אני שמחה
שפרקת את זה

בפעם הראשונה, לפחות בזמן שהותי כאן בפורום, כדי לטעום את טעמו המתוק של 'הצדק' בחרת להגיב במתקפה אישית של לעג, 'מהבטן', דווקא על האמאמא של האמת הפנימית שלי <מבלי לדעת על כך> שפתאום נראתה לך כתוכחה <דעה של האינטגריטי והאמת הפנימית שלך

)) או כל מקום אחר בתוכך שפעלת מתוכו באותו רגע שכנראה לא הרגיש הכי טוב שיש> אני משערת שלא אכפת לך שאגיב במרוכז על כל הנקודות <תמיד תוכלי לפרגן לעצמך להיות 'יותר צודקת', או להגיד את המילה האחרונה

)) אם יש דבר כזה בכלל בתוך קונטיניואיישן> גם אם זה משום מה מרגיז את האמת הפנימית שלך, אחרי הילדים רואים את העניינים אחרת, ולא, זה לא דומה לשום דאגה או חרדה שהכרת, זה מקום לגמרי
אחר. כן, אני אמא, שיצא לה 'לקבל יתרון' <שבחפץ לב הייתי מוותרת עליו, אבל לא על הלקח> 'להגשים' את חלום הבלעות לעמוד בטיפול נמרץ מעל ילדה מחוסרת הכרה, שעתידה לוטה בערפל סמיך, למשך שתי יממות רצוצות. טעמתי את טעמה המצמית של החרדה האמהית בצורתה המזוקקת והטהורה, 'הרציונלית'. את חוסר האונים, עם רחם מצומקת. זאת חוויה שבסופה למצטיינים מחלקים רגישות, ענווה, סולם לרדת איתו סופית מעץ של כל יכולות האומניפטנטית האנוכית המאפיינת תקופות קודמות בחיים, וסט יוקרתי של פרופורציות בחיים. זאת האמת שממנה אני מדברת, ומה שאני יכולה להגיד מהמקום הזה שקיבל וואחד קנה מידה הוא שאין הבדל מבחינת הרגש - אותה אזעקה כשלגור נשקפת סכנה - בין אם הסכנה הנתפסת מוחשית מיידית או מדומיינת עתידית. זו אותה חרדה, רק העוצמות וחדויות תחושה שונות. זוהי בדיוק המהות של האינסטינקט האמהי - להזעיק ולהעמיד את האם על משמר עד יעבור הזעם. הלביאה, הגם כשהיא לא רואה סכנה מול העיניים, אבל 'מריחה' אותה מרחוק, וחשה את רחשי התקרבותה - נדרכת, מאספת את גוריה סביבה, ומתכוננת להגן. זאת 'האמת האבסולוטית' של הטבע. אנחנו מופעלים על-ידי פחד קמאי לטוב ולרע < ובמקרה הספציפי - את חושבת שלרע ואני סבורה שלטוב>. ברמת הרחם, במציאות החדשה שהתגלגלה לפתחה, האישה הזו מגיבה בסדר גמור. היא באמאמא של האינסטינקט, ומחפשת דרך למנוע מהילדים להגיע לאיזור של סכנות העורבות במוד של רולטה רוסית. אילו המנגנון הטבעי הזה היה פגום אצלה - אזי היה אפשר לומר שהיא אי רציונלית מבחינת הבריאה שתכנתה אותה לשמור על המשכיותה. ומה שהקפיץ אותי, ואני מניחה שגם את נומי. זה שמתחילת דבריך הגבת בהפעלת 'המשיבון אוטומטי' הרגיל שלך, מבלי לערוך לו אפילו התאמות ושינויים למציאות ההודעה, למצב של חרדה די טבעית עם אחיזה מציאותית לגמרי בשגרה ההפכפכה של שקט בטחוני, כאילו היה זה עוד מצב 'סטנדרטי' של 'מחשבות שווא'. 