עייפה

5years

New member
עייפה

עייפה, שבוזה ומרוטה. עד מחר בטח אאסוף שוב את עצמי כדי להמשיך ולתפקד, לעוד יום ולעוד תקווה שמתי שהוא משהו ישתנה. רק בגיל 15 אבחנו אותו, את הבן שלי, כ- ADHD עם הפרעת אימפולסיביות קיצונית. למה רק אז? שאלה טובה וכל תשובה שלא תהיה, תהיה עדיין תשובה מטופשת מלאה בכעס עצמי על עוורון ובורות. עד גיל 15 הוא היה היה "סתם ילד רגיל חולמני שכחן קלמזי נופל ונחבל, לא יודע להתערות בחברה ולפתח קשרים, אבל טוב לב ואינטליגנט בצורה מדהימה. במאמץ בלתי אפשריים הצלחתי להחזיק אותו בבית הספר, רק כדי שיסיים 12 שנות לימוד. בגרויות? "בשביל מה? תמיד אפשר להשלים...", "חוץ מזה, זה לא מה שחשוב בחיים. יש דברים יותר חשובים". אה, כן. במתמטיקה במקרה היה בבית ספר ביום הבגרות. במקרה גם קיבל 100. שלוש שנות תיכון של ייסורים. של התפרצויות זעם, הרס מכוון של חפצים בבית, מכות כלפי אחותו ותמיד: "זה רק בצחוק..." וכלפי - קללות וניבולי פה ברמה שלא חלמתי שאשמע. היו ימים שהייתי עומדת מולו ושואלת את עצמי: מי זו "המפלצת" הזו שיוצאת מהבן שלי? מה "הדיבוק" הזה? ושום דרך לא עזרה להגיע אליו. לא רופאים, לא ייעוץ לא ביופידבק. שום כלום. אנטי כל העולם ובעיקר - אנטי אני, אמו. וריטלין? הס מלהזכיר. האינטיליגנט קרא מה שקרא והחליט: זה מסוכן. אני יכול לשלוט בעצמי. ועם סיום "הלימודים" בתיכון, "השליטה העצמית" הזו הובילה אותו לסגריות. אח"כ לגראס. ושוב פעם לגראס, ולמעצר משטרתי על אחזקת סם. ולהתחברות עם ילדים שאין לי מושג איך התחבר איתם, ומשם להיגררות אחריהם במעשה תרמית של גניבה והונאה, שבעקבותיו נעצר ועבר לילה באבו כביר. הוא עבר לילה באבו כביר. ואני עברתי אותו כאן - בבית. כן, גם אני חלק בסיפור הזה. גם אני קיימת. לא יכולה לדאוג לו כל הזמן. להקיף אותו עשרים וארבע שעות ביממה. ובאותם רגעים שהאני שלי יוצא ודורש לו חיים משלו - אני מרגישה שאני חיה כמו בסרט, שהוא לא הסרט שלי. כשהבאתי ילד לעולם לא התכוונתי להיות במעמד הזה של לשחרר אותו בערבות. של לעמוד באולם בית המשפט ולראות את הילד הטוב וה"נחנח" שלי מובל מחדר המעצרים, של לשמוע את החוקר המשטרתי אומר לי - תשמרי על הבן שלך - הוא לא עבריין. אני יודעת שהוא לא עבריין. אני יודעת טוב מאוד מי הבן שלי. אני יודעת מה זו "המפלצת" הזו ששמה ADHA ואני ידעת שיש אלף ואחת דרכים לטפל בה - ובו. אבל. ולעזאזל האבל - הוא רוצה לבד. שני תיקים פליליים פתוחים שעוד לא יודעים מה יעלה בגורלם - ובגורלו. קצת למד את הלקח. עכשיו מסתובב פחות בחוץ. קצת מוקיר אותי יותר ומכיר את האהבה והדאגה. קצת נפקחו עיניו לראות איך נגרר ואיך השתמשו בו אותם נערים לצרכים שלהם - כדי שהם לא יתפסו. עד אז, הוא החזיק מהם חברים בלעדיים של אמת ונאמנות. ועכשיו - נכון, מסתובב פחות בחוץ. כלומר, נמצא יותר בבית, כלומר שוב הצקות ומכות "בצחוק" לאחותו. כלומר שוב אני הגננת שלא יכולה להשאיר אותו, בן שמונה עשרה וחצי, לבד בלי השגחה. ואיפה כל שאר ענייני החיים ועבודה ופרנסה וכסף, לעזאזל כל הכספים שבמקום לקדם אותנו, יורדים לטמיון על נסיונות טיפול שאליהם אף לא הגיע. נכון, חל שינוי קטן. משהו במודעות נפתח. עכשיו הוא מתעניין בפילוסופיה ומדעים. מחפש את משמעות החיים. קורא המון, שואל שאלות קיומיות מנסה להגדיל את המודעות של עצמו. אבל עדיין נחוש בדעתו שהוא יכול לטפל בעצמו. לא מוכן לשמוע את המילה ADHD לא רופאים לא יועצים ולא ריטלין. אני מרגישה את ההכחשה שלו. ואני מרגישה את ההתנגדות. הוא מנסה לפתור את הכל מסביב אבל לא נוגע בעניין עצמו בצורה נקודתית. כמו משהו בו לא קולט את העובדות הפשוטות. כמו הוא - בור בעצמו לגבי עצמו. מסרב להודות. פשוט. ADHD. נקודה. ואני שוב חוששת. מרגישה שהוא לא בכיוון. ההתעסקות סביב שאלות החיים יכולה להיות טובה, אבל אני מרגישה שיש בה סוג של התחמקות. מנסה לתפוס אותו מידי פעם במצב רוח כן וקשוב ולשוחח איתו ברוגע. מדפיסה מאמרים ומשאירה בחדרו על כל מקרה, אם יגיע הרגע ותגיע איזו בשלות או תובנה. הוא חכם. לפעמים יותר מידי חכם. ואם יש למישהו רעיון, דרך, או כל דבר שיוכל להאיר לי או לגורם אחר איך להאיר ולהעיר אותו - אשמח לשמוע. תודה על הקריאה. סליחה על האורך. עדיין עייפה, אבל אחרי הכתיבה, קצת פחות.

