עזרו לי בהתלבטות

Dragon Roar

New member
יש בזה משהו מעניין......

כאילו שהבסיס הוא הבסיס של הכל. כלומר גם הטכניקה המתקדמת היא קשורה לבסיס.

Johnny the Doe

New member
אממ, אני לא יודע

יש היגיון במה שאתה אומר אבל אני לא מבין איך זה קשור לפרשנות שלי למשל של ברוס לי. אמנם הטכניקה המתקדמת קשורה לבסיס (בלעדיו קשה מאוד לבצע טכניקות מתקדמות) ואני חושב שאפילו בעמוד זה של הפורום יש שרשור שדן בכך, אבל מה שרציתי לומר, ונראה לי שלא הסברתי טוב, זה (והפעם ע"י המשל עצמו): כשאתה מסתכל על הנוף, אתה רואה הרים ושמיים ואתה יודע שהם שם, אך מעולם לא ייחסת להם חשיבות ולא הבדלת בין ענן לענן ובין הר להר. הכרת אותם באופן כללי. כשאתה מתרגל דרך (כמו מסלול לטיול) אתה לאט לאט לומד להכיר כל ענן, הר או כל חלק מהנוף ולהבדיל ביניהם. כשאתה מגיע למצב בו עברת בדרך/טיילת במסלול פעמים רבות מאוד, אתה כבר מכיר את כל העננים וההרים במסלול ואתה יודע, או יותר נכון, מרגיש, באיזה שלב של הדרך תראה את הענן הזה או ההר ההוא, אתה לא צריך להתאמץ כדי לדעת זאת. אז אתה מגיע לשליטה מלאה (כמה שאפשר) במסלול. הנמשל הוא שאם אתה צופה באנשים נלחמים בשיטה מסויימת ואתה עצמך לא מתאמן באמנות לחימה (או מתאמן בשיטה אחרת), הבעיטות והאגרופים ייראו לך אותו דבר ואתה רק תדע שהם משתמשים בבעיטות ואגרופים כדי להילחם, אך לא תדע מהי כל תנועה, מה השם שלה, מה המטרה שלה ואיך היא מבוצעת, אתה תדע שהלוחמים משתמשים בתנועות שונות כדי להילחם. אם תתחיל ללמוד את אותה שיטה אתה תתחיל להבין, במהלך האימונים, את אופי התנועות השונות (שם, מטרה, אופן ביצוע וכו') וככל שתתאמן יותר תכיר אותן יותר טוב. אחרי זמן רב, כשתגיע לרמה מאוד גבוהה בה אתה למעשה כמעט שולט בשיטה, בקרב אתה תבצע את התנועות באופן אינסטינקטיבי ולא תצטרך להשקיע זמן וחשיבה כדי לדעת איזו תנועה לבצע באיזה מצב, לכן אתה שוב לוקח את התנועות כמובנות מאליהן. ניסיתי להסביר הפעם יותר טוב. אני מקווה שהפעם ההסבר היה ברור יותר. ושוב אשאל: האם מישהו יודע את משמעות המשל ויכול להסכים איתי?

zappon

New member
דילמה קשה מאד...

אני סובייקטיבי,משוחד,למדתי לפני 4 שנים אצל פנטנוביץ בקארטה דו וזה תרם לי המון בלי כל קשר שהוא בן אדם ענק. קונג פו זה גם ממולץ ביותר. תטיל מטבע...איזה באסה

oxide

New member
תודה לכולכם. תגידו, אתם חושבים ש

שאולי כן אפשר ללמוד שתי אומנויות לחימה? לשלב קראטה עם קונג-פו זו מעמסה גדולה מדי ואני אקרע לעצמי את הנשמה בלי הפסקה. אבל מה עם לשלב קראטה עם אומנות לחימה מאוד רכה, מעגלית וזורמת כל שהיא, שבקושי דורשת הפעלת כוח ושמה יותר דגש על ניטוב אנרגיות ומדיטציה? הייתי שמח לעשות את זה.