'האבחון' של נוונדר אולי מגרד פאן מסוים בתוך מצב של גירושין, ואולי יש כאן גם מקום לעניין שחרור השליטה בתמונה הרחבה, אבל נוונדר, עד כמה שהדבר ידוע לנו, טרם פרגנה למשך תקופה סשאנים של 'שחרור שליטה' על ילדיה בגילאי 2-9 לשטחים, מקום שהיא בעצמה ספק אם מבקרת מבחירה, לבד או איתם, וגם את טרם ענית לשאלה, וזה נורא חשוב לעניין הרציונליות הנתפסת על-ידך של חרדות הפונה. מי שעמדה שם בצומת הזו והתמודדה בהצלחה כזאת או אחרת ראויה לשיתוף - אני בטוחה שיהיה לכותבת לעזר לקבל מרשמיה, תובנותיה והכצעקתה? ולא, תושבי התנחלות הם לא אוכלוסיה להשוות איתם. הם מעולם לא יזמינו <ולא יעשו> מחקר אורך שיבחן את השפעת המציאות המתוחה ומאורעות אאלימים פורצי השגרה על שיעור ועוצמת החרדות בקרב ילדיהם, כפי שכן ערכו בשדרות מטעמים פוליטיים מנוגדים... תרצי או לא להכיר בזה, אנחנו חיים במציאות רב מימדית והבו זמנית של סתירות והפכים מתעתעים. גם לי יש חברים טובים שמגדירים עצמם פלסטינאים. אנשי רוח משכילים ושוחרי חיים טובים. חלקם ערבים מוסלמים או נוצרים מהצפון, חלקם בדואיים, וחלק מוסלמים מהגדה שלומדים בישראל - הם מנהלים כאן שגרה נינוחה ושבעה, ואנחנו יושבים לפטפט, לאכול, להתווכח, להסתלבט, ולהתרגש מהמפגש האנושי המדהים. לא אני, ולא הם לא רצחנו, לא זרקנו אבן, לא נפלנו קורבן <לשמחתנו> 'לפעולות תגמול' -
אנחנו לא אויבים. אנחנו ידידים. אבל במלחמת עזה, ביום שחדשות שידרו שנהרג חייל <אמיתי, לא מדומיין>, בן של מכר משותף שכולם הכירו, כשהם חלפו ליד החברים היהודים העסוקים בלשטוף את התדהמה ואת כאבו המשוער של האב השכול הטרי, 'כקבוצה', ולא כאנשים פרטיים בודדים, פתאום עטופים בכאפיות שמעולם לא שמו בשגרה, עם פנים מאדימות מזעם ושנאה, מדברים ביניהם ערבית כהתרסה, ושלחו לעברי "הי" מהיר ועצבני, מבלי להביט בעיניים כדי לא להסגיר מבט ולא להתעמת, ראיתי כמה הכל ביננו פריך ונפיץ ושביר, כמו פורצלן, ומה שאי רציונלי יותר מכל זאת המציאות עצמה
שגם 'הטובים' מחזיקים בה בכוחות אחרונים את מושכות הסובלנות. קל וחומר 'הרעים', שאין להם שום בעיה 'לקלקל יחסים'. מן הסתם מציאות כזאת, כשמסתכלים עליה ומנסים להכילה במלואה - מציפה, ומעוררת חרדה. את בוחרת 'לעבוד' על זה. לבודד באופן מלאכותי ולראות רק את חלקיה המיידיים והחיוביים עבורך. זאת התגובה האפקטיבית
עבורך אבל היא לא תרופת פלא, כפי שאת מנסה בלהט וסמכותיות של מטיף אוונגליסטי המוציא 'מן החושך' אל 'האור'
'לרשום' לכל מצב ועניין מבלי להידרש להבדלים בין מצבי בלבול ואובדן דרך כלליים שאינם שקולים למצבי אלארם לקראת איום, שאינם שקולים למצבי סטרס מתמשך. גם אקמול שנמכר היום ללא מרשם רופא לא טוב לכווווווולם. אז אם האינטרגיטי שלך הוא לטובת הפונים, ולא לטובת התחושה של עליונות 'שהאמת האבסולוטית' שהתחברת אליה מנפקת, לא צריכה להיות לך שום בעיה גם לראות את 'התורה הקדושה' שאת נאחזת בה באור שינייך עומדת לביקורתי. להחזיק בעוגנים של אמונה עיוורת במה שלא יהיה עוזר נגד חרדה, אבל צמיחה ושחרור אמיתיים מגיעים דווקא מהרפיית האחיזה