zivadina

New member
איך מציבים לנער מראה?

אולי מוצאים מישהו שינהל אתו שיחות על בסיס קבוע, כדי לשכנע אותו להתחיל לטפל בעצמו? מישהו שהיה בסיטואציות האלו בעצמו ויצא מהן? זה יכול להיות סטודנט או כל אדם צעיר וכריזמטי. ברור שה-ADHD התפתח כבר ל-CD, ואת התוצאות הוא ואתם משלמים. את צודקת שלא די באהבה אלייך ובקריאת פילוסופיה כדי לפתור בעיות שמצריכות להסתכל לאמת בעיניים. כנראה שזהו תהליך הכחשה שמצריך התייחסות מיוחדת. מאחלת לך להיות אמיצה ונחושה כדי לחדור את השריון שלו.

05 מיכל

New member
במקרה כזה כן הייתי שוקלת

לפנות לדר' שולמית בלנק. היא מאוד מאוד שנויה במחלוקת, וחובה לחפש עליה מידע לפני שפונים אליה. עשי חיפוש גם כאן בפורום וגם בגוגל, ותתרשמי. יש לה שיטות ממש תוקפניות לשקם את הסמכות ההורית, אבל יש מי שאומר שהשיטות שלה הן אלימות בפני עצמה. אין לי ספק שלא הייתי לוקחת סיכון עם ילד שסתם יש איתו בעיות משמעת וכיבוד זכויות, אבל במקרה של הילד שלך, שמצוי בסיכון, אולי שווה לשקול.

spidergirl

New member
הוא בן 18 וחצי

למה שיסכים ללכת אליה כשהוא לא מסכים לריטלין? הדיון פה הוא לא סמכות הורית, הוא כבר מבוגר. אני בחיים לא הייתי מסכימה ללכת לבהמה הזו.

5years

New member
סקרנת אותי

לדעת מי זו ד"ר שולמית בלנק. ועוד יותר אחרי שקראתי את התגובה של spidergirl. אז לפני שאני בכלל חורצת דעה, אני הולכת לברר..

