. בהשכלתי אני כלכלן למרות שמעולם לא עסקתי בתחום. השינוי שאני מחפש הוא יותר מהותי , שזה אומר לנטוש לחלוטין את התחום, שכן אני מוצא שהוא לא מעניין אותי יותר , לא מאתגר יותר, ובטוח ובטוח שלא ממצה את הכישורים שלי. השאלה הגדולה היא - אם יש לי רשת בטחון כלכלית לכמה חודשים, אבל עדיין אין לי כיוון ברור - האם שווה לקחת את הסיכון ?

לדעניותי כדאי לקחת את הסיכון

תמיד יהיה קשה לעזוב את ה-comfort zone ולחפש כיוון אחר; בנוסף, לדעתי כשאינך עושה דבר בנוגע לשינוי אותו אתה מחפש אתה מסתכן בלהשאר תקוע.

קבל תיקון

תהליכי קבלת ההחלטות להם אתה מורגל עובדים בלוגיקה בה מסמנים את המטרה ולאחר מכן גוזרים את ההתקדמות על פי שלבים אפשריים. מנתחים אופציות, בוחנים היבטים לכאן ולכאן ומגבשים אסטרטגיה. את הגישה הזאת להביא לסוג ההחלטה בה אתה מצוי אי אפשר להביא. את זה קשה לתפוס, זה נשמע "תיאוריה", זה לא נראה "עצה מעשית" אני מכיר היטב את התגובות הללו. העבודה שאני מצאתי רלוונטית מתחילה במקום אחר והוא המקום הרגשי, גם על זה אתה יכול לקרוא באתר, אבל לא כל אחד יכול בקלות להיכנס לתדר הזה. אני יכול לומר לך על קבוצת גברים איתם עבדתי לאחרונה, כולם אנשי הייטק, זה לקח כמה מפגשים, כל אחד בקצב שלו, שהתחילו אסימונים ליפול, גם כאן, כל אחד והאסימונים ( התובנות ) שהיו רלוונטים עבורו. תתחיל להתעניין בכל סוג של חומר שיכול להיות רלוונטי ולדבר עליך, ספרים, הרצאות, סדנאות, מאמרים, משהו שיעשה לך קליק - יעשה. משם תראה איך הלאה חוץ מזה גם אם אחרים מדווחים על אותן חוויות ומחשבות, זה לא כל כך פשוט ואין להקיש ממצב למצב, חשוב לשמוע רק את עצמך ולא לחפש פתרונות שאולי היו טובים לאחרים. זה נכון שכולנו פועלים בהיגיון אבל הבסיס הרגשי שונה והוא הדבר שמשפיע. זה תהליך שידרוש ממך להתקלף אחרת אתה עלול למצוא את עצמך חוזר על שגיאות ועולה על מוקשים שהיום אתה מבין את המחירים שלהם. צר לי שאני לא יכול להוציא מהמדף משנה סדורה ומוכחת, את הספר שלך רק אתה יכול לכתוב. עד כאן ואשמח להמשיך לעזור ככל שאוכל אמיר דרור

pedal

New member
מראה של עצמי...

אלוהים..איזה פחד..אני קורא את השורות וכאילו אני כתבתי את זה מלה במלה.. אתה מתאר בדיוק את מה שעובר עלי במשך תקופה לא קצרה. אני גם מתחבט אבל אין לי שמץ מושג איך עושים את זה מבלי לסכן את המצב הכלכלי (יש התחייבויות, רמת חיים ילדים וכו,).. אין לי מושג, התאוריות יפות אולם נראה לי ששוב הכל מתחיל ונגמר בכסף. אם היה לי מספיק כסף לעשות מה אני באמת רוצה אז הייתי עוזב הכל, אבל החיים זה לא תמיד כבקשתך. לא יודע..:)

ובכל זאת

מזל שנכנסת, מצאת שאתה לא לבד. לא שזה מביא לאיזה שהוא פתרון, אבל אולי יכול לתת קצה חוט, כי לחיות עם פחד במשך תקופה לא קצרה - זה מתכון בטוח לקיצור חיים. אני לא צוחק, תנסה להגיד לפחד שיש כסף ושיסתום את הפה שלו. נראה לך שהוא ירגע ? הוא ירגע אבל החלק השני שכבר רוצה ללכת הלאה צועק הצילו ותנסה אז להשתיק אותו ותסביר לו שיש כאן ביטחון - הוא יביא לך את ה"אין אנרגיה" הזה, עייפות, עצב, וכו'. מה אני רוצה לומר - נכון צריך כסף, אבל : 1. אם בונים תוכנית פעולה שלמשך תקופת מעבר אבא ירויח פחות ויש הסכמה על זה אז אפשר להסתדר עם פחות מותגים ועדיין לחיות טוב. 2. כשאבא עושה שינוי שעושה לו טוב כל המשפחה מרגישה שקיבלו אבא חדש והשמחה יכולה להניע את כולם. 3. אם הצלחת בעבודה עד היום, אתה יודע שיש לך יכולות, צריך להתחיל לראות איך הופכים אותן למעשיות בתחומים אחרים. הסבה יכולה לקחת זמן אבל זה לא סוף עולם מבחינה כספית. לגבי "החיים זה לא תמיד כבקשתך . . " לא רוצה להתפלסף על זה כרגע אבל יש שפע של הוכחות עד כמה יכולים כוחות פנימיים להוביל ולעצב את החיים שאנו רוצים לחיות. אלה כלים שאפשר ללמוד. הרבה ספרים שאפשר להתחיל להתידד עם גישות ודרכים ליצור מציאות. זאת הסקרנות שלך לבחון את התקפות של הנחת המוצא הזאת שתוביל אותך להכיר מה יש לעולם להציע. דרך צלחה אמיר