nage

New member
אפשר אבל זה דורש לא מעט

אני מכיר לא מעט אנשים שעושים את זה, המורה שלי למשל מלמד אייקידו ולומד איידו (אומנות שליפת החרב היפנית), יש אצלנו בחור שיש לו דאן 6 בקארטה ודאן 1 או 2 בקובודו והוא מתאמן איתנו באייקידו פעם בשבוע, אני אישית התאמנתי גם בקאראטה, נינג'יטסו וטייקוונדו, אבל תמיד אחת האומנויות היא ראשית והשאר הן משניות.

nitzano

New member
תלוי

האם ניתן ללמוד שתי שפות בו זמנית ?! לי זה לא הצליח .בעבר ניסיתי ללמוד סינית וספרדית בו זמנית .התוצאה היתה ערבוב מבולבל של שתי השפות . לא אחת קיימת תחושה כי סגנונות שונים סותרים האחד את השני באופיים (טאי ג'י צ'ואן ומואי טאי),דבר העשוי להביא לסתירות מתסכלות ופקפוק בדרכן של שתי האמנויות . לאחר אימון ממושך והבנה מעמיקה מעט באחד הסיגנונות ,ניתן למצוא סגנון שני אשר אינו מתנגש בעקרונותיו עם הראשון (ואולי אף עשוי לסייע בהבנתו של אותו אחד) . במידה ואין כל חפיפה או סתירה בין שתי האמנויות לדוגמא קיודו (קליעה בקשת) וקרטה ניתן לשלב בין השתיים בצורה חלקה .אך עדיין קיימת הסתייגות אחת ,זמן הקשב וההשקעה מתפצל לשני תחומים שונים במקום למקד את מירב המרץ בהתקדמות באחת הדרכים .

oxide

New member
תיקון טעות כולם

לא למדתי קונג-פו, למדתי גונג-פו. אני תמיד מתבלבל.

לא זו הטעות

ההבדל בין קונג פו לגונג פו זה ההבדל בין ג.וו. לפ.י. הטעות הרבה יותר יסודית - אתה אומר X-פו כשאתה מתכוון בכלל לאל"ס. למה לדקדק בין מאזדה למיצבושי, כשאתה בכלל מדבר על תנור מיקרוגל?

בכלל הדקדוק נושא כאוב משהו

אתה הערת על טעות כתיב בנוגע למשהו שבינו לבין הרעיון שבבסיס ההודעה אין ולו כזית. נאדה. למה היה חשוב כ"כ לחלוק מהידע הזה?

oxide

New member
וכשמתקתקים

צריך להיזהר ולא לכתוב בטעות קונג-פו במקום גונג-פו. לא יודע, זה פשוט יצא לי ולא שמתי לב. אני צריך לתקתק לאט יותר. ואף פעם לא מזיק לחלוק מידע.

muay thai

New member
תנסה אגרוף תאילנדי בירושלים:

יש בגמנסיה העברית ברחביה, כל יום אימונים פשוט תקפוץ לשם ותתרשם ממשהו שונה לגמרי כך שתהיה לך עוד זווית הסתכלות.

למעט העובדה שניסיתי להסביר שלא

זו הטעות א. כי אין יותר נכון אבסולוטית. גונג פו נכון לפי פ.י. ותו' לא. ב. בכל מקרה המינח שגוי אם אתה מתכוון ללימוד אמנות לחימה כלשהי.

CountDust

New member
../images/Emo132.gif זאת הייתה אמורה להיות

התחכמות משעשעת, אבל כנראה לא כולם חולקים איתי את אותו סוג של חוש הומור...

bizhar

New member
דווקא רוב הישראלים טועים פה

והוגים את המילה בחביבות כ "מיציבושי" .

gafni

New member
הישראלים לא טועים

אלו היפנים החובבניים שלא מצליחים להגות נכון את המילים של עצמם

למעלה