5years

New member
zivadina, תודה על הההבנה והעידוד

הלווא והיה עולה לי רעיון לגבי המישהו הזה שיכול היה לדבר איתו. מה זה CD? הייתי רוצה לקרוא על כך, תודה.

zivadina

New member
ל - 5years האמיצה באמהות

אין לך מושג עד כמה אני מעריכה את ההתנהלות שלך כאן, להתמודד בעיניים פקוחות מול התגובות המעודדות וגם המבקרות. אני בטוחה שהנחישות אשר את מפגינה כאן, בין זרים, תאפיין את דרכך גם בהמשך, וכנראה מה שאת זקוקה לו יותר מכל היא הנחייה מקצועית נכונה. את יודעת, תמיד כאשר הילד לא רוצה ללכת לטיפול, מומלץ להורים לעבור טיפול בעצמם, כדי לדעת לנווט את חייהם מול הילד ולהוביל אותו בעדינות אך בנחישות לדרך שהם מאמינים בה. ברור לגמרי שאתם צריכים הנחייה של פסיכיאטר מומחה, ורצוי מאוד שיהיה כזה אשר ידע לפנות לבחור בגובה העיניים, כפי שעשתה הפסיכיאטרית שלנו לבתי המרדנית בגיל העשרה, כאשר ניגשנו איתה לאבחון. אחרי האבחון הפסיכיאטרי, אשר יוקדש בעיקר ל"תחלואה הנלווית" של הפרעת הקשב שהתפתחה אצל הבן, תקבלו הגדרה של הבעיות והמלצה על גישות טיפוליות שהוכחו כיעילות לבעיות אלה. את מוזמנת לקרוא כאן על "תחלואה נפשית נלווית", אבל הכי טוב יהיה ללכת קודם כל לאבחון מקצועי אצל פסיכיאטר מומחה ל-ADHD. נשמח לתת לך המלצות מתוך נסיוננו.

b a r b a i m a

New member
5years אני קוראת את מה שכתבת

פעם אחר פעם - וליבי איתך. אל לך להאשים את עצמך - גם אם אבחנת אותו רק בגיל 15 אני בטוחה שלכל אורך השנים היית שם עבורו ואת עדיין שם. אני קוראת בין השורות ושומעת אותך - את אמא חמה ודואגת. הילד שלך מסרב לקבל עזרה - עזרה שאת מוכנה ורוצה לתת לו. את נותנת לו כל הכלים והאפשרויות - והוא מסרב. אני מקווה שכמו שכתבת - שהוא יגיע למצב של בשלות ו/או תובנה - ושיהיה לו יותר קל. מה עם להציע לו להכנס לפורום ולקרוא את מה שכתוב פה? בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

5years

New member
barbaima, נראה לי מאוד

הרעיון להפנות אותו לפורום הזה, בין השאר, לקרוא את שכתבתי. האמת היא שהמחשבה הזו חלפה בראשי, אבל הרגשתי מעין מבוכה. אבל במחשבה נוספת אני חושבת שאני צריכה לשמור על כנות, ופתיחות איתו בעניין הזה, ולא ללכת בדרכו המתחמקת והמתעלמת. ואם מה שכלול בפתיחות הזו לא ימצא חן בעיניו, זו כבר תהיה בחירה שלו. אני צריכה להיות נאמנה לדרכי, אם את מבינה את כוונתי. תודה על החיזוק!

מיי B

New member
הוא מתבגר

הוא עדיין בגיל ההתבגרות, ואז הככללל שחור לבן. בכלל, נורא קשה בהתחלה לקבל את הלקות הזו. כי זה כאילו לקות בנפש. בראש. יותר קל לחשוב על לקות פיזית כלשהי. משהו שיותר קל להסביר. קשה לנו לקבל את זה לגבי לידינו. ובטח קשה למתבגר לקבל את זה על עצמו. וגם ילדים 'רגילים' מוציאים מההורים את המיץ בגיל הזה, אז על אחת כמה וכמה מתבגר אנרגטי ודעתני כמו שלך. אבל על הצד החיובי - הוא נשמע חכם, בעל כוח רצון ונחוש. כשתעבור סערת ההורמונים הגדולה (והיא פוחתת מתישהו), הוא יוכל להסתכל על הדברים בפחות רגש ויותר עניניות. אני לא חושבת שכדאי ללחוץ כרגע. הכי חשוב זה לשמור את הדרכים בינכם פנויות. ואולי.. אולי להכיר לו נערים ונערות אחרים עם ADHD שיראה שהשד לא נורא כל כך ושיש אנשים נפלאים ומאושרים שמתמודדים עם אוו גבר בהצלחה.

