עזר כנגדו...

יכול להיות שאת צודקת

השאלה עד כמה הוא יקריב לאהבה הזאת. האם גם על חשבון דברים שבדת? לדוגמה אתם נכנסים למסעדה לא כשרה הוא יאכל איתך ?!

סוג ב

New member
דברי איתי כשתתעוררי מהחלום!!

קוראים לזה שבבניק בלעז. ואל תתרצי שהוא לא. כי הא כן.

שבבניק?הלואי!

הוא בחור ישיבה חזק. אבל את צודקת אני חיה באשליות שניסתדר באמת עדיף לסגור עכשיו תקשר.

mister xy

New member
בחור ישיבה חזק לא יסכים להתחתן איתך

ואם הוא כן רוצה אז אחת מהשתיים; או שהוא שבאבניק או שהוא אנוס, הפעם אני חושב שמדובר בסוג הראשון.

moshe010

New member
הגבול פשוט מאוד

אם הוא חוזר בתשובה ביום כיפור אם יש לו לפעמים נקיפות מצפון על עבירות בין אדם למקום אם הוא מעריץ את הרבנים אם הוא מעריץ את החברה החרדית אז הוא שבבניק אם הוא לא מאמין באלהים אם הוא חושב שלרבנים אין סמכות לפסוק הלכות בשבילו אם הוא עושה עבירות שאין נפשו של אדם מחמדתן אז הוא אנוס

חסר שבבניקאים כאלה?

הנה אחי היה האנטי של החרדים חילל שבת(אני כאלו לא ידעתי)כיפור עשה אצל חברה. ואופס יום אחד עשה סיבוב 180 מעלות לומד בישיבה ונהיה חרדי אמיתי וכול היום `מנחם`אותי שגם לי זה יקרה באיזה שלב. אי אפשר לדעת מה בלב באמת.

moshe010

New member
טוב לדעת שיש כאלה טיפוסים

האם הוא גם לא האמין? אז כנראה האפשורות היחידה היא לברר האם ההתחלנות היא כתוצאה מהגעה למסקנה שאין אלהים או ההפך שפשוט היה קשה לו לשמור מצוות ובדיעבד ניסה לשכנה את עצמו שאין אלהים אם את שייכת לקבוצה השניה כנראה אח שלך צודק חלקית ויש סיכוי גדול שתחזרי בתשובה, כשהריגושים יצטננו ,ותראי שבשום מקום החיים לא פיקניק

moshe010

New member
זה כמובן גם תלוי

ביכולת הטכנית לחזור לחברה החרדית שזה מאוד תלוי באיזה חוג מדובר, ובאופי האישיות ובביטחון העצמי של הפרט כי יש כאלה שזה כבר על חזור בשבילם, ובשבילם לחזור לחברה החרדית זה לא אופציה בגלל עברם

אולי הוא לא כפר סתם אמר שהוא כופר..

טיכנית לא היתה לו בעיה כי הוא ידע להסתיר... והיום הוא בישיבה מאד נחשבת! ואני? אין סיכוי גם אם אני מאוד ירצה אני לא יצליח להאמין זה דבר הזוי.

סוג ב

New member
הוא בישיבה נחשבת בגלל הפרוטקציה המשפחתית...

סיימת את הקשר? או שאת עוד חולמת?

ולגביי הפרוטקציה... לי זה לא הועיל

רציתי ללמוד בולף ולא קיבלו אותי. אבל עכשיו הציעו לי לנהל את סמינר גור מה את אומרת?

תאמת שזה היה המישפט שלנו בתיכון

אני ועוד חברה שהיום חילונית לא קיבלו אותנו לסמינר אז אמרנו לכולם שהרב ולף לא קיבל אותנו כי רצה שננהל את גור..

חבל שעוד לא הפנמתם

שניתן גם להיות שבבניק כופר. הדיכוטומיה הזו שרבים כל כך מאנשי הפורום מאזכרים באדיקות, אין לה על מה להישען. נכון שלרוב - השבבניק לא יהיה כופר והכופר לא יהיה שבבניק, אך בהחלט לא מדובר בהכרח בשתי אפשרויות סותרות, ואני בטוח שעם מעט מחשבה תוכלו לחשוב בעצמכם על כמה דוגמאות.

וזה השאלה שלי

איך אני ידע אם הוא שבבניק כופר או סתם שבבניק שעוד יומיים יחזור בתשובה. שנהם טוענים שהם לא מאמינים אך תכלס חלק חוזרים בתשובה. וממש לא באלי להידפק עם אחד כזה.

למה משנה לך איזה סוג של שבבניק הוא?

אם את עוד לא יכולה להעריך אם את סומכת על בן אדם או לא, למה את מחפשת שידוך כשאת בכזה מצב, ואם את חושבת שאת יכולה לקרוא בני אדם, איך בדיוק אני יכול לעזור לך?

למעלה