dinat

New member
איפה אמא

למה רק אבא, אמא לא יכולה לעשות שינוי ?????

Dorfl

New member
איך אדם שקם כל יום מוקדם ומבלה

חלק גדול מאוד מהיום בפעילות שהוא לא אוהב יכול להגיד שהוא "לא רוצה לאבד את איכות החיים" שלו?

inbal76

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

זאת בדיוק מה שאני רוצה להגיד! (ולפני שאמיר מתקן אותי
- להגיד לעצמי , כי אולי ל- sad/one האמירה הזאת דווקא לא מתאימה) מה זה איכות חיים? איכות חיים זה לגור בבית גדול ויפה? (שאני "אהנה" ממנו בשעתיים פלוס-מינוס המסכנות של היום שישארו לי אחרי שאחזור מהעבודה ב-20:00 ועד שאלך לישון, ואהיה יותר מידי עייפה בהן בשביל לשים לב אפילו איזה בית יפה יש לי) איכות חיים זה אוטו יפה? (שאני "אהנה" ממנו בפקק אחד בדרך לעבודה ובפקק שני בדרך בחזרה) איכות חיים זה חופשות במלון 5 כוכבים? (3 שבועות בשנה, מתוכם שבוע ראשון מאמץ עילאי להוציא מהראש את הטרדות והלחץ של העבודה, ושבוע שלישי דיכאון מהמחשבה שתיכף חוזרים אליה) בכלל, לסבול 49 שבועות בשנה, בשביל להנות 3 שבועות (נגיד, ואפילו אם זה יותר) זה לא נראה לי יחס הגיוני. בדיוק כמו שלסבול 10 שעות ביום - ומי שעובד כאן בהייטק יודע ש-10 זה במקרה הטוב - בשביל להנות שעה-שעתיים - אם מורידים את זמן השינה ופעילויות בית אחרות שאינן "פנאי" נטו - בעיני זה פשוט לא סביר ולא שווה את זה. זאת לא דרך הגיונית לחיות את החיים. פשוט לא. זה לחיות בשביל העבודה במקום לעבוד בשביל החיים. בשבילי איכות חיים זה דבר ראשון לקום בבוקר בשימחה לקראת יום העבודה. אני לא מצפה באמת שכל בוקר זאת יהיה כזה אושר, ושלא יהיו גם בקרים של חוסר חשק, אבל אם המחשבה הראשונה שלי כל בוקר כשאני פותחת את העיניים היא "אוי לא... עוד יום עבודה..." אז משהו מאוד מאוד לא בסדר כאן.

motior

Member
האם היי-טק = סבל?

האם לעבוד 10-12 שעות ביום זה לסבול? לא בהכרח. אני נמצא במקום העבודה הרביעי שלי מאז שהשתחררתי מהצבא. היו תקופות שנהניתי מהעבודה - גם אם עבדתי הרבה שעות ולקחתי מעט חופשות. היו תקופות שממש סבלתי (כמו בשנה האחרונה). לצערי, הנסיון שלי הוא רק במחשבים. אבל יש לי חשד שגם בעבודות אחרות יש תקופות טובות יותר ופחות ומקומות טובים יותר או פחות. אני לא ראיתי שאחותי הגרפיקאית מאושרת יותר מהעבודה מאשר אחותי התוכניתנית. ודוקא המקצוע מתאים לי... לכן אני מחפש שינוי בתוך העולם שלי. ואגב הכסף - פעם חשבתי שאני מרויח טוב. היום אני יודע שאני מרויח טוב יחסית, אבל לא כמו פועל נמל, נהג זבל או מציל.

inbal76

New member
בהחלט לא

לא אמרתי ולא התכוונתי שהיי טק = סבל. בשביל אדם אחד זה יכול להיות סבל, ובשביל אדם אחר זה יכול להיות אושר. מה שאני אומרת זה שלעבוד 10-12 שעות ביום בעבודה שאתה לא באמת אוהב (וזו יכולה להיות כל עבודה בכל תחום) זה סבל.