5years

New member
מיי בי,

תדעי שמאוד התחברתי למה שכתבת בעניין סערת ההורמונים והדרכים הפנויות. אני פשוט מרגישה שזה נכון ושכך יהיה. כבר עתה יש כמה רמזים לשינוי חשיבה לצורה יותר עניינית בתחומים אחרים. אני מוצאת את עצמי חושבת לא פעם, שאני צריכה לשמור עליו כרגע בעיקר מפני דברים קיצוניים שיכולים להוביל למצב בלתי הפיך או הפיך בקושי - כמו עבריינות וסמים. כאילו "למשוך" את הזמן שבו בינתיים הוא מתבגר ומתמתן. תראי, אחרי ליל המעצר היתה לנו שיחה ארוכה של כמה שעות. עניין מפלא לכשעצמו, שבסופו, למרות כל חששותיו וחרדותיו מפני הצפוי, הוא סיכם ואמר בצורה עניינית - אם המקרה הזה גרם לי להבין כל כך הרבה דברים על עצמי ושיפר את היחסים בינינו, אז אני שמח שזה קרה גם אם אצטרך לשלם את המחיר. אני לא חושבת שהוא ממש מבין את המשמעות המלאה של לשלם את המחיר. ובזמני "התקפים" הוא מאבד אותה לגמרי, אבל כבר רואים ניצנים של ירידה במרדנות לטובת, איך נאמר, "רגעים של שפיות מחשבתית", שאותם אני מנסה לנצל (גם כאן ובעזרתכם) לא רק כדי להישמר מפני הדרדרות, אלא כדי לנסות להוביל אותו קדימה - וזה לדעתי יהיה לו אפשרי, אם ישלים עם עצמו ועם ה- ADHD. אשמח לשמוע אם יש לך רעיון איך הוא יכול להכיר מתבגרים עם ADHD. הרבה תודות.

קודם כל ../images/Emo24.gif ענקיייייייייייייי

יש לי הרבה מה לספר לך על עצמי באותו עיניין (הפעם לאו דווקא על ילדי). כאחת שאותה מפלצת התישבה עליה גם אך לצערה באותו זמן לא היתה מודעות למפלצת הזאת ואף פעם לא טופלתי אלא שרדתי... אבל לפני כן צריכה לעשות סדר במחשבות ואז אכתוב לך. הייתי חייבת לשלוח לך חיבוקי ענקייייייייייייייייייייי מלא אהבה ותמיכה, זה פשוט אחד מהדברים הכי טבעיים שלדעתי מתבקש ממה שכתבת. תהיי חזקה תמיד

דליה.ד

New member
כאב לב

ממש התחברתי, בלב כואב, לדברים שכתבת. נכמר הלב על ילד שמגשים את ההרסנות בתסמונת ולא את היצרני וההרמוני (ויש חלקים כאלה). נורא קשה להציל אדם מעצמו ובמיוחד כאשר הוא - על פי החוק ולא על פי המציאות - בגיר ונושא באחריות. אני חושבת שיש לי הצעות קצת קיצוניות (אבל למה הוא לא התגייס?): למשל שישלם את הוצאות הכלכלה והדיור שלו בבית, שיצא לעבוד ןאם לא שיחפש מקום אחר להתבטל פה. אם זה מסלול של הרסס עצמי אני, לפחות מאמינה שהוא כבוגר אחראי אמור בהחלט לשאת בנטל ולשלם את מלוא המחיר!

5years

New member
דליה, את צודקת מאוד

ומה שהצעת הוא בכלל לא קיצוני. המסר הזה של אחריות לעבוד ולהשתתף בהוצאות הועבר אליו לא פעם בכל שמונת החודשים האחרונים שהוא יושב בבית. מצחיק להגיד את זה, אבל הוא טוב לב, מתחשב ואמפטי, אבל הפער בין מה שהוא מרגיש בפנים למה שיוצא לו או לא יוצא לו הוא עצום. אני יודעת שעל כל פגיעה שלו במישהו, הוא משלם באלפי רגשות אשמה שאח"כ עוד יותר נועלים אותו. אבל זה לא אומר שאני עושה לו "הנחות" אני רק יודעת שבמקרה שלו, הציפייה שיעבוד וישתתף בהוצאות, היא רף רחוק מידי עבורו שרק ישביז אותו. הוא היה אמור להתגייס לפני כחודש ודחה את הגיוס בחודש וחצי כי החליט שהוא רוצה להעלות פרופיל ולהתגייס לקרבי. עצם השאיפה שלו להתגייס לקרבי היא חיובית. פעם ראשונה שהוא שואף בכלל למשהו כי החיים שלו הם תמיד - עכשיו כרגע והיום, הוא חסר כל מטרה ורצון. אבל, בהרבה חשש, אני אומרת שאני מרגישה שהוא מפספס ומזייף לעצמו. שבלא מודע מתחמק מלהתגייס ודוחה את הרגע. אני משתדלת בעניין הזה לשמור על פרופיל נמוך ולתמוך בכל דרך שיבחר כדי לא לעורר בו כל מיני התנגדויות. הלוואי שחששותי יתבדו ושהצבא יפתח לו נתיב חדש.

גולומב1

New member
האם הוא עושה משהו להעלות את הפרופיל

נשאלת השאלה האם הבחור עושה משהו כדי להעלות את הפרופיל?איזה פרופיל נקבע לו? מה הא רשם במנילה? קטונתי מלהציע לך הצעות או להשיא לך תרופות, אך אני סבור שמי שאמונתו הנוכחית היא בלעשות כלום, ועתה חייו הם מהות הכלום, גם מקבל כלום, אין כסף, אין כביסה, ושרותי הנקיון התפטרו,והמסעדה סגורה. על כלום אין תמורה, רק עשיה, על השקעה יש תמורה, לבטלנים אין תקנה, כך אני נוהג עם בן ה_17.5 הפרטי שלי, וזה עובד, בהצחה ואהבה.

5years

New member
פייה אדמונית

את יודעת, שמעתי כל כך הרבה פעמים מאותו בן שלי את המשפט "תמצאי לך חיים". בכל פעם שלא רצה שאתעסק בענייניו האסורים הסודיים (כי פרט אליהם אני מניחה לו לנפשו) וכדרכי, אני משתדלת ללמוד מהקשבה, ותהיתי שאולי באמת אני מתעסקת איתו יותר מידי. לכן הרפיתי. הרפיתי כשנשבע שהוא כבר לא נוגע בגראס, ונאלצתי שוב לאחוז כשגיליתי שהוא לקח אסיד (כן, "רק פעמיים"). הרפיתי כשהיו סימנים "דמיוניים" של התחברות לנערים עבריינים, ושוב נאלצתי לתפוס מחדש. והנה גם עכשיו, אני יושבת ומקדישה מהזמן המועט שיש לי אחרי יום עבודה, על חשבון שעות שינה ומתעסקת שוב בענייניו. ואני יודעת שאני לא יכולה להרפות, אני חייבת להמשיך לא חלילה בחנק, אבל בעקביות. ואת ודאי מבינה עד כמה האני "חסר החיים" שלי, קיבל בחום גדול את החיבוק והעידוד שלך. תודה לך.

doris12

New member
5years - אני בוכה איתך ......

הרסת אותי- אני פשוט יושבת ובוכה. בוכה על מה שאת מתמודד והפחד שלי שאני אהיה איפה שאת היום. אין לנו חיים- החיים שלנו עם ילדינו בכל רגע ובכל דקה. לא מפסיקים לחשבו איך לעזור לו ואיך להפוך עולמות כדי שיהיה לו קל ורגשי האשמה הנוראים האלה..... אין לי עצות בשבילך רק חיבוק חם ומבכה ולקוות בשבילך שתזכי לנחת ממנו ושיום יגיע והוא יגרום לך להיות הכי מאושרת שבעולם ולהכיר לך את מה שאת עושה למענו.

../images/Emo24.gifתמיד וכל הזמן

תתפלאי עד כמה ה"יציאות" הפוגעות והבלתי משתמעות לשתי פנים ("תמצאי לך חיים") וכו'.... הן אינן כפי שהן משתמעות. לפעמים "עיזבי" הכוונה "אל תרפי" "מיצאי לך חיים" - "אני החיים שלך? - תראי לי כמה אני חשוב לך" מאחורי כל מילה ומשפט מסתתרים מילים וכוונות אחרות . לפעמים קשה לנו להביע את רגשותינו האמיתיים (אולי להודות בחולשותינו)אם היית יודעת כמה ארוכה היתה התשובה שלי אבל מחקתי כי הכל היה די מבולבל וניסיתי לכתוב אולי כמה דברים מעטים מניסיוני האישי. תהיי חזקה הוא תמיד צריך אותך שלא תחשבי אחרת למרות שהוא יגיד לך אחרת!!!

למעלה