הצעד הראשון - מתחיל בראש ../images/Emo132.gif

שאלת איך עושים את הצעד הראשון – ואני אספר לך סיפור אישי. כשפיטרו אותי מהעבודה (ועוד תוך כדי שירות מילואים) היייתי במצב שבו מצד אחד הייתי בתפקיד די בכיר, עם משכורת מכובדת וכל הסימבולים הנלווים למעמד שמקבעים אותך לנוחות, ומצד שני כבר "בא לי להקיא" מהמקצוע, המקום ומכמה מהאנשים. ואז פוטרתי
חלק אחד שלי – בבטן ידעתי שאני צריך להגיד תודה על המתנה הנפלאה. החלק השני – כל הפחדים שלי ושל משפחתי הפולניה, של חמותי ובקיצור של כל הסביבה ואחותה – התנפלו עלי בבת אחת: "אוי ואבוי, יש לך כבר משהו אחר?" (אמא שלי, כשסיפרתי לה שפוטרתי) "החארות האלה, אחרי כל מה שעשית למענם? מצאת כבר משהו?, (חמותי, כנ"ל) "השוק עכשיו על הפנים, מה תעשה?" (חברי הטובים, מנסים את כוחם בעידוד...)
ואז חבר (רב שנים ורב פעלים) זרק לי אסימון על הראש: "תגיד תודה שקיבלת את האיתות בצורה כזו, ולא דרך איזו מחלה או קטסטרופה אחרת" (והוא כבר אחרי סרטן ועוד כמה דברים מאד לא נעימים). ואז התחלתי במלחמה מול הפחדים... אז אם אתה שואל אותי – נותנים לך הזדמנות לעשות את הצעד לבד (ואני קיבלתי לא מעט כאלה), ואם אתה לא קולט את הרמז – אתה מקבל את זה בפרצוף (כל אחד והמזל שלו). כואב? כן. מפחיד? בטוח. והסביבה? רובנו לא יודעים לתמוך ולתת חיזוקים, כי לא קיבלנו כאלה בילדות, ולכם אין מה להאשים את הסביבה או לצפות לשינוי בין לילה – כל אחד מגיב מהפחדים שלו, ויש מיעוט שיחזקו אותך וישמשו לך כתף. תהליך של שינוי הוא ארוך, כי הוא אף פעם לא מסתיים – אבל יש דרך אחרת לבחון את הדברים. נניח שקיבלת שתי אלטרנטיבות: האחת – חיים נוחים ובטוחים, מצב כלכלי טוב, עבודה נחשבת בעיני הסביבה אבל קצת פשרה עבורך, בקיצור עטיפת הצלופן הנראית כל כך נוחה – אבל בתמורה אתה מוותר על השמחה הפנימית שלך... השניה – השמחה והאושר בראש סדר העדיפות, כיף עם המשפחה, עשיית מה שאתה מרגיש באמת בבטן – אבל בתמורה אתה מוותר בשלב הראשוני על הביטחון הכלכלי, צריך להתמודד עם פחדים ועם ביקורת מהסביבה, וללכת בדרך שלא מראה לך מראש לאן היא מובילה. במה תבחר? אף אחד לא יוכל לענות במקומך, אבל אתן לך כמה דברים מהניסיון שלי: מישהו חכם אמר פעם שאדם עשיר לא נמדד בכמה שיש לו, אלא האם יש לו את כל מה שהוא רוצה וצריך... מניסיון אישי, הדרך קשה, מלאה פחדים, לומדים שפה חדשה ודברים חדשים (שלא כל כך באים לידי ביטוי בעולם הצלופני הרגיל), יש חוסר וודאות כלכלית, תעסוקתית, לחץ מהסביבה, הרגשה שאתה צריך להסביר לכולם משהו שאתה עדיין לא לגמרי מבין אותו, אבל ברור לך שהוא "אתה", ועוד מיליון ואחד קשיים. מה שכן, (ואין לי מושג איך זה קורה) הכל מסתדר - בלי שום הסבר או הגיון שנראה לעין. והכי מצחיק – אפילו מבחינה כלכלית, עם כל החוסר וודאות וחוסר הביטחון – אני כבר כמעט שנה אחרי הפיטורים ולא חזרתי לאופי התפקידים שעשיתי בעבר – המצב הכלכלי שלי יותר טוב ממה שהיה (ואני מרוויח פחות בהרבה מהמשכורת האחרונה שלי), לא ירדתי ברמת החיים, והכי הכי חשוב, השמחה חוזרת...
(מוגש באהבה מטעם העמותה לנתינת כתף, שינויים ושמחה)

sad/one

New member
שינויים בהרגלי הבריחה

יפה דיברת. אני רוצה לומר לך שנגעת ברוב הנקודות הבעייתיות והכואבות, ומעבר להזדהות גרמת לי לחשוב בצורה שונה על כמה וכמה נושאים. תודה ובהצלחה !!

למעלה